2025, 01 10, 17:33:53

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728320 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
Re: Android a HD2-re
« Reply #7650 Dátum: 2012, 03 18, 10:52:59 »
Szerintetek ki lehet valahogy olvasni a CWR mentésből, hogy milyen romból készült? :D

Nem elérhető piko888

• PDA: HTC HD2
« Reply #7651 Dátum: 2012, 03 18, 10:58:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
nem fórumból kellett volna leszedni. csak simán marketbol frissíteni. én is onnan csináltam és semmi gond vele azóta se.

rámentem a Marketre és elfogadtam a frissítést, de utána is a régi Market jön be.

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #7652 Dátum: 2012, 03 18, 11:58:40 »
rámentem a Marketre és elfogadtam a frissítést, de utána is a régi Market jön be.

amikor kileptél es újra beleptél meg mindig a market ionod volt? nem tűnt el a market ikon a programok közül?

Nem elérhető piko888

« Reply #7653 Dátum: 2012, 03 18, 12:29:10 »
amikor kileptél es újra beleptél meg mindig a market ionod volt? nem tűnt el a market ikon a programok közül?

nem már google play volt, de a régi marketre lépett be.

Nem elérhető szaszikg

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Htc Hd2
  • PDA ROM: 3.14.405.2
« Reply #7654 Dátum: 2012, 03 18, 12:31:10 »
Szia!

Nos, mivel egyik rendkívüli tudású sem óhajt reflektálni kérésedre leírnék néhány dolgot, amit alapvetően érdemes tudni.
  Egyrészt azért át kellene böngészni ezzel kapcsolatban a forum-ot, mert elég sok helyen szó van a témáról, mit, miért, hogyan kell.  Persze én is utálom, amikor odamondják, hogy olvasd el az első + az összes többi 3 trillió 649 ezer hozzászólást, ami több hónap folyamatos olvasást jelent.  Elolvasom az elsőt!  És akkor mi van!?
Na mindegy.  Itt "csak" 306 oldal van.  De van 1 sokat emlegetett, segítséget adó oldal, ami tényleg megfelelően (bár logikai hibák vannak) elmagyarázza, amit a HD2 androidosításáról (hú de állat szó, most kreáltam :D ) tudni érdemes.  You are not allowed to view links. Register or Login
  Már megköszöntem, de ismét megragadom a lehetőséget és megköszönöm Tarsy barátunknak, aki megkreálta és időközben Sensation-ra tért át.
  Ha megy az angol, akkor szintén meglehetősen sok oldalt találsz a témával kapcsolatban.
  Véleményem szerint először próbálkozz egy sd kártyás verzióval, hogy lásd az android milyen is használat közben és ha tényleg azt gondolod, hogy "De jó, ez nekem kő' (papír, olló), akkor tegyél fel egy mondjuk "végleges" verziót.  Az sd-s sebességéről ne vonj le messzemenő következtetést, mert az nagyban függ az sd színvonalától,  de kiderül, amit akar az ember, hogy tényleg ezt akarja e?
  Ezzel kapcsolatban nekem tényleg az a meglátásom, aki kipróbálja az tényleg ezt fogja akarni. :)
  Ami stabilnak és jónak mondható és magam is nagyjából megtapasztaltam pl. a miui rendszerei.  Persze biztos vannak még jó sd-s cuccok, de ezt tudom biztosan ajállani.
  Nand vagy clk vagy ehhez hasonlóak közül van pár elterjedtebb, amit a lentebb ajánlott oldalon megtalálhatsz és láthatod például az adott ROM megtekintési rátájából is melyek azok. Mondjuk néhány név a teljesség igénye nélkül: Szintén 1 miui: NDT Miui; Typhoon Cianogen mod; HyperDroid... (Amit én használok és szerintem a legjobb és leggyorsabb azt nem ajállom, mert azt a már valamennyire tapasztaltabbaknak érdemes).
  Na szóval ez az oldal:  You are not allowed to view links. Register or Login

Hello!

Köszönöm szépen a segítséged és ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de nem voltam gép közelben.Htc tudástár oldalt én is megtaláltam és végig böngésztem olvastam,Itt a fórum oldalakat is át olvastam (java részt)De sajnos nem találtam meg egy kimondott linket ahonnét le tudtam volna tölteni egy telepítőt is.Ehhez kicsit béna vagyok :)
Másik linket amit átküldtél ott olvasgattam,de nem találtam ott se semmi konkrétot de lehet ,hogy csak én nem :)

Nem elérhető hzoli4

• PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #7655 Dátum: 2012, 03 18, 12:47:52 »
nem már google play volt, de a régi marketre lépett be.

szerintem csak a név lett más a külső maradt a régi.

Nem elérhető piko888

« Reply #7656 Dátum: 2012, 03 18, 14:25:31 »
szerintem csak a név lett más a külső maradt a régi.

Megpróbáltam felrakni a Nexus HD ICS 1.4-et, minden ok volt, feltelepült, de a beállítások után lefagyott, aksi kivételével tudtam csak újraindítani, ezután pedig csak a színes kockán pörögtek a képernyőn.
Nálad nem volt semmi gond?
Mi alapján raktad fel.
Köszi,

Piko

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7657 Dátum: 2012, 03 18, 16:16:15 »
Megpróbáltam felrakni a Nexus HD ICS 1.4-et, minden ok volt, feltelepült, de a beállítások után lefagyott, aksi kivételével tudtam csak újraindítani, ezután pedig csak a színes kockán pörögtek a képernyőn.
Nálad nem volt semmi gond?
Mi alapján raktad fel.
Köszi,

Piko

toroltem azt a 2 beallitast amit irnak oldalon aztan felrakom ,de en nem a cwmües vetziot raktam fel neked nem tudom mi volt fent

Nem elérhető piko888

« Reply #7658 Dátum: 2012, 03 18, 17:33:47 »
toroltem azt a 2 beallitast amit irnak oldalon aztan felrakom ,de en nem a cwmües vetziot raktam fel neked nem tudom mi volt fent

Adnál nekem egy linket, egyébként jól működik?
Köszi

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7659 Dátum: 2012, 03 18, 18:05:51 »
Adnál nekem egy linket, egyébként jól működik?
Köszi

You are not allowed to view links. Register or Login itt az osszes fent van. 1.3-ban meg nincs benne az uj mod elvileg annyival több az 1.3 fölötti. ez az uj mod meg annyira nem tökéletes. amíg az nem volt benne nem volt vele gond , de majd csak jobb lesz.

Nem elérhető piko888

« Reply #7660 Dátum: 2012, 03 18, 18:08:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login itt az osszes fent van. 1.3-ban meg nincs benne az uj mod elvileg annyival több az 1.3 fölötti. ez az uj mod meg annyira nem tökéletes. amíg az nem volt benne nem volt vele gond , de majd csak jobb lesz.

Mi az az új mód?
Neked az 1.4 van fent, azzal volt valami gondod?
Mit kellett kitörölnöd, hogy jól müködjön?

Köszi

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7661 Dátum: 2012, 03 18, 19:50:25 »
Mi az az új mód?
Neked az 1.4 van fent, azzal volt valami gondod?
Mit kellett kitörölnöd, hogy jól müködjön?

Köszi

oda van irva a telepítés menete annál én se tudom jobban elmondani , de az a tudástárba is benne van.meg azt se rudom melyik valtozatot akarod felrakni

Nem elérhető piko888

« Reply #7662 Dátum: 2012, 03 18, 20:09:45 »
oda van irva a telepítés menete annál én se tudom jobban elmondani , de az a tudástárba is benne van.meg azt se rudom melyik valtozatot akarod felrakni

Azt amelyiket te ajánlod, mert neked már működik.
A telepítés meneténél én nem látok olyan, hogy törölni kell valamit.

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #7663 Dátum: 2012, 03 18, 20:57:22 »
Azt amelyiket te ajánlod, mert neked már működik.
A telepítés meneténél én nem látok olyan, hogy törölni kell valamit.

a 2 wipe-ra gondolhatott recoveryben.

Nem elérhető piko888

« Reply #7664 Dátum: 2012, 03 18, 21:01:44 »
a 2 wipe-ra gondolhatott recoveryben.

Tényleg, bár én mindig a formázással kezdem azért nem tűnt fel, a másodikat viszont nem értem.
A Flash this Rom részben mit kell csinálni?

Köszi

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7665 Dátum: 2012, 03 18, 22:03:56 »
Tényleg, bár én mindig a formázással kezdem azért nem tűnt fel, a másodikat viszont nem értem.
A Flash this Rom részben mit kell csinálni?

Köszi

na ott a 2 lehetőség , hogy milyen módszerrel rakod fel. egyik a clk a másik a magldr verzio.
na ehhez kell elolvasni a tudástárat es akkor megérted, ott szépen le van írva minden magyarul es szinte szájbarágósan. ha az alapján csinálod minden jól megy a felrakásnál.
de azt hittem mar raktál fel androidot és ezek mar mennek.

Nem elérhető pecsenye

• PDA: mda
  • PDA ROM: ???
« Reply #7666 Dátum: 2012, 03 18, 22:07:21 »
Sziasztok!
Linkelnél nekem ilyen szájbarágós dolgot? Most ismerkedem az android feltelepítéssel és nagyon szeretnék elérni egy wm 6.5 és android dual boot-os megoldást, mert nagyon tetszik!
Köszönöm a segítséget!

Nem elérhető piko888

« Reply #7667 Dátum: 2012, 03 18, 22:17:00 »
na ott a 2 lehetőség , hogy milyen módszerrel rakod fel. egyik a clk a másik a magldr verzio.
na ehhez kell elolvasni a tudástárat es akkor megérted, ott szépen le van írva minden magyarul es szinte szájbarágósan. ha az alapján csinálod minden jól megy a felrakásnál.
de azt hittem mar raktál fel androidot és ezek mar mennek.

Raktam már fel egy csomót, csak az ICS nem sikerül.
Nem tudom miért, mindent úgy csinálok ahogy kell, mégis az első reset után csak a szines kockák mennek és semmi.

Nem elérhető nervy

« Reply #7668 Dátum: 2012, 03 18, 22:40:24 »
Nem tudom miért, mindent úgy csinálok ahogy kell, mégis az első reset után csak a szines kockák mennek és semmi.

recovery mérete megfelelő?

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7669 Dátum: 2012, 03 18, 22:42:43 »

pedig szerintem ez se nehezebb, nekem az első romom is ennek a korábbi változata volt.
1. lepeskent leszedtem a hd2 toolkitet azzal lepucoltam mindent es mindent alap dolgot beallitottam vele.
2. lepeskent megparticionaltam magldr-be a kartyat
3. lepesbe leszedtem a nem clk-s romot es recovery modba felraktam a romot.
4. majd felraktam ezt You are not allowed to view links. Register or Login ugy mint a romot
es azota csak a 3. es 4. pontot csinalom es mukodik. csak a 2 wipe kell amit irnak. ja es a rendesen mukodo romrom csinalok recoverybe 1 biztonsagi masolatot ezt rakom vissza ha gond van a masik rommal.
kb ennyi remelem semmit se hagytam ki.
t

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7670 Dátum: 2012, 03 18, 22:43:30 »
recovery mérete megfelelő?

na igen ezt elfelejtettem megkerdezni :)

Nem elérhető piko888

« Reply #7671 Dátum: 2012, 03 18, 23:01:37 »
na igen ezt elfelejtettem megkerdezni :)

250 az ok?

Nem elérhető hzoli4

« Reply #7672 Dátum: 2012, 03 18, 23:26:50 »
250 az ok?
j

A elvileg eleg. 165mb kell a mostaninak. Szoval az boven jo.

Nem elérhető nervy

« Reply #7673 Dátum: 2012, 03 19, 12:21:37 »
250 az ok?

bőven jó, még sok is.
telepités után első inditás akár negyedóra - 20 perc is lehet úgyhogy érdemes kicsit várakozni.

Nem elérhető pecsenye

• PDA: mda
  • PDA ROM: ???
Az XDA-n készítettem egy angol nyelvű lépésről-lépésre leírást, ha tudsz valamennyire angolul, akkor itt megtalálhatod:

Nincs túl sok időm, de azért leírom gyorsan magyarul is:
- Frissen formázott kártya gyökerébe (root) fel kell másolni a letöltött Build-et! Valamikor az egész mappát fel kell rakni, de olyan eset is akad, amikor csak a fájlokat! (Build-függő, át kell olvasni mindig a portolt ROM README-jét!)
Itt van egy jó pár működő: You are not allowed to view links. Register or Login
- Előtte Device-ra fel kell telepíteni Jmz dual-boot alkalmazását (link az angol leírásban)
- Ha a build-ben a "zharet" nevű fájl nincs átnevezve, azt át kell nevezned "haret"-ra, és az egyetlen .txt fájlt "startup.txt"-re! (nem tudom, hogy mi a neve, talán README.txt, nem tudom pontosan)
- Softreset
- A dual-boot képernyőn válaszd ki, hogy "Boot Android"
- Meg kell várni, míg feláll a rendszer (ez akár 2-3, de még több percig is eltarthat)
- Használd & Élvezd! :)

Én You are not allowed to view links. Register or Login a build-ot ajánlom (Froyo 2.2), 98%-os, szinte tökéletes!

Kezdő vagyok a témában! Nagyon kezdő! A leírás érthető, a folyamat nem bonyolult és úgy látom ez egy jó leírás a dual boot-os megoldásokhoz! Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mivel teljesen gyári win 6.5-el rendelkezem (speedshop-os magyarítással), mit kell tenni azelőtt, hogy nekilátnék a folyamatnak? Tehát mik az alaplépések? HSPL? Rádió? Hol találok megbízhatóakat?
Magyarán a leírás világos, a kérdés az, hogy mindezek előtt hogy készítsem fel a telefont ezekre a műveletekre?

Nagyon köszönöm a segítséget!