2025, 01 13, 01:01:10

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728506 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kovacsla

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: 4.3
Re: Android a HD2-re
« Reply #6650 Dátum: 2011, 11 17, 23:35:01 »
Üdvözlöm a Mágusokat!
Most van először a kezemben androidos ketyere - korábban Trinity tulaj voltam. Pár kezdő kérdésem volna:
Melyik szerintetek a legjobb(gyorsabb) ROM, ami ráadásul magyar nyelvű?
Hogyan lehet a SIM-en lévő telefonszámokat átrakni a telóra?
Hogyan írtok ékezetes SMS-t?
Melyik SMS küldő progi tud 160 karakteres üzit küldeni?
Hogyan lehet egy telepített progit eltávolítani?
Milyen navi progit javasoltok, amelyik internet, illetve SIM kártya nélkül tud navigálni?

A ROM-olást meg megtanulom sok olvasás után, a trinin is megtanultam, remélem ezen a kütyün is menni fog?!
Előre is köszi a segítségért és bocs, hogy ilyen kezdő kérdéseim voltak!
Ügyelj rá, hogy elég sűrűn vegyél levegőt!:)

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #6651 Dátum: 2011, 11 18, 06:46:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdvözlöm a Mágusokat!
Most van először a kezemben androidos ketyere - korábban Trinity tulaj voltam. Pár kezdő kérdésem volna:
Melyik szerintetek a legjobb(gyorsabb) ROM, ami ráadásul magyar nyelvű?
Hogyan lehet a SIM-en lévő telefonszámokat átrakni a telóra?
Hogyan írtok ékezetes SMS-t?
Melyik SMS küldő progi tud 160 karakteres üzit küldeni?
Hogyan lehet egy telepített progit eltávolítani?
Milyen navi progit javasoltok, amelyik internet, illetve SIM kártya nélkül tud navigálni?

A ROM-olást meg megtanulom sok olvasás után, a trinin is megtanultam, remélem ezen a kütyün is menni fog?!
Előre is köszi a segítségért és bocs, hogy ilyen kezdő kérdéseim voltak!

szia

rom : hyperdroid vagy nexus1
simről telszámot lövésem sincs de gondolom azt is fel lehet szinkronizálni a gugli fiókba onnan meg már mindegy
ékezet : hosszan nyomod a magánhangzót és kiválasztod az ékezetes betűt
sms : elvileg mind tud de én a handcent sms-t használom mert az kiirja hogy még hány karaktered van hátra (a 160 karakter unicode függő, figyelni kell melyik ékezetes betűket használod)
progi: beállitások - alkalmazások kezelése - kiválasztod - eltávolitás
navi: igo, de ezt csak halkan mondom mert hivatalosan már nem fejlesztik az androidos verziót tehát nincs is...
        alternativa : sygic
        mind2-t használom és nálam megbizhatóak

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #6652 Dátum: 2011, 11 18, 08:23:59 »
Névjegyeket SIM-ről telefonba: névjegyeknél menü gomb (windows gomb) => Import/Export => Import from sim card

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #6653 Dátum: 2011, 11 18, 08:26:39 »
Killer Koala(HyperDroid-CM7-v5.5.0) Highlights:

fixed Dialer stuff (both transparency and 240 should be fixed) updated ramscripts to juwe11 changed battery icons to fit theme added new maps by ownhere updated theme a litle bit about new lockscreen (no more green or red bubbles) although I would want them not to be bubbles and be plain flat Updated to Seader [R9] kernel removed the red and green from the lockscreen bubbbles and the circles updated init.d scripts for better ram handling used latest CM7 sources added VPN fix from arne182 You are not allowed to view links. Register or Login t=1298337 included Bravia Engine (although I have no idea if its doing anything You are not allowed to view links. Register or Login included updated Time Zone list to 2011l (credits: hashnon) You are not allowed to view links. Register or Login new wifi drivers.....seader knows the location of where they are downloaded other small stuff not important for users like new boot animation, theming tweaks, added tytungs Leo AGPS Injector........ Updated timezones gapps all newest (exept vending.apk) new battery icons ramscript updated Dialer semitransparent, supports multidpi it backups your batt stats.bin so you wont have to recalibrate unless its corrupted and funs a fix permission script at end of flashing, to avoid permissions errors New bootanimation by Clyder Retained hyperdroid-launcherpro edited ringselector for dpi stuff

Nem elérhető kovacsla

« Reply #6654 Dátum: 2011, 11 18, 08:51:02 »
szia

rom : hyperdroid vagy nexus1
simről telszámot lövésem sincs de gondolom azt is fel lehet szinkronizálni a gugli fiókba onnan meg már mindegy
ékezet : hosszan nyomod a magánhangzót és kiválasztod az ékezetes betűt
sms : elvileg mind tud de én a handcent sms-t használom mert az kiirja hogy még hány karaktered van hátra (a 160 karakter unicode függő, figyelni kell melyik ékezetes betűket használod)
progi: beállitások - alkalmazások kezelése - kiválasztod - eltávolitás
navi: igo, de ezt csak halkan mondom mert hivatalosan már nem fejlesztik az androidos verziót tehát nincs is...
        alternativa : sygic
        mind2-t használom és nálam megbizhatóak
Nagyon köszönöm! Hálám üldözni fog! A hyperhez egy linket megköszönnék! Szép napot!

Nem elérhető kovacsla

« Reply #6655 Dátum: 2011, 11 18, 08:52:03 »
Névjegyeket SIM-ről telefonba: névjegyeknél menü gomb (windows gomb) => Import/Export => Import from sim card
Köszi! Rohanok kipróbálni! :taps:

Nem elérhető kovacsla

« Reply #6656 Dátum: 2011, 11 18, 10:04:16 »
Köszi! Rohanok kipróbálni! :taps:
Juppíííí! Működik! :ok: :ok: :ok:

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #6657 Dátum: 2011, 11 18, 11:05:57 »
Na ezt az új Hypert tessék szépen feltenni, kipróbálni, véleményezni :). Ha nincs semmi baja, akkor lehet kipróbálom.

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
  • PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #6658 Dátum: 2011, 11 18, 13:37:40 »
Killer Koala(HyperDroid-CM7-v5.5.0) Highlights:

fixed Dialer stuff (both transparency and 240 should be fixed) updated ramscripts to juwe11 changed battery icons to fit theme added new maps by ownhere updated theme a litle bit about new lockscreen (no more green or red bubbles) although I would want them not to be bubbles and be plain flat Updated to Seader [R9] kernel removed the red and green from the lockscreen bubbbles and the circles updated init.d scripts for better ram handling used latest CM7 sources added VPN fix from arne182 You are not allowed to view links. Register or Login t=1298337 included Bravia Engine (although I have no idea if its doing anything You are not allowed to view links. Register or Login included updated Time Zone list to 2011l (credits: hashnon) You are not allowed to view links. Register or Login new wifi drivers.....seader knows the location of where they are downloaded other small stuff not important for users like new boot animation, theming tweaks, added tytungs Leo AGPS Injector........ Updated timezones gapps all newest (exept vending.apk) new battery icons ramscript updated Dialer semitransparent, supports multidpi it backups your batt stats.bin so you wont have to recalibrate unless its corrupted and funs a fix permission script at end of flashing, to avoid permissions errors New bootanimation by Clyder Retained hyperdroid-launcherpro edited ringselector for dpi stuff

lehet kipróbálom majd :)
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nervy

« Reply #6659 Dátum: 2011, 11 18, 17:18:37 »
Juppíííí! Működik! :ok: :ok: :ok:

hyper-nél ha tul kicsik a betűk akkor marketről szedd le az lcddensity programot és állitsd át 240-re

Nem elérhető chef69

• Navigáció / Navigation: HTC HD2
  • PDA: HTC HD2
« Reply #6660 Dátum: 2011, 11 18, 19:03:59 »
Egy türelmesebb fórumtárs segítségét kérném :ima:
Valamikor év elején nagy nehézségek árán sikerült felraknom androidot a hd2-re. Már lövésem sincs, hogyan csináltam :oops:
Mostanában kezd rosszul teljesíteni a teló, ezért új romot szeretnék rárakni. A fórum utolsó oldalait elolvasva ezt a romot néztem ki: HyperDroid-CM7 (CyanogenMod 7 for LEO Edition). Ez jó nekem, aki nem nagyon ért a teló bütyköléséhez, inkább egy stabilan, és hosszú ideig működő romot szeretnék, esetleg van más javaslat?
A másik, hogy melyik a legegyszerűbb módja a rom felrakásának? A tudástárat már átolvastam, de nem teljesen tiszta, hogy melyik módszer lenne nekem jó, megy mi az a kernel, meg hasonlók.
Ha lenne valaki, aki tudna nekem segíteni, nagyon hálás lennék.
Előre is köszönök minden segítséget!!

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6661 Dátum: 2011, 11 18, 20:33:51 »
Ezt irta egy szloven srac az uj hyperdroidrol xda-n: "Hello!

3G seems to not work correctly..
When in 3G it work for 30 seconds or so, and then disconnects...

Any idea?"

Meg nem valaszoltak neki ugyhogy tuti nem frissitek meg egy darabig varom a visszajelzeseket.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6662 Dátum: 2011, 11 18, 20:37:37 »
Egy türelmesebb fórumtárs segítségét kérném :ima:
Valamikor év elején nagy nehézségek árán sikerült felraknom androidot a hd2-re. Már lövésem sincs, hogyan csináltam :oops:
Mostanában kezd rosszul teljesíteni a teló, ezért új romot szeretnék rárakni. A fórum utolsó oldalait elolvasva ezt a romot néztem ki: HyperDroid-CM7 (CyanogenMod 7 for LEO Edition). Ez jó nekem, aki nem nagyon ért a teló bütyköléséhez, inkább egy stabilan, és hosszú ideig működő romot szeretnék, esetleg van más javaslat?
A másik, hogy melyik a legegyszerűbb módja a rom felrakásának? A tudástárat már átolvastam, de nem teljesen tiszta, hogy melyik módszer lenne nekem jó, megy mi az a kernel, meg hasonlók.
Ha lenne valaki, aki tudna nekem segíteni, nagyon hálás lennék.
Előre is köszönök minden segítséget!!

Sajnos a tudastarnal szajbaragosabban, egyszerubben mi sem tudjuk neked elmagyarazni. Vannak a youtube-on videok a frissitesrol. Ha kell a vizualitas lassad hogyan kell csinalni keress ra batran. Ha valami ezutan sem tiszta kerdezz nyugodtan mi itt vagyunk:)

Nem elérhető nervy

« Reply #6663 Dátum: 2011, 11 18, 21:15:56 »
Sajnos a tudastarnal szajbaragosabban, egyszerubben mi sem tudjuk neked elmagyarazni. Vannak a youtube-on videok a frissitesrol. Ha kell a vizualitas lassad hogyan kell csinalni keress ra batran. Ha valami ezutan sem tiszta kerdezz nyugodtan mi itt vagyunk:)

a profilképen jól gondolom, hogy az előtted látható sör a lényeg? :D

Nem elérhető chef69

« Reply #6664 Dátum: 2011, 11 19, 07:00:18 »
A tudastar alapjan menne, azt mondja el valki, hogy honnan, es mit kell letoltenem egy uj romhoz, na, meg, hogy melyik romot lenne nelem erdemes felraknom, aztan, hogy a tudastarban levo leirasok kozul melyiket kell vegigcsinalnom. Olvastam meg a kernelcsererol, ez kell-e nekem, ha igen honnan tudom, hogy melyik romhoz melyik kell? Megneztem az xda forumot is, de az angolom nem tul erpa, ezert az alapjan nem merek belevagni, nehogy elb*sszam a telom.

Nem elérhető danielvonjeee

• PDA: Samsung Galaxy SIII
  • PDA ROM: Kernel 3.0.31 ROM gyári XXELLA, Android 4.1.2
« Reply #6665 Dátum: 2011, 11 19, 07:40:57 »
A tudastar alapjan menne, azt mondja el valki, hogy honnan, es mit kell letoltenem egy uj romhoz, na, meg, hogy melyik romot lenne nelem erdemes felraknom, aztan, hogy a tudastarban levo leirasok kozul melyiket kell vegigcsinalnom. Olvastam meg a kernelcsererol, ez kell-e nekem, ha igen honnan tudom, hogy melyik romhoz melyik kell? Megneztem az xda forumot is, de az angolom nem tul erpa, ezert az alapjan nem merek belevagni, nehogy elb*sszam a telom.
Soha nem tanultam angolul,még az orosz volt a meno az én idoszakomban,de ez alapján tanultam meg ROM-ot frissíteni,azóta is ezt használom,ennyit meg szerintem mindenki tud angolul,ha volt már PC vagy PDA kozelében. ;) Most az XDA-rol tanulok angolul :D
 Ezt a részt keresd meg ennek a ROM-nak a site-ján,toltsd le a PDF-eket az asztalodra és bármikor használhatod puskának!
Install tutorials (thanks to unsinkable2):
1.Clean Installation
2.ROM or Kernel-Update
3.ROM-Update including CWM-Update

Itt találod a hozzá kello progikkal egyutt:
 Ha már volt fent Android ,akkor gondolom HSPL4 és a Radio is a megfelelo,elég vagy a task29-el legyalulni a telefont,majd ,MAGDLR,CWM,és mehet fel a kiválasztott ROM amiben már benne szokott lenni a Kernel is.
 ROM és Kernel frissítést a 2.pdf szerint szoktam csinálni.
 Az SD kártyád tartalmát mindig mentsd le,soha nem tudni nem xarik e be a ROM.
 Ja SD kártyát formátozni is CWM-ben szoktam,ha szukség van rá.
Roviden ennyi.

Nem elérhető chef69

« Reply #6666 Dátum: 2011, 11 19, 09:50:16 »
Soha nem tanultam angolul,még az orosz volt a meno az én idoszakomban,de ez alapján tanultam meg ROM-ot frissíteni,azóta is ezt használom,ennyit meg szerintem mindenki tud angolul,ha volt már PC vagy PDA kozelében. ;) Most az XDA-rol tanulok angolul :D
 Ezt a részt keresd meg ennek a ROM-nak a site-ján,toltsd le a PDF-eket az asztalodra és bármikor használhatod puskának!
Install tutorials (thanks to unsinkable2):
1.Clean Installation
2.ROM or Kernel-Update
3.ROM-Update including CWM-Update

Itt találod a hozzá kello progikkal egyutt:
 Ha már volt fent Android ,akkor gondolom HSPL4 és a Radio is a megfelelo,elég vagy a task29-el legyalulni a telefont,majd ,MAGDLR,CWM,és mehet fel a kiválasztott ROM amiben már benne szokott lenni a Kernel is.
 ROM és Kernel frissítést a 2.pdf szerint szoktam csinálni.
 Az SD kártyád tartalmát mindig mentsd le,soha nem tudni nem xarik e be a ROM.
 Ja SD kártyát formátozni is CWM-ben szoktam,ha szukség van rá.
Roviden ennyi.

Köszi a válaszod! Remélem sikerülni fog!
Az SD kari particionálását hogyan kell csinálni?

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
« Reply #6667 Dátum: 2011, 11 19, 13:39:23 »
Na most nem kell kirohogni :)

Probaltatok mar ralehelni vagy kozelrol finoman rafujni a kijelzore? Erintesnek erzekeli :)

Sent from my HD2 using Tapatalk
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #6668 Dátum: 2011, 11 19, 13:48:58 »

A HD2 Toolkitre van szukseged ebbe minden benne van ami kell a pda rom telepitesehez gyalulasahoz stb. Innen toltheted le: You are not allowed to view links. Register or Login
En cm rajongo vagyok ugyhogy elonyben reszesitem a cyanogen mod romokat. Egyreszt, mert nagyon gyorsak masreszt a leg stabilabbak ennyi nekem boven eleg is. Ezert en az uj Hyperdroidot tudnam neked ajanlan. Itt a rom XDA-s topikja: You are not allowed to view links. Register or Login Az, hogy milyen kernel jo egy romhoz a szakacs leirja a topikjaban. Telepitese egyszeru ugyanugy cwm-bol kell installalni mint a romot. Bootloaderbol ami betolti az androidot ket fele letezik: magldr es clk. En a clk telepiteset ajanlom, mert sokkal jobb tobbet tud. Telepitese vegtelenul egyszeru a hd2 toolkitbol. A romoknal viszont figyelni kell, hogy a bootloaderednek megfelelot toltsed le. Ertelem szeruen ha magldr van fent akkor azt ha clk akkor pedig azt telepitsd. Remelem tudtam segiteni. Sok sikert a romolashoz.

Nem elérhető chef69

Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #6669 Dátum: 2011, 11 19, 16:49:27 »
A HD2 Toolkitre van szukseged ebbe minden benne van ami kell a pda rom telepitesehez gyalulasahoz stb. Innen toltheted le: You are not allowed to view links. Register or Login
En cm rajongo vagyok ugyhogy elonyben reszesitem a cyanogen mod romokat. Egyreszt, mert nagyon gyorsak masreszt a leg stabilabbak ennyi nekem boven eleg is. Ezert en az uj Hyperdroidot tudnam neked ajanlan. Itt a rom XDA-s topikja: You are not allowed to view links. Register or Login Az, hogy milyen kernel jo egy romhoz a szakacs leirja a topikjaban. Telepitese egyszeru ugyanugy cwm-bol kell installalni mint a romot. Bootloaderbol ami betolti az androidot ket fele letezik: magldr es clk. En a clk telepiteset ajanlom, mert sokkal jobb tobbet tud. Telepitese vegtelenul egyszeru a hd2 toolkitbol. A romoknal viszont figyelni kell, hogy a bootloaderednek megfelelot toltsed le. Ertelem szeruen ha magldr van fent akkor azt ha clk akkor pedig azt telepitsd. Remelem tudtam segiteni. Sok sikert a romolashoz.
Nagyon köszönöm! :taps:
Szerintem mennie kell, ha elakadnék majd kiabálok segítségért. :)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6670 Dátum: 2011, 11 19, 20:30:11 »
Maris itt a kovetkezo HyperDroid 5.5.2-es verzio: You are not allowed to view links. Register or Login

Amibe a kovetkezoket javitottak:
Meg nincs frissitve a changelog.

Update: Egy posztban megtalaltam.

You are not allowed to view links. Register or Login Today, 06:07 PM
Hello again. I know, it hasnt been a long time, but hey, fixes are good arent they?

Anyway, here is
Hyperdroid CM7 v5.5.2 version with the following changes made to it

- Changed vold.fstab to fix some issues people were having with sd cards
 - Changed build.prop to have a bigger default heap size (if you select it manually in settings, you will loose this settings, just dont mess with it)
 - Included an Open Source dpi changer for your convenience visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
 Huge thanks to the developer You are not allowed to view links. Register or Login

As usual, Big props to
yz.hd and clyder for thread support and development progress.

Have a Nice evening!

cLK: You are not allowed to view links. Register or Login

Magldr: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
« Reply #6671 Dátum: 2011, 11 19, 20:53:46 »
Maris itt a kovetkezo HyperDroid 5.5.2-es verzio: You are not allowed to view links. Register or Login

Amibe a kovetkezoket javitottak:
Meg nincs frissitve a changelog.

Update: Egy posztban megtalaltam.

You are not allowed to view links. Register or Login Today, 06:07 PM
Hello again. I know, it hasnt been a long time, but hey, fixes are good arent they?

Anyway, here is
Hyperdroid CM7 v5.5.2 version with the following changes made to it

- Changed vold.fstab to fix some issues people were having with sd cards
 - Changed build.prop to have a bigger default heap size (if you select it manually in settings, you will loose this settings, just dont mess with it)
 - Included an Open Source dpi changer for your convenience visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
 Huge thanks to the developer You are not allowed to view links. Register or Login

As usual, Big props to
yz.hd and clyder for thread support and development progress.

Have a Nice evening!

cLK: You are not allowed to view links. Register or Login

Magldr: You are not allowed to view links. Register or Login

miben fog nekem újat adni a 5.3 után?!?!?!??!

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6672 Dátum: 2011, 11 19, 23:41:09 »
miben fog nekem újat adni a 5.3 után?!?!?!??!

Par hsz-al lejjebb beirtam mar az 5.5-os change logot: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kissb81

• PDA: HTC hd2
  • PDA ROM: 1.66.479.2
« Reply #6673 Dátum: 2011, 11 20, 12:02:18 »
Helló!
HyperDroid 5.5.2-es rom kijelző felbontását hol lehet megnézni?

Nem elérhető kovacsla

« Reply #6674 Dátum: 2011, 11 20, 12:58:07 »
Üdv!
Föltettem az 5.5.2-es Hypert. Frankón működik. DE!
Újra kellett alkotni az SD-n mindhárom partíciót. Nyilván én csesztem el valamit.
A 8Gb -os kártyán meg tudnátok mondani az ideális méreteket?
Mivel nincs ebben Sense, ezért hiányzik a Market letöltő alkalmazás is, így elég nehézkes lesz testreszabni a kicsikét. Sense nélkül megvagyok, mivel tök gyors így, de ez a letöltő market bigyó jó lenne! Wifin lehúznám ami kell és kész.
Még valami: a belső finombeállítások angolnyelvűek. Ez normális?
Előre is köszi