mondjuk az biztos hogy kell tudás meg érzék meg önállóság ahhoz hogy az ember tényleg egy pofás és használható felületet hozzon össze magának (amire szüksége van) ne pedig csak egy "widget-halmaz" figyeljen valami oda nem illő wallpaper-en... Igaz hasonló megoldás van ugye WinMo-ra is de össze nem lehet hasonlítani a widgetek számát és itt ez a rendszer felülete nem pedig egy külső program valósítja meg.
Ami zavar hogy a netes programok többsége teljesen önállóságot akar kommunikációt illetően ... én ezt nem nagyon szeretem, egyrészt adatlimit másrészt kemény powersave megfontolásokból is... a winmo még inkább kézi adatkapcsolatkezeléses koncepció alapján működik..
Ez tényleg így van, az Androidnak tényleg egy különleges és egyedi felülete van, azonban ha HTC-s készüléket veszünk, akkor túl sokat nem kell alakítgatni, készen kapjuk meg a Sense-t - amit mondjuk egyáltalán nem kötelező használni.
Azonban a WinMo-ban is rengeteg lehetőség rejlik, hát még a Sense for Windows Mobile-ban! Példának okáért ott van a Mobile Shell, és vagy 100 különböző és egyedi felület a Sense 2.5.xxxx verziókhoz!
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy kár a Windows teljesen eltemetni, főleg, ha úgy el van fedve, mint a HD2 esetében! Sok lehetőség rejlik mindegyik platformban, bár az Android inkább már az újabb vonalat követi több szempontból is, hogy maximálisan meg tudjon felelni a nagyérdeműnek. Boldog volnék, ha lenne már 100%-os Android, használnám is, de amíg egyelőre ez nincs megvalósulva, addig maradok a Windows Mobile-nál... a két legfőbb ok, ami zavar, hogy a bootolási idő elég sok, illetve a telefonálás sem tökéletes még. Nem beszélve a gyakori(bb) belassulásokról!
Természetesen naponta tesztelgetek új Androidokat, de egyelőre eddig még nem találtam tökéleteset - reméljük, hogy pár hét/hónap, és már semmiféle kompromisszumot sem kell kötnünk vele!