2024, 12 18, 19:45:49

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726477 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
Re: Android a HD2-re
« Reply #175 Dátum: 2010, 08 10, 14:31:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem ez van fent ,és lehet vele telefonálni.Most ment kb. másfél-két napot fagyás nélkül.

Én is ezt használtam, csak nem lehet egyedi csengőhangot megadni, és gondoltam kipróbálok egy olyan változatot amin lehet, de nem igazán jött be a váltás.

Nem elérhető chris

• Navigáció / Navigation: HTC HD2
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 2.13 / Miri 17.6
« Reply #176 Dátum: 2010, 08 10, 15:01:28 »
Talán azért mert amikor ezt vettük még nem volt csúcskadetóriás androidos készülék, vagy csak szerettük volna kipróbálni az androidot, és annyira bejött hogy inkább ezt használnánk mint a végnapjait élő WinMo.

.. főleg hogy nem mostanában vettem hanem amikor megjelent. Akkor még nagyon keveset lehetett tudni a Wines oprendszerek sorsáról (semmi hír a 7es szoftverről, arra való frissíthetőségről, etcetc). Most hogy kezd mindenki kihátrálni a WinMo 6 mögül - nyilván egy halófélben levő oprendszeren nem lesz akkora pörgés mint a feljövőben lévő Androidon, inkább használom ezt...

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #177 Dátum: 2010, 08 10, 15:04:53 »
Talán azért mert amikor ezt vettük még nem volt csúcskadetóriás androidos készülék, vagy csak szerettük volna kipróbálni az androidot, és annyira bejött hogy inkább ezt használnánk mint a végnapjait élő WinMo.

szerintem a wm még mindig használhatóbb mint a droid :)
mondjatok legalább 3 olyan dolgot ami sokkal jobb mint a wm-ben!
de ahogy olvasom a hd2-n nem igazán tudjátok használni a droidot akkor mivel is jobb??? nem működik 100% de már ki is ismertétek a teljes rendszert....
droidos készülékek: desire, nexus, magic, legend, aria, wildfire, tatto, hero.
na ha azokon próbáljátok és teljesértékűen használjátok akkor elhiszem (talán) , hogy jobbnak gondoljátok.... de így....
hú talán nem kellett volna leírnom...
ki is szálltam a témából!
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető Avicularia

• PDA: HTC One M8, Oneplus One 64GB Mahdi+Franco
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #178 Dátum: 2010, 08 10, 15:15:03 »
de ahogy olvasom a hd2-n nem igazán tudjátok használni a droidot akkor mivel is jobb??? nem működik 100% de már ki is ismertétek a teljes rendszert....
na ha azokon próbáljátok és teljesértékűen használjátok akkor elhiszem (talán) , hogy jobbnak gondoljátok.... de így....
Egyet tutira mondok.Nem kell görcsölnöm,ha meg akarok nézni egy flash-es oldalt,simán lejátsza andoid alatt a gyári böngésző.6-os winmo-ra nem lesz 10-es flash ,ha jól tudom.
De vannak dolgok ,amik nem tetszenek az androidban.Valszeg megoldhatók,csak jobban el kellene merülni benne.Pld. rohadtul idegesít,hogy elindít mindenféle programokat kérdés nélkül.

Nem elérhető chris

« Reply #179 Dátum: 2010, 08 10, 15:47:03 »

tudod mit? teljesen igazad van, amíg nem jelent meg 1 pár hete az aránylag stabil android és nem lett a legtöbb device használható rajta addig én is winmot használtam. de GEEK vagyok és szeretem az újat, már az egyetem elején H/PC-m volt egy LG Phenom aztán soksok féle WinCE rendszerű PDA (Ericsson MC218 rulez :) ) - és sajna a WinMo ezeknek az örökségét viseli. Az androidtól eleinte én is idegenkedtem, most kezdek barátkozni vele, próbálgatom az alkalmazásokat stb, és csak ezért nem fogok mondjuk egy Samu Galaxy S-t venni ami a HD2-vel összemérhetű tudású. Ha portolják rá, minek? Ennyivel is támogassam a 'fogyasztói társadalmat'? Vegyek új telefont új szoftver miatt, amikor a régi még nincs is egy éves, és úgy néz ki mintha most vettem volna? Szerintem az ilyen jellegű fejtegetésekkel (kis túlzással) az xdadevelopers létét kérdőjelezed meg - vegyük meg és használjuk nem kell tuningolni stb...

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #180 Dátum: 2010, 08 10, 16:38:40 »
azért ez erősen flame igy hogy beszólsz majd kiszállsz...  >:(     :)
azért 3 dolog:
flash
pdf to go ( win alól megőrülök mire egy pdf betölt majd lapozáskor megint...)
market (eddig bármi problémám volt marketben leltem rá megoldást)
720p divx vagy mkv lejátszás  :ok:
ez személyes preferencia, másnak más a fontos

froyostone problémákhoz:
clrcad-ot inditjátok? mert anélkül se hang se telefonálás
android könyvtárba másoltátok? rootban nem érzi jól magát
2.12 rádió -val nálam még mindegyik build-en tudtam telefonálni

és már irtam de ujra:
mindkét oprendszernek vannak előnyei és hátrányai(ezért nem is mondom, hogy egyik vagy másik jobb) de NEKÜNK(HD2 tulajoknak) van egy olyan telefonunk ami képes egy sima restart után felajánlani a lehetőséget, hogy épp melyiket szeretnénk használni.

ez a fórum pedig azért van, hogy segitsünk egymásnak ha elakadunk valamiben nem azért, hogy flameljük :-X

Nem elérhető mkrisz

• PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXLH1
« Reply #181 Dátum: 2010, 08 10, 17:14:14 »
Sziasztok!

Feltettem ezt a változatot FroyoStone Series by darkstone, de második indításnál már nem akar bekapcsolni. Valaki tud rá megoldást? Régebbi build ment rendesen!

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #182 Dátum: 2010, 08 10, 17:22:06 »
Sziasztok!

Feltettem ezt a változatot FroyoStone Series by darkstone, de második indításnál már nem akar bekapcsolni. Valaki tud rá megoldást? Régebbi build ment rendesen!

Töröld ki a kártyáról az Android könyvtárat, és menni fog ismét.

Nem elérhető mkrisz

• PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXLH1
« Reply #183 Dátum: 2010, 08 10, 17:27:33 »
Ezt minden indítás előtt törölni kell majd? Vagy csak 1x teszi oda?

Nem elérhető nervy

« Reply #184 Dátum: 2010, 08 10, 17:33:02 »
hmmm
a froyostone-t alapból AZ android könyvtárba kell másolni majd onnan inditani - és utána nem lehet probléma egyik inditásnál sem.
readme olvasás hasznos :olvass:

Ezt minden indítás előtt törölni kell majd? Vagy csak 1x teszi oda?

Nem elérhető zsandras

• PDA: Samsung Galaxy NOTE 2
« Reply #185 Dátum: 2010, 08 10, 17:36:30 »
Itt az újabb verzió: You are not allowed to view links. Register or Login
Model number: GT-N7100
Android version: 4.4.2
ROM: DN3v5 ROM XXUFND3 v5+
Baseband version: N7100XXUFND3
Kernel: Stock
Builld number: DN3v5+

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #186 Dátum: 2010, 08 10, 18:07:23 »
Egyet tutira mondok.Nem kell görcsölnöm,ha meg akarok nézni egy flash-es oldalt,simán lejátsza andoid alatt a gyári böngésző.6-os winmo-ra nem lesz 10-es flash ,ha jól tudom.
De vannak dolgok ,amik nem tetszenek az androidban.Valszeg megoldhatók,csak jobban el kellene merülni benne.Pld. rohadtul idegesít,hogy elindít mindenféle programokat kérdés nélkül.

Szaros Flash miatt biztosan nem váltanék OS-t...
Androidot majd kipróbálom, ha a biztonsági hiányosságai miatt már nem bannolják a céges Exchange szerverről, és lesz teljes Exchange ill. Sharepoint támogatás. Talán soha...

Nem elérhető balazs.boda

• PDA: htc touch hd
  • PDA ROM: 1.56.401.0
« Reply #187 Dátum: 2010, 08 10, 18:10:31 »
Pár napja próbálkozom felrakni valamelyik Androidot, most például ez van fent: mattcfroyo1.5. Minden sikerült, működik is, de a telefonálás nem megy. Engem hallanak, de én csak zajokat hallok. Olvastam már sok topicot, de mégsem sikerül beállítanom. Kérnék egy kis segítséget.
Köszi

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #188 Dátum: 2010, 08 10, 18:13:22 »
Pár napja próbálkozom felrakni valamelyik Androidot, most például ez van fent: mattcfroyo1.5. Minden sikerült, működik is, de a telefonálás nem megy. Engem hallanak, de én csak zajokat hallok. Olvastam már sok topicot, de mégsem sikerül beállítanom. Kérnék egy kis segítséget.

ROM-tól is függ, hogy milyen drivereket rakott bele a szakács.

Nem elérhető nervy

« Reply #189 Dátum: 2010, 08 10, 18:15:02 »
izlések és pofonok ... :D
nálam viszont nem szempont a "s zaros" céges exchange...  >:(

Androidot majd kipróbálom, ha a biztonsági hiányosságai miatt már nem bannolják a céges Exchange szerverről, és lesz teljes Exchange ill. Sharepoint támogatás. Talán soha...

Nem elérhető Avicularia

« Reply #190 Dátum: 2010, 08 10, 18:56:12 »
Én szeretem a winmo-t,de sajnos szép lassan sorvadásnak fog indulni,egyre több fejlesztő fog leállni szvsz a fejlesztéssel.Wp7 meg úgy érzem,hogy nem fog nálam játszani.Persze ez csak az előzetes véleményem,majd ha lesz kint telefon vele és kicsit tudok tapasztalatot gyűjteni vele kapcsolatban,akkor véglegesítem amit gondolok róla.De inkább most azt gondolom,hogy a következő telefonom androidos lesz,és örülök hogy a HD2 tudja futtatni,mert magával a készülékkel maximálisan elégedett vagyok,nem szivesen cserélném le.

Nem elérhető dilajoska

• Navigáció / Navigation: Igo my way
  • PDA: Zte Blade
  • PDA ROM: Kelzsoc FLB-R10 Full
« Reply #191 Dátum: 2010, 08 10, 18:57:27 »
ha valakinek flash kell akkor ott az uzardwebp.eddig amiket próbáltam működött.amúgy tényleg nagyon el lett találva a hd2.nekem még mindig favorit.

Nem elérhető balazs.boda

• PDA: htc touch hd
  • PDA ROM: 1.56.401.0
« Reply #192 Dátum: 2010, 08 10, 19:11:15 »
ROM-tól is függ, hogy milyen drivereket rakott bele a szakács.

Astraios Premium 1.6 van fent
Radio: 2.12.50.02_2

Nem elérhető nervy

« Reply #193 Dátum: 2010, 08 10, 19:17:13 »
uzardwebp nálam sajnos nagyon gyakran fagy, de amikor tudom használom

ha valakinek flash kell akkor ott az uzardwebp.eddig amiket próbáltam működött.amúgy tényleg nagyon el lett találva a hd2.nekem még mindig favorit.

Nem elérhető chris

« Reply #194 Dátum: 2010, 08 10, 21:35:55 »
Valaki aki androidot futtat és van FÉL PERCE, megtenné nekem azt a szívességet hogyha mondjuk magentás előfizető akkor csinál egy network search-öt hogy kijelzi e hogy van e még az éterben a másik 2 szolgáltató? Nekem error searching-et ír ki már a második verzióval, csodálkozom.

Köszi!!!!!!!

Nem elérhető chris

« Reply #195 Dátum: 2010, 08 10, 21:40:51 »
mondjuk az biztos hogy kell tudás meg érzék meg önállóság ahhoz hogy az ember tényleg egy pofás és használható felületet hozzon össze magának (amire szüksége van) ne pedig csak egy "widget-halmaz" figyeljen valami oda nem illő wallpaper-en... Igaz hasonló megoldás van ugye WinMo-ra is de össze nem lehet hasonlítani a widgetek számát és itt ez a rendszer felülete nem pedig egy külső program valósítja meg.

Ami zavar hogy a netes programok többsége teljesen önállóságot akar kommunikációt illetően ... én ezt nem nagyon szeretem, egyrészt adatlimit másrészt kemény powersave megfontolásokból is... a winmo még inkább kézi adatkapcsolatkezeléses koncepció alapján működik..

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #196 Dátum: 2010, 08 10, 21:55:48 »
mondjuk az biztos hogy kell tudás meg érzék meg önállóság ahhoz hogy az ember tényleg egy pofás és használható felületet hozzon össze magának (amire szüksége van) ne pedig csak egy "widget-halmaz" figyeljen valami oda nem illő wallpaper-en... Igaz hasonló megoldás van ugye WinMo-ra is de össze nem lehet hasonlítani a widgetek számát és itt ez a rendszer felülete nem pedig egy külső program valósítja meg.

Ami zavar hogy a netes programok többsége teljesen önállóságot akar kommunikációt illetően ... én ezt nem nagyon szeretem, egyrészt adatlimit másrészt kemény powersave megfontolásokból is... a winmo még inkább kézi adatkapcsolatkezeléses koncepció alapján működik..

Ez tényleg így van, az Androidnak tényleg egy különleges és egyedi felülete van, azonban ha HTC-s készüléket veszünk, akkor túl sokat nem kell alakítgatni, készen kapjuk meg a Sense-t - amit mondjuk egyáltalán nem kötelező használni.

Azonban a WinMo-ban is rengeteg lehetőség rejlik, hát még a Sense for Windows Mobile-ban! Példának okáért ott van a Mobile Shell, és vagy 100 különböző és egyedi felület a Sense 2.5.xxxx verziókhoz!
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy kár a Windows teljesen eltemetni, főleg, ha úgy el van fedve, mint a HD2 esetében! Sok lehetőség rejlik mindegyik platformban, bár az Android inkább már az újabb vonalat követi több szempontból is, hogy maximálisan meg tudjon felelni a nagyérdeműnek. Boldog volnék, ha lenne már 100%-os Android, használnám is, de amíg egyelőre ez nincs megvalósulva, addig maradok a Windows Mobile-nál... a két legfőbb ok, ami zavar, hogy a bootolási idő elég sok, illetve a telefonálás sem tökéletes még. Nem beszélve a gyakori(bb) belassulásokról!

Természetesen naponta tesztelgetek új Androidokat, de egyelőre eddig még nem találtam tökéleteset - reméljük, hogy pár hét/hónap, és már semmiféle kompromisszumot sem kell kötnünk vele! :)
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető chris

« Reply #197 Dátum: 2010, 08 10, 22:09:16 »
az meg teljesen felfoghatatlan számomra hogy novemberben vettem kb a telefont (mikor is jelent meg?:) ) és hivatalosan kész, vége... Ha nem lenne a cookie's home tab editor és hasonló cuccok akkor nem lenne benne túl sok customizálási lehetőség az biztos.. csak azért telefoncsere mert új oprendszer..  PCs világban ez elképzelhetetlen (kivéve Mac :) ), lehet itt is szabványt kellene csinálni erre... Tudom belelóg a kezem a bilibe...

DE: szerintem hosszútávú befektetésnek szerintem nem rosszak az elektronikai cuccok előállításához szükséges anyagok annyira ritkák és annyira kevés van belőle hogy nem sokáig tudnak majd ennyi eszközt gyártani (persze lehet még évtizedekes távlat van).. Visszaforgatás meg kb lehetetlen mert annyira kevés anyagot használnak fel egy eszközben és ötvözik.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #198 Dátum: 2010, 08 10, 23:17:12 »
Én szeretem a winmo-t,de sajnos szép lassan sorvadásnak fog indulni,egyre több fejlesztő fog leállni szvsz a fejlesztéssel.Wp7 meg úgy érzem,hogy nem fog nálam játszani.Persze ez csak az előzetes véleményem,majd ha lesz kint telefon vele és kicsit tudok tapasztalatot gyűjteni vele kapcsolatban,akkor véglegesítem amit gondolok róla.De inkább most azt gondolom,hogy a következő telefonom androidos lesz,és örülök hogy a HD2 tudja futtatni,mert magával a készülékkel maximálisan elégedett vagyok,nem szivesen cserélném le.

Egy pillanatra se vitattam, hogy milyen sors vár a Windows Mobile-ra, de hogy használhatatlan lenne, vagy hogy sokkal több mindenre tudnám használni az Androidot, azt azért (egyelőre) nehezen fogadnám el. Sőt, az én példám mutatja, hogy bizonyos területen az Android egyelőre nemigen rúg labdába.

A HD2-vel specifikusan az a "gondom" hogy bő 9 hónap után se látom még, mire cserélhetném le, pedig már szeptemberben vehetnék új céges PDA-t. ???

Nem elérhető Avicularia

« Reply #199 Dátum: 2010, 08 10, 23:33:12 »
Egy pillanatra se vitattam, hogy milyen sors vár a Windows Mobile-ra, de hogy használhatatlan lenne, vagy hogy sokkal több mindenre tudnám használni az Androidot, azt azért (egyelőre) nehezen fogadnám el. Sőt, az én példám mutatja, hogy bizonyos területen az Android egyelőre nemigen rúg labdába.

A HD2-vel specifikusan az a "gondom" hogy bő 9 hónap után se látom még, mire cserélhetném le, pedig már szeptemberben vehetnék új céges PDA-t. ???
Nem emlékszem,hogy ilyet írtam volna,hogy a winmo használhatatlan lenne :hmm:
Semmivel nem használhatóbb az android.Inkább olyan érzésem van vele kapcsolatban,mint egy tüzes thai lányka,aki mellett otthon az asszony,aki mindent megcsinál,hűséges,dehát a kíváncsiság és a kalandvágy hajtja az embert.De mindig jó visszatérni a jó meleg otthonba. :D