2024, 11 22, 20:29:47

Szerző Téma: Samsung Galaxy S ROM frissítés  (Megtekintve 306603 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Kromosome

• Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: Samsung Galaxy S ROM frissítés
« Reply #875 Dátum: 2010, 12 26, 14:14:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Erre válaszoljon valamelyik szakértő PLS mert engem is nagyon érdekelne a válasz!!!!

A .tar fájlokat minden esetben Odinnal kell feltenni. A ROM-hoz tartozó .tar fájlt be kell tallózni az Odin PDA részébe, ki is kell pipálni, majd minden egyéb beállítás nélkül (ne legyen re-partition se!) rá kell nyomni a Start-ra, és megvárni, míg lefut a frissítés.
Mindenzt természetesen download módban (hangerő le + home + power) kell elvégezni, amikor a PDA megfelelően van csatlakoztatva a PC-hez.

JPU-ról érdemes JPX-re váltani szerintem, JPX-ről JPY-ra is, de ott már nem annyira látványos a különbség. A JPU csak egy "félig-meddig" hivatalosan kiadott ROM volt, a JPX / JPY már egy-egy teljes értékű ROM, sokkal stabilabbak, és gyorsabbak is.
Az "ő" - "ű" problémán pedig nagyon könnyű segíteni, le kell tölteni egy új keyboard-ot, majd beállítani rajta egy Samsungos skint.
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Adept

• Empaticus Maximus
  • PDA: Samsung Galaxy S4 (I9505)
  • PDA ROM: Omega v15 XXUEMJ9
« Reply #876 Dátum: 2010, 12 26, 15:56:51 »
A .tar fájlokat minden esetben Odinnal kell feltenni. A ROM-hoz tartozó .tar fájlt be kell tallózni az Odin PDA részébe, ki is kell pipálni, majd minden egyéb beállítás nélkül (ne legyen re-partition se!) rá kell nyomni a Start-ra, és megvárni, míg lefut a frissítés.
Mindenzt természetesen download módban (hangerő le + home + power) kell elvégezni, amikor a PDA megfelelően van csatlakoztatva a PC-hez.

JPU-ról érdemes JPX-re váltani szerintem, JPX-ről JPY-ra is, de ott már nem annyira látványos a különbség. A JPU csak egy "félig-meddig" hivatalosan kiadott ROM volt, a JPX / JPY már egy-egy teljes értékű ROM, sokkal stabilabbak, és gyorsabbak is.
Az "ő" - "ű" problémán pedig nagyon könnyű segíteni, le kell tölteni egy új keyboard-ot, majd beállítani rajta egy Samsungos skint.

Tehát akkor először fel a JPU-t (ott megvan mindhárom file az odinhoz), és aztán felül irni a JPX filejával?
Nem volt sajnos egyértelmű hogy egy JPX_JPX_U_JPX.tar file hova való, igy  a neve alapján... :)

Nekem semmi bajom a JPUval, nem fagy, nem szaggat, eddig minden oké vele...

Még egy utolsó kérdés: HA most JPU-m van, és rárakom a JPX-et, akkor az megint egy teljes reinstall lesz és eltünnek a programok?

KÖszi!!
Használj Waze navigációt. Épits közösséget!!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #877 Dátum: 2010, 12 26, 16:01:43 »
Tehát akkor először fel a JPU-t (ott megvan mindhárom file az odinhoz), és aztán felül irni a JPX filejával?
Nem volt sajnos egyértelmű hogy egy JPX_JPX_U_JPX.tar file hova való, igy  a neve alapján... :)

Nekem semmi bajom a JPUval, nem fagy, nem szaggat, eddig minden oké vele...

Még egy utolsó kérdés: HA most JPU-m van, és rárakom a JPX-et, akkor az megint egy teljes reinstall lesz és eltünnek a programok?

KÖszi!!

Szia!

1. Így van, sikeres JPU telepítés után (miután felállt a rendszer), ismét Download módba teszed, hozzákötöd a PC-hez, és a JPX-hez kapcsolódó .tar fájlt az Odin PDA részébe tallózod be, ki is pipálod, majd re-partition nélkül rányomsz a Start-ra.

2. Re-Partition nélkül pedig semmi sem fog törlődni az SGS-ről!  :)

Nem elérhető Tripod

• PDA: SGS
  • PDA ROM: Froyo 2.2.1. XXJPY
« Reply #878 Dátum: 2010, 12 26, 21:11:24 »
Szia!

1. Így van, sikeres JPU telepítés után (miután felállt a rendszer), ismét Download módba teszed, hozzákötöd a PC-hez, és a JPX-hez kapcsolódó .tar fájlt az Odin PDA részébe tallózod be, ki is pipálod, majd re-partition nélkül rányomsz a Start-ra.

2. Re-Partition nélkül pedig semmi sem fog törlődni az SGS-ről!  :)

Szia Kromosome!
Először is köszi a válaszokat. Már csak 1 kérdésem maradt: ha most 2.1 Eclaire van nekem, akkor arról lehet egyből JPY-ra váltani? Vagy előtte meg kell csinálni a JPU-t? Köszi szépen!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #879 Dátum: 2010, 12 26, 21:18:37 »
Szia Kromosome!
Először is köszi a válaszokat. Már csak 1 kérdésem maradt: ha most 2.1 Eclaire van nekem, akkor arról lehet egyből JPY-ra váltani? Vagy előtte meg kell csinálni a JPU-t? Köszi szépen!

Igen, úgy tudom, hogy először JPU-ra kell váltani (mivel az egy teljes értékű ROM, azaz mind a három "összetevőt" tartalmazza), s csak utána lehet feltenni a JPX / JPY .tar-ját!

Nem elérhető pehely16

• Navigáció / Navigation: Navigon Select \ Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Darky 8.1
« Reply #880 Dátum: 2010, 12 27, 15:56:11 »
Annyi féle rom frissitést irtok hogy már azt sem tudom milyen nap van. :C Valaki tudna segiteni? Hogy hogy tudnék a legbiztonságosabban Froyot telepiteni galaxyra. Ettől elveszik a garanciám?
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland amiből sosem kerülünk ki élve" Bob Marley

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #881 Dátum: 2010, 12 27, 16:14:56 »
Annyi féle rom frissitést irtok hogy már azt sem tudom milyen nap van. :C Valaki tudna segiteni? Hogy hogy tudnék a legbiztonságosabban Froyot telepiteni galaxyra. Ettől elveszik a garanciám?
hivatalosan elveszik a garanciád
gyakorlatilag pedig ha csak nem történik hardveres meghibásodás akkor gyárihoz közeli állapot visszaállitható és mehet a garancia

nos ha ezt bevállalod akkor a FAQ-ból elindulva folytatódhat a dolog

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #882 Dátum: 2010, 12 27, 22:18:14 »
Igen, úgy tudom, hogy először JPU-ra kell váltani (mivel az egy teljes értékű ROM, azaz mind a három "összetevőt" tartalmazza), s csak utána lehet feltenni a JPX / JPY .tar-ját!
Mi van olyankor ha a samfirmware-ről letöltött JPX/JPY-ben nics egy darab tar fájl sem?Nálam konkrétan így néz ki kicsomagolva a JPY

cache.rfs
factoryfs.rfs
modem.bin
param.lfs
zImage
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #883 Dátum: 2010, 12 27, 22:21:50 »
Mi van olyankor ha a samfirmware-ről letöltött JPX/JPY-ben nics egy darab tar fájl sem?Nálam konkrétan így néz ki kicsomagolva a JPY

cache.rfs
factoryfs.rfs
modem.bin
param.lfs
zImage

Gondolom amit letöltöttél, az maga a .tar fájl! Vagy nem?  :shock:

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #884 Dátum: 2010, 12 27, 22:26:28 »
Gondolom amit letöltöttél, az maga a .tar fájl! Vagy nem?  :shock:
Nem,rar a kiterjesztése a csomagnak és ez van benne amit az előbb írtam.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #885 Dátum: 2010, 12 27, 22:35:17 »
Nem,rar a kiterjesztése a csomagnak és ez van benne amit az előbb írtam.

Én próbaképp You are not allowed to view links. Register or Login (samfirmware-ról), és Nekem ebben egy darab (jelszóval védett) .tar fájlt volt.

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #886 Dátum: 2010, 12 27, 22:56:11 »
Én próbaképp You are not allowed to view links. Register or Login (samfirmware-ról), és Nekem ebben egy darab (jelszóval védett) .tar fájlt volt.
Ja,ok,meg van mi a bibi,a winrar mappaszinten teljesen kibontotta fájlokra,most letöltöttem még egyszer és a total commanderből már tar látszik.Akkor az ő és ű hiányát leszámítva érdemes váltani jpu-ról?Illetve ha jól vettem ki akkor ez csak egy kisebb lépés  a frissítések közül,a lagfixet is újra fel kell majd tennem vagy az megmarad?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #887 Dátum: 2010, 12 28, 01:12:15 »
Ja,ok,meg van mi a bibi,a winrar mappaszinten teljesen kibontotta fájlokra,most letöltöttem még egyszer és a total commanderből már tar látszik.Akkor az ő és ű hiányát leszámítva érdemes váltani jpu-ról?Illetve ha jól vettem ki akkor ez csak egy kisebb lépés  a frissítések közül,a lagfixet is újra fel kell majd tennem vagy az megmarad?

Igen, a lagfixet is, de még a kernelt is újra kell raknod a ROM frissítése után! (Ha jól tudom, akármilyen samfirmware-os, Odinos ROM után a gyári kernel települ fel.)

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
« Reply #888 Dátum: 2010, 12 28, 11:25:12 »
Sziasztok!

Alap gyári XWJM2 van a gépemen, a 3 gombos már működik, efs mappa elmentve, nandroid mentés megvan, unlock kód is megvan, ClockworkMod rajta van és rootolva is van. (remélem nem hagytam ki semmit)
Hogyan fogjak neki a ROM-olásnak, és mit érdemes most feltenni?
Köszi

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
« Reply #889 Dátum: 2010, 12 28, 13:16:41 »
Sziasztok!

Alap gyári XWJM2 van a gépemen, a 3 gombos már működik, efs mappa elmentve, nandroid mentés megvan, unlock kód is megvan, ClockworkMod rajta van és rootolva is van. (remélem nem hagytam ki semmit)
Hogyan fogjak neki a ROM-olásnak, és mit érdemes most feltenni?
Köszi

Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért egy életem, egy halálom, belevágtam, és jelentem SIKERÜLT  :taps:
Froyo 2.2.1 XXJPY  :ok:

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #890 Dátum: 2010, 12 28, 17:26:07 »
Igen, a lagfixet is, de még a kernelt is újra kell raknod a ROM frissítése után! (Ha jól tudom, akármilyen samfirmware-os, Odinos ROM után a gyári kernel települ fel.)
Az hogy a gyári kernel van fent,okoz nekem valamilyen hátrányt?Mert most hogy így említed,szerintem én ahhoz nem nyúltam.Csak a JPU-t raktam fel meg az általad javasolt woodoo 5.03 lagfixet.Kell az nekem?Gondolom igen lesz a válasz :) de akkor melyik?

Nem elérhető dani964

• Navigáció / Navigation: Galaxy s :)
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Froyo
« Reply #891 Dátum: 2010, 12 28, 18:12:13 »
Sziasztok ! Bocsánat ha teljesen rossz helyre írok, de lenne egy problémám. Teljesen kezdő vagyok Galaxy téren ma vettem egyet, de mivel telenoros én meg t-mobile-os ezért függetleníteni szeretném. Úgy hallottam ahol root szükséges ott ugrik a gari. Na most nekem van 2 év garim és nem szeretném elcseszni. Valakinek van egy gari kimélő megoldása függetlenítésre ? Előre is köszönöm a választ és még egyszer elnézést kérek ha rossz helyre írtam.

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #892 Dátum: 2010, 12 28, 18:16:23 »
Sziasztok ! Bocsánat ha teljesen rossz helyre írok, de lenne egy problémám. Teljesen kezdő vagyok Galaxy téren ma vettem egyet, de mivel telenoros én meg t-mobile-os ezért függetleníteni szeretném. Úgy hallottam ahol root szükséges ott ugrik a gari. Na most nekem van 2 év garim és nem szeretném elcseszni. Valakinek van egy gari kimélő megoldása függetlenítésre ? Előre is köszönöm a választ és még egyszer elnézést kérek ha rossz helyre írtam.
A root-olás nem jár garanciavesztéssel,a házilag megoldott függetlenítés igen.
Garanciakímélő megoldás ha bemész a telenorhoz és egy megfelelő pénzmag lerakása után kinyitják neked.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #893 Dátum: 2010, 12 28, 20:03:39 »
A root-olás nem jár garanciavesztéssel,a házilag megoldott függetlenítés igen.
Garanciakímélő megoldás ha bemész a telenorhoz és egy megfelelő pénzmag lerakása után kinyitják neked.

Így igaz, de még ha Unlock kóddal ki is függetleníted, elviekben van mód a visszazárásra. You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Tripod

• PDA: SGS
  • PDA ROM: Froyo 2.2.1. XXJPY
« Reply #894 Dátum: 2010, 12 28, 21:41:15 »
Jelentem, sikerült a frissítés JPY-ra! (JPU-n keresztül, 2.1-ről.)
Ezúton is nagyon szépen köszönöm minden segítőkész SGS Gurunak a fórumbeli segítségét!!!!
 :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Nem elérhető xuri

• Navigáció / Navigation: CopPilot Live
  • PDA: I9000XXJPU 2.2.1
  • PDA ROM: I9000XXJPU 2.2.1
« Reply #895 Dátum: 2010, 12 29, 12:21:00 »
hello!

Nekem nem 1értelmű milyen 3filet tallozon be az odin.
pl a telephone modem az jó
a pda-ba ez kell?::Aries_P-SBL.tar.md5??
és a csc-t nem is látja mit tegyek?

köszönöm! msn You are not allowed to view links. Register or Login :ima:

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #896 Dátum: 2010, 12 29, 14:38:09 »
hello!

Nekem nem 1értelmű milyen 3filet tallozon be az odin.
pl a telephone modem az jó
a pda-ba ez kell?::Aries_P-SBL.tar.md5??
és a csc-t nem is látja mit tegyek?

köszönöm! msn You are not allowed to view links. Register or Login :ima:
Ezt tudom,ezt tudom. :D

2.1-ről először a JPU-t kell felraknod.Ha letöltötted akkor a benne lévő fájlokban a nevükben benne van hogy melyik micsoda és hová kerül.
A PDA-hoz a PDA-t a PHONE-hoz a MODEM-et,a CSC-hez a CSC-t.

Nem elérhető xuri

« Reply #897 Dátum: 2010, 12 29, 16:08:29 »
a biztosági mentés az kell?

Nem elérhető xuri

« Reply #898 Dátum: 2010, 12 29, 16:30:19 »
szal ha I9000XXJPU felrakom akkor még 2.1 marad?
Mit kell még csinálni?
s5230asom volt elötte a nem volt ilyen cink :shock:

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #899 Dátum: 2010, 12 29, 16:34:45 »
szal ha I9000XXJPU felrakom akkor még 2.1 marad?
Mit kell még csinálni?
s5230asom volt elötte a nem volt ilyen cink :shock:
Nem,az már 2.2.Mentés az nem árt.