2024, 11 23, 01:02:22

Szerző Téma: Samsung Galaxy S ROM frissítés  (Megtekintve 306610 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Pgeo

• Nem: Férfi
  • Mérnök Úr
    • Compker
  • Navigáció / Navigation: WAZE, iGO
  • PDA: LG G2 D802
  • PDA ROM: Stock 4.4.2
Re:Samsung Galaxy S ROM frissítés
« Reply #850 Dátum: 2010, 12 23, 08:45:36 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok!

Olvasgatom a fórumot és a telefent akarom rootolni, az update.zip es bemásolós megoldással. (Recoveryben apply update.zip) Recovery/download módom nincsen csak az android sdkval tudom előcsalogatni. Kérdésem az lenne hogy rootolás előtt kell e a fent említett 2 módot valahogy pld. odinnal létrehozni, vagy anélkül is lehet. Más letöltöttem a Ryanza OCLF 2.0 át itt van egy csomó beállítás, miket érdemes beállítani, hogy egy kicsit gyorsuljon a telefon.

A telefon független, nem szolgáltató függő. 2.1 eclair
pda:i9000xwjm2
phone:i9000xxjm1
csc:i9000panjm1.

Illetve utána milyen romot tudnátok javasolni, ami gyorsabb mint a 2.1 és kevésbé "eszi" az akksit.

Thx :ima:

u.i.: ja igen a ryanza oclf fel van telepítve de csak ennyi semmilyen funkciója még nincsen használva, illetve csak egy zöld belőle, valami cachet szabadít fel, ezt eltásolítsam e a fentebb említettek előtt.

Szia!

mielőtt romot cserélsz, mindenképpen csináld meg a 3 gombost, mert a nélkül drága fal építő lemet tudsz csinálni a dráááááágaszágbóóól. Jm2-re én úgy emléxem, hogy van 1 update-es root, de ezen kívül van még vagy 2féle másik 1 klikkes root lehetőség is.
Ha frissíteni akarsz, akkor a következőt tedd:

3 gombos megcsinálása.
root
efs mappa mentése
cwm feltétele, ROM mentés a jelenlegiről

ROM frissítés

Mindegyik lépésre megvan a megfelelő topic  :olvass:  :olvass:  :olvass:
Ha valami nem tiszta, ott lehet kérdezeni. Elsőre lehet, hogy nehéznek hangzik, de de kb 2 perc az egész művelet.  Belakni más kérdés :)

Nekem most egy régebbi doc rom van fent, de vannak ennél már sokkal újabbak is. Azért nem cseréltem le, mert tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha kijön megint 1 jól sikerült stabil doc-rom, akkor sztem felteszem azt.

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Eredei ROM
« Reply #851 Dátum: 2010, 12 24, 14:39:53 »
Sziasztok!

nagyon friss androidos vagyok. Tegnap vettem egy SGS-t a pannonnál. Szóval függő a készülék. Szeretnék romot cserélni.
Elolvastam a leirást, de megakadtam. Rootoltam a készüléket, lementettem az efs-t generáltam unlock kódot.
A 3 gombos (hang fel +menü+bekapcs) müködik. Szeretném lementeni a romot a telorol, de van egy kis baj. az update.zip ami fenn van az 1. oldalon nem tetszik neki. azt mondja hogy nincs olyan file. felraktam sd kártyára. 2 kártyával is próbálkoztam, sőt többször is letöltöttem a zip filet. ellenöriztem nem hibás.
van valakinek 5lete hogy mit csináltam rosszul?

üdv:

Yoda

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #852 Dátum: 2010, 12 24, 15:24:29 »
Sziasztok!

nagyon friss androidos vagyok. Tegnap vettem egy SGS-t a pannonnál. Szóval függő a készülék. Szeretnék romot cserélni.
Elolvastam a leirást, de megakadtam. Rootoltam a készüléket, lementettem az efs-t generáltam unlock kódot.
A 3 gombos (hang fel +menü+bekapcs) müködik. Szeretném lementeni a romot a telorol, de van egy kis baj. az update.zip ami fenn van az 1. oldalon nem tetszik neki. azt mondja hogy nincs olyan file. felraktam sd kártyára. 2 kártyával is próbálkoztam, sőt többször is letöltöttem a zip filet. ellenöriztem nem hibás.
van valakinek 5lete hogy mit csináltam rosszul?

üdv:

Yoda

"2 kártyával is próbálkoztam" - Ezzel mindent leírtál!  :p Ugyanis (FAQ-ban ez is benne van, de most elnézzük!  >:() az "sdcard" Android esetében NEM A KÜLSŐ, HORDOZHATÓ microSD-t jelenti, hanem a BELSŐ, 6GB-s háttértárat!

Egyszóval nem a fájllal van a probléma, hanem azzal, hogy rossz helyre másoltad!  ;)
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
Re: Samsung Galaxy S ROM frissítés
« Reply #853 Dátum: 2010, 12 24, 17:20:44 »
oh, most már értem. Köszönöm szépen. Már mikor leirtam sejtettem hogy ez lehet, de nem voltam biztos benne:)

Köszönöm:)

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
« Reply #854 Dátum: 2010, 12 24, 17:56:37 »
1 kérdésem még lenne. sikerült backupolni, de nem tudom hogy hova tette a romot. Ebben is tudnátok segiteni?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #855 Dátum: 2010, 12 24, 17:59:59 »
1 kérdésem még lenne. sikerült backupolni, de nem tudom hogy hova tette a romot. Ebben is tudnátok segiteni?

A ROM-ról készült Backupot a CWM a belső SD / clockworkmod / backup mappába teszi! :)

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
« Reply #856 Dátum: 2010, 12 24, 18:58:25 »
Na ezt nem fogjátok elhinni. Mai napon a telefonom, miután minden backupot megcsináltam, közölte kies (épp számokat mentettem le) hogy van frissités a telefonomhoz. No és tudjátok mire frissitett? Android 2.2-re. Ami azért is vicces mert tegnap kérdeztem meg a Pannont hogy nekik mikor lesz, és közölték hogy talán majd januárban...
Amugy kis info:
PDA: I9000XWJPF
Phone: Unknown ->ezt nem tudom miért igy van
CSC: I9000PANJP4
Build info: 2010.11

Nem elérhető makszigáz

• PDA: SM-G975F S10+
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #857 Dátum: 2010, 12 25, 13:00:07 »
Na ezt nem fogjátok elhinni. Mai napon a telefonom, miután minden backupot megcsináltam, közölte kies (épp számokat mentettem le) hogy van frissités a telefonomhoz. No és tudjátok mire frissitett? Android 2.2-re. Ami azért is vicces mert tegnap kérdeztem meg a Pannont hogy nekik mikor lesz, és közölték hogy talán majd januárban...
Amugy kis info:
PDA: I9000XWJPF
Phone: Unknown ->ezt nem tudom miért igy van
CSC: I9000PANJP4
Build info: 2010.11
Akkor ezek szerint a tiéd is Telenoros!A phone verzió nálam XXJPP!Én teg nap frissítettem,de már a hét közepétől elérhető volt a frissítés!Kicsit lassú volt és szaggatott meg valamiért nem csatlakozott normálisan a pc-hez!Így muszáj volt factory resetet csinálnom!Most minden jó és gyorsabb is lett!Csak hát pakolhatok mindent vissza!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
« Reply #858 Dátum: 2010, 12 25, 17:32:38 »
Nekem is rosszalkodott nem akart szóba állni frissités után a kiessel, ugyhogy végül odinnal kapott egy 2.2.1 romot. azóta nincs semmi baj vele:)

Nem elérhető displayname

• PDA: LG G3 D855 16 GB
« Reply #859 Dátum: 2010, 12 25, 19:26:08 »
Hi!

Az lenne a kérdésem, hogy XXJPY -ban van magyar nyelv? :oops:

Nem elérhető bubo35

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: P5100 - Google navigáció :-)
  • PDA: HTC One M8
  • PDA ROM: 5.0.1 Stock
« Reply #860 Dátum: 2010, 12 25, 19:38:07 »
Hi!

[/quot

Magyar nyelv van, de ő és ű nincs...
VIGYÁZAT! AZ ANDROID OPERÁCIÓS RENDSZER FÜGGŐSÉGET OKOZHAT!

Nem elérhető displayname

« Reply #861 Dátum: 2010, 12 25, 19:52:39 »
Hi!

[/quot

Magyar nyelv van, de ő és ű nincs...

Csak ő és ű vagy semmi ékezetes betű?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #862 Dátum: 2010, 12 25, 21:30:31 »
Csak ő és ű vagy semmi ékezetes betű?

A gyári billentyűzeten nincsen "ő" és "ű" (a többi ékezetes karakter megtalálható), magában a ROM-ban természetesen mindkét betű megvan. (Azaz, pl. a "kisegítő lehetőségek" az nem "kisegitö lehetösegek"-ként fog megjelenni.)

Nem elérhető Tripod

• PDA: SGS
  • PDA ROM: Froyo 2.2.1. XXJPY
« Reply #863 Dátum: 2010, 12 25, 23:30:43 »
Sziasztok SGS Guruk!  :ok:
2.1-ről frissítenék, 2.2.1-re. Root, 3 gombos recovery előhozatal, CWM, ROM mentés megvolt.
Öcsém JPU-ra frissített, de látom, hogy már van JPX és JPY is!
A gond, hogy a JPX és JPY telepítőkben 1 tar file van. Hogyan kell ezt installálni? Előbb rá kell tenni a JPU-t és ezek csak valami "update"-ek?

Egyáltalán érdemes JPX v. JPY-ra frissíteni? Ezek már végleges, tesztelt verziók? Azt írjátok, hogy a JPY-on nincs a billentyűzeten ű és ő. Ez nekem elég baj.

Szóval összefoglalva: érdemes a JPU helyett JPX v. JPY-t tenni (miben jobbak ezek a ROM-ok) és ha igen, akkor hogyan kell feltenni azt az 1 filet?

Előre is nagyon köszi a válaszokat! Ha már le van írva valahol (kerestem, de nem találtam), csak küldjetek el (oda)! ;)

Nem elérhető displayname

« Reply #864 Dátum: 2010, 12 26, 11:21:22 »
Azt vágom, hogy a gyári billentyűzeten nincs ő+ű de ha az pl. az u.-betűn rajtatartom az ujjam akkor felajánl néhány ékezetest, azok között sincs?

XWJM2 alatt sincs a gyári bill. ékezetes karakter.

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #865 Dátum: 2010, 12 26, 11:42:52 »
Azt vágom, hogy a gyári billentyűzeten nincs ő+ű de ha az pl. az u.-betűn rajtatartom az ujjam akkor felajánl néhány ékezetest, azok között sincs?

XWJM2 alatt sincs a gyári bill. ékezetes karakter.
ha valakinek annyira kell a hosszú ékezet akkor fel kell rakni az anysoftkeyboard-ot és kész
a gyáriról is iszonyat lassú elérni (én akkor inkább ékezet nélkül írnék mint hogy kivárjam míg feljön az ékezetes sor)

anysoftnál pedig direktben kint vannak (ha meg nem kellenek akkor egy gombnyomásra visszaáll a normál bill.)

engem soha nem érdekel melyik rom-on milyen a bill. úgy is ez az első amit felrakok és csak ezt használom

Nem elérhető displayname

« Reply #866 Dátum: 2010, 12 26, 11:59:12 »
ha valakinek annyira kell a hosszú ékezet akkor fel kell rakni az anysoftkeyboard-ot és kész
a gyáriról is iszonyat lassú elérni (én akkor inkább ékezet nélkül írnék mint hogy kivárjam míg feljön az ékezetes sor)

anysoftnál pedig direktben kint vannak (ha meg nem kellenek akkor egy gombnyomásra visszaáll a normál bill.)

engem soha nem érdekel melyik rom-on milyen a bill. úgy is ez az első amit felrakok és csak ezt használom

Köszi az infót, nekem fontos az ékezetes betű!
Nem sok sms.-t írok de az legyen frankó.

Nem elérhető satis

• PDA ROM: XXJM1
« Reply #867 Dátum: 2010, 12 26, 13:21:42 »
Üdv!

Nem teljesen értem ennek a kivitelezését:
"Másoljuk az sdcard-ra (saját 8 gb-os tárhely gyökerére) a Clockwork recoveryt tartalmazó update.zip-et. (!)"
Ugye backupról van szó. Ha csatlakoztatom USB-vel akkor semmilyen sd vagy sdcard gyökérkönyvtárat sem találok az I9000-es meghajtón...
Remélem én vagyok a csekély értelmű, előre is köszi a segítséget!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #868 Dátum: 2010, 12 26, 13:26:20 »
Üdv!

Nem teljesen értem ennek a kivitelezését:
"Másoljuk az sdcard-ra (saját 8 gb-os tárhely gyökerére) a Clockwork recoveryt tartalmazó update.zip-et. (!)"
Ugye backupról van szó. Ha csatlakoztatom USB-vel akkor semmilyen sd vagy sdcard gyökérkönyvtárat sem találok az I9000-es meghajtón...
Remélem én vagyok a csekély értelmű, előre is köszi a segítséget!

Az nem gond, hogy nem sdcard a meghajtó neve. Nekem például "Cserélhető lemez (G:)" néven jeleníti meg!  :p

Nem elérhető satis

« Reply #869 Dátum: 2010, 12 26, 13:28:11 »
Hm akkor ez azt jelenti, hogy maga a meghajtó már az internal sdcard? Fura mert max méretre csak ~5.8GB helyet ír.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #870 Dátum: 2010, 12 26, 13:33:56 »
Hm akkor ez azt jelenti, hogy maga a meghajtó már az internal sdcard? Fura mert max méretre csak ~5.8GB helyet ír.

Bizony, az lesz az!  ;) Nem véletlen, hogy a 6GB helyett 5,8GB-t ír ki, nem figyelted még meg, hogy pl. egy 8GB-s Pendrive a valóságban nem 8GB-s, hanem kissé kevesebb?

Nem elérhető satis

« Reply #871 Dátum: 2010, 12 26, 13:35:58 »
Értem én, csak a 8GB hez képest az 5.8GB....testvérek közt is kb. 2.2GB lehúzás. Hova tűnik ennyi hely?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #872 Dátum: 2010, 12 26, 13:39:35 »
Értem én, csak a 8GB hez képest az 5.8GB....testvérek közt is kb. 2.2GB lehúzás. Hova tűnik ennyi hely?

Ja értelek! :) Ezen sem kell csodálkozni: a 8GB-s belső memória particionálva van. ~2GB-nyi memória jut a feltelepíthető programoknak (tehát azok a programok, amelyeket te külsőleg telepítesz fel, ezt a 2GB-s részt töltik fel), valamint jut további 6GB-t a felhasználói adatoknak, zenéknek, stb.

Nem elérhető satis

« Reply #873 Dátum: 2010, 12 26, 13:42:14 »
Ja értelek! :) Ezen sem kell csodálkozni: a 8GB-s belső memória particionálva van. ~2GB-nyi memória jut a feltelepíthető programoknak (tehát azok a programok, amelyeket te külsőleg telepítesz fel, ezt a 2GB-s részt töltik fel), valamint jut további 6GB-t a felhasználói adatoknak, zenéknek, stb.
Akkor ez olyan "hunnyuk be a szemünket, úgy falatozzunk" dolog :)
Köszönöm az infókat, akkor neki is állok a Froyo updatenek, lagfixnek és rootnak. Remélhetőleg minden rendben fog menni.

Nem elérhető Adept

• Empaticus Maximus
  • PDA: Samsung Galaxy S4 (I9505)
  • PDA ROM: Omega v15 XXUEMJ9
« Reply #874 Dátum: 2010, 12 26, 14:08:23 »
Sziasztok SGS Guruk!  :ok:
2.1-ről frissítenék, 2.2.1-re. Root, 3 gombos recovery előhozatal, CWM, ROM mentés megvolt.
Öcsém JPU-ra frissített, de látom, hogy már van JPX és JPY is!
A gond, hogy a JPX és JPY telepítőkben 1 tar file van. Hogyan kell ezt installálni? Előbb rá kell tenni a JPU-t és ezek csak valami "update"-ek?

Egyáltalán érdemes JPX v. JPY-ra frissíteni? Ezek már végleges, tesztelt verziók? Azt írjátok, hogy a JPY-on nincs a billentyűzeten ű és ő. Ez nekem elég baj.

Szóval összefoglalva: érdemes a JPU helyett JPX v. JPY-t tenni (miben jobbak ezek a ROM-ok) és ha igen, akkor hogyan kell feltenni azt az 1 filet?

Előre is nagyon köszi a válaszokat! Ha már le van írva valahol (kerestem, de nem találtam), csak küldjetek el (oda)! ;)

Erre válaszoljon valamelyik szakértő PLS mert engem is nagyon érdekelne a válasz!!!!
Használj Waze navigációt. Épits közösséget!!