Tudnál írni ezekről a ROMokról bővebben?
meg a DXIF1 Phone-ról is.
Köszi!
Lehet róla szó, bár sokba csak belekukkantok, gyakran találok néhány perc után olyan hiányosságot vagy nekem nem tetsző elemet, ami visszakerget a GTX-hez.
A DXIF1 phone rész nekem bejött, bár a DXID1-gyel és a PUJA1-gyel se volt különösebb gondom. Múltkor láttam, ahogy egy Nokia N79 olyan WiFi-t lát, amilyet az Omnia DXIF1-gyel sem, és olyan helyen talál GPS-jelet 15 másodperc alatt, ahol az Omnia 5 perc után sem, úgyhogy szerintem felesleges hatótávolságokról beszélni. Összességében úgy szoktam mérni a WiFi hatótávját, hogy a tanári folyosó előtt lévő placcon található router jelét milyen messziről fogja. A folyosó végén mind a PUJA1, mind a DXID1-DXIF1 alkalmas volt netezésre, nyitott teremajtónál is kaphatóak mind a hárman a dologra, csukott ajtónál meg mindegyik elvérzik... Én akksi üzemidőben sem láttam különösebb javulást, de valószínűleg még a héten lecserélem a mostani akkut, utána meglátjuk, melyik mire képes.
Az You are not allowed to view links.
Register or
Login: a cukrozott takony effektus itt is fennáll, csilivili izé, elég érdekes hibákkal...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz indítóképernyő jópofa, én a kamu Windows Phone 7 és hasonló animációk után őszintén tudtam rajta egy jót derülni, viszont ami utána jött, az a Spirito Maligno ROM-ban valami förtelem volt... A Manila szétesik, ha variálom a fülek elrendezését, a Settings képernyőre rádobott valami gusztustalan naptárat, az Action Screen helyett is valami agendás határidőnaplós szerencsétlenség jött be, úgyhogy a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott, jött a G-Carbon.
Ez már egy fokkal jobb, a Manila kezdőképernyője nem hülyül meg, az egy másik kérdés, hogy a csodálatosan megalkotott háttér fehér részei miatt a szövegek sokszor alig látszanak... A Start menü az előzőhöz hasonlóan itt is listás elrendezésű az ikonos helyett, ez nekem szokatlan és kissé áttekinthetetlenné teszi a rendszert, de biztos van olyan, akinek tetszik. Itt Internet (Facebook; fim - nem tudom, mi, de biztos csodálatos; Internet Explorer; Internet Sharing; Messenger; NoData; Windows Live; Youtube), Multimedia (Audio Manager; FM Radio; HTC Album; Media Album; Photo Album; Streaming Player; Windows Media), Tools (Launch M2Dtp; M2DC; M2Dtp Config; AudioGain Control; Auto Call Record - ügyes, felveszi a kimenő és bejövő hívásokat; cleanRAM Config; FS TaskMgr; PHM RegEditor; PimBackup), Pocket Office (AdobeReader; HTC Calculator - meglepő módon nem a ROM-ra alapvetően jellemző cukormázos stílusú, hanem egy ízlésesebb fajta; Notes; Tasks) és Cam Utility (Camera; Flashlight) címszavak alatt szépen csoportosították a menüpontokat, ez jó pont, bár ha már egyszer itt tartunk, akkor az S2U2, a cleanRAM, a psShutXP és a Display Switch (a kijelző kikapcsolására szolgál, talán az fog neki örülni, akinek kényelmetlen a felső gombot nyomkodni) is elfért volna valamelyik menüpont alá...
Továbbá a Manila kezdőképernyőjén kedvemre húzogathatom fel-le az adott fülhöz tartozó ikonokat, nem fogja utána visszadobni az eredeti helyzetbe (lásd a mellékelt képen). Ja és igen: az egyik legdurvább hiba: van itt a Home részen néhány gyorsindító, ilyen a zseblámpa funkció kapcsolója is. Ezt elég megnyomni, és örömködni, hogy hirtelen mennyi mindent látunk a sötétben. Kikapcsolni viszont nem tudjuk, akármilyen vadul nyomkodjuk, nem reagál (ahogyan a többi kis ikont is felesleges birizgálni...), át kell pörgetnünk a Manilát valamelyik másik fülre (Messages, Action Screen, stb.), majd vissza, és újra kapunk egy nyomási lehetőséget
A következő meglepetés akkor ért, amikor a kamera úgy fagyott le, hogy miközben ki volt írva a fekete háttéren a "Loading..." felirat, már mutatta a kis sarkos téglalapot, innen továbblépni viszont már nem tudott.
Az alap billentyűzet szintén csodálatos, nekem a suli jelszavas WiFi-je kifogásolta a jelszó helyességét, ilyet még nem láttam, pedig mindegyik ROM-mal felugrottam rá ugyanezzel a jelszóval (ha holnap az új jelölttel is ez történik, akkor előfordulhat, hogy a számtech tanár volt vicces kedvében...).
Az S2U2-t pedig úgy állították be gyárilag, hogy mindig bejöjjön egy bizonyos időtartam után, ez játékoknál biztosan kedélyjavító hatással lesz a felhasználókra (persze ezt ki lehet kapcsolni, de pl. OCK még olyan apró figyelmességre is vetemedett, hogy ezt megtette helyettünk).
No meg a hab a tortán: a RAM MAXIMUM 45 mega körül mozog, de innen általában már csak lefelé esik, nekem most semmi nincs megnyitva, így 40 mega a szabad hely. A Storage Memory-val nincs gond, az alkotók által megadott 117 MB megvan. Bár azt még mindig nem értem, hogy a "Remove Programs"-nél miért nem látszik, hogy mennyi hely van még szabadon, 2 karakter teljesen eltűnik, ez már túl nagy nagyságredni különbség (ha jól emlékszem, ez OCK-nál ismét rendben volt, de javítsatok ki, ha tévedek).
Aztán tegnap este a töltőn újabb sárkányos dolgot művelt: kijelentette, hogy márpedig őt át kell dobni ActiveSync-be, anélkül nem tudom kikapcsolni a kijelzőt... Úgyhogy mivel nem akartam egész éjszaka fényárban szuszogni, inkább megkapta, amit kért. Érdekes... Az akksi üzemidővel amúgy egyáltalán nem vagyok megelégedve, semmit nem ér az, hogy nem csak a tízesekre kerekített értékeket mutatja, ha a nem 0-ra végződő adatok pár perc alatt lepörögnek, hogy aztán huzamosabb időre átadják helyüket a kerek számoknak... A töltöttségjelző ide-oda ugrálásáról meg már nem is érdemes beszélni, bár amikor reggel 100%-kal levettem a töltőről, aztán a zsebemben elkezdte magát 94%-ról tölteni, akkor megint meresztettem azokat a Brad Pittől örökölt szemeimet... Talán Yoda is bejátszott a fogantatásomnál...
De hogy valami jót is mondjak:
ma voltam fodrásznál a hangok meglepően jóra sikerültek, a hangerő tekergetése valami térd közé fogós dob hangjára emlékeztet, a fülhallgató lehúzásakor meg olyan hangot ad a gép, mint a nagymamámék játszóterén a hinta azelőtt, hogy leszakadt volna a gyerekkel... Ezek olyan szempontból jók, hogy órán nem figyel fel rájuk mindenki...
Összességében azonban egy jó ötleteket kisvillával mérő, hibákkal gazdagon fűszerezett ROM-ról van szó, amit hosszútávú használatra senkinek nem javaslok, de egy gyors próbát talán megér, hadd adjunk újabb esélyt az áramszünetnek szeretett Omniánk hidegre tételéhez.