Per pé itt tartok még:
Tehát totál kimaradt a leírásból a fastboot felrakása. Kvázi driverek és egy app telepítése az egész, ha jól értelmezem. Viszont a sok ROM felrakás között kell valahol még ROM-ot telepíteni a belső SD-re, mert van ahol ugye wipe megy, ergo kuka minden.
Ja és hol a root itt, vmelyik ROM lesz eleve rootolt?
A fastboot az egy windowsos exe fájl, amivel parancsokat tudsz adni az androidodnak, ha az fastboot módban bootolt be és megfelelően fel van telpítve a PC-dre is, ahonnan a fastboot parancsokat ki szeretnéd adni.
Az XDA-developers oldalon keress rá szerintem a gépedre én is onnan szedek mindent.
Az idézett leírásban is szerepel az UNLOCK, azzal ugrik a garid. Minden androidon van alapból recovery, úgy nézem Neked nem tanácsolnak custom recoveryt felteni, hanem a gyáriból kell telepítened a ROM-ot, az UNLOCK után (?)
Nos, minden cuccnál más és más, amire figyelni kell. Az Asus transformer esetében nem mindegy, hogy melyik recoveryvel telepíted a kiszemelt ROM-ot és a bootloader verzió sem mindegy, ezek elvileg mind meg vannak adva a ROM leírásánál, jó esetben. De pl. nálunk az Asus 6.0.1-es romjánál a ROMMER nem írta oda ezeket, így sorozatban fektetik el a táblájukat a gyanútlan érdeklődők, mert régebbi bootloaderjük van és/vagy nem megfelelő recovery:( Mi pedig segítünk nekik visszahozni a tégla állapotból. Már 2-3 visszajött az életbe:)
Szóval nem baj, ha nem tudod mit csinálsz, csak követed a leírást, de ha valami baj történik, akkor igencsak meg fogsz izzadni, míg a szoftbrickből visszahozod a géped. Tehát óvatosan. 2-3 hét tanulás nem árt, mielőtt romolni kezd az ember.
Az én Asusom egy évig feküdt szoftbrick állapotban, míg megtaláltam a megfelelő megoldást, ami visszahozta, mert egész egyszerűen elfelejtették a fentieket közölni a telepítési instrukcióknál
Írtad a végén, hogy TWRP-t kaptál, de nem látom a leírását, hogy hogyan kell feltelepíteni. Általában egy img fájl az alany és ezzel a paranccsal telepítjük fastbootból: fastboot flash recovery xyz.img, de ez sem egyértelmű, mert ASUS esetében ez a parancs: fastboot -i 0x0B05 flash recovery xyz.blob
Annyira már nem értek hozzá, hogy tudjam, mit takar a különbség. Van recoveryből telepíthető recovery (zip) vagy recovery managerből feltehető is