2024, 12 18, 18:05:52

Szerző Téma: Android - Általános  (Megtekintve 849749 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: Android - Általános
« Reply #7100 Dátum: 2016, 03 27, 10:06:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Per pé itt tartok még:
Tehát totál kimaradt a leírásból a fastboot felrakása. Kvázi driverek és egy app telepítése az egész, ha jól értelmezem. Viszont a sok ROM felrakás között kell valahol még ROM-ot telepíteni a belső SD-re, mert van ahol ugye wipe megy, ergo kuka minden.
Ja és hol a root itt, vmelyik ROM lesz eleve rootolt?

A fastboot az egy windowsos exe fájl, amivel parancsokat tudsz adni az androidodnak, ha az fastboot módban bootolt be és megfelelően fel van telpítve a PC-dre is, ahonnan a fastboot parancsokat ki szeretnéd adni.
Az XDA-developers oldalon keress rá szerintem a gépedre én is onnan szedek mindent.

Az idézett leírásban is szerepel az UNLOCK, azzal ugrik a garid. Minden androidon van alapból recovery, úgy nézem Neked nem tanácsolnak custom recoveryt felteni, hanem a gyáriból kell telepítened a ROM-ot, az UNLOCK után (?)
Nos, minden cuccnál más és más, amire figyelni kell.  Az Asus transformer esetében nem mindegy, hogy melyik recoveryvel telepíted a kiszemelt ROM-ot és a bootloader verzió sem mindegy, ezek elvileg mind meg vannak adva a ROM leírásánál, jó esetben. De pl. nálunk az Asus 6.0.1-es romjánál a ROMMER nem írta oda ezeket, így sorozatban fektetik el a táblájukat a gyanútlan érdeklődők, mert régebbi bootloaderjük van és/vagy nem megfelelő recovery:( Mi pedig segítünk nekik visszahozni a tégla állapotból. Már 2-3 visszajött az életbe:)
Szóval nem baj, ha nem tudod mit csinálsz, csak követed a leírást, de ha valami baj történik, akkor igencsak meg fogsz izzadni, míg a szoftbrickből visszahozod a géped. Tehát óvatosan. 2-3 hét tanulás nem árt, mielőtt romolni kezd az ember.
Az én Asusom egy évig feküdt szoftbrick állapotban, míg megtaláltam a megfelelő megoldást, ami visszahozta, mert egész egyszerűen elfelejtették a fentieket közölni a telepítési instrukcióknál :(

Írtad a végén, hogy TWRP-t kaptál, de nem látom a leírását, hogy hogyan kell feltelepíteni. Általában egy img fájl az alany és ezzel a paranccsal telepítjük fastbootból: fastboot flash recovery xyz.img, de ez sem egyértelmű, mert ASUS esetében ez a parancs: fastboot -i 0x0B05 flash recovery xyz.blob
Annyira már nem értek hozzá, hogy tudjam, mit takar a különbség. Van recoveryből telepíthető recovery (zip) vagy recovery managerből feltehető is

Nem elérhető kisgeee

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: LG G4S
  • PDA ROM: 5.1.1
Auto elforgatás kikapcsol magától - help!
« Reply #7101 Dátum: 2016, 04 09, 19:33:57 »
Üdv,

az alábbi problémába ütköztem: az auto elforgatás mindig be van kapcsolva, viszont valamiért előbb-utóbb egyszerűen kikapcsolódik ez a funkció. Nagyon idegesítő és nem tudom mi okozza, nem használok semmi extra appot.
A telefon egy LG G4S, android 5.1.1. Gyári sw nincs rootolva, gyári beállítást csináltam de most is csinálja.
Köszönöm előre is a segítséget, üdv:

g

Nem elérhető Alien4

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: samsung omnia
  • PDA ROM: i900DXID1 WM6.5 Romovics
« Reply #7102 Dátum: 2016, 04 16, 18:05:05 »
Sziasztok! instant kérdés, nem érzem magam butának, de mégsem sikerült megoldani pár problémát. ezeket most vázolnám, hátha lelövitek a poént nekem
karira megleptem magam egy használt s4el. 9505
most frissített a droid is, resivel, meg sok app is az elmúlt 1-2 hétben
eddig játszottuk mi azt, hogy a viber néha nem frissítette magát, így nem jelzett a telefon... de elviselhető volt.
frissítés óta sem a viber sem a fb messenger nem csipog.
ötleteket kérdéseket meg miegymás... előre is köszönöm!

jah, még valami! a viberen kapott képeket automatikusan szinkronizálja a fiókommal, viszont a képekbe teszi, ahelyett h a drivera tenné... erre valakinek valami beállítási ötlet? köszönöm! =)
szép napot!

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #7103 Dátum: 2016, 04 17, 21:23:47 »
Szasztok

Telefon csere előtt állok . nagyon szeretném a régi telóból kimenteni a viber beszélgetéseket .. Van erre valami megoldás root nélkül??
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető Alien4

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: samsung omnia
  • PDA ROM: i900DXID1 WM6.5 Romovics
« Reply #7104 Dátum: 2016, 04 18, 21:45:18 »
Szasztok

Telefon csere előtt állok . nagyon szeretném a régi telóból kimenteni a viber beszélgetéseket .. Van erre valami megoldás root nélkül??

persze, hiszen viber funkció

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
  • PDA: Huawei P8 Lite, LG G2 Mini
  • PDA ROM: Lollipop 5.0.2
Android - Általános
« Reply #7105 Dátum: 2016, 04 22, 14:09:42 »
Valahol láttam a Viber-ben mail-ra lehet küldeni, de vissza........

Postakocsival küldve az én LG G2 Minimről!

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
Android - Általános
« Reply #7106 Dátum: 2016, 04 22, 14:11:25 »
400 mb szabad hely van a telefonon. Viszont a 35 mb frissítés hely hiány miatt nem megy. Na most akkor mi van?

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #7107 Dátum: 2016, 04 22, 21:19:04 »
400 mb szabad hely van a telefonon. Viszont a 35 mb frissítés hely hiány miatt nem megy. Na most akkor mi van?

töröld pl . a facebook xarság adatait, és menni fog, ;) 1 tap cleaner  play töltsd le és nem lesz többé ilyen gondod. ;)

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
Android - Általános
« Reply #7108 Dátum: 2016, 04 22, 21:45:51 »
Nem vagyok arckönyvön. 410 mb hely lett, mindjárt jött le. De miért???? De köszi a segítséget.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #7109 Dátum: 2016, 04 25, 17:21:51 »
Sziasztok!

Adtak egy Xperia L típusú telót hogy  belső tárhelyet mentsem le. A kihívás az hogy halott a kijelző és a PC nem mountolja fel meghajtónak.
Szerintem a beállításokban kellene átállítani hogy ne kamera legyen hanem mittom én már mi. De kijelző nélkül semmit nem tudok tenni.
Van valami mentési módszer/ötletetek?
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #7110 Dátum: 2016, 04 25, 23:28:05 »
Szasztok

Ezt a fajta icon szettet a MATE 8 bol vagy valahonnan meg lehet szerezni??
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető tekes

• PDA: Xiaomi Redmi Note3 Pro
  • PDA ROM: CM13
« Reply #7111 Dátum: 2016, 05 12, 10:15:10 »
Ismertek-e olyan Magyarországon kapható készüléket, amiben:

- a beépített háttértár legalább 64GB,
- legalább 128GB-os kártyával bővíthető,
- képátlója 5 és 7 hüvelyk közötti,
- lehet vele telefonálni (lehet tablet is),
- van benne GPS,
- Androidos.

Ezen kívül ne legyen valamelyik ~200e Ft-os friss csúcsmobil. Egyéb paraméterek nem számítanak, lehet régi típus is, kamera nélküli, kis felbontású...

Nem elérhető light

• Navigáció / Navigation: waze / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy A3 (2017)
  • PDA ROM: AP320FLXXU1AQA5
« Reply #7112 Dátum: 2016, 05 13, 12:05:49 »
Ismertek-e olyan Magyarországon kapható készüléket, amiben:

- a beépített háttértár legalább 64GB,
- legalább 128GB-os kártyával bővíthető,
- képátlója 5 és 7 hüvelyk közötti,
- lehet vele telefonálni (lehet tablet is),
- van benne GPS,
- Androidos.

Ezen kívül ne legyen valamelyik ~200e Ft-os friss csúcsmobil. Egyéb paraméterek nem számítanak, lehet régi típus is, kamera nélküli, kis felbontású...

Miután kidobta a kb. 35 találatot, már csak meg kell nézned, hogy mi az ami itthon is kapható :)

Nem elérhető farpad

• PFC Fan
  • PDA: Vodafone Smart Mini
  • PDA ROM: 4.1.1
« Reply #7113 Dátum: 2016, 06 02, 14:35:00 »
Kipróbáltam már a BBQScreen, a Chrome All Cast és Mirror beta párost a Google Play-ből, de valahogy nincs türelmem tovább keresgélni a neten, mert az android screen cast-ra mind olyan oldalak jönnek, ahol azt taglalják, hogy hogyan lehet az Android képernyőt TV-re kitenni (mirroing), vagy videót lejátszani TV-n.

Van egy nem root-olt telefonom, és olyan programot szeretnék, amelyik lehetőleg ingyenes, és a PC-n tudom veérelni, és látni az Android telefon képernyőjét, mintha egy remote desktop lenne. Tudna nekem valaki, valami ilyen programot ajánlani?

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
Android - Általános
« Reply #7114 Dátum: 2016, 06 02, 16:19:11 »
Haverom a Teamviewer programot használja, bár nekem nem jött össze.

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
Android - Általános
« Reply #7115 Dátum: 2016, 06 11, 17:06:27 »
Ma azt vettem észre, hogy a telefon az alap csengőhangon szól. Képek az sd kártyán nem jelennek meg, a szöveg bevitelnél a helyesírásnál megadott szavak eltűntek.
SD kártyán minden látható file kezelőbe, meg is nyílik. Olyan mint ha reset lett volna, de semmi nem tűnt el. Igaz Viber-be belépve kérte az azonosítást.
Mi lehet a telefonnal?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #7116 Dátum: 2016, 06 13, 20:21:13 »
Ma azt vettem észre, hogy a telefon az alap csengőhangon szól. Képek az sd kártyán nem jelennek meg, a szöveg bevitelnél a helyesírásnál megadott szavak eltűntek.
SD kártyán minden látható file kezelőbe, meg is nyílik. Olyan mint ha reset lett volna, de semmi nem tűnt el. Igaz Viber-be belépve kérte az azonosítást.
Mi lehet a telefonnal?

Nem volt USB-n az asztali géphez csatlakoztatva? Nekem akkor csinált ilyet a Galaxy S2, mert olyankor nem látta a külső SD kártyát, amin a csengőhangok voltak.
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
Android - Általános
« Reply #7117 Dátum: 2016, 06 13, 20:48:03 »
Sajnos nem. De FR helyre rakta, csak fél napig tartott a vissza állítás.

Tapatalkkal küldve az én LG-D620 eszközömről

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #7118 Dátum: 2016, 06 14, 14:49:55 »
Kéne egy kis segítség!
Kollegám 4.1.2 androidos telefonnal rendelkezik. sajnos a telefonkönyvbe a névjegyek egy részét a sim (telefonra)
mentette. Most kap új telefont és át kéne rakni a névjegyeket, de ami nem a gmail fiókhoz van rendelve azt nem fogja tudni az új rendszerbe beemelni (vissza tölteni). A segítség arra kéne hogyan lehet a telefonon tárolt névjegyeket áttenni a google fiókba. Előre is köszönöm a segítséget. (ha már esett is  erről szó biztos nem tudom végig olvasni az összes oldalt)

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
« Reply #7119 Dátum: 2016, 06 14, 15:13:57 »
Lehet, de a legegyszerűbb ha a névjegyeket SD-re lementi, majd onnan vissza. Ezeket a file-at feltöltheti (ha akarja) böngészőn keresztül a fiókjába és kész!

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #7120 Dátum: 2016, 06 14, 15:29:27 »
Lehet, de a legegyszerűbb ha a névjegyeket SD-re lementi, majd onnan vissza. Ezeket a file-at feltöltheti (ha akarja) böngészőn keresztül a fiókjába és kész!

Köszönöm ezt teszem.

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
« Reply #7121 Dátum: 2016, 06 14, 15:30:29 »
Vagy egyesével a névjegy szerkesztésében kiválasztja a telefon helyett a gmail fiókot!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zsefi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S2
  • PDA: Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: i9100XWLSS
« Reply #7122 Dátum: 2016, 06 14, 16:02:21 »
Üdv Android Guruk! Tudna valaki segíteni ? Szeretném visszakapcsolni a google nyomkövetést. A google fiókom azt mutatja a hely előzmények be van kapcsolva. Valamiért a telefonom nem küldi a hely adatokat. Miket kell engedélyezzek? Samsung Galaxy S2-m van. Köszi a segítséget. Zsefi > You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #7123 Dátum: 2016, 06 14, 16:35:31 »
Kéne egy kis segítség!
Kollegám 4.1.2 androidos telefonnal rendelkezik. sajnos a telefonkönyvbe a névjegyek egy részét a sim (telefonra)
mentette. Most kap új telefont és át kéne rakni a névjegyeket, de ami nem a gmail fiókhoz van rendelve azt nem fogja tudni az új rendszerbe beemelni (vissza tölteni). A segítség arra kéne hogyan lehet a telefonon tárolt névjegyeket áttenni a google fiókba. Előre is köszönöm a segítséget. (ha már esett is  erről szó biztos nem tudom végig olvasni az összes oldalt)
Több helyről összeszedni, a leggyorsabb webes felület használatával. Nálam több fajta android is el bírt ezzel homokórázni órákig, weben két klikk, öt perc.
1. Telefonon kiválasztani, hogy mutasson minden kontaktot. Sim és telefon. Majd erről egy Export a belső tárhelyre. Lesz a belső sd-n egy cscv fájl. (ha nem megy egyben, akkor két külön csv-vel)
2. Böngészőben : You are not allowed to view links. Register or Login  majd felül az Egyebek/Importálás, és jön az alábbi ablak. Innen meg már rém egyszerű, telefon gépre dug, csv betallóz, és azonnal megjelenik az összes. Ha volt előtte bármi is mentve a gugli fiókba, lesz kettőzés, de bal oldalon látni melyik az importált, melyik a már meglévő. Így könnyebben egybegyúrható, szvsz könnyebben kezelhető.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #7124 Dátum: 2016, 06 14, 16:38:16 »
Üdv Android Guruk! Tudna valaki segíteni ? Szeretném visszakapcsolni a google nyomkövetést. A google fiókom azt mutatja a hely előzmények be van kapcsolva. Valamiért a telefonom nem küldi a hely adatokat. Miket kell engedélyezzek? Samsung Galaxy S2-m van. Köszi a segítséget. Zsefi > You are not allowed to view links. Register or Login
Esetleg ezzel?

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login