2024, 12 19, 21:19:24

Szerző Téma: Android - Általános  (Megtekintve 849894 alkalommal)

0 Felhasználó és 19 vendég van a témában

Nem elérhető Kertitorpe6

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Galaxy S6
  • PDA ROM: Android 5.1.1
Re: Android - Általános
« Reply #7075 Dátum: 2016, 01 03, 16:35:45 »
Sziasztok! :)

Nemrégiben indítottam egy új Androidos blogot és érdeklődőket vagyis támógatókat keresek, úgy mint nézettség és Like-olás terén. :)
Ha valakit érdekel és tetszik neki vagy csak szívesen segítene nekem, annak nagyon hálás lennék. :)
Cserében folyamatosan fogok eleinte apró később nagyobb giveaway-eket tartani. :) (most is tart egy ^^)

You are not allowed to view links. Register or Login

Előre is köszönöm mindenkinek! ^^ :) :taps:

Ui: Ha valahogy segítenétek kicsit terjeszteni is, ha tényleg tetszik, akkor még hálásabb lennék. :) ^^

Nem elérhető upupa67

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy A3
  • PDA ROM: A300FUXXU1BOJ5
« Reply #7076 Dátum: 2016, 01 05, 09:42:40 »
Sziasztok !

Egy Samsung Galaxy A3 telefonnal kapcsolatban kérdeznék, hátha találkoztatok már ilyennel..
A telefonkönyvem az eredeti gyári, nem telepítettem rá semmit.
A telefonkönyvemben néhány emberkéhez rendeltem fényképet, a többséghez nem.
Ha egy fényképes tag hív, akkor szépen megjelenik a képe. Ez OK.
Ha utána egy kép nélküli hív, akkor viszont a legutóbbi képet dobja fel. A kiírt szám és név az jó, csak a fénykép egy korábbi hívásé.
Lehet ezen állítani?

Kösz:
Upi

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #7077 Dátum: 2016, 01 14, 13:04:48 »
Sziasztok!
A telefon típusánál (GT I9001 s+) feltettem a kérdésem de réj kérdezett ott bárki is, ezért itt is probálkozok.
A kérdés Galaxy S+ és android 2.3.6 elajánsékoztam rég de most kérik a segítségemet de énekem se megy.
Rég voltam itt de ahogy látom más is. Hátha. APN beállítás: tudom hol és mit kell beállítani de nem tudom elmenteni. Tudom hogy kell menű és mentés de nem menti az általam bevitt adatokat mit csináljak?
Köszönöm a segítséget. Márta

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #7078 Dátum: 2016, 01 14, 20:38:55 »
Sziasztok!
A telefon típusánál (GT I9001 s+) feltettem a kérdésem de réj kérdezett ott bárki is, ezért itt is probálkozok.
A kérdés Galaxy S+ és android 2.3.6 elajánsékoztam rég de most kérik a segítségemet de énekem se megy.
Rég voltam itt de ahogy látom más is. Hátha. APN beállítás: tudom hol és mit kell beállítani de nem tudom elmenteni. Tudom hogy kell menű és mentés de nem menti az általam bevitt adatokat mit csináljak?
Köszönöm a segítséget. Márta
Szia!

Nem lehet, hogy már van egy másik VPN beállítás ami pontosan megegyezik azzal amit el akarsz menteni?
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető Király Márta

• Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #7079 Dátum: 2016, 01 17, 18:48:44 »
Szia!

Nem lehet, hogy már van egy másik VPN beállítás ami pontosan megegyezik azzal amit el akarsz menteni?

Köszi hogy próbálsz segíteni, időközben gondoltam újra indítom, és mikor újra indítottam ott volt az mms beállítás. Utána hagyta az internet APN beállítást is menteni. Viszont ami miatt ez a dolog előkerült az időjárás appok nem akarják érzékelni a helyzetet pedig net, GPS, helymeghatározás engedélyezve van térképen jelzi hol vagyok de a Yahoo, Köpönyeg nem tudja hol vagyok. Csak ha fixen beállítom a települést.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7080 Dátum: 2016, 01 17, 20:06:17 »
Köszi hogy próbálsz segíteni, időközben gondoltam újra indítom, és mikor újra indítottam ott volt az mms beállítás. Utána hagyta az internet APN beállítást is menteni. Viszont ami miatt ez a dolog előkerült az időjárás appok nem akarják érzékelni a helyzetet pedig net, GPS, helymeghatározás engedélyezve van térképen jelzi hol vagyok de a Yahoo, Köpönyeg nem tudja hol vagyok. Csak ha fixen beállítom a települést.
Próbáld meg hogy törlöd a köpönyeg ideiglenes file-ait A beállítások/alkalmazasok - ban hátha valami beragadt.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető Sly189

• PDA: i9000 gyári 2.3.4
  • PDA ROM: i9000
« Reply #7081 Dátum: 2016, 02 15, 07:08:43 »
Sziasztok, S4 re felraktam az Android 6.0.1 - et 16GB OS Samsung microSD met "internal" ként formáztam, használtam. Majd volt egy rendszer crash, újrahúztam a ROM ot, és a memóriakártyámat nem látja. Érzékeli ugyan, de azt írja hogy Hibás, vagy nem megfelelő fájlformátum.

Hogyan tudnék életet lehelni bele? PC kártyaolvasó látja, szintén formázni akarja, de nem tudja. ( teljes formázás is sikertelen )

Ötlet?:

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7082 Dátum: 2016, 02 15, 15:50:25 »
Sziasztok, S4 re felraktam az Android 6.0.1 - et 16GB OS Samsung microSD met "internal" ként formáztam, használtam. Majd volt egy rendszer crash, újrahúztam a ROM ot, és a memóriakártyámat nem látja. Érzékeli ugyan, de azt írja hogy Hibás, vagy nem megfelelő fájlformátum.

Hogyan tudnék életet lehelni bele? PC kártyaolvasó látja, szintén formázni akarja, de nem tudja. ( teljes formázás is sikertelen )

Ötlet?:
Nem lehet, hogy az SD kártya miatt crashelt be a rendszer? Vagy épp a rendszer is megadta magát meg a kártyád is?
Nem tudom a HD Sentinel érzékeli-e az SD kártyát. Ha igen mit mond rá? Ha nincs rajta fontos adat akkor pórbáld meg Rufus-al formázni. Ha azt sem engedi akkor sajnos kuka a kártya.

Nem elérhető kopasz0702

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3 LTE
  • PDA ROM: 4.1.1
« Reply #7083 Dátum: 2016, 02 16, 13:57:17 »
Sziasztok.
Egy kis segitseget szeretnek kerni toletek.
Adott egy lenovo ideatab a2107a-f-es tablet.Szeretnek rajta romot cserelni de nem nagyon talalok infot hogy hogyan is kene.Samsung telefont mar csinaltam odinnal az oke volt ment de gondolom itt mashogy kell.Tud valaki nekem ebben segiteni?Olyan romot szeretnek ra ami tok csupasz tehat semmilyen plusz program vagy gyari program nincs rajta, majd en rateszem azt amit hasznalnek.
koszonom elore is
udv

Nem elérhető kilroy69

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQL 4.4.x random
Re: Re: Android - Általános
« Reply #7084 Dátum: 2016, 02 19, 14:56:16 »
Sziasztok.
Egy kis segitseget szeretnek kerni toletek.
Adott egy lenovo ideatab a2107a-f-es tablet.Szeretnek rajta romot cserelni de nem nagyon talalok infot hogy hogyan is kene.Samsung telefont mar csinaltam odinnal az oke volt ment de gondolom itt mashogy kell.Tud valaki nekem ebben segiteni?Olyan romot szeretnek ra ami tok csupasz tehat semmilyen plusz program vagy gyari program nincs rajta, majd en rateszem azt amit hasznalnek.
koszonom elore is
udv
Szia! Ezt találtam csak: You are not allowed to view links. Register or Login
Telóval nézem az oldalt és, ha jól látom, csak "stock" rom van hozzá itt.
„Minél többet tudok, annál kevesebbet tudok”

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
  • PDA: Huawei P8 Lite, LG G2 Mini
  • PDA ROM: Lollipop 5.0.2
« Reply #7085 Dátum: 2016, 03 02, 22:13:56 »
Sziasztok!
Nemrégiben az értesítő sávban megjelent egy bogár ikon, és ha rá megyek debug információt akar küldeni. De nem írja miről, én meg nem érzek hibát. De nem a Guglinak akarja küldeni, hanem mint egy fényképet megosztaná drive, skype, stb. keresztül. (2 db. file-t ment le, pl. Drive-ba) Mi lehet ez?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7086 Dátum: 2016, 03 06, 13:24:42 »
Sziasztok!
Nemrégiben az értesítő sávban megjelent egy bogár ikon, és ha rá megyek debug információt akar küldeni. De nem írja miről, én meg nem érzek hibát. De nem a Guglinak akarja küldeni, hanem mint egy fényképet megosztaná drive, skype, stb. keresztül. (2 db. file-t ment le, pl. Drive-ba) Mi lehet ez?
Szia!
Milyen programot raktál fel mostanában?

Nem elérhető agi70

• PDA: iPhone 6S 64GB, Blackberry 9790, LG GPad 8.3
« Reply #7087 Dátum: 2016, 03 17, 10:16:12 »
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írok-e  :oops: A problémám a következő. Tegnap megpróbáltam belépni egy LG-V500-al a Play Áruházba, amikor ez az üzenet fogadott: "Hiba történt az információk szerverről való lekérése során. [DF-DFERH-01] Keresgéltem a guglival, és amiket kipróbáltam sikertelenül: Töröltem az Alkalmazások-Összes-Play Áruház - adatokat és a gyorsítótárt, majd uyanezt plusz a Google Play szolgáltatások - gyorsítótár és területkezelés - összes adat törlése. Aztán Alkalmazások - Play Áruház tiltás - gépet újra indítottam - Play Áruház engedélyezése. Ezeket találtam a guglival. Lenne valakinek valami ötlete ezeken felül? Ja, van egy LG G2 mini telefonom, azzal gond nélkül tudok a Play Áruházhoz csatlakozni. (Azt is megpróbáltam hogy a telefont kikapcsoltam, hátha össze akadtak, de nem) Bármi segítő gondolatot megköszönök  O->-
Az idegbaj öröklődő. Én is a gyerekemtől kaptam. :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #7088 Dátum: 2016, 03 17, 11:02:38 »
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írok-e  :oops: A problémám a következő. Tegnap megpróbáltam belépni egy LG-V500-al a Play Áruházba, amikor ez az üzenet fogadott: "Hiba történt az információk szerverről való lekérése során. [DF-DFERH-01] Keresgéltem a guglival, és amiket kipróbáltam sikertelenül: Töröltem az Alkalmazások-Összes-Play Áruház - adatokat és a gyorsítótárt, majd uyanezt plusz a Google Play szolgáltatások - gyorsítótár és területkezelés - összes adat törlése. Aztán Alkalmazások - Play Áruház tiltás - gépet újra indítottam - Play Áruház engedélyezése. Ezeket találtam a guglival. Lenne valakinek valami ötlete ezeken felül? Ja, van egy LG G2 mini telefonom, azzal gond nélkül tudok a Play Áruházhoz csatlakozni. (Azt is megpróbáltam hogy a telefont kikapcsoltam, hátha össze akadtak, de nem) Bármi segítő gondolatot megköszönök  O->-
Szia!
Nézd a videó végét, hátha. :

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető agi70

« Reply #7089 Dátum: 2016, 03 17, 12:27:58 »
Szia!
Nézd a videó végét, hátha. :

Ja, tényleg az kimaradt, hogy nem enged váltani a két felhasználó nevem között  :'( Mindig vissza ugrik az elsőre.

Nem elérhető kilroy69

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQL 4.4.x random
« Reply #7090 Dátum: 2016, 03 17, 16:28:29 »
Ja, tényleg az kimaradt, hogy nem enged váltani a két felhasználó nevem között  :'( Mindig vissza ugrik az elsőre.
Talán ez segít, mert nekem is voltak már hasonlò esetek. Csak üsd be a tárcsázóba: *#9900# és nyomj rá egy telefont, mintha felhívnád. Utána a hibaüzit okézd le. Talán ezután működni fog.

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070-el
„Minél többet tudok, annál kevesebbet tudok”

Nem elérhető agi70

« Reply #7091 Dátum: 2016, 03 17, 19:44:08 »
Talán ez segít, mert nekem is voltak már hasonlò esetek. Csak üsd be a tárcsázóba: *#9900# és nyomj rá egy telefont, mintha felhívnád. Utána a hibaüzit okézd le. Talán ezután működni fog.

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070-el

Sajnos ez egy olyan táblagép amiben nincs SIM kártya, így ugyan vannak névjegyek, de nincs tárcsázó :(

Nem elérhető zsolt160

• PFC Fan
  • PDA: Huawei P8 Lite, LG G2 Mini
  • PDA ROM: Lollipop 5.0.2
« Reply #7092 Dátum: 2016, 03 19, 08:01:10 »
Szia!
Milyen programot raktál fel mostanában?
Először is, bocsánat, hogy most reagálok, valamiért (pedig néztem) nem vettem észre a válaszod.
Nem teljesen mostani a jelenség, de ha ez segít:

Köszi előre is...... :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7093 Dátum: 2016, 03 20, 14:43:41 »
Sajnos ez egy olyan táblagép amiben nincs SIM kártya, így ugyan vannak névjegyek, de nincs tárcsázó :(
Alábbi képen lévő megoldás, még nekem is új. Soha nem gondoltam volna. (nálam manuálison van a tab, eddig nem volt ilyen gondom)

Ha nem, esetleg itt nézd a többi javaslatot:

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető agi70

« Reply #7094 Dátum: 2016, 03 20, 15:29:15 »
Alábbi képen lévő megoldás, még nekem is új. Soha nem gondoltam volna. (nálam manuálison van a tab, eddig nem volt ilyen gondom)

Ha nem, esetleg itt nézd a többi javaslatot:

Már nem aktuális.  :ok: 
A táblagépet csak ebook olvasásra használom, úgy sincs sűrűn szükségem a Play Áruházra.
Így aztán miután semmi trükk nem használt, nem érdekelt tovább az android  censored sága, letöltöttem a nekem kellő apk.-t, és feltelepítettem.  :taps:
De azért nagyon köszönöm a segítséget  O->-

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7095 Dátum: 2016, 03 20, 16:46:31 »
Már nem aktuális.  :ok: 
A táblagépet csak ebook olvasásra használom, úgy sincs sűrűn szükségem a Play Áruházra.
Így aztán miután semmi trükk nem használt, nem érdekelt tovább az android  censored sága, letöltöttem a nekem kellő apk.-t, és feltelepítettem.  :taps:
De azért nagyon köszönöm a segítséget  O->-
Majdnem elfelejtettem, hogy Te már almát használsz. :D
Végülis a külső telepítés is egy megoldás.
Nálam egyébként szépen muzsikál a V500. Megnéztem egy AOSP 6.0 főzött romot, de hibák hadába ütköztem a napi használat során, úgyhogy back to stock. Némi gyorsasági kompromisszummal (a másik kezemben a génégy hasít ;D ), de egész jó.
Nincs mit. :ok: Esetleg ha rászánod magad, egy full wipe-al egybekötött rom update, sokminden x-aktát meg tud oldani.  ;)  O->-

Nem elérhető agi70

« Reply #7096 Dátum: 2016, 03 20, 18:48:02 »
Majdnem elfelejtettem, hogy Te már almát használsz. :D
Végülis a külső telepítés is egy megoldás.
Nálam egyébként szépen muzsikál a V500. Megnéztem egy AOSP 6.0 főzött romot, de hibák hadába ütköztem a napi használat során, úgyhogy back to stock. Némi gyorsasági kompromisszummal (a másik kezemben a génégy hasít ;D ), de egész jó.
Nincs mit. :ok: Esetleg ha rászánod magad, egy full wipe-al egybekötött rom update, sokminden x-aktát meg tud oldani.  ;)  O->-

Folyamatosan ugrálok a két rendszer között.  :D (Bár ez most egymás után a második almám  :oops: )
A V500-at pedig továbbra is szeretem, ezen kívül mostanában semmi gondom nem volt vele  :ok: (És szerintem ez sem a masina hibája volt)  Ha csak ennyi gond marad vele, nem bántom főzött romokkal, amire nekem kell, arra most tökéletes.  :ima:

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #7097 Dátum: 2016, 03 25, 08:55:11 »
Gyerekek, 6 év Samsungozás után ez a TWRP meg PC-n való szórakozás nekem kínai.  :shock:

Tudna valaki valami értelmes leírást adni/linkelni (angol is oké), ami részletesen leírja, hogy a búbánatba' működik ez és hogyan kell megcsinálni?

TWRP-t szeretnék tenni az új kütyümre és ehhez kell fastboot meg ilyenek. De ez most egy program kvázi és mivel nincs SD kártyám, így ROM-ot akkor a PC-n tudok csak flashelni?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #7098 Dátum: 2016, 03 25, 18:24:30 »
Gyerekek, 6 év Samsungozás után ez a TWRP meg PC-n való szórakozás nekem kínai.  :shock:

Tudna valaki valami értelmes leírást adni/linkelni (angol is oké), ami részletesen leírja, hogy a búbánatba' működik ez és hogyan kell megcsinálni?

TWRP-t szeretnék tenni az új kütyümre és ehhez kell fastboot meg ilyenek. De ez most egy program kvázi és mivel nincs SD kártyám, így ROM-ot akkor a PC-n tudok csak flashelni?
Szia Kollegina!  :) Romot belső tárhelyből is be tudsz tallózni TWRP-nek, bár, ha nagyon gyakorlott vagy fasbootból a BLOB fájlból is romolhatsz, de gondolom nem ezzel akarsz kezdeni:) A Note 4-edet akarod feltörni?

A témával való barátkozás első lépéseként ajánlom a cikkemet: You are not allowed to view links. Register or Login

Általános képet innen is kaphatsz és láthatod, hogy ennek alaposan utána kell nézni.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #7099 Dátum: 2016, 03 26, 20:13:27 »
Szia Kollegina!  :) Romot belső tárhelyből is be tudsz tallózni TWRP-nek, bár, ha nagyon gyakorlott vagy fasbootból a BLOB fájlból is romolhatsz, de gondolom nem ezzel akarsz kezdeni:) A Note 4-edet akarod feltörni?

A témával való barátkozás első lépéseként ajánlom a cikkemet: You are not allowed to view links. Register or Login

Általános képet innen is kaphatsz és láthatod, hogy ennek alaposan utána kell nézni.
Szuper, nálad láttam is pár mondatot, ami némi értelmet adott az előtte olvasottaknak. Asszem...  :D :ok:
Köszönöm, amint továbbjutottam - értsd lesz időm molyolni vele és/vagy nem megy - írok! Egyébként egy Xiaomi Mi Pad 2 16 GB lesz az áldozat.  :p :D

Per pé itt tartok még:
Idézet
Egy egész órája Mi Pad 2 tulaj vagyok, Xiaomi előélet nélkül (bár van másfél hónapja egy Xiaomi Mi Band 1S-em), de azért a pár év Samsung ROM-olás nem múlt el nyomtalanul (remélem :D ). Végigolvastam a pár oldalt és látom, hogy magyar ROM nincs, ez nem is zavar, viszont egy EU/multi ROM-nak már tudnék örülni azért, tehát hogy kevésbé legyen tele kínai jelekkel az egész telefon.

Ez a leírás jó megoldás lehet? Honnan tudod TWRP-t letölteni? Mi pontosan a fastboot és hogy tudok belépni? Hogyan tudom rootolni? Találok valahol GYIK-ot az (újra)kezdőknek az alapokról ROM-olás ügyben?

download Mi Pad 2 developer ROM Version: 6.3.19 (MIUI7) 
1. Switch from miui.Com STABLE to miui.com DEV (na ez eddig fent van, jó xar is :D )
2. Enable in the dev rom the developer options
3. Enable DEBUG USB
4. Enable OEM Unlock
5. Unlock oem via cmd line / fastboot [THIS WILL PERFORM A FACTORY RESET, A FULL WIPE]
Please note that when you confirm YES into the table, it will not do naything for about 3 minutes. e Patient and DO NOT DO ANYTHING. (kb. hö?)
6. Reboot and reboot in recovery (ez előtt kéne bekapcsolni a gépet és rátolni a következő pontban lévő romot?)
7. Install from recovery the lastes xiaomi.eu multilanguage ROM (xiaomi.eu_mult_latte_6.3.17_v7-5.1.zip)
8. Before reboot, wipe all again
9. Enjoy:)

Köszönöm!

szerk: GYIK-ot elolvastam, TWRP-t kaptam!

Tehát totál kimaradt a leírásból a fastboot felrakása. Kvázi driverek és egy app telepítése az egész, ha jól értelmezem. Viszont a sok ROM felrakás között kell valahol még ROM-ot telepíteni a belső SD-re, mert van ahol ugye wipe megy, ergo kuka minden.
Ja és hol a root itt, vmelyik ROM lesz eleve rootolt?

Szóval mint látható, még csúnyán nem állt össze a kép, így egyelőre inkább kérdezek és nem piszkálom a vasat.  :ima: :taps: