Sziasztok!
Remélem sikerül minden gondolatomat és kérdésemet összeszednem.
Jelen állás: Vodafon-os Desire-öm van, lassan 3 hónapja, és úgy érzem kicsit kinőttem a belső tárhelyét. Szóval a tervem az, hogy ezt bővítsem (ha jól olvastam kártyaparticionálással). Jelenleg minden gyári, FroYo az összes felkínált frissítéssel.
A laptopomon 64bit-es W7 van, illetve Linux Mint, úgyhogy esélyes, hogy ezt más gépről fogom megoldani.
Mivel nincs adapterem, amivel az SD kártyát beleapplikálhatnám a noti kártyaolvasójába, így egy ősrégi mp4 lejátszót gondoltam kártyaformázó apparátként használni (remélem ez annyira nem nagy hülyeség
).
Célom: mivel úgy értelmeztem, hogy az ext3-ra formázott SDkártya részletet belső memóriaként kezeli az android (gondolom megfelelő programokkal - a2sd??), így gondoltam megoldani a hely szűkéből adódó problémát. (Illetve ebbéli hitem most megingott, bár tudom, hogy a 2.2 gyárilag képes kártyára másolni, de így is tetemes rész marad a programokból a belső memóriában, illetve rengeteg program nem is hajlandó egyáltalán kártyára mászni). Szóval ez az egyik terv (meg ugye a rootolás), illetve egy általatok javasolt Sense-es ROM (az sem baj, ha akkukímélő, esetleg gyorsabb, stabilabb
) használata. (Esetleg HD-s ROM is, ha esetleg lenne már kamerás
)
Továbbá ha már itt tartok (és mivel nem szeretném hőn szeretett masinámat levélnehezékké alakítani), szívesen fogadok mindenféle tanácsokat, illetve olvastam a témában gyors visszaállítási módokról (Nandroid?? esetleg?
), pontosan már nem is emlékszem, majdnem a teljes témát végignéztem
Esetleg kipróbálnék más ROMokat is később, szóval a gyors ROMcserés módszer is érdekelne
Elképzelésem: bízom Bennetek, hogy linkeltek egy releváns leírást, amivel megvalósíthatom a terveimet
Általában Google-t szoktam használni én is, de ez százezres kérdés, így jobban bízom a hozzáértők útmutatásában
Illetve a szokásos kérdésem van még, a garanciavesztéssel kapcsolatban - azaz vissza lehet állítani mindent az eredetibe, ugye? Illetve az ehhez való óvintézkedések érdekelnének.
Huhh, WallOfText, remélem nem hagytam ki semmit
Köszi előre is!
Andrew