2024, 12 22, 08:59:07

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189547 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Re: Root
« Reply #750 Dátum: 2010, 12 28, 10:33:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sikerült, köszönöm.

Gratula!  :ok:
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető theprob

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: Stock HTC Sense (2.2)
« Reply #751 Dátum: 2011, 01 02, 01:00:25 »
Üdv!

Vala nekem egy 40k erasesize-os dézim és szeretném rootolni, ahogy olvasgattam a fórumot láttam hogy már sikerült 1-2 embernek. Tehát: Ezen leírás alapján->You are not allowed to view links. Register or Login, valamint az unrevoked+
recovery-RA-desire-v2.0.1.img kombóval meg lehet csinálni simán és egyszerűen, nem fogom kinyírni szegény telót? Az enyém telenor függő, GC nem kell hozzá igaz, mert hol ezt hol azt írták...? Köszönöm a segítséget.

horizotya

• Vendég
« Reply #752 Dátum: 2011, 01 02, 23:12:38 »
Üdv!

Vala nekem egy 40k erasesize-os dézim és szeretném rootolni, ahogy olvasgattam a fórumot láttam hogy már sikerült 1-2 embernek. Tehát: Ezen leírás alapján->You are not allowed to view links. Register or Login, valamint az unrevoked+
recovery-RA-desire-v2.0.1.img kombóval meg lehet csinálni simán és egyszerűen, nem fogom kinyírni szegény telót? Az enyém telenor függő, GC nem kell hozzá igaz, mert hol ezt hol azt írták...? Köszönöm a segítséget.
Én valamikor ezzel csináltam a arootolást (Root Unrevoked 3.21-el),volt akinél nem is kellet GC pedig telenoros volt az övé is...

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #753 Dátum: 2011, 01 02, 23:15:32 »
Üdv!

Próbáld meg, nagyon valószínű, hogy nem kell hozzá...  :ok:
Az androidos készülékeket nem könnyű kinyírni!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kgab83

• PDA ROM: Ginger-Sense-DTP-FN V2.10do A2SD+
« Reply #754 Dátum: 2011, 01 03, 19:21:46 »
Hello

Kezdem feladni... Egyszerűen béna vagyok. Elkezdtem rootolni a desire-t, és mivel hálózatfüggő, elkezdtem Goldcardot csinálni. Sikerült FAT 32-re formázni a kártyát, aztán visszaraktam a PDA-ba. Bekapcsoltam, és csatlakoztattam a géphez (USB debugging mode be van kapcsolva, és disk drive-ként csatlakoztattam). Letöltöttem az Android SDK-t. Kicsomagoltam egy mappába, odamentem Total Commanderrel. Beléptem a Tools mappába. A lenti sorba beírtam, hogy cmd, kijött az ablak, ahova beírtam a kódot, ami a leírásban volt, de semmit nem is moccan. Pontosabban azt írja, hogy: A megadott neve (adb) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

Aztán elindítottam az sdk managert, és az felpakolt mindenféle cuccot, de utána is ugyan ez volt. Szerintetek mit csinálok rosszul? Ez alapján a leírás szerint csinálom:

Ha esetleg van valami frissebb módszer a Gold Card készítésére, kérlek titeket, hogy linkeljétek be. Előre is köszi a segítséget.

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Huawei Ascend P1
« Reply #755 Dátum: 2011, 01 03, 19:29:49 »
Hello

Kezdem feladni... Egyszerűen béna vagyok. Elkezdtem rootolni a desire-t, és mivel hálózatfüggő, elkezdtem Goldcardot csinálni. Sikerült FAT 32-re formázni a kártyát, aztán visszaraktam a PDA-ba. Bekapcsoltam, és csatlakoztattam a géphez (USB debugging mode be van kapcsolva, és disk drive-ként csatlakoztattam). Letöltöttem az Android SDK-t. Kicsomagoltam egy mappába, odamentem Total Commanderrel. Beléptem a Tools mappába. A lenti sorba beírtam, hogy cmd, kijött az ablak, ahova beírtam a kódot, ami a leírásban volt, de semmit nem is moccan. Pontosabban azt írja, hogy: A megadott neve (adb) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

Aztán elindítottam az sdk managert, és az felpakolt mindenféle cuccot, de utána is ugyan ez volt. Szerintetek mit csinálok rosszul? Ez alapján a leírás szerint csinálom:

Ha esetleg van valami frissebb módszer a Gold Card készítésére, kérlek titeket, hogy linkeljétek be. Előre is köszi a segítséget.

-Első körben fogd meg a goldcard-ot és vedd ki a telefonból. :D
-Töltsd le You are not allowed to view links. Register or Login az Unrevoked Desire változatát.
-USB debugging módot kapcsold be a készüléken.
-Ha telepítve van a HTC Sync akkor uninstalláld. Ha nincs akkor telepítsd és uninstalláld :D (a hozzá mellékelt driverekre van szükség igazából, de a Sync nem kell)
-Indítsd el az .exe file-t.
-várd meg még ki nem írja hogy "done"
Aquila non captat muscas - A sas nem fogdos legyeket

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kgab83

• PDA ROM: Ginger-Sense-DTP-FN V2.10do A2SD+
« Reply #756 Dátum: 2011, 01 03, 20:31:34 »
Köszönöm szépen :-DDDDD

Már próbáltam eddig is rootolni a telefonomat, de nem sikerült. Gondoltam azért, mert t-mobile-os, és fel is adtam a próbálkozást, és gondoltam elkezdem ezt a GC-set. De azt az 5 sort, amit leírtál, jobban megértettem, mint eddig a hosszabb leírásokat. Lehet, hogy azért működött most jobban, mert felraktam a Sync-et és rögtön le is szedtem, de a driverek megmaradtak, így teljesen könnyen, magától lefutott az unrevoked :-D A kis nindzsa ott figyel a menüben :-D Persze, azért lehet elkúrtam valamit. Amikor azt írtad, hogy vegyem mi a GC-t, akkor kivettem az sd kártyát, és anélkül futtattam le az unrevokedet. Le is ment, de a végén, amikor másolt kiírta, hogy nem tudta a kártyára másolni, mert hogy nincs bent kártya, de azért végigment. Most visszaraktam az üres kártyát, ami csak annyit tud, hogy FAT 32-re van formázva. Viszont amikor bemegyek a manage applicationsba, akkor csomó kis android ikon van benne, fekete-fehérben, és a jobb sarkában egy kis micro SD kártya van (ilyen rendszer file félék). Nem tudom, hogy ezek azért fekete-fehérek, mert nem tudta jó helyre rakni őket, vagy azért mert ezeket eddig nem láttam, mert nem voltam superuser.

Köszönöm szépen mégegyszer!! Nagy respekt JUMBOO-nak :-D 

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
« Reply #757 Dátum: 2011, 01 05, 07:56:56 »
Köszönöm szépen :-DDDDD

Már próbáltam eddig is rootolni a telefonomat, de nem sikerült. Gondoltam azért, mert t-mobile-os, és fel is adtam a próbálkozást, és gondoltam elkezdem ezt a GC-set. De azt az 5 sort, amit leírtál, jobban megértettem, mint eddig a hosszabb leírásokat. Lehet, hogy azért működött most jobban, mert felraktam a Sync-et és rögtön le is szedtem, de a driverek megmaradtak, így teljesen könnyen, magától lefutott az unrevoked :-D A kis nindzsa ott figyel a menüben :-D Persze, azért lehet elkúrtam valamit. Amikor azt írtad, hogy vegyem mi a GC-t, akkor kivettem az sd kártyát, és anélkül futtattam le az unrevokedet. Le is ment, de a végén, amikor másolt kiírta, hogy nem tudta a kártyára másolni, mert hogy nincs bent kártya, de azért végigment. Most visszaraktam az üres kártyát, ami csak annyit tud, hogy FAT 32-re van formázva. Viszont amikor bemegyek a manage applicationsba, akkor csomó kis android ikon van benne, fekete-fehérben, és a jobb sarkában egy kis micro SD kártya van (ilyen rendszer file félék). Nem tudom, hogy ezek azért fekete-fehérek, mert nem tudta jó helyre rakni őket, vagy azért mert ezeket eddig nem láttam, mert nem voltam superuser.

Köszönöm szépen mégegyszer!! Nagy respekt JUMBOO-nak :-D

Ezek rendszer file-ok. Nem nyúka piszka! :)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető domi82

• Navigáció / Navigation: NavNGo Igo8
  • PDA: Samsung SGH-I780
  • PDA ROM: i780BSHD3
Desire Root Oké, de PVT4 NAND-OFF van azzal mit tudok kezdeni???
« Reply #758 Dátum: 2011, 01 07, 11:07:25 »
Sziasztok

Az Unrevoked, methodussal szépen megkaptam a Dezire a root-ot, azonban pld BusyBox NAND lock-ra hivatkozva....nem fut, le. Gondolom ugyanezen oknál fogva az OPENVPN install, semi csinálja meg amit kéne.

Lehet tenni valamit?

Sok-sok küzdés után már ott tartok, hogy megválok tőle mert a VPN, és hasonló rendszerszintű telepítést igénylő cuccok nagyon fontosak, nekem.

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
Re: Desire Root Oké, de PVT4 NAND-OFF van azzal mit tudok kezdeni???
« Reply #759 Dátum: 2011, 01 07, 12:46:56 »
Sziasztok

Az Unrevoked, methodussal szépen megkaptam a Dezire a root-ot, azonban pld BusyBox NAND lock-ra hivatkozva....nem fut, le. Gondolom ugyanezen oknál fogva az OPENVPN install, semi csinálja meg amit kéne.

Lehet tenni valamit?

Sok-sok küzdés után már ott tartok, hogy megválok tőle mert a VPN, és hasonló rendszerszintű telepítést igénylő cuccok nagyon fontosak, nekem.

Szerintem mennie kellene, de ha tényleg ettől nem akkor bizony S-OFF kell neked.

Nem elérhető domi82

« Reply #760 Dátum: 2011, 01 07, 14:28:07 »
Szerintem mennie kellene, de ha tényleg ettől nem akkor bizony S-OFF kell neked.

Romflash-el a root helyzet mintha jobb, lenne BusyBox felmegy de a OPENVPN installer továbrasem hajlandó.....lefutni a /system/bin és hasonlók, r/w jogai miatt.

Nem nagyon, értem

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
« Reply #761 Dátum: 2011, 01 07, 19:37:52 »
Romflash-el a root helyzet mintha jobb, lenne BusyBox felmegy de a OPENVPN installer továbrasem hajlandó.....lefutni a /system/bin és hasonlók, r/w jogai miatt.

Nem nagyon, értem

censored i, ahogy te fogalmazol azt meg én nem! :)
Na essünk neki még egyszer! :)

Nem elérhető domi82

« Reply #762 Dátum: 2011, 01 07, 20:21:38 »
censored i, ahogy te fogalmazol azt meg én nem! :)
Na essünk neki még egyszer! :)

Okéoké:

A következőkkel próbálkoztam:

1. Revoked, ReoceryROM flash
2. MEgcsináltam eszereint:
          a, 2.29.405.2/5 INIT.D ROM v3.0 | v3.1 - NEW!
          b,CIFS + OpenVPN modpack (1.1) - v3 compatible
Így el is indult, a  rendszer. A BusyBoy is telepítehtő semilyen hibát nem dob a BusyBox installer.
Azonban hihetetlen lassu az egész, és az OpenVPN Installer, továbbra is az mondja a logban, hogy nem tudja írni a System/bin-t.

Nem feltétlen az a célom, hogy UNLOCK-oljam a T-MOBILE függő készüléket, nem kívánok szolgáltatót váltani. Egyszerűen szeretném ha, a számomra nagyon fontos openvpn valahogy elindulna.

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
« Reply #763 Dátum: 2011, 01 07, 20:27:49 »
Okéoké:

A következőkkel próbálkoztam:

1. Revoked, ReoceryROM flash
2. MEgcsináltam eszereint:
          a, 2.29.405.2/5 INIT.D ROM v3.0 | v3.1 - NEW!
          b,CIFS + OpenVPN modpack (1.1) - v3 compatible
Így el is indult, a  rendszer. A BusyBoy is telepítehtő semilyen hibát nem dob a BusyBox installer.
Azonban hihetetlen lassu az egész, és az OpenVPN Installer, továbbra is az mondja a logban, hogy nem tudja írni a System/bin-t.

Nem feltétlen az a célom, hogy UNLOCK-oljam a T-MOBILE függő készüléket, nem kívánok szolgáltatót váltani. Egyszerűen szeretném ha, a számomra nagyon fontos openvpn valahogy elindulna.

Ha eszerint csináltad Unrevoked nem volt (ha jó értem) anélkül szerintem nem fog menni. Amúgy a ROOT-nak, vagy a Security OFF-nak nincs köze az unlock-hoz.

Nem elérhető domi82

« Reply #764 Dátum: 2011, 01 07, 20:52:05 »

Ha eszerint csináltad Unrevoked nem volt (ha jó értem) anélkül szerintem nem fog menni. Amúgy a ROOT-nak, vagy a Security OFF-nak nincs köze az unlock-hoz.

Az jeloltem, hogy mindkettőt megcsináltam....jelenleg Unrevoked van...ha jól, fogom a dolgokat mert szépen tudok full backupot csinálni.

A különböző forumokon nézegelődve ha jól értettem arról van szó hogy van a root, ami egyfajta védelem és van a SECURITY-ON, amit még találtam, hogy az enyém már valami újjap, desire amiben komolyabba a védelem.
Annyi féle, megközelítése van a dolognak, hogy elvesztem benne teljesen....egy egyértelmű, megoldási javaslatot szeretnék arra mit tehetek, hogy ne tegyek tönkre semmit és működjön amit akarok. A magyar fórumot azért választottam hátha valakinek van ilyen verziójú készüléke és megcsinálta már.

Nem vagyok, még Android-os, pár hetes a készülék....

Nem elérhető domi82

« Reply #765 Dátum: 2011, 01 09, 09:56:26 »
Az jeloltem, hogy mindkettőt megcsináltam....jelenleg Unrevoked van...ha jól, fogom a dolgokat mert szépen tudok full backupot csinálni.

A különböző forumokon nézegelődve ha jól értettem arról van szó hogy van a root, ami egyfajta védelem és van a SECURITY-ON, amit még találtam, hogy az enyém már valami újjap, desire amiben komolyabba a védelem.
Annyi féle, megközelítése van a dolognak, hogy elvesztem benne teljesen....egy egyértelmű, megoldási javaslatot szeretnék arra mit tehetek, hogy ne tegyek tönkre semmit és működjön amit akarok. A magyar fórumot azért választottam hátha valakinek van ilyen verziójú készüléke és megcsinálta már.

Nem vagyok, még Android-os, pár hetes a készülék....

Az S-OFF-ot végül sikerült megcsinálni egy AlpharREV 1.8-al.
Az volt a baj hogy MAC alatt először Parallelsben próbáltam és ott nem látta a telefont rendesen. Aztán egy "isteni" sugallatra megprbáltam VMWARE-ben és láss csodát, máris megcsinálta.
A BusyBox felment az OPENVPN installer is megy....az OPENVPN még nem teljsen, mert a TUN/TAP eszközt még nem bírja létrehozni de ez már nem root kérdés....

Kösz a segítséget....

Nem elérhető Jumboo

• Support-ER
« Reply #766 Dátum: 2011, 01 09, 16:26:42 »
Az S-OFF-ot végül sikerült megcsinálni egy AlpharREV 1.8-al.
Az volt a baj hogy MAC alatt először Parallelsben próbáltam és ott nem látta a telefont rendesen. Aztán egy "isteni" sugallatra megprbáltam VMWARE-ben és láss csodát, máris megcsinálta.
A BusyBox felment az OPENVPN installer is megy....az OPENVPN még nem teljsen, mert a TUN/TAP eszközt még nem bírja létrehozni de ez már nem root kérdés....

Kösz a segítséget....

Én köszönöm hogy megértetted amit írtam :D

Nem elérhető imre64

• PDA: HTC DESIRE
  • PDA ROM: CELEBRATION HD MIUI 1.7.22
« Reply #767 Dátum: 2011, 01 11, 00:49:17 »
Sziasztok,
van egy kis gondom!  :(
Unrevoked-el rootoltam a készülékemet.
Busybox és titaniumbackup is felment
aztán nekiláttam egy üres sd-vel, hogy telepítsem a apps to sd-t
formáztam az sd-t (3 Gb fat32 és 1 Gb ext3)
felraktam és telepítettem a zip-et (appstosd)
viszont nem mountolja, formázza az ext3 partíciot s azóta csak a bootloader indul, de folyamatosan...
próbáltam az eredeti sd kártyával, de nem indul el
tudna valaki segíteni mi a megoldás? már a szerviz helyett, ha még lehet segíteni rajta!
előre is köszi!
Üdv,
Imre

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #768 Dátum: 2011, 01 11, 00:57:59 »
Sziasztok,
van egy kis gondom!  :(
Unrevoked-el rootoltam a készülékemet.
Busybox és titaniumbackup is felment
aztán nekiláttam egy üres sd-vel, hogy telepítsem a apps to sd-t
formáztam az sd-t (3 Gb fat32 és 1 Gb ext3)
felraktam és telepítettem a zip-et (appstosd)
viszont nem mountolja, formázza az ext3 partíciot s azóta csak a bootloader indul, de folyamatosan...
próbáltam az eredeti sd kártyával, de nem indul el
tudna valaki segíteni mi a megoldás? már a szerviz helyett, ha még lehet segíteni rajta!
előre is köszi!
Üdv,
Imre

Már azt sem értem, hogy erre az egészre mi szükséged volt?  :shock:

- ha van nand bacup, akkor recovery-ből tedd vissza azt!
- ha nincs, akkor tegyél fel egy rootolt ROM-ot az SD-re és telepítsd fel recoveryből
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető imre64

• PDA: HTC DESIRE
  • PDA ROM: CELEBRATION HD MIUI 1.7.22
« Reply #769 Dátum: 2011, 01 11, 15:05:24 »
Már azt sem értem, hogy erre az egészre mi szükséged volt?  :shock:

- ha van nand bacup, akkor recovery-ből tedd vissza azt!
- ha nincs, akkor tegyél fel egy rootolt ROM-ot az SD-re és telepítsd fel recoveryből

Szia!  :taps:
Köszönöm szépen! természetesen 15 perc és üzemelt!  :)
Miért volt rá szükség? Jó kérdés! Ilyen rendszerű készülékem még nem volt, viszont a buherát megszoktam a Samunál... kb. 2 nappal a megvétel után annyira belaktam, hogy ha meg akartam nézni egy új progit a marketből, akkor le kellett szednem valamit. persze utána olvasgattam amerre tudtam, tuti tippként jött a rootolás meg a super user.... megcsináltam simán... persze semmi nem változott, ami nem akart, nem ment át az sd-re.... :) ekkor olvastam, hogy akkor a super tuti az az auto2sd, vagy mi! :D a sok dícséret mellett kimaradt, hogy ha resize-olom az sd-t vagy újat gyártok, akkor eltűnik a rom.... így megpróbáltam mindent rom frissítés nélkül.... jó lecke volt! :)
Mindenesetre köszi nagyon! elég buta voltam, hogy nem jöttem rá, kell egy rom. reggel leszedtem egy froyo 2.2-st,install és mire felöltöztem működött minden...
amúgy van értelme üres sd-t particionálni és azt újra ezzel a  rommal feltenni, plussz az auto2sd? tényleg átmegy minden? vagy inkább kisebb méretü romot kellene keresnem?
Köszi mindent!
Üdv,
Imre

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #770 Dátum: 2011, 01 11, 17:43:26 »
Szia!  :taps:
Köszönöm szépen! természetesen 15 perc és üzemelt!  :)
Miért volt rá szükség? Jó kérdés! Ilyen rendszerű készülékem még nem volt, viszont a buherát megszoktam a Samunál... kb. 2 nappal a megvétel után annyira belaktam, hogy ha meg akartam nézni egy új progit a marketből, akkor le kellett szednem valamit. persze utána olvasgattam amerre tudtam, tuti tippként jött a rootolás meg a super user.... megcsináltam simán... persze semmi nem változott, ami nem akart, nem ment át az sd-re.... :) ekkor olvastam, hogy akkor a super tuti az az auto2sd, vagy mi! :D a sok dícséret mellett kimaradt, hogy ha resize-olom az sd-t vagy újat gyártok, akkor eltűnik a rom.... így megpróbáltam mindent rom frissítés nélkül.... jó lecke volt! :)
Mindenesetre köszi nagyon! elég buta voltam, hogy nem jöttem rá, kell egy rom. reggel leszedtem egy froyo 2.2-st,install és mire felöltöztem működött minden...
amúgy van értelme üres sd-t particionálni és azt újra ezzel a  rommal feltenni, plussz az auto2sd? tényleg átmegy minden? vagy inkább kisebb méretü romot kellene keresnem?
Köszi mindent!
Üdv,
Imre

Ahogyan látom, éppen a kérdésem lényege nem ment át?!
Azt kérdeztem ugyanis, hogy minek telepítetted az A2DP-t (szvsz a telepítés módja sem lehetett jó...)?
- minek telepíteni egy olyan appot, amit a 2.2 Froyo már alapból tud
- a Marketben található A2DP alkalmazások még a korábbi android verziókhoz készültek, amikor az OS még alapból nem engedte az alkalmazások áthelyezését
- az A2DP nem helyezi át az összes applikációt, de ezt leírtam (mit kell és hogyan) tegnap, tegnap előtt, meg azelőtt
- most már nem tudom, érdemes e leírni bármit is, hiszen akikre vonatkozna, akik felhasználhatnák, úgysem olvassák el

A konkrét válasz:

- igen, az SD kártyát mindenképpen érdemes particionálni
- legalább az Ext3 partíciót érdemes létrehozni
- érdemesebb olyan ROM verziót választani, amelyikben A2DP+ van
- a ROM telepítése után a Settings - Application Manager helyen érdemes kézzel is átrakni még néhány appot (ezt is leírtam tegnep is)
- külön A2DP alkalmazás telepítésének semmi értelme, mert a mostani ROM-ok alapból hozzák!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Borote

• PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #771 Dátum: 2011, 01 14, 23:14:21 »
Sziasztok!

Remélem sikerül minden gondolatomat és kérdésemet összeszednem.

Jelen állás: Vodafon-os Desire-öm van, lassan 3 hónapja, és úgy érzem kicsit kinőttem a belső tárhelyét. Szóval a tervem az, hogy ezt bővítsem (ha jól olvastam kártyaparticionálással). Jelenleg minden gyári, FroYo az összes felkínált frissítéssel.
A laptopomon 64bit-es W7 van, illetve Linux Mint, úgyhogy esélyes, hogy ezt más gépről fogom megoldani.
Mivel nincs adapterem, amivel az SD kártyát beleapplikálhatnám a noti kártyaolvasójába, így egy ősrégi mp4 lejátszót gondoltam kártyaformázó apparátként használni (remélem ez annyira nem nagy hülyeség :D ).

Célom: mivel úgy értelmeztem, hogy az ext3-ra formázott SDkártya részletet belső memóriaként kezeli az android (gondolom megfelelő programokkal - a2sd??), így gondoltam megoldani a hely szűkéből adódó problémát. (Illetve ebbéli hitem most megingott, bár tudom, hogy a 2.2 gyárilag képes kártyára másolni, de így is tetemes rész marad a programokból a belső memóriában, illetve rengeteg program nem is hajlandó egyáltalán kártyára mászni). Szóval ez az egyik terv (meg ugye a rootolás), illetve egy általatok javasolt Sense-es ROM (az sem baj, ha akkukímélő, esetleg gyorsabb, stabilabb :D ) használata. (Esetleg HD-s ROM is, ha esetleg lenne már kamerás :oops: )
Továbbá ha már itt tartok (és mivel nem szeretném hőn szeretett masinámat levélnehezékké alakítani), szívesen fogadok mindenféle tanácsokat, illetve olvastam a témában gyors visszaállítási módokról (Nandroid?? esetleg? :D ), pontosan már nem is emlékszem, majdnem a teljes témát végignéztem :shock:
Esetleg kipróbálnék más ROMokat is később, szóval a gyors ROMcserés módszer is érdekelne :)

Elképzelésem: bízom Bennetek, hogy linkeltek egy releváns leírást, amivel megvalósíthatom a terveimet :D Általában Google-t szoktam használni én is, de ez százezres kérdés, így jobban bízom a hozzáértők útmutatásában :)

Illetve a szokásos kérdésem van még, a garanciavesztéssel kapcsolatban - azaz vissza lehet állítani mindent az eredetibe, ugye? Illetve az ehhez való óvintézkedések érdekelnének.

Huhh, WallOfText, remélem nem hagytam ki semmit :D
Köszi előre is!
Andrew

Nem elérhető Borote

• PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #772 Dátum: 2011, 01 15, 15:02:54 »
Egyre többet olvasok, és egyre inkább az az érzésem, hogy hülyeséget beszéltem :D
Szóval van rá lehetőség, hogy a programok rendelkezésére álló 147MB helyet megnöveljem, vagy be kell érnem azzal, hogy a programok egy részének bizonyos%-t képes áttenni az SD-re?

horizotya

• Vendég
« Reply #773 Dátum: 2011, 01 15, 21:19:45 »
Sziasztok!

Remélem sikerül minden gondolatomat és kérdésemet összeszednem.

Jelen állás: Vodafon-os Desire-öm van, lassan 3 hónapja, és úgy érzem kicsit kinőttem a belső tárhelyét. Szóval a tervem az, hogy ezt bővítsem (ha jól olvastam kártyaparticionálással). Jelenleg minden gyári, FroYo az összes felkínált frissítéssel.
A laptopomon 64bit-es W7 van, illetve Linux Mint, úgyhogy esélyes, hogy ezt más gépről fogom megoldani.
Mivel nincs adapterem, amivel az SD kártyát beleapplikálhatnám a noti kártyaolvasójába, így egy ősrégi mp4 lejátszót gondoltam kártyaformázó apparátként használni (remélem ez annyira nem nagy hülyeség :D ).

Célom: mivel úgy értelmeztem, hogy az ext3-ra formázott SDkártya részletet belső memóriaként kezeli az android (gondolom megfelelő programokkal - a2sd??), így gondoltam megoldani a hely szűkéből adódó problémát. (Illetve ebbéli hitem most megingott, bár tudom, hogy a 2.2 gyárilag képes kártyára másolni, de így is tetemes rész marad a programokból a belső memóriában, illetve rengeteg program nem is hajlandó egyáltalán kártyára mászni). Szóval ez az egyik terv (meg ugye a rootolás), illetve egy általatok javasolt Sense-es ROM (az sem baj, ha akkukímélő, esetleg gyorsabb, stabilabb :D ) használata. (Esetleg HD-s ROM is, ha esetleg lenne már kamerás :oops: )
Továbbá ha már itt tartok (és mivel nem szeretném hőn szeretett masinámat levélnehezékké alakítani), szívesen fogadok mindenféle tanácsokat, illetve olvastam a témában gyors visszaállítási módokról (Nandroid?? esetleg? :D ), pontosan már nem is emlékszem, majdnem a teljes témát végignéztem :shock:
Esetleg kipróbálnék más ROMokat is később, szóval a gyors ROMcserés módszer is érdekelne :)

Elképzelésem: bízom Bennetek, hogy linkeltek egy releváns leírást, amivel megvalósíthatom a terveimet :D Általában Google-t szoktam használni én is, de ez százezres kérdés, így jobban bízom a hozzáértők útmutatásában :)

Illetve a szokásos kérdésem van még, a garanciavesztéssel kapcsolatban - azaz vissza lehet állítani mindent az eredetibe, ugye? Illetve az ehhez való óvintézkedések érdekelnének.

Huhh, WallOfText, remélem nem hagytam ki semmit :D
Köszi előre is!
Andrew
Először mindenképp rootolni kel a készüléket pl:Root Unrevoked 3.21-el,ha ez megvan sd kártya particionálása MiniTool manager-el (8gb) fat32 7gb és ext3 1gb,és utána mehetnek fel rá a főzött romok

Nem elérhető Gabem

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: 2.2.1
« Reply #774 Dátum: 2011, 01 22, 10:36:48 »
Sziasztok

Szeretnék rootolni egy desire készüléket .
2.2 es Android
2.29.405.2 es szoftverrel
Gyári független készülék,rootolás után szeretnék rátenni magyar hd romot.

Tudna valaki segíteni hol kezdjem a rootolást?