2024, 12 22, 09:19:29

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189549 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kodek

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: Android 2.3.5 Redux2-31.08-TEST
Re: Root
« Reply #775 Dátum: 2011, 01 22, 11:35:39 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok

Szeretnék rootolni egy desire készüléket .
2.2 es Android
2.29.405.2 es szoftverrel
Gyári független készülék,rootolás után szeretnék rátenni magyar hd romot.

Tudna valaki segíteni hol kezdjem a rootolást?

Illetve most nézem, hogy a profilod alapján neked egy desire hd-d van, amit leírtam az csak a sima desire-re érvényes! Mondjuk a kérdésed alapján viszont egyértelműen sima desire-n akarod ezt megcsinálni.

1. You are not allowed to view links. Register or Login képes leírás a hboot driver telepítésre
2. You are not allowed to view links. Register or Login innen szedd le az unrevokedot.
3. töröld le a htc sync-et a gépről (ha még nem raktad fel rakd fel és utána töröld le mert a driverek kellenek)
4. usb debuggingot kapcsold be a desiren
5. reflash_package.exe-t indítsd el és várj, párszor újra fog indulni és a kis superuser app a ninja ikonnal megjelenik a menüben. Írták máshol, hogy lehet elsőre hibára fut az unrevoked, akkor indítsd el még1x

Nem elérhető Gabem

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: 2.2.1
« Reply #776 Dátum: 2011, 01 22, 12:21:21 »
Illetve most nézem, hogy a profilod alapján neked egy desire hd-d van, amit leírtam az csak a sima desire-re érvényes! Mondjuk a kérdésed alapján viszont egyértelműen sima desire-n akarod ezt megcsinálni.

1. You are not allowed to view links. Register or Login képes leírás a hboot driver telepítésre
2. You are not allowed to view links. Register or Login innen szedd le az unrevokedot.
3. töröld le a htc sync-et a gépről (ha még nem raktad fel rakd fel és utána töröld le mert a driverek kellenek)
5. reflash_package.exe-t indítsd el és várj, párszor újra fog indulni és a kis superuser app a ninja ikonnal megjelenik a menüben. Írták máshol, hogy lehet elsőre hibára fut az unrevoked, akkor indítsd el még1x

Köszi szépen.

Igen simára kell ,mert  a feleségemnek kell megcsinálnom a magyarítást :)

Nekem van DHD-m.

Nem elérhető Gabem

« Reply #777 Dátum: 2011, 01 22, 13:02:31 »

SZUPER VAGY !!

Ez egyszerűbb volt mint gondoltam volna :)
Remélem a magyarítás is ilyen könnyű lesz :D

Esetleg ahhoz valaki segítség ? ;)

Nem elérhető kodek

« Reply #778 Dátum: 2011, 01 22, 15:32:13 »
SZUPER VAGY !!

Ez egyszerűbb volt mint gondoltam volna :)
Remélem a magyarítás is ilyen könnyű lesz :D

Esetleg ahhoz valaki segítség ? ;)

A romot már beszerezted? Ha igen akkor :
1. backup (contactok, sms, appok, stb...): mybackup vagy titanium backup
2. másold a romot az sd gyökerébe (update.zip)
3. rom manager letölt marketből, flash clockworkmod recovery
4. telefeon kikapcs
5. hangerő le + bekapcsoló gomb (itt majd a hangerő fel-le illetve a power gombbal tudsz navigálni), majd válaszd ki a recoveryt
6. itt már a trackballal is jelölhetsz: backup and restore -> backup ez egy teljes mentést csinál a rendszerről, ha valami nem jól ment az itt lévő restore opcióval visszatöltheted a mentést
7. back-kel vissza az előző menübe, itt a 4 wipet meg kell csinálni mindig új rom telepítése előtt: wipe data/factory reset, wipe cache partition, és az advanced alatt lesz még 2: wipe dalvik cache és wipe battery stats
8. ezután megint back, majd apply sdcard: update.zip
9. vársz míg feltelepül a rom

Még arra figyelj légyszíves, hogy némelyik rom megkövetel még 1-2 dolgot, ezt a hd rom leírásában, illetve korábban a forumban keresd ki, mert lehet hogy partíciónálni kell az sd-t, sajnos nem ismerem a romot. Ezeket a 6. pont után érdemes megcsinálni, ha megköveteli, teljes leírást találsz a forumban. Sok sikert a romoláshoz :D

Nem elérhető Gabem

« Reply #779 Dátum: 2011, 01 22, 15:58:48 »
A romot már beszerezted? Ha igen akkor :
1. backup (contactok, sms, appok, stb...): mybackup vagy titanium backup
2. másold a romot az sd gyökerébe (update.zip)
3. rom manager letölt marketből, flash clockworkmod recovery
4. telefeon kikapcs
5. hangerő le + bekapcsoló gomb (itt majd a hangerő fel-le illetve a power gombbal tudsz navigálni), majd válaszd ki a recoveryt
6. itt már a trackballal is jelölhetsz: backup and restore -> backup ez egy teljes mentést csinál a rendszerről, ha valami nem jól ment az itt lévő restore opcióval visszatöltheted a mentést
7. back-kel vissza az előző menübe, itt a 4 wipet meg kell csinálni mindig új rom telepítése előtt: wipe data/factory reset, wipe cache partition, és az advanced alatt lesz még 2: wipe dalvik cache és wipe battery stats
8. ezután megint back, majd apply sdcard: update.zip
9. vársz míg feltelepül a rom

Még arra figyelj légyszíves, hogy némelyik rom megkövetel még 1-2 dolgot, ezt a hd rom leírásában, illetve korábban a forumban keresd ki, mert lehet hogy partíciónálni kell az sd-t, sajnos nem ismerem a romot. Ezeket a 6. pont után érdemes megcsinálni, ha megköveteli, teljes leírást találsz a forumban. Sok sikert a romoláshoz :D

Oké.köszi
Hogy tudok létrehozni EXT partíciót,mert az kell a romhoz amit kinéztem,de ott nincs leírva :(

Nem elérhető agi70

• Nem: Nő
  • PDA: iPhone 6S 64GB, Blackberry 9790, LG GPad 8.3
« Reply #780 Dátum: 2011, 01 22, 16:16:41 »
Sziasztok. Tegnap vettem egy Desire-t (igazság szerint a másodikat, mert volt egy kis kitérőm egy Samsung Galaxy S felé) és rootolva van. Szeretném tudni, hogy lehet unrootolni. Most 2.10.405.2 CL 226611 van rajta. Ezt töltöttem le hozzá : RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.10.405.2_R_Radio_32.44.00.32U_5.09.05.30_2_release_142828_signed
Kérdésem az lenne, hogy ez jó-e, milyen módban kell csatlakoztatni a telefont a PC-hez, ki kell-e venni a memoria kártyát, és van-e valami amit be kell ikszelni, vagy más speciális dolog. Nagyon megköszönném ha valaki segítene.  :ima:
Az idegbaj öröklődő. Én is a gyerekemtől kaptam. :)

Nem elérhető kodek

« Reply #781 Dátum: 2011, 01 22, 16:22:32 »
Oké.köszi
Hogy tudok létrehozni EXT partíciót,mert az kell a romhoz amit kinéztem,de ott nincs leírva :(

A HTC Desire általános topikban ezt kb minden nap leírják, ott keresgélj.

Nem elérhető bobsalty

• PDA: htc
  • PDA ROM: Sense UI
« Reply #782 Dátum: 2011, 01 23, 10:34:57 »
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.1 hónapos Htc Desire tulajdonos vagyok (független) és "átlagos" felhasználóként a memória fogyása a gondom.Már látom a rootolás elkerülhetetlen.
A fórumot olvasva rájöttem több problémába ütközöm ha elkezdem, nincs tapasztalom, tudásom gyenge, időm kevés:(( Olyat keresek aki a problémám megoldja (Budapesten)
tűrhető anyagi ellenszolgáltatás fejébe:) Rootolás után szeretnék  magyar hd romot vagy valami stabilat amin van memóriának hely.
Néhány paraméter:
Bravo PVT4 SHIP S-ON (erről valaki Írta, hogy bonyolítja a feladatot)
Hboot- 0.9.3. 0001
Microp-051d
radio 5.11.05.27
aug 10.2010
Android 2.2 Softw.:2.33.161.2

Thx

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #783 Dátum: 2011, 01 23, 10:47:45 »
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.1 hónapos Htc Desire tulajdonos vagyok (független) és "átlagos" felhasználóként a memória fogyása a gondom.Már látom a rootolás elkerülhetetlen.
A fórumot olvasva rájöttem több problémába ütközöm ha elkezdem, nincs tapasztalom, tudásom gyenge, időm kevés:(( Olyat keresek aki a problémám megoldja (Budapesten)
tűrhető anyagi ellenszolgáltatás fejébe:) Rootolás után szeretnék  magyar hd romot vagy valami stabilat amin van memóriának hely.
Néhány paraméter:
Bravo PVT4 SHIP S-ON (erről valaki Írta, hogy bonyolítja a feladatot)
Hboot- 0.9.3. 0001
Microp-051d
radio 5.11.05.27
aug 10.2010
Android 2.2 Softw.:2.33.161.2

Thx

Kérlek, ne floodolj!
Ugyanazon  témát ne írd be több topikba is!  :hmm:

Köszönöm megértésedet!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető agi70

• Nem: Nő
  • PDA: iPhone 6S 64GB, Blackberry 9790, LG GPad 8.3
« Reply #784 Dátum: 2011, 01 23, 12:21:50 »
Sziasztok. Tegnap vettem egy Desire-t (igazság szerint a másodikat, mert volt egy kis kitérőm egy Samsung Galaxy S felé) és rootolva van. Szeretném tudni, hogy lehet unrootolni. Most 2.10.405.2 CL 226611 van rajta. Ezt töltöttem le hozzá : RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.10.405.2_R_Radio_32.44.00.32U_5.09.05.30_2_release_142828_signed
Kérdésem az lenne, hogy ez jó-e, milyen módban kell csatlakoztatni a telefont a PC-hez, ki kell-e venni a memoria kártyát, és van-e valami amit be kell ikszelni, vagy más speciális dolog. Nagyon megköszönném ha valaki segítene.  :ima:
Sikerült.  :taps:
Az idegbaj öröklődő. Én is a gyerekemtől kaptam. :)

Nem elérhető Borote

• PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #785 Dátum: 2011, 01 27, 13:16:31 »

Ez a módszer működik szolgáltatói (Vodás) készüléken is, vagy kell hozzá goldcard? Illetve 0.93-as hboot-tal is kompatibilis?

Nem elérhető kodek

« Reply #786 Dátum: 2011, 01 27, 15:41:21 »
Ez a módszer működik szolgáltatói (Vodás) készüléken is, vagy kell hozzá goldcard? Illetve 0.93-as hboot-tal is kompatibilis?

Igen, kompatibilis 0.93-assal is. A goldcardos kérdésre nem tudok választ adni, max annyit, hogy próbáld meg, max kiírja, hogy nem tudja. Én is szenvedtem vele, mert mindig kiírta, hogy túl új neki valami. Olvastam, hogy némelyik app miatt csinálhat ilyet. Igazából volt tippem melyik 2 lehet, azokat letöröltem átmenetileg (ADW és Lookout) és úgy már ment.

Nem elérhető Borote

« Reply #787 Dátum: 2011, 01 27, 18:37:13 »
Igen, kompatibilis 0.93-assal is. A goldcardos kérdésre nem tudok választ adni, max annyit, hogy próbáld meg, max kiírja, hogy nem tudja. Én is szenvedtem vele, mert mindig kiírta, hogy túl új neki valami. Olvastam, hogy némelyik app miatt csinálhat ilyet. Igazából volt tippem melyik 2 lehet, azokat letöröltem átmenetileg (ADW és Lookout) és úgy már ment.

Ez az egész protokoll végül egy rootolást és egy custom recovery-t fog eredményezni? Az mondjuk nyerő lenne - ha szombaton megjön a Class 10-es microSD-m, már neki is állok.
Aztán már csak egy frankó Sense-es stabil, gyors romot kell találnom.

u.i.: Köszi szépen a segítséget! :D

Nem elérhető kodek

« Reply #788 Dátum: 2011, 01 27, 19:28:01 »
Ez az egész protokoll végül egy rootolást és egy custom recovery-t fog eredményezni? Az mondjuk nyerő lenne - ha szombaton megjön a Class 10-es microSD-m, már neki is állok.
Aztán már csak egy frankó Sense-es stabil, gyors romot kell találnom.

u.i.: Köszi szépen a segítséget! :D

Igen azt fogja. Ha custom recovery mégsem lesz, Rom manager marketből letölt, flash clockworkmod recovery és örül.

Nem elérhető Borote

« Reply #789 Dátum: 2011, 01 28, 16:34:34 »
Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy a goldcard az csak addig kell(het), amíg rootolom? Utána már használhatok másik (3 partíciós) kártyát is, ugye?  :oops:

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #790 Dátum: 2011, 01 28, 16:37:49 »
Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy a goldcard az csak addig kell(het), amíg rootolom? Utána már használhatok másik (3 partíciós) kártyát is, ugye?  :oops:

Sőt!
Rootolás után el is kell távolítani!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető cL3r1cK

• PDA: N5
  • PDA ROM: 5.0.1 stock
« Reply #791 Dátum: 2011, 01 29, 19:46:26 »
sziasztok!
e szerint a leírás szerint akartam rootolni és downgradelni:

a downgrade végigment látszólag, de sajnos reboot után kis telefon és piros háromszög fogadott. és akárhányszor rebootolok, csak ott marad. van egy három pontos recovery menü, de ennyi. ötlet?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #792 Dátum: 2011, 01 29, 19:58:07 »
sziasztok!
e szerint a leírás szerint akartam rootolni és downgradelni:

a downgrade végigment látszólag, de sajnos reboot után kis telefon és piros háromszög fogadott. és akárhányszor rebootolok, csak ott marad. van egy három pontos recovery menü, de ennyi. ötlet?

Valamit nem jól csináltál!
Futtass le egy gyári RUU-t!

femtről számítva a hatodikat töltsd le és USB-n keresztül a PC-ről telepítsd a készülékre!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #793 Dátum: 2011, 01 29, 20:02:46 »
A telepítés menete:

- tedd HBOOT-ba a készüléket
- HBOOT-ban válaszd a Fastboot lehetőséget
- kapcsold össze a készüléket a PC-vel
- futtasd a RUU exe fájlt
- tedd be a pipákat a megfelelő helyre
- ne húzd le a készüléket a kábelről, még föl nem áll a rendszer
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető cL3r1cK

« Reply #794 Dátum: 2011, 01 29, 20:25:43 »
Valamit nem jól csináltál!
Futtass le egy gyári RUU-t!

femtről számítva a hatodikat töltsd le és USB-n keresztül a PC-ről telepítsd a készülékre!

köszönöm, töltöm.

majd jelentkezem :)

Nem elérhető cL3r1cK

« Reply #795 Dátum: 2011, 01 29, 20:26:39 »
A telepítés menete:

- tedd HBOOT-ba a készüléket
- HBOOT-ban válaszd a Fastboot lehetőséget
- kapcsold össze a készüléket a PC-vel
- futtasd a RUU exe fájlt
- tedd be a pipákat a megfelelő helyre
- ne húzd le a készüléket a kábelről, még föl nem áll a rendszer

köszönöm szépen itt és ott is! :)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #796 Dátum: 2011, 01 29, 20:28:35 »
köszönöm szépen itt és ott is! :)

Így visszaáll a gyári állapot és innen kezdheted a rootolást, természetesen nem az unrevokeddel...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető cL3r1cK

« Reply #797 Dátum: 2011, 01 29, 21:09:41 »
Error 156. Image error. Ez nem csak HD-hoz jó véletlenül? Nekem sima Desire-m van.

Ez a rom nem lenne jó?

RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_151783_signed

Nem elérhető cL3r1cK

« Reply #798 Dátum: 2011, 01 29, 21:28:42 »
Error 156. Image error. Ez nem csak HD-hoz jó véletlenül? Nekem sima Desire-m van.

Ez a rom nem lenne jó?

RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_151783_signed

jó volt. felment. most kezdtem elölről. remélem most menni fog. :)

A listában, ami 1-től 8-ig van, a harmadikra, RADIO_VZ Fail-PU-t ír. Az előbb is ezt írta. A végén, mikor végigment a listán azt írja, hogy
Partition update fail!
Update fail!

Az első próbálkozásnál is ez volt. Most reboot. Ééés igen. Ismét piros háromszög. Pedig mindent a leírás szerint csináltam, megfontoltan.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #799 Dátum: 2011, 01 29, 21:54:42 »
jó volt. felment. most kezdtem elölről. remélem most menni fog. :)

A listában, ami 1-től 8-ig van, a harmadikra, RADIO_VZ Fail-PU-t ír. Az előbb is ezt írta. A végén, mikor végigment a listán azt írja, hogy
Partition update fail!
Update fail!

Az első próbálkozásnál is ez volt. Most reboot. Ééés igen. Ismét piros háromszög. Pedig mindent a leírás szerint csináltam, megfontoltan.

Ha gondolod, hívj fel!
A számom megy priviben!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50