2024, 12 22, 14:19:11

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189557 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető marcikutya

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: XJ's MIUI Ext
Re:Root
« Reply #725 Dátum: 2010, 12 19, 17:21:47 »
Sziasztok!

Az Unrevoked3-mal megcsináltam a root-olást. Nem volt teljesen zökkenőmentes a dolog. Telepítettem a drivereket (debug-mód, only charge), a reflash-package.exe csak várt a telefonra és nem történt semmi, viszont reggelre a 16GB-os kártyám láthatatlanná vált a telefon számára. Disk driverként csatlakoztatva a PC látta, a kapcsolatot megszüntetve a telefon is látta a kártyát.

Délben megformáztam egy 2GB-os kártyát, ahogy kell, az eleje FAT32-es, a vége pedig Ext3, de csak 517MB-ot tudtam kialakítani. Baj-e, hogy nem pontosan 512MB?

Aztán egy másik hsz. után egy másikfajta drivert telepítettem sikertelenül, a revoked-féle törlésével. Vissza a revoked-driver, majd reflash-package.exe, és kész. A kis Superuser nindzsa ott van, de mit kell csinálnia, ha rábökök?

Ja, és mi a következő lépés?

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Re:Root
« Reply #726 Dátum: 2010, 12 19, 17:46:32 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Az Unrevoked3-mal megcsináltam a root-olást. Nem volt teljesen zökkenőmentes a dolog. Telepítettem a drivereket (debug-mód, only charge), a reflash-package.exe csak várt a telefonra és nem történt semmi, viszont reggelre a 16GB-os kártyám láthatatlanná vált a telefon számára. Disk driverként csatlakoztatva a PC látta, a kapcsolatot megszüntetve a telefon is látta a kártyát.

Délben megformáztam egy 2GB-os kártyát, ahogy kell, az eleje FAT32-es, a vége pedig Ext3, de csak 517MB-ot tudtam kialakítani. Baj-e, hogy nem pontosan 512MB?

Aztán egy másik hsz. után egy másikfajta drivert telepítettem sikertelenül, a revoked-féle törlésével. Vissza a revoked-driver, majd reflash-package.exe, és kész. A kis Superuser nindzsa ott van, de mit kell csinálnia, ha rábökök?

Ja, és mi a következő lépés?

Semmit, kész a rootolás!  :ok:
Majd akkor kell használnod csak, ha valamilyen alkalmazás kéri, hogy engedélyezd futását.

Ekkor csak az Allowed-re kell kattintanod...
Azok a progik kérik ezt, amelyek csak rootolt készülékeken használhatók.
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető buddler

• PDA ROM: ReflexTSenseHD v1.5.1 (Froyo)
Re: Root
« Reply #727 Dátum: 2010, 12 25, 20:22:50 »
Egy rövid kérdés: honnan látom, ha sikerült a rootolás? settingsben valahol?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #728 Dátum: 2010, 12 25, 20:25:41 »
Egy rövid kérdés: honnan látom, ha sikerült a rootolás? settingsben valahol?

A menüben megjelenik a Superuser alkalmazás...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető buddler

« Reply #729 Dátum: 2010, 12 25, 20:33:32 »

A menüben megjelenik a Suoeruser alkalmazás...  ;)

Mármint ha a home képernyőn lenyomom a menu gombot, ott kéne ilyet látnom?

Unrewoked-al próbáltam rootolni a telót, (debugging mode, htc sync leszedése megvolt, only charge), le is futott, újraindult, majd bejött az a rész, amit nem tudom hogy hívnak - alapból a voldown+power gombbal lehet előhívni, tán hboot a neve. Na én nem láttam a leírásokban semmit, hogy itt mi a francot kellett volna csinálni, bemenni a recoverybe vagy mit? Én itt vmi újraindítás félét választottam, miután magától nem csinált semmit, azt hittem, ez kell neki, aztán megszakadt az unrewokedban a kapcsolat...

Nem tudom, mit kéne ezután tennem? Kár, hogy nincs leírás az unrewoked honlapján, youtubeon sem találtam semmit, ezt a fórumot is olvasgattam, de nem találtam választ :(

Azt hittem egyszerűen és egyértelműen lefut, de ilyenekre nem számítottam, pedig anno wm-en cserélgettem jópár romot, azzal nem volt gond.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #730 Dátum: 2010, 12 25, 21:14:39 »
Mármint ha a home képernyőn lenyomom a menu gombot, ott kéne ilyet látnom?

Unrewoked-al próbáltam rootolni a telót, (debugging mode, htc sync leszedése megvolt, only charge), le is futott, újraindult, majd bejött az a rész, amit nem tudom hogy hívnak - alapból a voldown+power gombbal lehet előhívni, tán hboot a neve. Na én nem láttam a leírásokban semmit, hogy itt mi a francot kellett volna csinálni, bemenni a recoverybe vagy mit? Én itt vmi újraindítás félét választottam, miután magától nem csinált semmit, azt hittem, ez kell neki, aztán megszakadt az unrewokedban a kapcsolat...

Nem tudom, mit kéne ezután tennem? Kár, hogy nincs leírás az unrewoked honlapján, youtubeon sem találtam semmit, ezt a fórumot is olvasgattam, de nem találtam választ :(

Azt hittem egyszerűen és egyértelműen lefut, de ilyenekre nem számítottam, pedig anno wm-en cserélgettem jópár romot, azzal nem volt gond.

Csak az az egy menü, amiben az alkalmazások lakoznak van...  ;)
Mi az amit nem értessz?!  :shock:

HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető buddler

« Reply #731 Dátum: 2010, 12 25, 21:28:20 »

Csak az az egy menü, amiben az alkalmazások lakoznak van...  ;)
Mi az amit nem értessz?!  :shock:

Hát elindítom az enrEVOked progit, újraindul a htc-m, majd a HBOOT képernyőnél lefut vmi, aztán ott megáll. A pc-n azt írja, hogy waiting for bootloader, make sure the driver is installed.

De minden driver fent van... Vagy most a HBOOT mezőben kéne a pda-n a fastbootba valamit kiválasztanom?

MOD: illetve most már azt írja, hogy waiting for hboot to be ready. Most csak simán egy rebootot kellene nyomnom?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #732 Dátum: 2010, 12 25, 22:03:48 »
Hát elindítom az enrEVOked progit, újraindul a htc-m, majd a HBOOT képernyőnél lefut vmi, aztán ott megáll. A pc-n azt írja, hogy waiting for bootloader, make sure the driver is installed.

De minden driver fent van... Vagy most a HBOOT mezőben kéne a pda-n a fastbootba valamit kiválasztanom?

MOD: illetve most már azt írja, hogy waiting for hboot to be ready. Most csak simán egy rebootot kellene nyomnom?

Azt írta, hogy várj, mert a HBOOT-ot olvassa...
Ha végzett, majd újraindul a készülék!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető buddler

« Reply #733 Dátum: 2010, 12 25, 22:18:48 »

Azt írta, hogy várj, mert a HBOOT-ot olvassa...
Ha végzett, majd újraindul a készülék!

De ez mennyi idő? Már fél órája így áll és nem csinál semmit, lehet, hogy vmi driver hiányzik neki vagy ez kavar be? A htc syncet leszedtem, sdk tools is fent van a gépen, de az nincs a telepített programok között... Win7 alól próbálkozom. Vagy hagyjam a rákba, és menjek át egy xp-s pc-re és rootoljam ott?

Nem elérhető buddler

« Reply #734 Dátum: 2010, 12 25, 22:30:16 »
De ez mennyi idő? Már fél órája így áll és nem csinál semmit, lehet, hogy vmi driver hiányzik neki vagy ez kavar be? A htc syncet leszedtem, sdk tools is fent van a gépen, de az nincs a telepített programok között... Win7 alól próbálkozom. Vagy hagyjam a rákba, és menjek át egy xp-s pc-re és rootoljam ott?

Na, felraktam az unrevoked oldaláról a hboot drivert, valszeg az hiányzott, most fut rendesen :S Pedig közben telepített vmi android 1-es drivert, azt hittem, az elég...

Ez nem volt egyszerű menet, de köszönöm a türelmes segítséget! :)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #735 Dátum: 2010, 12 25, 22:33:57 »

Akkor hiányzik egy drivered, mert úgy látszik,a HTC Sync ezt nem tudta telepíteni!!
Korábban leírtam, hogy nekem a PdaNet desktopra telepítése oldotta meg a dolgot!
a Desire csatlakoztatása után felteszi a megfelelő drivert a desktopra
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kodek

• PDA ROM: Android 2.3.5 Redux2-31.08-TEST
« Reply #736 Dátum: 2010, 12 26, 13:45:31 »
Sziasztok!

Kis segítség kellene, illetve lenne pár kérdésem is. Nem régóta van meg a Desire és nagyon megtetszett a CyanogenMod. El is kezdtem utána olvasgatni, nagyjából értem is, de előtte azért még kérdezek. Ha jól vettem ki akkor ez a folyamat:
0. Backup (ide a titanium backup megfelel? meg ezzel miket tudok elmenteni? az sms és híváslista nem fontos, az appok és beállításaik inkább, na meg a "people" is kellene majd, továbbá írták h az sd kártyáról is ajánlott másolatot csinálni, mivel néhány problémát annak a formatálása oldhatja meg, de milyen formában tudok az sd kártyáról backupot csinálni/helyreállítani?)
1. Unrevoked segítségével root (azt a hozzászólásokból levettem h 64 bites win7 nem nyerő, a hboot drivert már felraktam és ott is van az eszközkezelőben, na meg persze htc sync uninstall)
2. Rom manager letöltése marketből, majd clockwork recovery install
3. Flashing radio (ezt nem igazán értem, hogy miért is minek), de az érthető, hogy clockwork recoveryben boot és ott az sd kártya gyökeréből a zip segítségével telepíteni kell
4. Flashing CyanogenMod: gondolom ez a rom tényleges telepítése rom manager segítségével, wipe data and cache (gondolom ezért is kell a backup), majd az újraindítás után a választott rom (jelen esetben a CyanogenMod) tölt be.
Ha ezekkel megvagyok gondolom a titanium backup segítségével helyre tudom állítani a dolgokat. Abban kellene a segítség, hogy amit leírtam az jó lesz-e, illetve még további tanácsokat szívesen fogadnék, hogy mikre figyeljek, mik lehetnek a gyakoribb problémák.
Előre is köszönöm!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #737 Dátum: 2010, 12 26, 14:25:37 »
Sziasztok!

Kis segítség kellene, illetve lenne pár kérdésem is. Nem régóta van meg a Desire és nagyon megtetszett a CyanogenMod. El is kezdtem utána olvasgatni, nagyjából értem is, de előtte azért még kérdezek. Ha jól vettem ki akkor ez a folyamat:
0. Backup (ide a titanium backup megfelel? meg ezzel miket tudok elmenteni? az sms és híváslista nem fontos, az appok és beállításaik inkább, na meg a "people" is kellene majd, továbbá írták h az sd kártyáról is ajánlott másolatot csinálni, mivel néhány problémát annak a formatálása oldhatja meg, de milyen formában tudok az sd kártyáról backupot csinálni/helyreállítani?)
1. Unrevoked segítségével root (azt a hozzászólásokból levettem h 64 bites win7 nem nyerő, a hboot drivert már felraktam és ott is van az eszközkezelőben, na meg persze htc sync uninstall)
2. Rom manager letöltése marketből, majd clockwork recovery install
3. Flashing radio (ezt nem igazán értem, hogy miért is minek), de az érthető, hogy clockwork recoveryben boot és ott az sd kártya gyökeréből a zip segítségével telepíteni kell
4. Flashing CyanogenMod: gondolom ez a rom tényleges telepítése rom manager segítségével, wipe data and cache (gondolom ezért is kell a backup), majd az újraindítás után a választott rom (jelen esetben a CyanogenMod) tölt be.
Ha ezekkel megvagyok gondolom a titanium backup segítségével helyre tudom állítani a dolgokat. Abban kellene a segítség, hogy amit leírtam az jó lesz-e, illetve még további tanácsokat szívesen fogadnék, hogy mikre figyeljek, mik lehetnek a gyakoribb problémák.
Előre is köszönöm!

Alapvetően jól összeszedted a dolgot!
Valaha nagy Cyanogen rajongó voltam, ezért a Desire-re is ezt húztam rá először, de nagy csalódás ért, mert nem igazán működött nálam megfelelően. Azért csak próbáld ki, hátha számodra elfogadható.
RadioROM-ot és kernelt csak szükség szerint kell flesselni, nem pedig minden ROM frissítésnél.
Adatok mentésére a Titanium Bacup és a MyBacup jó, de az SMS-ek nem mindig maradnak meg...
Új ROM telepítése előtt a recovery-ben a faktori resetet, a cache, nand-cache és battery stat törlést mindig csináld meg! ez utóbbi kettőt az advanced menüpont alatt éred el.
A ROM Managerben mindig jelöld ki a Bacup és Wipe opciókat a frissítés indításánál.
64 bites Win 7 alatt is megy a flash, csak kicsit macerásabb a megfelelő driver telepítése.
Ha valami gikszer történik, a recivery-böl vissza tudod állítani az előző ROM verziót a nand bacup mentésedból.
Érdemes letölteni a gyári rootolt ROM verziót és a kártyán tárolni végszükség esetére. Ez az alap ROM verziót teszi vissza, természetesen a root jogok megtartásával.
A rootolásnál minden adatod elszáll majd, tehát ezt vedd figyelembe mindenképpen!a Desire fórum topikjaiban számos kérdésre már megszületett a válasz, úgyhogy érdemes előtte kissé olvasgatni.

Sok sikert!  :ok:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kodek

« Reply #738 Dátum: 2010, 12 26, 14:38:03 »
Köszi szépen a gyors választ, majd még olvasgatok akkor. Belefogni még nem akartam, mert a héten lesz 2 vizsga, és a pdf reader még jól jöhet  :D Megkérdezhetem mi volt a problémád a Cyanogennel?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #739 Dátum: 2010, 12 26, 15:01:43 »
Köszi szépen a gyors választ, majd még olvasgatok akkor. Belefogni még nem akartam, mert a héten lesz 2 vizsga, és a pdf reader még jól jöhet  :D Megkérdezhetem mi volt a problémád a Cyanogennel?

A Google alkalmazások, így a Market sem igazán akart szuperálni rajta...  :oops:
Cyanogen-nek volt egy komoly összeütközése a Google.val, amiből majdnem per lett. ebből fakadóan nem használja a Google alkalmazásokat a ROM-jaiban, csak a Marketet, de az meg a CM 6.1.1-ben nálam nem szuperált és másik Market verziót sem sikerült feltennem. túl sok időt nem vacakoltam vele, találtam másik, hasonló elvekre épülő ROM verziót...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kodek

« Reply #740 Dátum: 2010, 12 26, 18:31:21 »
Olvasgattam egy pár órát és felmerült még pár kérdésem :D
1. "A rootolásnál minden adatod elszáll majd, tehát ezt vedd figyelembe mindenképpen!" Ez elírás vagy tényleg így van? Mert ahogy olvastam a forumot máshol nem láttam ezt.
2. Azt láttam, hogy nem mindegyik romhoz kell az sd kártya particionálása. Ha én le akarom menteni a tartalmát format előtt csak simán elmásolok mindent róla és a fat32-esre vissza utána?
3. A gyári rootolt romot itt találom? You are not allowed to view links. Register or Login és alulról a második zip az?
4. Ha később jön ki valamiféle hivatalos frissítés, azt mennyire befolyásolja a root? A kérdés arra irányul, hogy engedi-e felrakni, mert ha felraknám, nyilván a root jog veszik egy 2.3 esetén pl.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #741 Dátum: 2010, 12 26, 18:50:01 »
Olvasgattam egy pár órát és felmerült még pár kérdésem :D
1. "A rootolásnál minden adatod elszáll majd, tehát ezt vedd figyelembe mindenképpen!" Ez elírás vagy tényleg így van? Mert ahogy olvastam a forumot máshol nem láttam ezt.
2. Azt láttam, hogy nem mindegyik romhoz kell az sd kártya particionálása. Ha én le akarom menteni a tartalmát format előtt csak simán elmásolok mindent róla és a fat32-esre vissza utána?
3. A gyári rootolt romot itt találom? You are not allowed to view links. Register or Login és alulról a második zip az?
4. Ha később jön ki valamiféle hivatalos frissítés, azt mennyire befolyásolja a root? A kérdés arra irányul, hogy engedi-e felrakni, mert ha felraknám, nyilván a root jog veszik egy 2.3 esetén pl.

1./ Nem fogalmaztam elég pontosan! A rootolás utáni ROM cserével szálnak el az adatok, rootolásnál még nem.
2./ A kártya tartalmát elég lemásolni és visszatölteni. A particionálást mindenképpen érdemes megcsinálni, ha ROM-pkat szeretnél cserélgetni.
3./ Ez egy OTA frissítésű ROM, ha jól látom! A cikkemben benne van az xda developers-en található jó verzió linkje.

Arra is figyelj oda, hogy gyári frissítést a későbbiekben nehogy ráengedj rootolt ROM-ra!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #742 Dátum: 2010, 12 26, 18:54:01 »
 :google2:   Rooted Official HTC Android 2.2 (FroYo) ROM  You are not allowed to view links. Register or Login
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető dns

• PDA: htc one x
« Reply #743 Dátum: 2010, 12 27, 14:07:28 »
Sziasztok! Nagy nehezen sikerült a ROOT-olás! Következő problémám lenne: nem tudom particionálni az SDCard-ot és nem tudom új ROM-ot telepíteni. Ebben kérném a segítségeteket! Köszi!

horizotya

• Vendég
« Reply #744 Dátum: 2010, 12 27, 20:07:49 »
Sziasztok! Nagy nehezen sikerült a ROOT-olás! Következő problémám lenne: nem tudom particionálni az SDCard-ot és nem tudom új ROM-ot telepíteni. Ebben kérném a segítségeteket! Köszi!
Sd kártyát kártyaolvasóval a pl: minitool partition progival pc-n particionálni mondjuk 8gb kártyán elöször létrehozod a fat32 7gb-ot utána ami megmarad ext3(1gb) legyen,rámásolni az sd-re a romot
-vissza a telóba az sd
-hangerö le és bekapcsoló gombot nyomva tartani
-recovery belépni (bekapcsoló gombal)
-recoveryben lévő wipe data/cache factory reset
-wipe Dalvik cache-t (advanced menü)
-install zip from sdcard
-choose zip from sdcard
-megkeresni az sd kártyán a ROM-ot
-instalálni
-ha kész install from sdcard complete
-ekkor balra gomb vissza
-reboot system now(track pad gomb)
-ujraindul (5-8 perc is lehet mire kész,rom függő)
remélem nem hagytam ki semmit

Nem elérhető dns

« Reply #745 Dátum: 2010, 12 27, 21:54:51 »
Szia!
Köszönöm a választ, egy gond van :error  mounting /sd-ext/ ezt írja ki. Mi a hiba?

horizotya

• Vendég
« Reply #746 Dátum: 2010, 12 27, 23:32:27 »
Szia!
Köszönöm a választ, egy gond van :error  mounting /sd-ext/ ezt írja ki. Mi a hiba?
nekem ilyet nem csinált,pl:az ext3-at primary volt? partició sikerült? több ötletem nincs valahol itt lehet a bibi

Nem elérhető kgab83

• PDA ROM: Ginger-Sense-DTP-FN V2.10do A2SD+
« Reply #747 Dátum: 2010, 12 28, 02:59:10 »
Hello!

Bocs a hülye hozzászólásért, de még nagyon kezdő vagyok. Rootolni szeretném a desire-t, mert memóriapróblémáim adódtak, mint eddig már sokmindenkinek. Majdnem végigolvastam az egész root fórumot, és találtam többféle root-olási folyamatot. Nekem a legszimpatikusabb az unrevoked féle painless root, de nem tudom, hogy azt meg lehet-e csinálni t-mobilos telón, mert az enyém nem független. Ha nem akkor mindenképpen kell goldcard? Nem lehet megcsinálni 2 kártya nélkül? Mert már megrendeltem az újat, de még tuti jópár nap mire megérkezik. Romot nem akarok frissiteni benne, mert jó nekem a Froyo. Ahhoz, hogy a cuccokat memkarira rakjam elég rootolni, ugye? Vagy szükség van a főzött ROM-ra is? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de nem találtam ezekre egyértelmű választ. Előre is köszi a segítséget.

Nem elérhető dns

« Reply #748 Dátum: 2010, 12 28, 10:06:27 »
Sikerült, köszönöm.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #749 Dátum: 2010, 12 28, 10:33:00 »
Hello!

Bocs a hülye hozzászólásért, de még nagyon kezdő vagyok. Rootolni szeretném a desire-t, mert memóriapróblémáim adódtak, mint eddig már sokmindenkinek. Majdnem végigolvastam az egész root fórumot, és találtam többféle root-olási folyamatot. Nekem a legszimpatikusabb az unrevoked féle painless root, de nem tudom, hogy azt meg lehet-e csinálni t-mobilos telón, mert az enyém nem független. Ha nem akkor mindenképpen kell goldcard? Nem lehet megcsinálni 2 kártya nélkül? Mert már megrendeltem az újat, de még tuti jópár nap mire megérkezik. Romot nem akarok frissiteni benne, mert jó nekem a Froyo. Ahhoz, hogy a cuccokat memkarira rakjam elég rootolni, ugye? Vagy szükség van a főzött ROM-ra is? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de nem találtam ezekre egyértelmű választ. Előre is köszi a segítséget.

1./ Megpróbáltad lefuttatni az unrevoked rootolást, mert páran leírták, hogy nekik lefutott szolgáltatófüggő készüléken is? Veszíteni nem veszíthetsz, legfeljebb nem működik ez a megoldás.
2./ Én még nem hallottam 2 kártyás flessről, hiszen szerencsétlen masinában csak 1 kártyahely van. a hozzá kapott kártyát is használhatod Gold Card-ként, csak a tartalmát mentsd le a desktopra, majd a manőver után állítsd vissza.
3./ A 2.2 Froyo eleve tudja az alkalmazások áthelyezését a bővítőkártyára. Mindenki csak flesselni akar, de a felhasználói kézikönyvet még véletlenül sem olvassa el.
- Settings - Applications - Manage applications - ráböksz az alkalmazásra - Move to SDcard (vagy vissza a telefonra: Move to Phone)
- nem minden alkalmazást lehet áthelyezni, csak azokat, melyeket a fejlesztője engedélyezett, de ez a rootolt készülékek esetében sincs másként

Ezek már mind le vannak írva többször is a Desire fórum topikjaiban, csak vissza kell olvasni egy kicsit...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50