2024, 12 22, 20:00:28

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189575 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető nababika

• Nem: Férfi
  • PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
Re: Root
« Reply #675 Dátum: 2010, 12 01, 13:04:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia!

Rootolt keszulekre megvonhatjak a garanciat, de a rootolas visszacsinalhato, ha visszateszel egy gyari ROM-ot. Ha annyira behal, hogy nem lehet visszatenni a gyarit, akkor jo esellyel a szervizben se fogjak tudni kideriteni, hogy milyen szoftver volt rajta...
Ha a rootolast jol csinalod, akkor nem megy tonkre, de felkeszuletlenul belevagni nem erdemes a dologba, mert eljuttathatod olyan allapotba, amibol te nem fogod tudni visszahozni, illetve a rootolassal olyan jogokat szerzel, amivel a keszulek lelket is haza lehet vagni (ezt mondjuk egy nandroid backup szerintem orvosolhatja, aha van)
Valoban 512 Mb memoriaja van. amibol kb 130MB hasznalhato fel szabadon.
8 GB szerintem eleg, ha amugy is megvan. Legfeljebb kevesebb filmet tarolsz majd rajta
Koszonom, akkor olvasgatom a root forumot. Esetleg tudnal ajanlani valami nagyon szajba ragos leirast magyarul, a root-olasrol?  Mert elrontani semmikepp sem szeretnem.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #676 Dátum: 2010, 12 01, 13:15:04 »
Koszonom, akkor olvasgatom a root forumot. Esetleg tudnal ajanlani valami nagyon szajba ragos leirast magyarul, a root-olasrol?  Mert elrontani semmikepp sem szeretnem.
Momentan nekem is keresgelnem kene, de ez munkaidoben nem kivitelezheto szamomra... de a kameras HD ROM miatt lehet, hogy a hetekben en is nekiduralom magam... de nem vagyok annyira besozva, hogy ma este megcsinaljam... majd ha eljon az ideje...
Ha Windowst hasznalsz, akkor mindenkeppen a legujabb unrevoked rootot javaslom... ha igy keresel itt a forumon, biztosan talalsz leirast, vagy jo linket ;)
Nekem Linux alol kene megoldani, de a Linuxos unrevoked package nem nagyon csinal semmit, illetve eddig nem sikerult rajonnom, hogy mikepp birhato munkara, de win alatt szepen futtathato a leirasok alapjan

Nem elérhető nababika

« Reply #677 Dátum: 2010, 12 01, 14:00:40 »
Momentan nekem is keresgelnem kene, de ez munkaidoben nem kivitelezheto szamomra... de a kameras HD ROM miatt lehet, hogy a hetekben en is nekiduralom magam... de nem vagyok annyira besozva, hogy ma este megcsinaljam... majd ha eljon az ideje...
Ha Windowst hasznalsz, akkor mindenkeppen a legujabb unrevoked rootot javaslom... ha igy keresel itt a forumon, biztosan talalsz leirast, vagy jo linket ;)
Nekem Linux alol kene megoldani, de a Linuxos unrevoked package nem nagyon csinal semmit, illetve eddig nem sikerult rajonnom, hogy mikepp birhato munkara, de win alatt szepen futtathato a leirasok alapjan
Koszi ez tenyleg egyszerunek nez ki. Kiprobalom.

Nem elérhető breathlesstao

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: 2.29.405.2
Re:Root
« Reply #678 Dátum: 2010, 12 08, 12:48:10 »
Helló!
Remélem jó helyre írok... Szeretnék egykis segitséget kérni.
már 2 hete szenvedek az áhított telefon után mire végre meglett.
Jó árba volt egy Vodafoneos... mindenki mondta hogy "hú ezt lehet függetleníteni, ezt egyszerű... stb stb"
Valaki felvilágosítani hogy hogyan is lehet eme remek telefon Függetleníteni? vagy legalább T-Függőre változtatni?  :)
Segittséget előre is köszönöm!

Nem elérhető lewi02

• Navigáció / Navigation: synic
  • PDA: HTC DESIRE
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #679 Dátum: 2010, 12 09, 14:58:17 »
sziasztok! Tudtok nekem abban segiteni, hogy a desire-t  hogyan tudom unrootolni, mert amikor fel akarom tenni a gyári romot nem megy végig, hanem kiirja, hogy error 170, vagy error 171
Léci segitsetek, ha tudtok, vagy milyen rommal probálkozzak. Elöre is köszi. Üdv Lewi.

Nem elérhető nababika

« Reply #680 Dátum: 2010, 12 09, 19:20:47 »
Hello. Probalom ezt az Unrevoked root-ot. Odaig minden rendben megy, hogy a drivert felrakom. Utana a bootmenuben kene az elszor HBOOT futtat, utana nekem nincs HBOOTUSB menupont. Es azt sem tudom, hogy hogyan kell a bootmenubol ujrainditani a telefony. Nagyon bena vagyok, es semmit sem ertek, mar 100 szor vegigolvastam a forumot, olyan egyszerunek nez ki ez az unrevoked es megsem megy. :ima: Remelem ertheto voltam.

horizotya

• Vendég
« Reply #681 Dátum: 2010, 12 10, 01:16:31 »
Hello. Probalom ezt az Unrevoked root-ot. Odaig minden rendben megy, hogy a drivert felrakom. Utana a bootmenuben kene az elszor HBOOT futtat, utana nekem nincs HBOOTUSB menupont. Es azt sem tudom, hogy hogyan kell a bootmenubol ujrainditani a telefony. Nagyon bena vagyok, es semmit sem ertek, mar 100 szor vegigolvastam a forumot, olyan egyszerunek nez ki ez az unrevoked es megsem megy. :ima: Remelem ertheto voltam.
Igaz ez egy forditás de nekem ez alapján sikerült sok sikert.
Először is szedd le az unrevoked.com oldaláról a 3.21-es unrevoked toolst! A legfontosabb, hogy legelőször el kell távolítani a HTC sync-et, AZ USB DEBUGGING LEGYEN ENGEDÉLYEZVE, és a csatlakozás only charging legyen.

"1.: Vol Down+Power hogy belépjen a HBOOT-ba. Ha belépett, mehet rá az usb kábel  és amikor a gép kéri a drivert hozzá a zip-ben(amennyiben nincs kitömöritve) található Android USB Driver mappát kell neki megadni.

2. A Eszközkezelő megnyitásához.
   3. Kattintson a Start gombra, majd jobb klikk a Számítógép, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd az Eszközkezelő gombra.
   4. Az Egyéb eszközök, most kell látni az Android 1,0 készüléket, hasonlóan az alábbi képre.
   5. Kattintson a jobb egérgombbal az Android 1.0 és kattintson az Illesztőprogram frissítése. Ön ezt követően lehet a következő képernyő:
   6. Kattintson a Tallózás a számítógépen illesztőprogramot.
   7. Kattintson a Tallózás gombra, és válassza ki az Android USB Driver mappát a számítógépen, kattintson az OK gombra, majd kattintson a Tovább gombra.
   8. Önnek kellene kap egy állapotsor jelzi, hogy a járművezető telepítése. Ha ön kap figyelmeztetést, csak az OK gombra.
   9. A meghajtóprogram kell telepíteni, és a képernyőn fog kinézni, mint alább.
  10. Kattintson a Bezárás gombra, és győződjön meg arról, Android bootloader felület alatt felsorolt Android telefon. Ha települt a driver akkor normál módban ujraindítani a telefont

11.: Ujraindulás után szintén legyen a telefon a gépen (az USB debuging legyen engedélyezve) és reflash.exe.inditása pc-ről Egy perc és kész is lesz mindenféle buherálás nélkül.(közben 3x ujraindul a telo HBOOT-ba)"

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #682 Dátum: 2010, 12 12, 19:59:59 »
Azt olvastam itt-ott, hogy nem igazán szerencsés dolog Desire-t 64 bites Win 7 alól rootolni?!
Van esetleg egyéb lehetőség is?  :oops:
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

« Reply #683 Dátum: 2010, 12 12, 23:31:17 »
Igaz ez egy forditás de nekem ez alapján sikerült sok sikert.
Először is szedd le az unrevoked.com oldaláról a 3.21-es unrevoked toolst! A legfontosabb, hogy legelőször el kell távolítani a HTC sync-et, AZ USB DEBUGGING LEGYEN ENGEDÉLYEZVE, és a csatlakozás only charging legyen.

"1.: Vol Down+Power hogy belépjen a HBOOT-ba. Ha belépett, mehet rá az usb kábel  és amikor a gép kéri a drivert hozzá a zip-ben(amennyiben nincs kitömöritve) található Android USB Driver mappát kell neki megadni.

2. A Eszközkezelő megnyitásához.
   3. Kattintson a Start gombra, majd jobb klikk a Számítógép, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd az Eszközkezelő gombra.
   4. Az Egyéb eszközök, most kell látni az Android 1,0 készüléket, hasonlóan az alábbi képre.
   5. Kattintson a jobb egérgombbal az Android 1.0 és kattintson az Illesztőprogram frissítése. Ön ezt követően lehet a következő képernyő:
   6. Kattintson a Tallózás a számítógépen illesztőprogramot.
   7. Kattintson a Tallózás gombra, és válassza ki az Android USB Driver mappát a számítógépen, kattintson az OK gombra, majd kattintson a Tovább gombra.
   8. Önnek kellene kap egy állapotsor jelzi, hogy a járművezető telepítése. Ha ön kap figyelmeztetést, csak az OK gombra.
   9. A meghajtóprogram kell telepíteni, és a képernyőn fog kinézni, mint alább.
  10. Kattintson a Bezárás gombra, és győződjön meg arról, Android bootloader felület alatt felsorolt Android telefon. Ha települt a driver akkor normál módban ujraindítani a telefont

11.: Ujraindulás után szintén legyen a telefon a gépen (az USB debuging legyen engedélyezve) és reflash.exe.inditása pc-ről Egy perc és kész is lesz mindenféle buherálás nélkül.(közben 3x ujraindul a telo HBOOT-ba)"
Odaig vinden ok hogy felmegy å driver de az ujrainditas utàn å htc feliratnàl megàll. Remèlem jól inditom ujra, å boot menüben myomok å restartra.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #684 Dátum: 2010, 12 13, 06:16:19 »
Odaig vinden ok hogy felmegy å driver de az ujrainditas utàn å htc feliratnàl megàll. Remèlem jól inditom ujra, å boot menüben myomok å restartra.
Nem tudod rosszul újraindítani ;)
Ha nem megy a dolog, biztosan driver problémáid vannak. Meg kéne próbálnod eltávolítani az eszközt, és újrapakolni. Odafigyelve, hogy a megfelelő sorrendben legyeb, illetve ne legyen HTC SYNC. Esetleg próbálkozhatsz. Másik USB porton is.
Tényleg... milyen oprendszeren próbálod?

Nem elérhető nababika

« Reply #685 Dátum: 2010, 12 13, 06:29:27 »
Nem tudod rosszul újraindítani ;)
Ha nem megy a dolog, biztosan driver problémáid vannak. Meg kéne próbálnod eltávolítani az eszközt, és újrapakolni. Odafigyelve, hogy a megfelelő sorrendben legyeb, illetve ne legyen HTC SYNC. Esetleg próbálkozhatsz. Másik USB porton is.
Tényleg... milyen oprendszeren próbálod?
Win 7 32bit. Ujrainditas utan mennyi idovel kell tortenni valaminek? Lehet en keveset vartam? Delutan elkezdem elolrol, mertmar nyavajog, hogy keves a hej.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #686 Dátum: 2010, 12 13, 06:40:54 »
Win 7 32bit. Ujrainditas utan mennyi idovel kell tortenni valaminek? Lehet en keveset vartam? Delutan elkezdem elolrol, mertmar nyavajog, hogy keves a hej.
amikor újraindul HBOOTban, utána max fél percen belül lefutnak zöld színnel parancsok. Ezt meg kell várni, de tovább nem. Utána már kell tudni barangolni a HBOOTban

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #687 Dátum: 2010, 12 13, 15:04:16 »
Plz! Hol található a desktopon az Android USB Driver könyvtár?!
A HTC Drivers könyvtár nem tartalmaz megfelelő adatállományt... :(
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

« Reply #688 Dátum: 2010, 12 13, 15:43:13 »
Bocsi. De Hboot USB PLug-ban nincs reboot, csak, ha a Fast boot usb piros akkor van reboot. De akkor meg az eszkozkezeloben nem larja a telefont. Es ha igy inditom ujra akkor csak siman elindul es nem tortenik semmi.  Az unREVOked recovery reflash tool csak var a keszulekre de semmi. En valamit nagyon rosszul csinalok, mar kezdem feladni.

Nem elérhető nababika

« Reply #689 Dátum: 2010, 12 13, 17:38:13 »
Bocsi. De Hboot USB PLug-ban nincs reboot, csak, ha a Fast boot usb piros akkor van reboot. De akkor meg az eszkozkezeloben nem larja a telefont. Es ha igy inditom ujra akkor csak siman elindul es nem tortenik semmi.  Az unREVOked recovery reflash tool csak var a keszulekre de semmi. En valamit nagyon rosszul csinalok, mar kezdem feladni.
Mostmar sikerult elinditani, feltettem es letoroltem a HTC sync-et, nehanyszor ujraindul ugy nez ki hogy tolti a flash-t vagy mi. De utana failed-et ir az unREVoked. Szerintem ez soha nem lesz root-olt. Nem ertem ennyire azert nem vagyok bena. De mar kezdek felni, hogy elrontom.

Nem elérhető nababika

« Reply #690 Dátum: 2010, 12 13, 19:30:37 »
Hamar igy elbeszelgettem magammal, jelentem super user lettem. A gond csak az volt hogy valami regi 3.0 unrevoked-em volt a franc sem tudja honnan. De ez csak az en hulyesegem volt szoval elnezest mindenkitol. Az ilyen marhakra nem lehet felkeszulni mint en voltam. Koszonom mindenki turelmet. Most magyek es keresek valami jo kis rom ot a telora. Esetleg tudnatok ajanlani valami jot?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #691 Dátum: 2010, 12 14, 09:55:01 »
Hamar igy elbeszelgettem magammal, jelentem super user lettem. A gond csak az volt hogy valami regi 3.0 unrevoked-em volt a franc sem tudja honnan. De ez csak az en hulyesegem volt szoval elnezest mindenkitol. Az ilyen marhakra nem lehet felkeszulni mint en voltam. Koszonom mindenki turelmet. Most magyek es keresek valami jo kis rom ot a telora. Esetleg tudnatok ajanlani valami jot?

Sajna, én még most sem tudtam az USB drivert telepíteni...  :oops:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

« Reply #692 Dátum: 2010, 12 14, 09:58:10 »

Sajna, én még most sem tudtam az USB drivert telepíteni...  :oops:
Nekem az oldotta meg a dolgot, hogy feltettem es leinstallaltam a htc sync-et. Es fontos hogy az uj unrevokedet hasznald, nehogy ugy jarj mint en.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #693 Dátum: 2010, 12 14, 10:14:02 »
Nekem az oldotta meg a dolgot, hogy feltettem es leinstallaltam a htc sync-et. Es fontos hogy az uj unrevokedet hasznald, nehogy ugy jarj mint en.

Ezeket természetesen megcsináltam, az unrecovered is új, mégsincs USB driverem?!  >:(
A 64 bites Win 7 desktop OS hibájára gyanakszom melyet több helyen is emlegetnek...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

« Reply #694 Dátum: 2010, 12 14, 10:16:50 »

Ezeket természetesen megcsináltam, az unrecovered is új, mégsincs USB driverem?!  >:(
A 64 bites Win 7 desktop OS hibájára gyanakszom melyet több helyen is emlegetnek...
Szerintem jol gyanakszol. Ugy olvastam, hogy a 64 biten nem igazan megy a unrevoked. Probald egy masik gepen.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #695 Dátum: 2010, 12 14, 10:21:04 »
Szerintem jol gyanakszol. Ugy olvastam, hogy a 64 biten nem igazan megy a unrevoked. Probald egy masik gepen.

Az Android 1.0-hoz való Android USB Driver leszedhető még máshonnan is?  :oops:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

« Reply #696 Dátum: 2010, 12 14, 11:11:52 »

Az Android 1.0-hoz való Android USB Driver leszedhető még máshonnan is?  :oops:
En tobb helyrol is toltottem le de meg nem mondom honnet, mar majdnem beleorultem a dologba. Keresgelj a google segitsegevel. Van sok helyen driver.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #697 Dátum: 2010, 12 14, 12:03:17 »
64 bites Win 7 alatt innen töltsétek le a driver telepítéséhez a PdaNet for Android (Built 9/2/2010) megfelelő verzióját: You are not allowed to view links. Register or Login    :ok:

Így már nem kell az USB Driver telepítésével  censored ölni...  ;)

Ezután az unrevoked3 pack innen You are not allowed to view links. Register or Login és máris rootolt a Desire!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #698 Dátum: 2010, 12 14, 12:16:09 »
Quadrant Advanced Benchmark teszt. 1139 a legfrissebb angol régiós 2.2-vel. ez nem is olyan rossz, bár newm igen rajongok a szintetikus tesztekért, viszont a készülék nagyon gyors és eddig nem igazán ütköztem bugokba...  :hmm:

Kíváncsi leszel a CM ROM verzióra, az hogyan is teljesít?!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #699 Dátum: 2010, 12 15, 23:05:31 »
64 bites Win 7 alatt innen töltsétek le a driver telepítéséhez a PdaNet for Android (Built 9/2/2010) megfelelő verzióját:You are not allowed to view links. Register or Login    :ok:

Így már nem kell az USB Driver telepítésével  censored ölni...  ;)

Ezután az unrevoked3 pack innen You are not allowed to view links. Register or Login és máris rootolt a Desire!
Úgy tudtam, hogy Ubuntut hajtasz... akkor nem lett volna driver gond ;)

Örülök, hogy beléptél a Desire csapatba :taps: