2024, 12 22, 03:47:07

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189539 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető cL3r1cK

• Nem: Férfi
  • PDA: N5
  • PDA ROM: 5.0.1 stock
Re: Root
« Reply #800 Dátum: 2011, 01 30, 11:19:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
jó volt. felment. most kezdtem elölről. remélem most menni fog. :)

A listában, ami 1-től 8-ig van, a harmadikra, RADIO_VZ Fail-PU-t ír. Az előbb is ezt írta. A végén, mikor végigment a listán azt írja, hogy
Partition update fail!
Update fail!

Az első próbálkozásnál is ez volt. Most reboot. Ééés igen. Ismét piros háromszög. Pedig mindent a leírás szerint csináltam, megfontoltan.

küzdelmes volt, de végül sikerült. hboot driver, amonra recovery és siker. komoly küzdelem volt, de siker. köszönöm mindenkinek, legfőképp márkus úrnak, a türelmes segítséget. jöhetnek a romok. :) mostmár csak arra kell rájönni, hogy a xanadu féle nosense rom miért nem működik. első indításnéál force close-ol a setup wizard és fekete a drawer. :)

Nem elérhető Borote

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #801 Dátum: 2011, 01 30, 15:14:01 »
Talán a második reboot után, amikor írja az unrEVOked, hogy rooting, közvetlenül utána jön a hibaüzenet:
Communications with phone unexpectedly interrupted. Try again.
Windows és linux alól is ugyanezt csinálja, próbálkoztam goldcarddal és nélküle, a szinkronizációkat kikapcsoltam, jónéhány programot töröltem - de ugyan ez a hiba :(
Szerintetek miért lehet?
(0.93-as hboot, Vodás, 2.2-es gyári ROM)

Nem elérhető kodek

• PDA ROM: Android 2.3.5 Redux2-31.08-TEST
« Reply #802 Dátum: 2011, 01 30, 16:28:59 »
Talán a második reboot után, amikor írja az unrEVOked, hogy rooting, közvetlenül utána jön a hibaüzenet:
Communications with phone unexpectedly interrupted. Try again.
Windows és linux alól is ugyanezt csinálja, próbálkoztam goldcarddal és nélküle, a szinkronizációkat kikapcsoltam, jónéhány programot töröltem - de ugyan ez a hiba :(
Szerintetek miért lehet?
(0.93-as hboot, Vodás, 2.2-es gyári ROM)

A htc syncet letörölted? USB debugging be van kapcsolva? HBOOT drivert felraktad? Hirtelen ezekre tudok gondolni.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #803 Dátum: 2011, 01 30, 16:30:34 »
küzdelmes volt, de végül sikerült. hboot driver, amonra recovery és siker. komoly küzdelem volt, de siker. köszönöm mindenkinek, legfőképp márkus úrnak, a türelmes segítséget. jöhetnek a romok. :) mostmár csak arra kell rájönni, hogy a xanadu féle nosense rom miért nem működik. első indításnéál force close-ol a setup wizard és fekete a drawer. :)

Gratula!
Az urak nem itt fórumoznak...  ;)

A wipe-olás végig meg volt?
Tedd föl még egyszer!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető cL3r1cK

• PDA: N5
  • PDA ROM: 5.0.1 stock
« Reply #804 Dátum: 2011, 01 30, 18:46:28 »
Gratula!
Az urak nem itt fórumoznak...  ;)

A wipe-olás végig meg volt?
Tedd föl még egyszer!

igen, megvolt.
kétszer megpróbáltam már. két különböző forrásból, mert xanadu volt olyan kedves és megpróbált segíteni. de sajnos nem sikerült. wipe-olni a következő rom feltétele előtt kell nem? vagy másként is?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #805 Dátum: 2011, 01 30, 19:16:38 »
igen, megvolt.
kétszer megpróbáltam már. két különböző forrásból, mert xanadu volt olyan kedves és megpróbált segíteni. de sajnos nem sikerült. wipe-olni a következő rom feltétele előtt kell nem? vagy másként is?

Ma írtam cikket éppen a wipe-olásról... ;)
Ha egy ROM frissítését rakod fel, akkor elég egy egyszerúbb wipe metódus.
Ha új, az előzőtől eltérő ROM verziót kívánsz telepíteni, akkor a full wipe megoldás szükségeltetik!

- lépj be a recovery-be
- wipe data/factory reset
- wipe cache
. advanced
- wipe dalvik-cache
- wipe battery stat

Ezután recovery-ből telepítsd az űj ROM-odat.
Jelen esetben én végigmennék a teljes wioe-olási procedúrám...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Borote

« Reply #806 Dátum: 2011, 01 30, 22:17:16 »
A htc syncet letörölted? USB debugging be van kapcsolva? HBOOT drivert felraktad? Hirtelen ezekre tudok gondolni.

Ezeken mind végigmásztam, legalábbis XP alatt - Sync törölve, debugging nélkül az unrEVOked sem indult volna, HBOOT fentvolt - utána pedig megpróbáltam Linux alatt is, ahol elvileg ezek egyikére sincs szükség, na úgy sem ment :D
Most még megpróbálom GoldCard nélkül linux alatt... Hátha :P

Illetve pontosabban így néz ki: Running root - ilyenkor áll fel az android és kéri a pinkódot a készülék, kipróbáltam pin-t beütve, és hozzányúlás nélkül is, eredmény változatlan :(

Nem elérhető kodek

• PDA ROM: Android 2.3.5 Redux2-31.08-TEST
« Reply #807 Dátum: 2011, 01 30, 23:14:05 »
Ezeken mind végigmásztam, legalábbis XP alatt - Sync törölve, debugging nélkül az unrEVOked sem indult volna, HBOOT fentvolt - utána pedig megpróbáltam Linux alatt is, ahol elvileg ezek egyikére sincs szükség, na úgy sem ment :D
Most még megpróbálom GoldCard nélkül linux alatt... Hátha :P

Illetve pontosabban így néz ki: Running root - ilyenkor áll fel az android és kéri a pinkódot a készülék, kipróbáltam pin-t beütve, és hozzányúlás nélkül is, eredmény változatlan :(

Kicsit gúgliztam és volt pár dolog ami miatt ezt csinálta, még ezeket nézd meg hátha:
-az unrevoked egy régebbi verziója csinált ilyet, a legújabbat próbáld (bár gondolom azt használod, de azért leírom)
-charge onlyban kell lennie a telónak és jegyeztesd is meg
-minden olyan progit, ami usb-n szinkronizálna szedd le
-nekem pl a lookout vagy az adw is hibát generált (nem épp ezt), mondjuk valószínűbb, hogy a lookout volt, így bármilyen tűzfal (pl droidwall) vagy víruskeresőt addig szedj le
Még az lehet a probléma, hogy a tied ilyen PVT4-es Desire. Azt nem tudom ez miben különbözik vagy hol tudod ezt megnézni, de azt tudom, hogy ezt máshogy kell rootolni.

Nem elérhető Borote

« Reply #808 Dátum: 2011, 01 30, 23:54:46 »
Kicsit gúgliztam és volt pár dolog ami miatt ezt csinálta, még ezeket nézd meg hátha:
-az unrevoked egy régebbi verziója csinált ilyet, a legújabbat próbáld (bár gondolom azt használod, de azért leírom)
-charge onlyban kell lennie a telónak és jegyeztesd is meg
-minden olyan progit, ami usb-n szinkronizálna szedd le
-nekem pl a lookout vagy az adw is hibát generált (nem épp ezt), mondjuk valószínűbb, hogy a lookout volt, így bármilyen tűzfal (pl droidwall) vagy víruskeresőt addig szedj le
Még az lehet a probléma, hogy a tied ilyen PVT4-es Desire. Azt nem tudom ez miben különbözik vagy hol tudod ezt megnézni, de azt tudom, hogy ezt máshogy kell rootolni.

Charge only van alap beállításként, de ahhoz, hogy a debugging módot is észlelje, amikor indítom a rootolást, akkor muszáj Sync módba állítanom - vagy van rá valami más mód is?  :oops:
Lehet, hogy ezzel kell még próbálkoznom :)

PVT4-et leellenőriztem, PVT3-as, gondolom az a régebbi verzió, elvileg augusztus 10-én lett aktiválva a masina.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #809 Dátum: 2011, 01 31, 07:32:11 »
Charge only van alap beállításként, de ahhoz, hogy a debugging módot is észlelje, amikor indítom a rootolást, akkor muszáj Sync módba állítanom - vagy van rá valami más mód is?  :oops:
Lehet, hogy ezzel kell még próbálkoznom :)

PVT4-et leellenőriztem, PVT3-as, gondolom az a régebbi verzió, elvileg augusztus 10-én lett aktiválva a masina.

Nem jó ez a próbálkozás, a Beállítások - Alkalmazások kezelése - Fejlesztásnél kell berakni a pipát aZ USB Debugging-hoz!  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Borote

« Reply #810 Dátum: 2011, 01 31, 07:42:34 »
Nem jó ez a próbálkozás, a Beállítások - Alkalmazások kezelése - Fejlesztásnél kell berakni a pipát aZ USB Debugging-hoz!  :hmm:

Bváháháááááááá, DONE! Köszi a segítséget - valóban itt volt a probléma, a pipa ugyan megvolt az egyik ellenőrzésemnél, de akkor az csak az adott alapértelmezett csatlakozási módra vonatkozhatott, vagy azért kevert meg, mert már csatlakoztatva volt a géphez. Ilyen kis apróságokon mennyi minden múlik!
Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek :D

Nem elérhető theprob

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA ROM: Stock HTC Sense (2.2)
« Reply #811 Dátum: 2011, 02 06, 01:02:30 »
Hali!

Minap rászántam magam a PVT4, Erasesize 40000-es dézim rootolására. unrEVOked3+Amonra v2.0.1-el, ezen kívül  mivel 64bit-es win7et használok, ezt a drivert raktam fel ->You are not allowed to view links. Register or Login. Na most ezek ellenére sem sikerült rootolni a telót, pedig már vagy 10.jére ugrottam neki, mindig kicsit tovább jutottam, de most úgy néz ki nem jutok tovább. Odáig megvan hogy HBoot-ban lefutnak a zöld kis sorok, teló restart, majd pc-n unrevoked írja hogy rootol ("running root") és ezután jön a fekete leves. Az az üzenet fogad unrevokedban: "Error:failed to get root. Is your firmware too new?". USB Port váltás gondolom nem vszínű hogy bármit is érne (eszköz gyorsabb működésre is képes, bla-bla-bla szöveg, pedig elv 2.0-ás), vmint az is furcsa volt hogy sehol sem írták hogy sim kártya kivétel kéne, pedig nekem csak az után kezdte meg hboor restart után a rootot (függő a dézi). Ezek után esetleg vkinek vmi tippje? Előre is köszönöm a segítséget.

Nem elérhető batabe

• PDA: htc desire
  • PDA ROM: Ginger-Sense-DTP V2.5-A2SD+
« Reply #812 Dátum: 2011, 02 06, 01:14:34 »
Hali!

Minap rászántam magam a PVT4, Erasesize 40000-es dézim rootolására. unrEVOked3+Amonra v2.0.1-el, ezen kívül  mivel 64bit-es win7et használok, ezt a drivert raktam fel ->You are not allowed to view links. Register or Login. Na most ezek ellenére sem sikerült rootolni a telót, pedig már vagy 10.jére ugrottam neki, mindig kicsit tovább jutottam, de most úgy néz ki nem jutok tovább. Odáig megvan hogy HBoot-ban lefutnak a zöld kis sorok, teló restart, majd pc-n unrevoked írja hogy rootol ("running root") és ezután jön a fekete leves. Az az üzenet fogad unrevokedban: "Error:failed to get root. Is your firmware too new?". USB Port váltás gondolom nem vszínű hogy bármit is érne (eszköz gyorsabb működésre is képes, bla-bla-bla szöveg, pedig elv 2.0-ás), vmint az is furcsa volt hogy sehol sem írták hogy sim kártya kivétel kéne, pedig nekem csak az után kezdte meg hboor restart után a rootot (függő a dézi). Ezek után esetleg vkinek vmi tippje? Előre is köszönöm a segítséget.

én pont tengap csináltam az exfüggő pvt4-es desire-met, ezzel:

goldcard, visszafejleszt 2.1-re, és máris megy az unrevoked amon RA-val :)

Nem elérhető wilee

• Navigáció / Navigation: Anonime
  • PDA: HTC Desire N8 HTC Artemis
  • PDA ROM: 2.2 WM5
« Reply #813 Dátum: 2011, 02 09, 18:33:38 »
Sziasztok!
Rootolni szeretném a HTC desire-met, de az eddig általam fellelhtő leírások alapján sajnos nem sikerült megoldanom. android 2.2 2.14.202.2 a szoft és 0.93.0001 a H-Boot.
Tudnátok nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #814 Dátum: 2011, 02 09, 18:50:03 »
Sziasztok!
Rootolni szeretném a HTC desire-met, de az eddig általam fellelhtő leírások alapján sajnos nem sikerült megoldanom. android 2.2 2.14.202.2 a szoft és 0.93.0001 a H-Boot.
Tudnátok nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

You are not allowed to view links. Register or Login alapján csináld meg, mennie kell neki!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #815 Dátum: 2011, 02 09, 19:01:26 »
Hali!

Te is You are not allowed to view links. Register or Logini, de előtte a 40000-es Erasesize miatt vedd fel a kapcsolatot a cikk írójával!  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető wilee

« Reply #816 Dátum: 2011, 02 09, 20:46:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login alapján csináld meg, mennie kell neki!

27-edszer esek neki. Csináltam goldcardot, elvileg minden rendben, de a  downgrade lefuttatása után nem történik semmi, ottmarad a boot menüben. :( pvt4-es amúgy

Nem elérhető wilee

« Reply #817 Dátum: 2011, 02 10, 16:47:04 »

27-edszer esek neki. Csináltam goldcardot, elvileg minden rendben, de a  downgrade lefuttatása után nem történik semmi, ottmarad a boot menüben. :( pvt4-es amúgy

Ami nagyon fontos, és mindenütt elsiklanak felette az USB beállítások pontosítása. 1 pipán múlt a 15 órás felesleges kinlódásom, de szerencsére valaki rákérdezett, majd ellenőrizvén a homlokomra csaptam és minden 1 perc alatt kész volt. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
2.2-es android az eredeti ROM. ennek a magyar nyelvű változatához tudnátok segíteni egy liinkkel? Vagy valami hasonló sense kinézetű magyar nyelvű rom-hoz.
Előre is köszönöm!

Nem elérhető batabe

• PDA: htc desire
  • PDA ROM: Ginger-Sense-DTP V2.5-A2SD+
« Reply #818 Dátum: 2011, 02 10, 17:51:40 »
Ami nagyon fontos, és mindenütt elsiklanak felette az USB beállítások pontosítása. 1 pipán múlt a 15 órás felesleges kinlódásom, de szerencsére valaki rákérdezett, majd ellenőrizvén a homlokomra csaptam és minden 1 perc alatt kész volt. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
2.2-es android az eredeti ROM. ennek a magyar nyelvű változatához tudnátok segíteni egy liinkkel? Vagy valami hasonló sense kinézetű magyar nyelvű rom-hoz.
Előre is köszönöm!

helo

eredeti 2.2-es romból nincs magyar nyelvű, de a HD-ből átvett romokban van magyar nyelv.
nézz itt körül : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #819 Dátum: 2011, 02 10, 17:57:09 »
Előre is köszönöm!

Gondolom, az USB debugging maradt ki, pedig sokszor le van írva...
Magyar nyelvű gyéri ROM nincs Desre-re, így rootolt változatban sem található. Ha magyar nyelvű ROM verziót szeretnél, válogass a HD ROM-ok közül...  :hmm:
Nézz körül itt, a ROM szekcióban is, meg az xda-developers vonatkozó fórumának topikjaiban!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #820 Dátum: 2011, 02 10, 23:20:06 »
Hello. Azt hogyan tudom megnezni, hogy PVT-4 es-e a telo. Koszi

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #821 Dátum: 2011, 02 11, 03:41:44 »
Hello. Azt hogyan tudom megnezni, hogy PVT-4 es-e a telo. Koszi

Lépj be a HBOOT-ba és legfelül látszik...  :hmm:
(Hangerő le + Power)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #822 Dátum: 2011, 02 11, 09:53:11 »
Lépj be a HBOOT-ba és legfelül látszik...  :hmm:
(Hangerő le + Power)
Koszi szerencsere pvt-3 as. Vagy nem szerencsere?  :)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #823 Dátum: 2011, 02 11, 18:44:09 »
Koszi szerencsere pvt-3 as. Vagy nem szerencsere?  :)

Csak told az unrevokedet az itteni leírás szerint és máris meg lesz a root...   :ok:

HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Krissz1984

• PDA ROM: 2.2
« Reply #824 Dátum: 2011, 02 13, 15:30:59 »
Sziasztok!

2.2nél csak a downgrades lehetőség van? Gondolom akkor elveszik minden. Az enyém 0.93 PVT1. Az egyik haverom megpróbálta ez alapján You are not allowed to view links. Register or Login Lefutott minden, van superuser premission ikonom is, de app2sd nem tud kártyára másolni. Vagy azt nem a marketből kell telepítenem?

Előre is köszi!