2024, 11 26, 10:40:32

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526788 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető garesz

• Nem: Férfi
  • Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #6225 Dátum: 2012, 02 29, 18:48:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Már a 3. sd-re próbálom telepíteni a droidot de siker nélkül.
Felmásolom az omnia II gyökerébe a cyanogen mod beta 2 teljes tartalmát amit innen szedtem le.
Az o 2 mappában elindítom az autoinstall exe-t.A telefon elkezdi telepíteni a droidot lefut pár szöveg a fekete alapon fehér szöveggel és at kapom:

SWAP partition size: 128mb

End?_

Leformáztam a kártyát olvasóval,aztán leformáztam total commanderbe o2 re volt kötve,aztán leformáztam egy partition manager-el ,(1 partíció volt),aztán leformáztam a beállításokban még is mindíg ezt az üzenetet kapom.
Már lassan arra gondolok,hogy a telefon xar nem is a kártya,rom frissítve van rajta stb.. kérlek segítsetek mi lehet a gond.
Üdv:Erik
You are not allowed to view links. Register or Login :ok:
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető Erik

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S II
  • PDA ROM: I9100XXLPS
« Reply #6226 Dátum: 2012, 02 29, 20:55:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login :ok:

csinálnám én a partition minitool-al de amiket leszedek mind demo és nem enged csinálni semmit míg meg nem veszem a szar partícionálót,már olyan ideges vagyok,hogy legszívesebben széjjelverném a telefont.
Tudsz adni egy linket ahonnan letudnám tölteni mert ahol fennvan az demo és mikor formáznám ext4 re kiírja hogy vegyem meg.
Szóval semerre sem jutottam csak az ideg öl meg.

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #6227 Dátum: 2012, 02 29, 21:02:13 »
csinálnám én a partition minitool-al de amiket leszedek mind demo és nem enged csinálni semmit míg meg nem veszem a szar partícionálót,már olyan ideges vagyok,hogy legszívesebben széjjelverném a telefont.
Tudsz adni egy linket ahonnan letudnám tölteni mert ahol fennvan az demo és mikor formáznám ext4 re kiírja hogy vegyem meg.
Szóval semerre sem jutottam csak az ideg öl meg.
az End? lefagyásra a gyógyszer:
Aksi ki, ujrainditás,feljön a kártyaformázás üzenet ott a nem kel formázni üzit választani és újra inditani az exet.
a minitol linket elküldtem privibe  ;)
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető Erik

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S II
  • PDA ROM: I9100XXLPS
« Reply #6228 Dátum: 2012, 02 29, 21:19:03 »
az End? lefagyásra a gyógyszer:
Aksi ki, ujrainditás,feljön a kártyaformázás üzenet ott a nem kel formázni üzit választani és újra inditani az exet.
a minitol linket elküldtem privibe  ;)

Köszi a linket.
Nem is kellett megformáznom mert most kiírta akksi ki be rakás restart után,hogy formázom-e,eddíg sosem írta ezt ki de most már jó,nemtudom ,hogy de köszi szépen,igaz ez csak egy class 2 es 4 gigás de próbának jó már úton van a class 10 es Üdv:Erik

Nem elérhető Senkifia

• Navigáció / Navigation: Route 66+Tab 2 7.0
  • PDA: Samsung Galaxy Tab 2 7.0+Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXL3+TouchFlo3D+
« Reply #6229 Dátum: 2012, 02 29, 23:20:08 »
Nem látja a kártyát pedig benne van ! winmo allat látja a kártyát és a wifit is !!
Kamera is hol kapcsol hol nem ! Emelet a giroszenzor szinte 0 !
Át néztem a kenelt ! Bootot is és hogy estleg nem e véletlen chipset vagy valami más baj lenne e ? De semmi az android szépen megy csak így a számomra használhatatlan !!
Ha Sándor szeretné akkor tudnák segíteni mert eddig én Nokiákat Androidositotam és új symbianokat írtam !!!

OFF
nokia e51-re van esetleg android?ha igen,hol? :)
ON

Nem elérhető HSanyi63

• Navigáció / Navigation: Carrera 430 Bt AV
  • PDA: i8000
  • PDA ROM: RAPIDNXXJJ1
« Reply #6230 Dátum: 2012, 03 01, 11:13:26 »
Lehet, szentségtörés amit írok, de szerintem nem is biztos, hogy érdemes ROM-ba tenni a droidot.

Persze sebesség  .... stb.... viszont rengeteg erőfeszítés egy kiváló, de kifutott, elavult hardver újraélesztésére.

Viszont a jelen módszerrel kétlaki okos telónk van, és ha gondot jelent a droid jelenlegi hiányossága, akkor pár perc és újra egy tökéletes gyári, vagy valamilyen ROM-s (nekem Rapid) telónk van.

Senkifia-val egyetértek, droid a my storage-ra, SD-re swap és működik a rendszer. (én is ezt fogom követni, ha lesz pici időm, a faq jól leírja, remélem még nekem is sikerül  :ima:)

Fontosabb lenne szerintem:
- stabil kamera droid alá (legtöbbször csak ezért kell a winmo);
- lehet rosszul látom, de a CPU energia gazdálkodás, vagy használat nincs optimalizálva, mert min winmo, azonos használat mellett, 2x, 3x tovább bírja az akksi;
- a rejtélyes fagyások is javíthatóak volnának, ha mi "buta" felhasználók, tudnánk, hogy mely dump adatokat kell megküldeni segítség képen a fejlesztőknek;

:taps: :taps: Egyébként pedig KÖSZÖNJÜK a lelkes programozók munkáját, mert az az okos ki meg is tudja csinálni, amit az okoskodók mondogatnak  :D!!  :taps: :taps:

Nem elérhető alabama20

• PDA: iPhone 11 Pro SpaceGrey 256GB
  • PDA ROM: Gyári 8.0
« Reply #6231 Dátum: 2012, 03 01, 15:02:00 »
Na emberek ma merész voltam és szereztem egy iphone 3gs-t (32GB-os) bagater árért 19 hónap garival :D
Remélem bejön a tervem és el tudom cserélni egy galaxy S+ ra... Szorítsatok  :ima:
Előző telefonok(időrendi sorrendben): Nokia 3310 < Siemens MC60 < Nokia 5500 Sport < Samsung GT-I8000 < OnePlus X < Honor 9

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6232 Dátum: 2012, 03 01, 18:11:23 »
Lehet, szentségtörés amit írok, de szerintem nem is biztos, hogy érdemes ROM-ba tenni a droidot.

Persze sebesség  .... stb.... viszont rengeteg erőfeszítés egy kiváló, de kifutott, elavult hardver újraélesztésére.

Viszont a jelen módszerrel kétlaki okos telónk van, és ha gondot jelent a droid jelenlegi hiányossága, akkor pár perc és újra egy tökéletes gyári, vagy valamilyen ROM-s (nekem Rapid) telónk van.

Senkifia-val egyetértek, droid a my storage-ra, SD-re swap és működik a rendszer. (én is ezt fogom követni, ha lesz pici időm, a faq jól leírja, remélem még nekem is sikerül  :ima:)

Fontosabb lenne szerintem:
- stabil kamera droid alá (legtöbbször csak ezért kell a winmo);
- lehet rosszul látom, de a CPU energia gazdálkodás, vagy használat nincs optimalizálva, mert min winmo, azonos használat mellett, 2x, 3x tovább bírja az akksi;
- a rejtélyes fagyások is javíthatóak volnának, ha mi "buta" felhasználók, tudnánk, hogy mely dump adatokat kell megküldeni segítség képen a fejlesztőknek;

:taps: :taps: Egyébként pedig KÖSZÖNJÜK a lelkes programozók munkáját, mert az az okos ki meg is tudja csinálni, amit az okoskodók mondogatnak  :D!!  :taps: :taps:

valószínű megoldható az is,hogy  ha meguntad a droidot(ROM-ban) flashelsz egy winmo-t és újra winmo-s a telefon :)
Ami az aksi lemerülését illeti, egyik gyakori ok,hogy a háttérben megy a wifi,úgy,hogy a felső értesítő sávban a wifi ikon bekapcsolt állapotot mutat, de csak ha lenyitod,amúgy nincs kapcsolat,ha ránézel a telóra,olyan,mintha nem menne a wifi. Sőt,valaki írta ,hogy a Wifi beállításoknál kellett kikapcsolja a wifit,amíg megjelent a "Bekapcsolás" felirat,mert addig ment a wifi,és pár óra alatt a 100%os akkumulátort 0-ra szívta :)
 Másik tényező a fogyasztás mértékénél: Sándor írta,hogy ha sd kártyán van a rendszer,nem storage-on, akkor egyfolytában megy az sd kártya olvasó, és eszi az aksit. Amúgy néha ,wifizés közben, kimondottan felforrósodik az sd kártya slot-ja, a hátlap is tiszta forró az sd kártya felett... Gondolom olyankor is szívja az aksit.
Tény,hogy csodálatra méltó,ahogy Sándor a saját idejét arra "vesztegeti",hogy mi élvezhessük az androidot az O2-n...

Nem elérhető Yoretto

• Nem: Nő
« Reply #6233 Dátum: 2012, 03 01, 19:58:50 »
egy kicsit off :$

Ha nagyon szépen megkérlek titeket segítetek egy kicsit?

szavaznátok rám?

remélem emiatt nem tiltanak ki... :$

Köszönöm

Nem elérhető HSanyi63

« Reply #6234 Dátum: 2012, 03 01, 22:32:15 »
szavaznátok rám?

ment...

Nem elérhető HSanyi63

« Reply #6235 Dátum: 2012, 03 01, 22:36:26 »
valószínű megoldható az is,hogy  ha meguntad a droidot(ROM-ban) flashelsz egy winmo-t és újra winmo-s a telefon :)

Hát mondjuk a város közepén nehéz flash-lni......
Nekem speciel jobban tetszik ez a "dual sys"..... :ok:

Nem elérhető Yoretto

« Reply #6236 Dátum: 2012, 03 02, 09:47:06 »
ment...

Köszönöm:)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6237 Dátum: 2012, 03 02, 12:38:09 »
nekem is tetszik a kettős rendszer,pedig még my storage-re sem tettem fel,csak sd-re. Tök jól megy. És ugye ha gáz van(fotózni-filmezni akarok,pl) akkor kikapcs-bekapcs,és voilá :)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6238 Dátum: 2012, 03 02, 13:34:05 »
amúgy biztosan igaza van azoknak is,akik azt mondják :NAND-on Rom formában sokkal jobban kihasználná a droid az omnia2 lehetőségeit. mert így csak rá van erőltetve (teljesen elfogadható,sőt,jó minőségben,megjegyezném :) ),úgy meg fullra kihasználni a HW elemek adta lehetőségeket ...

Nem elérhető kaprinyak84

• Navigáció / Navigation: Samsung omnia i8000
  • PDA: Samsung omnia i8000
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #6239 Dátum: 2012, 03 02, 16:40:52 »
Remélem sikerül a fejlesztőknek elkészíteni az Android ROM-ot az Omnia 2-re. Nem szeretném lecserélni, jó kis masina. Sok sikert! Én drukkolok hogy elkészüljön! :ok:

Nem elérhető HSanyi63

« Reply #6240 Dátum: 2012, 03 02, 20:12:53 »
amúgy biztosan igaza van azoknak is,akik azt mondják :NAND-on Rom formában sokkal jobban kihasználná a droid az omnia2 lehetőségeit. mert így csak rá van erőltetve (teljesen elfogadható,sőt,jó minőségben,megjegyezném :) ),úgy meg fullra kihasználni a HW elemek adta lehetőségeket ...

Sebességben jelentene hatalmas előre lépést, de a vasat most is ugyan úgy használja nagy valószínűséggel az SD-s változat is.

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6241 Dátum: 2012, 03 02, 22:21:18 »
Sebességben jelentene hatalmas előre lépést, de a vasat most is ugyan úgy használja nagy valószínűséggel az SD-s változat is.
használni persze hogy használja.Csak különbség van a használni,meg a kihasználni(esetleg a a lehetőségekhez mérten teljesen,vagy majdnem...)között. Már attól begyorsul,érezhetően a rendszer,ha a swap-ot átteszed a my storage-ra az sd-ről. Aki kipróbálta,azt mondja, szintén érezhetően gyorsul ehhez képest is a rendszer a mystorage-on, a swap az sd-n felállítással. Namármost  ha a NAND annyival gyorsabb,mint ahogy hozzáértők állítják(márpedig állítják),írás-olvasás sebesség,adatátvitel,stb, akkor még ennél is sokkal látvánosabb lenne a javulás a ROM-mal. Egyáltalán nem mindegy, mekkora az adatátviteli sebesség két hardver elem között. Nézd meg, egy, class2-class6os sd kártya között mekkora különbség van... A class 2-re fel se lehet telepíteni, a class 6 meg tökéletesen élvezhető. A class 10 még jobb, a my storage a class10et is veri. A NAND meg az összeset veri de nagyon :)
Szóval valószínűleg a ROM kihasználná a hardver összes lehetőségét maximálisan, és jelentősen javulna a felhasználói élmény :)
tehát a felhasználóknak megérné,ha lenne ROM, ez szinte biztos. És hogy Sándornak érdemes lenne e még több időt-energiát belefektetni? az eddigieket is csak maximálisan megköszönni tudjuk neki, ez a legtöbb, amit kapott érte: elismerést. Biztos meg tudták volna mások is csinálni, de nem csinálták,pénzért sem,nem hogy ingyen. Szóval hogy mennyire érné meg Sándornak a ráfordított idő+energia,ezt csak ő tudja. Mi meg reménykedhetünk  :) :ima: :D

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6242 Dátum: 2012, 03 02, 22:35:44 »
amúgy meg,csak mellékesen: tök jól megy a droid,most már 5ször telepítettem,(minden gond nélkül, automata telepítés, winmo-formázta sd kártyára).legutóbb azért kellett újra raknom,mert folyton fagyott le, de még mielőtt elkezdte volna betölteni a linuxot. Magyarul. a winmo kakilta össze magát. Először nem tudtam,mi a baja, hard reset sem akart működni. Aztán eljutottam egy hibaüzenetig,miszerint a winmo nem ismerte fel a sim kártyát. Érdekes,mert a droidnak semmi gondja nem volt a sim-mel. Mikor elég gyors voltam a Rapid dual boot-tal, és bebootolt a droid,mielőtt a winmo megfagyhatott volna(volt ilyen  :) ) ,akkor a droid tökéletesen ment. Viszont a kikapcsolás után az újraindítás mindig varázslat-számba ment. Ha nem klikkeltem elég gyorsan a dual boot-nál, fagyott meg. Na végül meglett a HR, azóta mezítlábas szolgáltatói ROM van winmo-ból, nem is foglalkozom vele :) és megy  a droid ezerrel  ;) :D

Nem elérhető Serenity

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: iPhone 6
« Reply #6243 Dátum: 2012, 03 03, 13:46:13 »
Nagyon nagy a csend a fejlesztésről! :( Sándor is elvan tűnve! :'( Vajon tényleg ennyi volt? Csak nem! :ima: Borzalmas ez a bizonytalanság!

Nem elérhető alabama20

• PDA: iPhone 11 Pro SpaceGrey 256GB
  • PDA ROM: Gyári 8.0
« Reply #6244 Dátum: 2012, 03 04, 18:34:53 »
Nagyon nagy a csend a fejlesztésről! :( Sándor is elvan tűnve! :'( Vajon tényleg ennyi volt? Csak nem! :ima: Borzalmas ez a bizonytalanság!

Mondjuk már mindegyiknek van másik telefonja... szóval lehetséges.
Előző telefonok(időrendi sorrendben): Nokia 3310 < Siemens MC60 < Nokia 5500 Sport < Samsung GT-I8000 < OnePlus X < Honor 9

Nem elérhető Rex007

• PDA: Samsung Omnia 2 I8000
  • PDA ROM: 6.5
« Reply #6245 Dátum: 2012, 03 04, 19:11:52 »
Remélem még nincs vége!!!Nekem csak a nyárra lesz meg sgs2-m! :ok:

Nem elérhető sylon

• PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: I900DXID1
« Reply #6246 Dátum: 2012, 03 05, 23:48:22 »

Sziasztok!

Teljesen láma vagyok androidhoz, még nem nyúltam wince-hez soha :) és szeretném feltenni az omnia 2-mre a cuccot :) Leszedtem a legújabb változatot az You are not allowed to view links. Register or Login oldalról. Akkor jól értem, hogy mivel sd-re akarom telepíteni akkor csak bemásolom a fileokat a My Storage tövébe aztán elindítom az installandroid.exe-t aztán csókolom. Miután végzett a kibontással/telepítéssel a My Storage tövébe ellenőrzöm a startup.txt fájlt a leírtak szerint és ha minden stimmel akkor mehet a haret.exe.
Sd-ről van uninstall? Vagy csak egyszerűen letörlöm (persze wince-ből) a kibontott/telepített fileokat ha kéne hely és már nem akarom a droidot nyomkodni?

Köszi előre is a választ!

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #6247 Dátum: 2012, 03 06, 11:43:48 »
Sziasztok!

Teljesen láma vagyok androidhoz, még nem nyúltam wince-hez soha :) és szeretném feltenni az omnia 2-mre a cuccot :) Leszedtem a legújabb változatot az You are not allowed to view links. Register or Login oldalról. Akkor jól értem, hogy mivel sd-re akarom telepíteni akkor csak bemásolom a fileokat a My Storage tövébe aztán elindítom az installandroid.exe-t aztán csókolom. Miután végzett a kibontással/telepítéssel a My Storage tövébe ellenőrzöm a startup.txt fájlt a leírtak szerint és ha minden stimmel akkor mehet a haret.exe.
Sd-ről van uninstall? Vagy csak egyszerűen letörlöm (persze wince-ből) a kibontott/telepített fileokat ha kéne hely és már nem akarom a droidot nyomkodni?

Köszi előre is a választ!

először csinálj mentést az SD-ről!!!
ha minden jól ment a telepítés közben akkor a telepítő megcsinálja magának a startup.txt-t. haret-el indul a droid (10 perc is lehet).
ha törölni akarod akkor az SD-n lévő ext4 és swap partíciót kell törölni, de csak asztali gépen tudod kártyaolvasóban vagy ha storage card-ra állítod az usb kapcsolatot

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6248 Dátum: 2012, 03 07, 21:32:41 »
használja még valaki (rajtam kívül:) ) napi szinten az o2droidot? vagy már minden tökéletes, nincs miről beszélni? :)
Nálam ,a fényképezés-filmezést kivéve szinte csak o2droid megy. Ja és az volt az érzésem,hogy a winmo alatt jobban veszi a wifi jelét a házban,mint a droiddal.
droid azért időnként lefagy, elég rapszodikus módon,pl a kindle ment, egyszer csak leáll a kép két lapozás közben... és nem lehet kilépni :) ilyenkor csak az akku kiszedése segít.
És továbbra is elállítja az órát,minusz egy órával, szintén rapszodikusan. És gőzöm nincs,miért,és mikor. Próbálgattam időzóna állítást is, az sem segít. Egyébként teljesen használható. Mint már mondtam: egy közepes-gyengécske winmo rom rosszabbul megy,mint ez a beta droid.
Fejlesztés gondolom veszett ügy... már mindenki legalább egy defy fele kacsintgat :) na majd nekiállok én is gyűjteni.
Winmo nagy hiányossága egy market-hez hasonló valami, és a kismillió alkalmazás. Meg ha egy kicsit ki tudtak volna szakadni abból a lista-szerűségből, hogy a kezelőfelület ikonja után egy klikkre már jön az  apróbetű,sok sorban,kis négyzetet kell kipipálni,amire nem elég vékony az ujjad... ha picit felhasználó-ill. ujj-barátabbra csinálták volna... Na de a volna ugye csak volna. És ahogy néztem, a WP7 sem lett az igazi. Bár azzal kicsit összekapták magukat.
De azért a következő telefonomon mégiscsak android lesz :)

Nem elérhető Yoretto

« Reply #6249 Dátum: 2012, 03 08, 07:58:48 »
Én is használom még :) bár nekem semmi bajom nincs vele, 2szer fagyott talán csak, winmo-t már nem is indítom, bár nekem nem ez a fő telefonom és nem is ez volt, de működik rendesen :)

használja még valaki (rajtam kívül:) ) napi szinten az o2droidot? vagy már minden tökéletes, nincs miről beszélni? :)
Nálam ,a fényképezés-filmezést kivéve szinte csak o2droid megy. Ja és az volt az érzésem,hogy a winmo alatt jobban veszi a wifi jelét a házban,mint a droiddal.
droid azért időnként lefagy, elég rapszodikus módon,pl a kindle ment, egyszer csak leáll a kép két lapozás közben... és nem lehet kilépni :) ilyenkor csak az akku kiszedése segít.
És továbbra is elállítja az órát,minusz egy órával, szintén rapszodikusan. És gőzöm nincs,miért,és mikor. Próbálgattam időzóna állítást is, az sem segít. Egyébként teljesen használható. Mint már mondtam: egy közepes-gyengécske winmo rom rosszabbul megy,mint ez a beta droid.
Fejlesztés gondolom veszett ügy... már mindenki legalább egy defy fele kacsintgat :) na majd nekiállok én is gyűjteni.
Winmo nagy hiányossága egy market-hez hasonló valami, és a kismillió alkalmazás. Meg ha egy kicsit ki tudtak volna szakadni abból a lista-szerűségből, hogy a kezelőfelület ikonja után egy klikkre már jön az  apróbetű,sok sorban,kis négyzetet kell kipipálni,amire nem elég vékony az ujjad... ha picit felhasználó-ill. ujj-barátabbra csinálták volna... Na de a volna ugye csak volna. És ahogy néztem, a WP7 sem lett az igazi. Bár azzal kicsit összekapták magukat.
De azért a következő telefonomon mégiscsak android lesz :)