2024, 11 26, 12:25:08

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526791 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető yau

• PDA: galaxy s8
  • PDA ROM: Nexus 7-5.1 elválló kijelzővel
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #6175 Dátum: 2012, 02 23, 16:13:38 »
Sziasztok!

Találtam egy progit a marketen Lgcamera a neve.
Van free és fizetős versön is
Azért írom ide ebbe a topikba mert többen írták hogy nem műxik a kamerájuk.
Próbáljátok ki. Nekem egyszer volt hogy hibaüzivel leállt a kamera de, most nincs gond vele.

Nem elérhető yau

• PDA: galaxy s8
  • PDA ROM: Nexus 7-5.1 elválló kijelzővel
« Reply #6176 Dátum: 2012, 02 23, 16:36:03 »
JA és a kamera gomb is műxik és lehet konfigurálni melyik gombot akarod használni kamera gombnak.

Nem elérhető Senkifia

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Route 66+Tab 2 7.0
  • PDA: Samsung Galaxy Tab 2 7.0+Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXL3+TouchFlo3D+
« Reply #6177 Dátum: 2012, 02 23, 17:41:04 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Próbáljátok ki. Nekem egyszer volt hogy hibaüzivel leállt a kamera de, most nincs gond vele.

valóban működik, a kamera gomb is,meg minden :) épp csak nem tudom megnyitni a készített képeket, sem a telefonon, sem a pc-n ("ismeretlen formátum(jpg,pedig elvileg) vagy ön nem rendelkezik a legújabb fényképnézegetővel"(win7) )
Neked nézhető képeket készít? és beállításoknál mire van állítv,és mi ,hogy nézhető a kép? :) Vagy alapból nézhető kéne legyen,és akkor a hiba az én készülékemben van...
ja annyi,hogy a hangot kikapcsoltam,mert az elképesztő :D

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6178 Dátum: 2012, 02 23, 17:42:28 »
JA és a kamera gomb is műxik és lehet konfigurálni melyik gombot akarod használni kamera gombnak.
... vagy lehet,hogy az free a beetetés, és a fizetőssel lehet fényképet is csinálni,ami látszik?  :hmm: :D

Nem elérhető maci270000

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: omnia2
  • PDA ROM: JI1 Rom 6.5.3
« Reply #6179 Dátum: 2012, 02 23, 20:54:45 »
Frissítettem rom ot! Leformáztam a sd-t ext4-re (8gb) Leformáztam a belsőmemóriát fat32ben! A helyére rakom az o2beta mappát. Lefutott a androidinstall a telefon újra indult! De még a windowson indul! Megkeresem a haret-t indítanám és mikor rám nyomok a run-ra hibát ír ki, "cannot open scrit file /My/Stroage/o2beta/default.txt"
Mi lehet a gond? Már eléggé kiégtem rajta!
Segítsetek!!

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6180 Dátum: 2012, 02 23, 22:53:27 »
Frissítettem rom ot! Leformáztam a sd-t ext4-re (8gb) Leformáztam a belsőmemóriát fat32ben! A helyére rakom az o2beta mappát. Lefutott a androidinstall a telefon újra indult! De még a windowson indul! Megkeresem a haret-t indítanám és mikor rám nyomok a run-ra hibát ír ki, "cannot open scrit file /My/Stroage/o2beta/default.txt"
Segítsetek!!

van a my storage/o2beta/-ban default.txt?
Az ok,hogy windowson indul, ez nem ROM, hanem egy winmo alól induló program. Tehát mindig a winmo indul. Ez a szép az egészben,hogy ha nem tetszik, a winmo mindig ott van :)
Érdemben nem tudok véleményt mondani(segíteni),mert nem futottam ebbe bele, pedig már vagy 4szer tlepítettem az o2droidot,beta1-2-t . Én a my storage-et nem formáztam,csak rámásoltam a telepítő fájlokat(van ott más is,nem csak az o2beta mappa...gondolom azokat is felmásoltad a mystorage-re), aztán o2beta mappából futtattam az androidinstall-t, utána minden egyes alkalommal újraindulás +haret.exe után elindult a "Loading android on Omnia II... és minden alkalommal ment.
Nézd meg ,van e default txt az o2beta  mappában. próbáld meg megnyitni magában. A faqban írnak erről a default.txt-ről? na mindjárt megnézem a telefonomon,van e az o2beta mappában default txt....

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6181 Dátum: 2012, 02 23, 22:56:46 »
Segítsetek!!
nekem csak startup.txt van... de ha neked default.txt akar,akkor nevezd át a startup.txt-t default-nak...a legrosszabb,ami történhet,hogy nem működik. de az ugye eddig is megvan... :hmm:

Nem elérhető maci270000

« Reply #6182 Dátum: 2012, 02 24, 07:19:49 »
nekem csak startup.txt van... de ha neked default.txt akar,akkor nevezd át a startup.txt-t default-nak...a legrosszabb,ami történhet,hogy nem működik. de az ugye eddig is megvan... :hmm:
Köszi a segítséget! Sikerült telepíteni a 2012-02-08: CyanogenMod beta 2.-t!
egyelőre elég gázos, hogy lassú és nem megy a kamera!
Meg tudnád írni ide, hogy miket kell telepíteni hozzá.
Még egyszer köszi!

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6183 Dátum: 2012, 02 24, 08:38:30 »
Még egyszer köszi!
ogy sikerült a telepítés? mit csináltál,amitől végül összejött? írd le,hátha másnak is előfordul,és ha rákeres, tudjon tenni ellene :)
a kamera egáltalán nem megy? met nekem az is megy,csak a hardveres kamera gomb nem megy. van egy lgcamera nevű kamera alkalmazás a marketen, amit ajánlottak itt, na azzal tényleg megy a gomb is,meg álltható ,meg minden,csak nálam épp nem megnyitható képeket készít. ha majd tudok közelebbit,megírom. Mondom: a saját kamera nálam mind a 4 újratelepítés után gond nélkül ment, fényképeztem-filmeztem vele. csak a film az gp3 formátum asszem, és valami nagyon kicsi felbontás. Magyarul: csúnya :) de filmre meg fotóra használom a winmo-t...

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6184 Dátum: 2012, 02 24, 08:43:15 »
Még egyszer köszi!
a lassúságon,fagyásokon segít,ha kétfele van téve a rendszer meg a swap. Ha sd-n van a rendszer,akkor mystorage-ra tenni a swapot,és fodítva. Kicsit kell buherálni, de nem nagy művészet.
Végül sd-re telepítetted,automatával a droidot?Most mennem kell, de ha akarod,majd leírom,hogy kell átpakolni a swapot máshova.
de ha beírod a keresőbe,hogy fstab, akkor a találatok közt lez leírás arról,mit és hogy kell csinálni,hogy a swap átkerüljön máshová :)

Nem elérhető maci270000

« Reply #6185 Dátum: 2012, 02 24, 15:30:41 »
a lassúságon,fagyásokon segít,ha kétfele van téve a rendszer meg a swap. Ha sd-n van a rendszer,akkor mystorage-ra tenni a swapot,és fodítva. Kicsit kell buherálni, de nem nagy művészet.
Végül sd-re telepítetted,automatával a droidot?Most mennem kell, de ha akarod,majd leírom,hogy kell átpakolni a swapot máshova.
de ha beírod a keresőbe,hogy fstab, akkor a találatok közt lez leírás arról,mit és hogy kell csinálni,hogy a swap átkerüljön máshová :)
Helló!
Elég amatőr hiba történt! A My Storage-ba létrehoztam egy o2beta mappát és oda raktam amit letöltöttem! Nem pedig a My Storage-ba egyből! Kiégés!
A kamera full nem megy a rendszer elég lassú! Néha kifagy! Megköszönném ha elmagyaráznád hogy tehetem használhatóvá! Magya verzió nincs? Előre is köszi!

Nem elérhető Serenity

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: iPhone 6
« Reply #6186 Dátum: 2012, 02 24, 18:00:48 »
Helló!
Elég amatőr hiba történt! A My Storage-ba létrehoztam egy o2beta mappát és oda raktam amit letöltöttem! Nem pedig a My Storage-ba egyből! Kiégés!
A kamera full nem megy a rendszer elég lassú! Néha kifagy! Megköszönném ha elmagyaráznád hogy tehetem használhatóvá! Magya verzió nincs? Előre is köszi!

Töröld le, állítsd vissza a partíciót és telepítsd fel újra! Ez a droid már magyar nyelvű!

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #6187 Dátum: 2012, 02 24, 18:55:03 »
Töröld le, állítsd vissza a partíciót és telepítsd fel újra! Ez a droid már magyar nyelvű!
Meg ugye az elején kell beállítani a nyelvet magyarra...Az a telepítés varázslónál...
De a  beállításban is benne van.
Ma is használtam a  droidot megy szépen.
Viszont találtam vevőt a o2 re. Amint lecsapok egy droidos telefont ebayen, ezt eladom...
Nincs válasz hogy lesz e  tovább fejlesztve  az o2droid vagy sem...
Persze nagyon nagyon köszönöm Sándornak az eddigieket! Tényleg jó hogy betekintést nyertünk az android világába...
Örök hálám.

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6188 Dátum: 2012, 02 24, 20:24:23 »
Helló!
...amint azt az előttem szólók is mondták: törölj le minden o2droid fájlt+mappát a mystorage-ről(legjobb a formázás,ha már úgyis volt ilyen) az sd kártyát szintén leformázni ugyanúgy,ahogy előzőleg tetted,magyarul:minden régi droid  fájl pusztuljon :) Utána másold a telepítő fájlokat(o2beta könyvtár,plusz a 6   fájlt(haret.exe, és társai) a mystorage GYÖKERÉÉÉBEEE  :D :taps: Utána o2droid mappából ugye elindítod az androidinstall-t,és hátradőlsz. a nyelv nekem alapból magyar volt az beta2-nél,nem emlékszem,hogy külön kellett nyelvet állítani, de  az is lehet,hogy kell. valószínűleg magától értetődő,azért nem emlékszem külön.
Ha megvan az install, akkor winmo alatt, USB mód átállítva mass storage/my storage-ra. letöltöd a Mini Tool Partition Wizard című progit PC-re,telepíted.Telefon usb-n feldugva pcre(winmo alatt), mini tools elindít. Megkeresed a telefon my storage-ét a  mini toolsban, jobb klikk rá,ha jól emlékszem,és kérsz egy csökkentést, (megközelítőleg)128 megával. Picit több is lehet. Utána lesz egy "Unallocated"  partíció a mystorage-en. Erre jobb klikkel ráklikkelsz,és kérsz egy "Új"-at. A fájlrendszer formátumnál kiválasztod a "linux swap"-ot, és megcsinálod a 128(!) megás swap partíciót.
Utána usb módot átteszed mass storage/ sd card-ra. Na itt jön az érdekes rész: ezt én linux alatt csináltam. Ha nincs  linuxod, a faqban lépésről lépésre le van írva,windows alá hogy telepíthetsz vmware virtual machine-t,és erre hogy telepíthetsz win alatt futó linuxot. Ha  megvan a linux,ubuntunál bal felső sarkán az ablaknak vannak gombok"rendszer" "alkalmazások",ilyesmik.előbb nyisd meg a "Helyek"-nél(ha jól emlékszem) a "Számítógép"et. ott keresd meg a mystorage linux swap-ját (usb meghajtón 128 megás  partíció)és jegyezd le a  nevét. valami "DEV/SDD1-2-3....valami szám...lesz. ez  a szám a    fontos.
 az Alkalmazások-nál keresel egy olyat,hogy Kellékek/Terminál...Olyan,mint a win alatt a parancssor.
Na oda beírod,hogy "sudo Nautilus",idézőjel nélkül. A rendes linux alatt itt kéri a telepítéskor megadott felhasználói jelszavadat. Ezt megadod, akkor megnyit egy fájlkezelőt. A fájlkezelőben megkeresed a telefonod sd kártyáját,mint meghajtó. Lesz egy 1 gigás (usb) partíció,meg egy másik, mérete a kártyád méretétől függ meg egy 128  megás linux swap...Az egy gigáson van a droid. a gyökérben lesz egy system  mappa, benne egy etc mappa. ebben egy fstab nevű fájl..ezt megnyitod,keresel egy olyan sort,hogy "/dev/block/mmcblk0p3 swap......" az mmcblk0p3-ban a 0 sd kártyát jelent, a 3 az sd-n a swap partíció azonosítójának a  számát.  a 0-t átírod 1-re(ez a mystorage)a      3 helyére beírod a swap partíció számát,amit a mystorage-on lévő swap linux azonosítójában ír. Utána mented a változtatásokat, lehúzod a telefont a pc-ről,és újraindítod. A telefont :)...winmo-haret.exe...droid.
A droidban van egy terminal emulator(asszem alapból, a "minden program"nál.de ha nincs,a marketen van)azt megnyitod,beírod,hogy "free", és ha a "Swap" sorában nem nullák vannak,hanem számok, akkor sikerült az akció :)
Nekem látványosat gyorsult ettől.
Ja ha nem sikerült valami,swap nélkül is működik, aztán meg visszaállítod az fstab-ban a eredeti számokat(jó lesz megegyezni őket :) )
Kamera nekem alapból ment... Azt nem  tudom,hogy lehet javítani.
u.i.
ha nem sikerül,ne anyázz nagyon,én is csak egyszer csináltam :) ha átírtad az fstab-ot,és sikerült, de nem megy a swap,visszacsinálni könnyű ...az fstab fájlba visszaállítod az eredeti számokat,mented,és kész.

u.i.2

ha valami hülyeséget írtam,és okosabb emberke észreveszi,kérem javítson ki... kösz :)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6189 Dátum: 2012, 02 24, 20:35:56 »
Meg ugye az elején kell beállítani a nyelvet magyarra...Az a telepítés varázslónál...
De a  beállításban is benne van.
Ma is használtam a  droidot megy szépen.
Viszont találtam vevőt a o2 re. Amint lecsapok egy droidos telefont ebayen, ezt eladom...
Nincs válasz hogy lesz e  tovább fejlesztve  az o2droid vagy sem...
Persze nagyon nagyon köszönöm Sándornak az eddigieket! Tényleg jó hogy betekintést nyertünk az android világába...
Örök hálám.
És  mennyiért viszik el az o2-t? :)
Én folyamatosan csak droidot használok, napi1-2 alkalom,hogy valami fiurcsát csinál(lefagy,vagy újraindul a droid. ma az ébresztő csipogott mint az őrült, amíg  kiszedtem mérgemben az akkut :) De ennyi belefér. Tényleg szépen megy.

Nem elérhető kifli

« Reply #6190 Dátum: 2012, 02 24, 21:18:32 »
Én folyamatosan csak droidot használok, napi1-2 alkalom,hogy valami fiurcsát csinál(lefagy,vagy újraindul a droid. ma az ébresztő csipogott mint az őrült, amíg  kiszedtem mérgemben az akkut :) De ennyi belefér. Tényleg szépen megy.
25 ezer...

Nem elérhető kifli

« Reply #6191 Dátum: 2012, 02 24, 21:25:54 »
És most hogyan használod? Hol mi van ? :D

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6192 Dátum: 2012, 02 24, 21:31:04 »
És most hogyan használod? Hol mi van ? :D
Még mindig ugyanaz.nem volt türelmem újrarakni :)
Majd egyszercsak. Az a baj,hogy így is tök jól megy :taps: Ha nem menne, újraraknám  ;)

Nem elérhető kifli

« Reply #6193 Dátum: 2012, 02 24, 21:40:53 »
Még mindig ugyanaz.nem volt türelmem újrarakni :)
Majd egyszercsak. Az a baj,hogy így is tök jól megy :taps: Ha nem menne, újraraknám  ;)
Nekem nem fagy :)
Vagyis nagyon ritkán...És többnyire miattam.

Szerintem ezt már nem lehet jobbá tenni. Ennyit tud  az sd, meg a storage sebessége miatt..
ROM meg halott ügy...
 :( :'(

Nem elérhető Rowland

• PFC Fan
  • PDA: Omnia2
  • PDA ROM: android
« Reply #6194 Dátum: 2012, 02 25, 11:22:46 »
Sziasztok!

Letöltöttem az LGcamera progit, de csak egy fekete képernyőm van, esetleg a droid újraindítása orvosolhatja  a problé-mám?

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6195 Dátum: 2012, 02 25, 11:48:40 »
Letöltöttem az LGcamera progit, de csak egy fekete képernyőm van, esetleg a droid újraindítása orvosolhatja  a problé-mám?

semmibe nem kerül...indítsd újra  :taps:

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6196 Dátum: 2012, 02 25, 12:14:34 »
nekem tökéletesen működik az lg camera, kamera gombot is használhatom. Épp csak a készített képeket sehol nem tudom megnyitni.Sem a telefonon, sem a pc-n  :shock: Na ezen nems egített az újraindítás. valóószínűleg valami beállítás gond lesz.majdcsak rájövök. vagy nem  :p

Nem elérhető Tomasman1985

• PDA: Samsung I8000
  • PDA ROM: I8000NXXJHI/ I8000XEHJG5 /I8000XXJF1
« Reply #6197 Dátum: 2012, 02 26, 08:50:38 »
Hali!

Gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha valakinek van benne hasznos információ.

O2 partíciók létrehozásakor mindig hagyott 7-8 megás unlocated (nem létrehozható) részeket, ezt azzal tudtam kiküszöbölni hogy más sorrendbe hoztam létre a fat32, az ext4, és a swapot. Így már jó lett.

Nem akart sehogy sem települni a droid, hibát írt és rebootolt. (sd volt benne, minden ok).
Csak akkor ment fel ha VMware-el megcsináltam a kézzel telepítésben lévő utasítást miszerint ezeket a lépésket:
írjuk a terminálba a következőket:
sudo mount /dev/sdb5 /media/winmo
sudo mount /dev/sdb7 /media/android
Az sdb5 és az sdb7 felcserélendő az általad leírt azonosítóval! A /media/winmo párja a fat32 a /media/android párja pedig az ext4!
Ha a mount nem menne akkor előtte írjuk be ezeket:
sudo mkdir /media/winmo
sudo mkdir /media/android

Ezután települt normálisan a droid.

Swap áthelyezését megcsináltam a Kifli által leírt módon az megy is rendesen.

Hibák amiket észleltem:

Nálam a térerő jelző gyakran nagyon alacsony szintet jelez. ( nincs egy vonal sem, de még nincs ki -x-elve a hálózat)(O2 hívható)

Alkalmazás kezelőbe ha belépek és törlök egy alkalmazást, utána nem bírja betölteni az alkalmazás listát.
Ha nem várom hogy szenvedjen és nyomok egy visszát, és utána vissza belépek akkor rögtön bejön.

Windows pc nem mindig látja az O2 (felraktam a Samsung usb-t), ez lehet hogy win probléma nem O2.

Kamera fekete képet csinál ha egy picit is megmozdul fényképezés közben.  Képminőség nagyon rossz (de ezt tudjuk hogy driver cserén dolgoznak  :ok:)

Összességében azt mondom nagyon jó hogy volt olyan ember aki ennyire beleásta magát, és már ezt is létrehozta. Én úgy gondolom elég nagy koponyának kell hozzá lenni, és minden elismerésem.
Ha elhagyjuk a béta szintet az nagyon jó lenne, de ha nem akkor is tökéletes arra hogy átszokjunk az androidra. Köszönet az eddigi munkáért! O->- :taps: O->-

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6198 Dátum: 2012, 02 26, 09:35:52 »
Hali!

Gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha valakinek van benne hasznos információ.

O2 partíciók létrehozásakor mindig hagyott 7-8 megás unlocated (nem létrehozható) részeket, ezt azzal tudtam kiküszöbölni hogy más sorrendbe hoztam létre a fat32, az ext4, és a swapot. Így már jó lett.

Nem akart sehogy sem települni a droid, hibát írt és rebootolt. (sd volt benne, minden ok).
Csak akkor ment fel ha VMware-el megcsináltam a kézzel telepítésben lévő utasítást miszerint ezeket a lépésket:
írjuk a terminálba a következőket:
sudo mount /dev/sdb5 /media/winmo
sudo mount /dev/sdb7 /media/android
Az sdb5 és az sdb7 felcserélendő az általad leírt azonosítóval! A /media/winmo párja a fat32 a /media/android párja pedig az ext4!
Ha a mount nem menne akkor előtte írjuk be ezeket:
sudo mkdir /media/winmo
sudo mkdir /media/android

Ezután települt normálisan a droid.

Swap áthelyezését megcsináltam a Kifli által leírt módon az megy is rendesen.

Hibák amiket észleltem:

Nálam a térerő jelző gyakran nagyon alacsony szintet jelez. ( nincs egy vonal sem, de még nincs ki -x-elve a hálózat)(O2 hívható)

Alkalmazás kezelőbe ha belépek és törlök egy alkalmazást, utána nem bírja betölteni az alkalmazás listát.
Ha nem várom hogy szenvedjen és nyomok egy visszát, és utána vissza belépek akkor rögtön bejön.

Windows pc nem mindig látja az O2 (felraktam a Samsung usb-t), ez lehet hogy win probléma nem O2.

Kamera fekete képet csinál ha egy picit is megmozdul fényképezés közben.  Képminőség nagyon rossz (de ezt tudjuk hogy driver cserén dolgoznak  :ok:)

Összességében azt mondom nagyon jó hogy volt olyan ember aki ennyire beleásta magát, és már ezt is létrehozta. Én úgy gondolom elég nagy koponyának kell hozzá lenni, és minden elismerésem.
Ha elhagyjuk a béta szintet az nagyon jó lenne, de ha nem akkor is tökéletes arra hogy átszokjunk az androidra. Köszönet az eddigi munkáért! O->- :taps: O->-

az USB valószínűleg win probléma. Vagy nem  :D  nálad milyen win van? nálam a win7 produkálja ezt a tünetet,hogy hol látja,hol nem. Illetve minden(második?) alkalommal,ha bedugom az o2-t, akkor el kezd telepíteni drivert  :hmm:
Deösszessgében ,ha a faqban leírt samsung drivert feltette az ember, azért elég rendesen látja a win a telefont.

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #6199 Dátum: 2012, 02 26, 11:21:25 »
az USB valószínűleg win probléma. Vagy nem  :D  nálad milyen win van? nálam a win7 produkálja ezt a tünetet,hogy hol látja,hol nem. Illetve minden(második?) alkalommal,ha bedugom az o2-t, akkor el kezd telepíteni drivert  :hmm:
Deösszessgében ,ha a faqban leírt samsung drivert feltette az ember, azért elég rendesen látja a win a telefont.
win7 64 bitnél is időnként el kel távolitani az eszköszt és utána usb rádugás után ujra épiti magát.
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!