2024, 12 19, 00:13:49

Szerző Téma: Wave Általános Topik  (Megtekintve 108158 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kcst

• PDA: Samsung Wave
  • PDA ROM: S8500XXJF1 - S8500OXDJEF
Re: A hosszú ő és ű problémája
« Reply #175 Dátum: 2010, 06 30, 22:20:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Megoldottam az ő és ű problémáját, mindjárt kétféleképpen is...

1. Ugyebár van nekünk magyar nyelvű prediktív szövegbevitelünk... Senki ne verje a fejét a falba, ha eddig nem tudta előhívni, én is véletlenül jöttem rá: a billentyűzet megjelenésekor nyomjuk meg HOSSZAN a földgömbös nyelvválasztó gombot, ekkor előjön az alábbi képernyő:

... ahol ha beállítjuk a prediktív szövegbevitelt, akkor gyönyörű ő és ű betűket kapunk:

2. A másik módszer: pedig szintén az előbbi beállítóképernyőn válasszuk a Billentyűzet típusa pontot, ahol válasszuk ki az Írásmező vagy a Teljes képernyős írást. Ekkor egész jó hatásfokkal felismeri az írt betűket:

Hát így tudtam képeket betenni, de ez sem a képecske ikonnal, mert ott vak helyőrzők lesznek, hanem a hiperlink beszúrásával...
Samsung Wave S8500 + 32 GB SanDisk ;-)

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Re: Wave Általános Topik
« Reply #176 Dátum: 2010, 06 30, 22:39:25 »
Én a készülék nyelvet visszaállítottam angolra, mert nagyin zavaróak mindenhol a fordítási hibák, csak a billentyűzet nyelvét hagytam meg magyarnak...  ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kcst

« Reply #177 Dátum: 2010, 06 30, 22:59:35 »
Új firmware XXJF4

Letöltés:   You are not allowed to view links. Register or Login

Csomagoljuk ki egy könyvtárba, cseréljük ki benne a a magyar nyelvi CSC fájlt (OXDJEF), majd a MultiLoader segítségével a komplett tartalmat toljuk fel a készülékre!

Automatikus újraindulás után mindeb adatunk és beállításunk megmarad, még a XEH is és ezt mostantol kiírja a device infóban is!  :ok:

A firmware cseréje után nem kell semmit állítgatnunk, használhatjuk tovább a készüléket...

Senkinek nem ajánlom! Csont nélküli frissítés után több helyen (gombnyomáskor) újraindul!!!

A korábbi firmware-ekkel ilyet sose csinált!

De a beállításokat tényleg megőrzi.  :D

Nem elérhető roob

• PDA ROM: SW:S8500XXJF1
« Reply #178 Dátum: 2010, 07 01, 21:41:14 »
Korábban írtam, hogy a 3G miatt némely hívás alig érthető - tompa és van, hogy visszhangzik is.
Settings > Connectivity > Network > Network mode - ezt átállítottam Automatic-ról GSM 900/1800-ra és így már nincs 3G. Hátha valakinek jól jön...

A GPS-ben pedig nagyot csalódtam. Ez az egyetlen alulfejlett funkciója a Wave-nek :( Teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy 3-4 perc alatt működésbe lép (ami szerintem még mindig rengeteg), de van, hogy 10 perc múlva is csak a nagy semmit látja. Ezzel mókás lehet navigálni: "eltévedtem... nem baj, kiülök ennek az étteremnek a teraszára, megvacsorázok, addig a mobil hipp-hopp beméri hol vagyok és már indulhatok is haza. Legfeljebb rendelek desszertet is, hogy legyen elég ideje gondolkodni."  >:(
Lehet, hogy menet közben nem is tud egyáltalán "koncentrálni". Ma úgy jöttem haza melóból, hogy végig be volt kapcsolva (45 perc, ebben ugyan van troli és metró is, de van kb 20 perc gyaloglás is) és a telefon legjobb tudása szerint végig 0 műhold volt az égen... jól elbújtak  :p

Na jó, ez volt az utolsó, beletörődök és nem negatívkodok itt ezzel többet. ígérem  :ima:

Nem elérhető roob

« Reply #179 Dátum: 2010, 07 01, 21:43:16 »
Új firmware XXJF4

Neked hibátlanul működik?
Találtál benne valami újdonságot?

Nem elérhető roob

« Reply #180 Dátum: 2010, 07 01, 21:54:31 »
Sziasztok!

Megoldottam az ő és ű problémáját, mindjárt kétféleképpen is...

1. Ugyebár van nekünk magyar nyelvű prediktív szövegbevitelünk... Senki ne verje a fejét a falba, ha eddig nem tudta előhívni, én is véletlenül jöttem rá: a billentyűzet megjelenésekor nyomjuk meg HOSSZAN a földgömbös nyelvválasztó gombot, ekkor előjön az alábbi képernyő:

Szép workaround  ;)

Itt csak a felajánlott szavakban van helyes ékezet, vagy ezután be tudod írni billentyűzetről is?

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: iGO / Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S III
  • PDA ROM: XXLEF
« Reply #181 Dátum: 2010, 07 01, 22:00:29 »
... a telefon legjobb tudása szerint végig 0 műhold volt az égen... jól elbújtak  :p
Legalább nem tudnak bemérni ha valami rossz fát tettél a tűzre. :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kcst

« Reply #182 Dátum: 2010, 07 01, 22:03:25 »
Szép workaround  ;)

Itt csak a felajánlott szavakban van helyes ékezet, vagy ezután be tudod írni billentyűzetről is?

Köszi  :ok:

Ha kiválasztod a felajánlottak közül, pl. hogy hűtőgép, akkor be tudod vinni és benne lesz az sms-ben vagy jegyzetben, avgy akárhol, ahová szöveget kell bevinni. Betűnként továbbra sem tudod beírni, nem "tanulja meg"...  :'(

Nem elérhető roob

« Reply #183 Dátum: 2010, 07 01, 22:11:58 »
Legalább nem tudnak bemérni ha valami rossz fát tettél a tűzre. :D

:D Télleg. Király  :D

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #184 Dátum: 2010, 07 01, 23:30:05 »
Neked hibátlanul működik?
Találtál benne valami újdonságot?

Itt a full veriója is az XXJF4-nek   You are not allowed to view links. Register or Login

Most majd meglátjuk, mi a helyzet vele?!
A részleges frissítés picit gyorsított a social networkingen...  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #185 Dátum: 2010, 07 02, 11:24:44 »
Hát nekem is sikerült feltennem a legujabb f4 est,és mondhatom rögtön felül is irtam vissza f1 re.Volt itt egy tag hozzászólása avval hogy ujraindit pár gombnyomás a menüben stb.Ez nálam is megvalósult rögtön az elején.Észrevettem hogy a widget se tud dolgozni(app nem konektál....stb)de lehet hogy csak nálam sikeredett igy.Mindeggy eggyenlöre maradok az f1 mellett mert ez eddig legalább stabil.Amugy hol lehet letölteni htc clock.wgt ami angolul irja ki a napokat,mert nálam mindég valami Brazil vagy Spanyol nyelven van.Elöre is kösz!
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető kcst

« Reply #186 Dátum: 2010, 07 02, 21:22:34 »
Hát nekem is sikerült feltennem a legujabb f4 est,és mondhatom rögtön felül is irtam vissza f1 re.Volt itt egy tag hozzászólása avval hogy ujraindit pár gombnyomás a menüben stb.Ez nálam is megvalósult rögtön az elején.Észrevettem hogy a widget se tud dolgozni(app nem konektál....stb)de lehet hogy csak nálam sikeredett igy.Mindeggy eggyenlöre maradok az f1 mellett mert ez eddig legalább stabil.Amugy hol lehet letölteni htc clock.wgt ami angolul irja ki a napokat,mert nálam mindég valami Brazil vagy Spanyol nyelven van.Elöre is kösz!

Szia, én vagyok az a tag...  :) Hogy tetted fel? FULL verziósból, bootloaderrel együtt? Mert én még nem, de azóta van FULL is és meg is jelent a Samu FW-letöltő oldalán, nem hiszem, hogy [jézusom, hogy ez mindent cenzúráz!!! szóval módfelett kétlem, hogy a Samsung megbecsült szakemberei technikailag hibásan kivitelezett firmware-t] tennének ki. * Amit én föltettem, az nem a hivatalos volt és lehet, hogy nem is a végleges...

* különben hamarosan a saját sírjukat ásnák meg és szarkofágba tennék őket  >:( >:( >:( :D

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #187 Dátum: 2010, 07 02, 22:08:15 »

Állítsd angolra a Wave-t, akkor helyesen írja ki a dátumot - angolul. Amúgy a magyar nyelv miatt portugál a dátum. ebból az órából nincs több változat...

Az XXJF!-ben van hosszú Ű és Ő
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #188 Dátum: 2010, 07 03, 20:12:10 »
FULL verziós F4, bootloaderrel együtt volt amit feltettem.Igaz elöször megpróbáltam a magyar CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXDJEF.csc beletenni(ami egyébként sikerült is)utána mikor láttam hogy igy nem müködik akkor megpróbáltam az F4 fulban levö CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXAJF3.csc vel.Ami meglepett az volt hogy igy sem müködött rendessen pedig szerintem ez gyári lehet.Amúgy innen szettem le,csak regelni kell elöbb. You are not allowed to view links. Register or Login Kösz az infót wgt-vel kapcsolatban
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #189 Dátum: 2010, 07 03, 21:15:36 »
FULL verziós F4, bootloaderrel együtt volt amit feltettem.Igaz elöször megpróbáltam a magyar CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXDJEF.csc beletenni(ami egyébként sikerült is)utána mikor láttam hogy igy nem müködik akkor megpróbáltam az F4 fulban levö CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXAJF3.csc vel.Ami meglepett az volt hogy igy sem müködött rendessen pedig szerintem ez gyári lehet.Amúgy innen szettem le,csak regelni kell elöbb. You are not allowed to view links. Register or Login Kösz az infót wgt-vel kapcsolatban

Tedd fel újra a komplett XXJEB firmware-t, majd utána az XXJF!-et, de ne használd belőle a FactoryFS fájlt és a bootloader-t. A flesselés előtt tedd bele a magyar nyelvi fájlt!

Amikor megvagy vele, az előzetes konfigurációba állítsd át a KOR beállításokról XEH-re...  :ok:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #190 Dátum: 2010, 07 04, 18:54:27 »
bocs de hol található meg az xxjf!
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #191 Dátum: 2010, 07 04, 18:58:37 »
bocs de hol található meg az xxjf!

Borzasztóan nehéz megszerezni!
Itt található, mindössze pár hozzászólással alább: #185 HSZ
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #192 Dátum: 2010, 07 04, 19:02:28 »
További hasznos oldalak:

You are not allowed to view links. Register or Login    Firmware-ek

You are not allowed to view links. Register or Login  Flash és kódok
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #193 Dátum: 2010, 07 04, 19:11:35 »
mostmár nem világos.mindent megcsináltam ugy ahogy le volt irva.feltettem a XXJEB meg utána a XXJF4 et kihagyva FactoryFS fájlt és a bootloader-t.Bele a magyar CSC.Felkel és csak SER meg KOR van.Ha a felkiáltó jel itt csak a xxjf re vonatkozott akkor értem.Vagy esetleg f1 lett volna?
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #194 Dátum: 2010, 07 04, 19:16:36 »
mostmár nem világos.mindent megcsináltam ugy ahogy le volt irva.feltettem a XXJEB meg utána a XXJF4 et kihagyva FactoryFS fájlt és a bootloader-t.Bele a magyar CSC.Felkel és csak SER meg KOR van.Ha a felkiáltó jel itt csak a xxjf re vonatkozott akkor értem.Vagy esetleg f1 lett volna?

Nem értem, hogy most mi is a gondod?!  :shock:
Leírnád pontosabban?
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #195 Dátum: 2010, 07 04, 19:20:21 »
#189 HSZ ezt csináltam meg de az utolsó sor nemjön be mert nincsen XEH csak SER meg KOR
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #196 Dátum: 2010, 07 04, 19:34:48 »
#189 HSZ ezt csináltam meg de az utolsó sor nemjön be mert nincsen XEH csak SER meg KOR

Az XXJF4 flesselésénél beletetted a magyar nyelvi fájlt?
Minden összetevőt behívtál a MultiLoader-be a FactoryFS kivételével?
A bootloader-t nem kell lecserélni!

Előtte az XXJEB telepítésénél mindent beletettél és lecserélted ebben is a magyar nyelvi CSC fájlt?
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #197 Dátum: 2010, 07 04, 20:14:21 »
XXJEB be nem nyomtam bele  a magyart,dehát ugy volt leirva hogy komplett feltenni !Félreértettük egymást. Viszont azóta már rájöttem hogy ha nincs FactoryFS fájl flesselésnél megadva akkor marad a csomagban levöakkor csc,hiába adom meg a másikat(pl magyar)
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #198 Dátum: 2010, 07 04, 20:27:37 »
XXJEB be nem nyomtam bele  a magyart,dehát ugy volt leirva hogy komplett feltenni !Félreértettük egymást. Viszont azóta már rájöttem hogy ha nincs FactoryFS fájl flesselésnél megadva akkor marad a csomagban levöakkor csc,hiába adom meg a másikat(pl magyar)

Ez pontosan így van, de azt hiszem ezt össze kellene foglalnom. Korábbi HSZ-ben meg van pedig ez is, talán az XXJF1 flesselése kapcsán...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rajker

« Reply #199 Dátum: 2010, 07 04, 20:33:36 »
Ja ,hát aki most olvassa miket irtunk annak lehet hogy nem lesz minden világos(má magamat is beleértve :( )Mindeggy most flesselek,jelentem hejzetet
Nem szégyen a tanulás