Na várjál, akkor nem egyáltalán nem működött, hanem csak lassan talált jelet? Akkor ez még a szoftver kidolgozatlansága lesz, nálam is ez van. Ha rám hallgatsz, most ne babrálj hozzá, mert a guruk odabent bepöccintették neked, hogy jó legyen a GPS. Ha elcseszed, kezdődik elölről...
Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy még a szakszervizben is "tanulják" ezt a [NEM TELÓ!]t...
Gondolkodtam a történteken...
Szóval az úgy volt, hogy.....
Én abban a szilárd hitben éltem, hogy egy GPS-nek kb 10-15 másodperc alatt meg kell találnia a műholdakat és a pozíciót. Az autós navik legalábbis ilyen gyorsak. Ehhez képest, amikor néhányszor megpróbáltam a Wave-el, akkor vártam olyan 10 (!) percet (ami nekem maga volt az örökkévalóság) és se kép se hang. Biztos voltam benne, hogy hibás a telefon, vissza is vittem a boltba.
Egy hétig ott volt, aztán visszakaptam és újra kipróbáltam. Megint nem történt semmi, de most már legalább 15 percet vártam (végső kétségbeesésemben kiültem egy padra a parkba). És akkor beindult.... azaz, most már úgy gondolom, hogy valójában nem volt ennek sosem baja, valszeg mindig is ilyen volt...
Az első hosszabb "bemelegítő keresés" után most már gyorsabban rátalál a holdakra, de még azért most is kell pár perc (!).
Nekem ez egyáltalán nem természetes. Igazán beleírhatták volna a manualjába, hogy lasssssúúúúú: először nagyon sokat kell várni és ha 15 perc után sem működik, na, akkor lehet pánikolni.
Amikor megvan a műhold, akkor már folyamatosan tartja a jelet és nem 5 percenként frissít egyet-egyet. Csak a start hosszú.