2024, 12 19, 01:11:16

Szerző Téma: Wave Általános Topik  (Megtekintve 108159 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető roob

• PDA: Samsung Wave
  • PDA ROM: SW:S8500XXJF1
Re: Wave Általános Topik
« Reply #150 Dátum: 2010, 06 27, 21:35:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi szépen. :) Többiek véleményét is várom azért, akár privátban, hogy milyen a telefon. :)

Nekem is ez az első komoly telefonom és nekem is nagyon tetszik. Gyönyörű minden tekintetben és hihetetlenül gyors. Csak sajnos nem tudtam sokáig örülni neki  :(
Azt tanácsolom, hogy amint átveszed a boltban, utána az utcán rögtön próbáld is ki a GPS-t benne. Az enyémben halott volt, de csak 3 napon túl vettem észre és így már ugye nincs csere, csak szervizelés. Azt mondták, lehet, hogy egy hónapig is eltart. Úgyhogy most várhatok...

Gondolom azért nem olyan gyakori hiba, de más fórumon is írta már valaki, hogy neki sem működik. Biztos ami biztos, az elsők között legyen, amit ellenőrzöl!

Nem elérhető roob

Re: Fájl- és könyvtárvédelem
« Reply #151 Dátum: 2010, 06 27, 21:41:29 »

Találtam is valamit: ha a saját fájlok között böngészek és az alsó felugró menüből kiválasztom a Védelem pontot, akkor listanézetben felsorolja az összes fájlt és mindegyik mellett megjelenik egy-egy nyitott lakat. Igen ám, de hiába kattintok rá, nem záródik be, nem tudok jelszót írni, semmi. Csak kijelöli az adott sort és úgy marad nyitottan a lakat...  :'(

Most lehet, hülyeséget mondok, de úgy rémlik, az a védelem tulajdonképpen azt jelenti: csak olvasható. Tehát ha valami nagyon kell, lelakatolod és így nem tudod véletlenül se letörölni. A telefon saját fájljai is lakatosak és azokat megnézni lehet, de törölni nem.

Azt nem tudom, miért nem engedi lakatolni.... (és hát megnézni sem tudom a sajátomon... azt hiszem most megyek és álomba sírom magam  :'()

Nem elérhető rondzsy89

• Nem: Férfi
  • T-Partner
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: iGO / Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S III
  • PDA ROM: XXLEF
« Reply #152 Dátum: 2010, 06 27, 21:46:42 »
Nekem is ez az első komoly telefonom és nekem is nagyon tetszik. Gyönyörű minden tekintetben és hihetetlenül gyors. Csak sajnos nem tudtam sokáig örülni neki  :(
Azt tanácsolom, hogy amint átveszed a boltban, utána az utcán rögtön próbáld is ki a GPS-t benne. Az enyémben halott volt, de csak 3 napon túl vettem észre és így már ugye nincs csere, csak szervizelés. Azt mondták, lehet, hogy egy hónapig is eltart. Úgyhogy most várhatok...

Gondolom azért nem olyan gyakori hiba, de más fórumon is írta már valaki, hogy neki sem működik. Biztos ami biztos, az elsők között legyen, amit ellenőrzöl!
Köszi szépen, még úgyse most lesz a vásárlás. :) De megnézem majd. :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kcst

• PDA ROM: S8500XXJF1 - S8500OXDJEF
« Reply #153 Dátum: 2010, 06 29, 19:31:15 »

Szia, megkérdezhetem, hogy amikor visszavitted, akkor érdeklődtek a szoftverfrissítés felől? Vagyis hogy babráltál-e vele... Asszem, az enyém is behalt, se szabad téren, sehol nem talál műholdat.

Viszont ha a szoftverezés-flashelés tette tönkre, akkor nem fogják megjavítani garanciában... Neked mondtak erre valamit?

Köszi

(Mellesleg nagyon gondolkodom, hogy érdemes-e megjavíttatni, mert a netről is leszedi a pozíciót valahogy, gondolom, cellainformáció alapján.)
Samsung Wave S8500 + 32 GB SanDisk ;-)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #154 Dátum: 2010, 06 29, 20:39:30 »
(Mellesleg nagyon gondolkodom, hogy érdemes-e megjavíttatni, mert a netről is leszedi a pozíciót valahogy, gondolom, cellainformáció alapján.)
Ezt most komolyan gondolod? Nem szedi le, nem véletlenül van benne GPS chip. Ha valaha is tervezel vele navigálni, egy pillanatig ne gondolkodj azon, hogy megjavittasd. Alternatív megoldás, hogy veszel hozzá külső BT-os GPS vevőt.
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető kcst

« Reply #155 Dátum: 2010, 06 29, 21:31:28 »
Ezt most komolyan gondolod? Nem szedi le, nem véletlenül van benne GPS chip. Ha valaha is tervezel vele navigálni, egy pillanatig ne gondolkodj azon, hogy megjavittasd. Alternatív megoldás, hogy veszel hozzá külső BT-os GPS vevőt.
;)
Húúúú... bocs, működik, csak kissé lustán tér magához... :-) Találtam 5 műhódot... De enélkül is meghatározza a helyet, hidd el! Van a Beállítások-Kapcsolatok-Hely menü, ahol bekapcsolhatók GPS-t segítő szolgáltatások, nekem a műholdak nélkül is megadta, ha nem is centi pontosan, hogy hol vagyok. Persze ez a netet (vagy ha van, Wi-Fi-t használ).

Szerintem...

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #156 Dátum: 2010, 06 29, 21:47:43 »
;)
Húúúú... bocs, működik, csak kissé lustán tér magához... :-) Találtam 5 műhódot... De enélkül is meghatározza a helyet, hidd el! Van a Beállítások-Kapcsolatok-Hely menü, ahol bekapcsolhatók GPS-t segítő szolgáltatások, nekem a műholdak nélkül is megadta, ha nem is centi pontosan, hogy hol vagyok. Persze ez a netet (vagy ha van, Wi-Fi-t használ).

Szerintem...
Az alap Google Maps is cellainformációkat használ, de navigáláshoz azért elég kellemetlen, hogy valahogy itt vagyok 2 km-en belül....

Nem elérhető roob

« Reply #157 Dátum: 2010, 06 29, 22:17:47 »
Szia, megkérdezhetem, hogy amikor visszavitted, akkor érdeklődtek a szoftverfrissítés felől? Vagyis hogy babráltál-e vele... Asszem, az enyém is behalt, se szabad téren, sehol nem talál műholdat.

Viszont ha a szoftverezés-flashelés tette tönkre, akkor nem fogják megjavítani garanciában... Neked mondtak erre valamit?

Köszi

Szia!

Nem kérdeztek ilyesmit, sőt, ma már vissza is kaptam. Csak 1 hétig kellett nélkülöznöm :)

Először kb. 15 percig tartott, mire talált műholdat, de azóta normálisan működik. Nem tudom, mit csinálhattak vele, de eltűnt belőle a mailfiókok automata szinkronizálási lehetősége...  :hmm:
Mintha butult volna a szoftvere, pedig maradt a "régi" - mármint az, amivel beadtam. Plusz mindent elfelejtett, mint amit reseteltek.

Most nemtom, érdemes-e vele babrálni, kicserélni a bootloadert benne, mert az még az eredeti, nem a "fullos" verzióból való. Egyáltalán mit csinál az vajon? Nem tudja véletlenül valaki? A két bootloader szinte teljesen más és tartalmazzák a szoftver azonosítóját is... lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy a Kies rendesen felismerje és frissíteni tudja?

Nem elérhető roob

« Reply #158 Dátum: 2010, 06 29, 22:23:30 »
Kösz a tippet, de sehol máshol nem veszi le a fényerőt, csak a netnél. És kipróbáltam, belevilágítottam lámpával és akkor is sötét, meg sötétben is sötét...

A telefon papírjai szerint nincs benne fényérzékelő - az a két kicsi nyílás az elején a kamera mellett a füzete szerint mozgásérzékelő.
(Egyébként nekem is leveszi kicsit a fényerőt a netnél.)

Nem elérhető roob

« Reply #159 Dátum: 2010, 06 29, 22:35:18 »
Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogyan lehetne bizonyos fájlokat vagy könyvtárakat levédeni? Ciki, ha a nagy telefonmutogatás közben nem pont olyan videó nyílik meg, amire az ember büszke...  :oops:

Ötlet?

Köszi

Menu > Settings > Security > Privacy Lock
Itt jelszóval (számsor) le lehet zárni bizonyos "csoportokat" - pl. My files, Calendar, Memo meg még egy csomó dolog. Egy-egy fájlt nem lehet, csak egyszerre egy egész "csoportot".

Azt tudja valaki, hogyan lehet kikapcsolni a 3G-t? Le lehet egyáltalán beszélni a telefont arról, hogy 3G-t használjon? Szörnyen rossz néha a hangminősége, mintha tompán, egy vödörből beszélnének hozzám. Állandóan vissza kell kérdeznem, mert annyira nem érteni. Szerencsére nem mindig, de akkor is. Állítólag ez a 3G miatt van - netezésre jó, beszélgetésre nem annyira  :p

Nem elérhető kcst

« Reply #160 Dátum: 2010, 06 29, 23:45:32 »
Menu > Settings > Security > Privacy Lock
Itt jelszóval (számsor) le lehet zárni bizonyos "csoportokat" - pl. My files, Calendar, Memo meg még egy csomó dolog. Egy-egy fájlt nem lehet, csak egyszerre egy egész "csoportot".

Azt tudja valaki, hogyan lehet kikapcsolni a 3G-t? Le lehet egyáltalán beszélni a telefont arról, hogy 3G-t használjon? Szörnyen rossz néha a hangminősége, mintha tompán, egy vödörből beszélnének hozzám. Állandóan vissza kell kérdeznem, mert annyira nem érteni. Szerencsére nem mindig, de akkor is. Állítólag ez a 3G miatt van - netezésre jó, beszélgetésre nem annyira  :p

Szuper vagy, kösz, ez is valami, de itt tényleg csak a csoportokat tudom védeni és a fájl melletti lakat bekapcsolt csoportvédelemmel sem zárható be...

Azért kösz.  :ok:

A 3G-hez nem értek sajna...  :oops:

Nem elérhető kcst

« Reply #161 Dátum: 2010, 06 29, 23:48:50 »
Szia!

Nem kérdeztek ilyesmit, sőt, ma már vissza is kaptam. Csak 1 hétig kellett nélkülöznöm :)

Először kb. 15 percig tartott, mire talált műholdat, de azóta normálisan működik. Nem tudom, mit csinálhattak vele, de eltűnt belőle a mailfiókok automata szinkronizálási lehetősége...  :hmm:
Mintha butult volna a szoftvere, pedig maradt a "régi" - mármint az, amivel beadtam. Plusz mindent elfelejtett, mint amit reseteltek.

Most nemtom, érdemes-e vele babrálni, kicserélni a bootloadert benne, mert az még az eredeti, nem a "fullos" verzióból való. Egyáltalán mit csinál az vajon? Nem tudja véletlenül valaki? A két bootloader szinte teljesen más és tartalmazzák a szoftver azonosítóját is... lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy a Kies rendesen felismerje és frissíteni tudja?

Na várjál, akkor nem egyáltalán nem működött, hanem csak lassan talált jelet? Akkor ez még a szoftver kidolgozatlansága lesz, nálam is ez van. Ha rám hallgatsz, most ne babrálj hozzá, mert a guruk odabent bepöccintették neked, hogy jó legyen a GPS. Ha elcseszed, kezdődik elölről...  ;)

Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy még a szakszervizben is "tanulják" ezt a telót...  >:(

Nem elérhető kcst

« Reply #162 Dátum: 2010, 06 29, 23:51:28 »
A telefon papírjai szerint nincs benne fényérzékelő - az a két kicsi nyílás az elején a kamera mellett a füzete szerint mozgásérzékelő.
(Egyébként nekem is leveszi kicsit a fényerőt a netnél.)

Ez legyen a legnagyobb bajunk...  :D

Mellesleg nem tudjátok, hogy van-e már új téma a telefonra? .smt kiterjesztésű fájlok elvileg... Mert most csak a betűtípust lehet módosítani és a háttérképet, mást nem.

Nem elérhető kcst

Memóriakártya
« Reply #163 Dátum: 2010, 06 30, 00:01:13 »

És hogy ne csak mindig kérdezzek...  :D

32 GB-os microSD-vel tökéletesen működik. Filmet nézek róla, zenét hallgatok, azonnal felismerte stb.

Ha esetleg valaki aggódna...

És azért kisebb műszaki csoda, hogy egy fél körömnyi helyen elfér annyi adat, ami néhány éve még egy asztali gép teljes merevlemeze volt...  :ima:

Nem elérhető roob

« Reply #164 Dátum: 2010, 06 30, 20:41:29 »
Na várjál, akkor nem egyáltalán nem működött, hanem csak lassan talált jelet? Akkor ez még a szoftver kidolgozatlansága lesz, nálam is ez van. Ha rám hallgatsz, most ne babrálj hozzá, mert a guruk odabent bepöccintették neked, hogy jó legyen a GPS. Ha elcseszed, kezdődik elölről...  ;)

Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy még a szakszervizben is "tanulják" ezt a [NEM TELÓ!]t...  >:(

Gondolkodtam a történteken...
Szóval az úgy volt, hogy.....

Én abban a szilárd hitben éltem, hogy egy GPS-nek kb 10-15 másodperc alatt meg kell találnia a műholdakat és a pozíciót. Az autós navik legalábbis ilyen gyorsak. Ehhez képest, amikor néhányszor megpróbáltam a Wave-el, akkor vártam olyan 10 (!) percet (ami nekem maga volt az örökkévalóság) és se kép se hang. Biztos voltam benne, hogy hibás a telefon, vissza is vittem a boltba.
Egy hétig ott volt, aztán visszakaptam és újra kipróbáltam. Megint nem történt semmi, de most már legalább 15 percet vártam (végső kétségbeesésemben kiültem egy padra a parkba). És akkor beindult.... azaz, most már úgy gondolom, hogy valójában nem volt ennek sosem baja, valszeg mindig is ilyen volt...  :oops:
Az első hosszabb "bemelegítő keresés" után most már gyorsabban rátalál a holdakra, de még azért most is kell pár perc (!).

Nekem ez egyáltalán nem természetes. Igazán beleírhatták volna a manualjába, hogy lasssssúúúúú: először nagyon sokat kell várni és ha 15 perc után sem működik, na, akkor lehet pánikolni.

Amikor megvan a műhold, akkor már folyamatosan tartja a jelet és nem 5 percenként frissít egyet-egyet. Csak a start hosszú.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #165 Dátum: 2010, 06 30, 20:48:54 »
Tültöttem fel a másik topikba widgeteket.
Ha valakit érdekel, vannak közöttük jóóó órák is...  ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #166 Dátum: 2010, 06 30, 20:51:10 »
A widgetegeket csomagoljuk ki egy könyvtárba.
A könyvtárat komplett tartalmával együtt másoljuk a memóriakártyára.
A fájlkezelővel nyissuk mega könyvtárat és bökjünk a widgetekre, hogy települjenek...  :ok:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kcst

A hosszú ő és ű problémája
« Reply #167 Dátum: 2010, 06 30, 21:07:11 »
Sziasztok!

Megoldottam az ő és ű problémáját, mindjárt kétféleképpen is...

1. Ugyebár van nekünk magyar nyelvű prediktív szövegbevitelünk... Senki ne verje a fejét a falba, ha eddig nem tudta előhívni, én is véletlenül jöttem rá: a billentyűzet megjelenésekor nyomjuk meg HOSSZAN a földgömbös nyelvválasztó gombot, ekkor előjön az alábbi képernyő:

hogy lehet ide képet beszúrni, gyerekek?

... ahol ha beállítjuk a prediktív szövegbevitelt, akkor gyönyörű ő és ű betűket kapunk:

kép

2. A másik módszer: pedig szintén az előbbi beállítóképernyőn válasszuk a Billentyűzet típusa pontot, ahol válasszuk ki az Írásmező vagy a Teljes képernyős írást. Ekkor egész jó hatásfokkal felismeri az írt betűket:

kép...

Nem elérhető kcst

« Reply #168 Dátum: 2010, 06 30, 21:33:11 »
A widgetegeket csomagoljuk ki egy könyvtárba.
A könyvtárat komplett tartalmával együtt másoljuk a memóriakártyára.
A fájlkezelővel nyissuk mega könyvtárat és bökjünk a widgetekre, hogy települjenek...  :ok:

Isten vagy! Köszönjük!!!

:taps:

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
Re: A hosszú ő és ű problémája
« Reply #169 Dátum: 2010, 06 30, 21:41:09 »
Sziasztok!

Megoldottam az ő és ű problémáját, mindjárt kétféleképpen is...

1. Ugyebár van nekünk magyar nyelvű prediktív szövegbevitelünk... Senki ne verje a fejét a falba, ha eddig nem tudta előhívni, én is véletlenül jöttem rá: a billentyűzet megjelenésekor nyomjuk meg HOSSZAN a földgömbös nyelvválasztó gombot, ekkor előjön az alábbi képernyő:

hogy lehet ide képet beszúrni, gyerekek?

... ahol ha beállítjuk a prediktív szövegbevitelt, akkor gyönyörű ő és ű betűket kapunk:

kép

2. A másik módszer: pedig szintén az előbbi beállítóképernyőn válasszuk a Billentyűzet típusa pontot, ahol válasszuk ki az Írásmező vagy a Teljes képernyős írást. Ekkor egész jó hatásfokkal felismeri az írt betűket:

kép...
Youtube link mellett, van egy kis képecske, arra rákatt és kép címét beírod. Vagy, további opciók és ott van, hogy kép beszúrása.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #170 Dátum: 2010, 06 30, 22:00:56 »
Új firmware XXJF4

Letöltés:   You are not allowed to view links. Register or Login

Csomagoljuk ki egy könyvtárba, cseréljük ki benne a a magyar nyelvi CSC fájlt (OXDJEF), majd a MultiLoader segítségével a komplett tartalmat toljuk fel a készülékre!

Automatikus újraindulás után mindeb adatunk és beállításunk megmarad, még a XEH is és ezt mostantol kiírja a device infóban is!  :ok:

A firmware cseréje után nem kell semmit állítgatnunk, használhatjuk tovább a készüléket...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #171 Dátum: 2010, 06 30, 22:08:21 »
HTC óra widget   You are not allowed to view links. Register or Login

Device info  You are not allowed to view links. Register or Login
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #172 Dátum: 2010, 06 30, 22:09:35 »
HTC óra widget   You are not allowed to view links. Register or Login

Device info   You are not allowed to view links. Register or Login
A második kép nem jelenik meg.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #173 Dátum: 2010, 06 30, 22:11:14 »
A második kép nem jelenik meg.

Javítottam!  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #174 Dátum: 2010, 06 30, 22:13:08 »
Javítottam!  :hmm:
Nem kötözködésből mondtam. :) Csak szóltam :)