2024, 12 19, 00:00:15

Szerző Téma: Wave Általános Topik  (Megtekintve 108155 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető roob

• PDA: Samsung Wave
  • PDA ROM: SW:S8500XXJF1
Re: Wave Általános Topik
« Reply #125 Dátum: 2010, 06 20, 15:30:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
            Az új XXJF1-es csak abban különbözik,hogy ez tartalmazza a bootfájt.Azért irja hogy full.Ajánlatos mindent cserélni mert igy a hiba lehetőség ki zárva.Ha a Kiessel elérhető lesz a frissités,akkor minden adatod meg fog maradni.Már ki próbáltam.

Szerintetek mindenképpen kell az a bootfile (és inkább frissítsem újra az egészet), vagy megmaradhatok a mostani állapotnál (JF1 boot nélkül - a telefon végülis rendesen működik) átírva a a KOR-t XEH-re és akkor van egy teljes értékű firmware, amit aztán updatelhet a Kies, amint megoldják ezt a hazárdos Win7 flashelést. A Kies egyébként bootot is cserél?

kcst: úgy tudom, van egy ShpApp.app és egy ShpApp_HD.app file - ez utóbbi kisebb és ebből hiányzik az Asphalt5. Nem ezt tetted fel véletlenül?

mrmarkus: "Szerencsére a linux alapú OS-eket, így a bada-t is nehéz gallyravágni!"
- Na jó, teljesen tényleg nem halt meg, egy XP-s géppel sikerült javítani. Mindenesetre nem indult el többet. Nem tudom, lehet, hogy ha a Bootot tette volna tönkre, akkor már nem lehetett volna később Download módba se tenni...
Egyébként érdekes ez a 64bit Win7 dolog - máshol olvastam, hogy valaki gond nélkül frissíti a szoftverét ilyen oprendszerrel is. Én már nem merem újra kipróbálni :)
Ez még hagyján, mert ugye a MultiLoaderezés egyfajta hackelés, de ha a Kies nem figyeli az oprendszert, elkezdi frissíteni a firmware-t és aztán félúton meghal, az már viszont nagy gáz. Ezt sem merem kipróbálni :)

Nem elérhető roob

« Reply #126 Dátum: 2010, 06 20, 15:53:00 »
Viszont a Samsung Apps oldalon már van magyar!

Leszedtem (77 mega), de elindítani nem lehet, mert fizetős. Olyan 40 euró körüli, ha jól látom... Csak nem tudom, hogy ez "örökre" ennyi, vagy évente, annyira nem mélyedtem bele...

Most megint keresgéltem a honlapján, de már nem találtam meg. Mindegy, úgy emlékszem, hogy a térképekért kell fizetni (a kelet európai 39,99 Euro) és ezzel kapsz egy év térkép frissítést is. Szerintem ha letelik az 1 év, utána is használhatod a térképet és a navit, csak nem kapsz újabbat. Tehát ha nem kell a frissebb, akkor örökre ennyi, ha kell, akkor meg évente.

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #127 Dátum: 2010, 06 20, 16:39:49 »

mrmarkus: "Szerencsére a linux alapú OS-eket, így a bada-t is nehéz gallyravágni!"
- Na jó, teljesen tényleg nem halt meg, egy XP-s géppel sikerült javítani. Mindenesetre nem indult el többet. Nem tudom, lehet, hogy ha a Bootot tette volna tönkre, akkor már nem lehetett volna később Download módba se tenni...
Egyébként érdekes ez a 64bit Win7 dolog - máshol olvastam, hogy valaki gond nélkül frissíti a szoftverét ilyen oprendszerrel is. Én már nem merem újra kipróbálni :)
Ez még hagyján, mert ugye a MultiLoaderezés egyfajta hackelés, de ha a Kies nem figyeli az oprendszert, elkezdi frissíteni a firmware-t és aztán félúton meghal, az már viszont nagy gáz. Ezt sem merem kipróbálni :)

A Kies nem flesseli sohasem csak úgy, magától a rendszert. Ha meg felajánlja a flesselést, akkor ha te elindítod azt, biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő, legfrissebb firmware-t akarja majd rátolni...  ;)

Persze a te notidon ez még jelenleg így sem lenne nyerő, de ne aggódj, rövidesen biztosan lesz majd olyan Kies is, ami 64 bites Win 7-re is jól működik majd!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #128 Dátum: 2010, 06 20, 16:41:47 »
Most megint keresgéltem a honlapján, de már nem találtam meg. Mindegy, úgy emlékszem, hogy a térképekért kell fizetni (a kelet európai 39,99 Euro) és ezzel kapsz egy év térkép frissítést is. Szerintem ha letelik az 1 év, utána is használhatod a térképet és a navit, csak nem kapsz újabbat. Tehát ha nem kell a frissebb, akkor örökre ennyi, ha kell, akkor meg évente.

Nekem a Wave egyből leszedte a magyart a Samsung App-ból...  :ok:
(nem kellett Kies hozzá)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető stiglinc

• PDA: S8500 GT Wave
  • PDA ROM: XXJF1
« Reply #129 Dátum: 2010, 06 20, 19:41:32 »
Szerintetek mindenképpen kell az a bootfile (és inkább frissítsem újra az egészet), vagy megmaradhatok a mostani állapotnál (JF1 boot nélkül - a telefon végülis rendesen működik) átírva a a KOR-t XEH-re és akkor van egy teljes értékű firmware, amit aztán updatelhet a Kies, amint megoldják ezt a hazárdos Win7 flashelést. A Kies egyébként bootot is cserél?

kcst: úgy tudom, van egy ShpApp.app és egy ShpApp_HD.app file - ez utóbbi kisebb és ebből hiányzik az Asphalt5. Nem ezt tetted fel véletlenül?
Nyugodtan maradhatsz ennél,hiszen nagyon kevés firmware tartalmazza a boot fájt.Ha Kiessel frissitesz az tuti cseréli vagy felülirja.Ha pedig bármi gondvan vissza kell tenni a XXJEB gyári szerviz romot,és ezután a kiválasztottat.Ezt jó ha beszerzed,és ott csücsül a gépeden.

Nem elérhető roob

« Reply #130 Dátum: 2010, 06 20, 19:48:34 »
Nekem a Wave egyből leszedte a magyart a Samsung App-ból...  :ok:
(nem kellett Kies hozzá)

De gondolom nincs hozzá térképed, ugye?

Más: nektek működik a GPS? Nekem sohasem lát egyetlen műholdat sem...  :(
Settings/Connectivity/Location és ott Enable location services. Ettől elérhető lesz a My position menüpont, de minden érték nulla benne. Pedig jól csinálom, igaz?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #131 Dátum: 2010, 06 20, 20:26:55 »
De gondolom nincs hozzá térképed, ugye?

Más: nektek működik a GPS? Nekem sohasem lát egyetlen műholdat sem...  :(
Settings/Connectivity/Location és ott Enable location services. Ettől elérhető lesz a My position menüpont, de minden érték nulla benne. Pedig jól csinálom, igaz?

Még nem tudtam térképet venni hozzá...  :hmm:
A GPS működik, csak nem a szobában kell vele próbálkozni. Az ablakban vagy a szabadban gyorsan jeletfog és stabilan tartja!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető roob

« Reply #132 Dátum: 2010, 06 20, 20:39:10 »
Még nem tudtam térképet venni hozzá...  :hmm:
A GPS működik, csak nem a szobában kell vele próbálkozni. Az ablakban vagy a szabadban gyorsan jeletfog és stabilan tartja!

Hopp! Az rossz jel.. nekem a szabadban sem működik...  :'(

Nem elérhető kcst

• PDA ROM: S8500XXJF1 - S8500OXDJEF
« Reply #133 Dátum: 2010, 06 20, 20:44:20 »
A KOR koreát jelent,XEH Magyarországot.Alapból a Kor szerepel.Átálitás:*#5239870*# Ekkor bejön a Preconfi-Menű,ezután*#27236*#-és itt lesznek felsorolva a régiók,XEH-hoz pipa majd jesz-és a telefon újra indul.De ha nem mindjárt rom csere után hajtod végre,minden bellitás el veszik.

Köszönöm, tényleg működik. Csak az a gond, hogy miután átállítottam, mindig újraindul: Samsung Wave, Bada kék animáció, Samsung Wave, Bada kék animáció stb... :-( Asszem, telepíthetem újra...
Samsung Wave S8500 + 32 GB SanDisk ;-)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #134 Dátum: 2010, 06 20, 21:18:12 »
Köszönöm, tényleg működik. Csak az a gond, hogy miután átállítottam, mindig újraindul: Samsung Wave, Bada kék animáció, Samsung Wave, Bada kék animáció stb... :-( Asszem, telepíthetem újra...

Ha ez így van, valami összetevő hiányzott a flesselésnél...  :hmm:
Rakd újra a full XXJF1-et, de előtte cseréld le a csc nyelvi fájlt!
Amikor települt a firmware és újraindult, egyből állítsd át KOR-ról XEH-re, és majd csak a második restart után tedd bele a kártyákat...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #135 Dátum: 2010, 06 20, 21:18:54 »
Hopp! Az rossz jel.. nekem a szabadban sem működik...  :'(

Ez érdekes, mert elég érzékeny a GPS benne...  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető stiglinc

• PDA: S8500 GT Wave
  • PDA ROM: XXJF1
« Reply #136 Dátum: 2010, 06 21, 15:40:57 »
Ez érdekes, mert elég érzékeny a GPS benne...  :hmm:
Fontos információt szeretnék megosztani:Az XXJEB az eredeti szerviz rom.Ez olyan információkat is tartalmaz ami képes halott telefon felélesztéséhez.Az infót megbizható(szerviz) helyről tudom.Mindenki beszerezheti,hiszen a gépen elfér és bármikor jól jöhet.

Nem elérhető kcst

« Reply #137 Dátum: 2010, 06 21, 18:46:34 »
Ha ez így van, valami összetevő hiányzott a flesselésnél...  :hmm:
Rakd újra a full XXJF1-et, de előtte cseréld le a csc nyelvi fájlt!
Amikor települt a firmware és újraindult, egyből állítsd át KOR-ról XEH-re, és majd csak a második restart után tedd bele a kártyákat...

Köszi, ezt fogom tenni, már lassan úgyis csukott szemmel tudok telepíteni  :D

Nem tudjátok, mikor vánszorog már fel a magyar Samu oldalra a készülékünk? Tiszta röhej már...  >:(

Nem elérhető roob

« Reply #138 Dátum: 2010, 06 25, 01:07:16 »
Írtam a Samsung Supportnak a Kiessel kapcsolatban és azt a választ kaptam, hogy nem támogatja a 64 bites oprendszereket. Dolgoznak rajta...
Ezt persze a Samsung saját honlapján elfelejtették kiírni - gondolom azt sem fogják nagy dobra verni, ha egyszercsak már támogatja.  :hmm:

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: iGO / Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S III
  • PDA ROM: XXLEF
« Reply #139 Dátum: 2010, 06 25, 11:14:09 »
Köszi, ezt fogom tenni, már lassan úgyis csukott szemmel tudok telepíteni  :D

Nem tudjátok, mikor vánszorog már fel a magyar Samu oldalra a készülékünk? Tiszta röhej már...  >:(
A magyar Samsung Mobile oldalára felkerült már, mint hamarosan érkező mobil....

Egyébként akinek megvan már a készülék, tudna nekem valamit mondani róla? Párom szeretne nagyon egy Wave-et és gondoltam utána kérdezek kicsit. :) Milyen maga a telefon? Esetleg valami "rossz" tulajdonság?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kcst

« Reply #140 Dátum: 2010, 06 25, 21:21:31 »
A magyar Samsung Mobile oldalára felkerült már, mint hamarosan érkező mobil....

Egyébként akinek megvan már a készülék, tudna nekem valamit mondani róla? Párom szeretne nagyon egy Wave-et és gondoltam utána kérdezek kicsit. :) Milyen maga a telefon? Esetleg valami "rossz" tulajdonság?

Szia!

Mire megjelenik "odakint", a vasfüggönyön túl a Wave 2, talán nálunk is lesz már Wave 1... :-(

Szóval: nekem ez az első érintőkijelzős telefonom, de nagyon tetszik. Nagyon érzékeny a kijelzője, gyönyörű a képe, az oprendszerrel kapcsolatban nekem, laikusnak egyáltalán nincs az az érzésem, hogy "még dolgoznak rajta, csak gyorsan kiadták". Persze progi az még kevés van rá az Androidhoz képest...

Ezenkívül egészen pazar anyagból van, szálcsiszolt (asszem, így mondják :-)) fém, tökéletesen illesztve mindenhol, szerintem nagyon szép és elegáns telefon.

Eddig egyetlen negatívum van, ami lehet, hogy csak nekem fáj: kicsit a fogása bizonytalan. Félek, hogy kiesik a kezemből, de lehet, hogy csak nem  szoktam még meg, hogy ilyen vékony.

A kamerával kapcsolatban: érdekes módon (de én első sorban nem a kameráért vettem meg) én azt tapasztaltam, hogy a videó jobb minőségű, mint a fénykép. De lehet, hogy nem jól állítottam be. Azért a kompakt fényképezőt nem tudom lecserélni vele... Az MP4 lejátszómat viszont már eladtam...  :ok:

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #141 Dátum: 2010, 06 26, 11:07:48 »
Szia!

Mire megjelenik "odakint", a vasfüggönyön túl a Wave 2, talán nálunk is lesz már Wave 1... :-(

Szóval: nekem ez az első érintőkijelzős telefonom, de nagyon tetszik. Nagyon érzékeny a kijelzője, gyönyörű a képe, az oprendszerrel kapcsolatban nekem, laikusnak egyáltalán nincs az az érzésem, hogy "még dolgoznak rajta, csak gyorsan kiadták". Persze progi az még kevés van rá az Androidhoz képest...

Ezenkívül egészen pazar anyagból van, szálcsiszolt (asszem, így mondják :-)) fém, tökéletesen illesztve mindenhol, szerintem nagyon szép és elegáns telefon.

Eddig egyetlen negatívum van, ami lehet, hogy csak nekem fáj: kicsit a fogása bizonytalan. Félek, hogy kiesik a kezemből, de lehet, hogy csak nem  szoktam még meg, hogy ilyen vékony.

A kamerával kapcsolatban: érdekes módon (de én első sorban nem a kameráért vettem meg) én azt tapasztaltam, hogy a videó jobb minőségű, mint a fénykép. De lehet, hogy nem jól állítottam be. Azért a kompakt fényképezőt nem tudom lecserélni vele... Az MP4 lejátszómat viszont már eladtam...  :ok:
Köszi szépen. :) Többiek véleményét is várom azért, akár privátban, hogy milyen a telefon. :)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #142 Dátum: 2010, 06 26, 11:31:19 »
Köszi szépen. :) Többiek véleményét is várom azért, akár privátban, hogy milyen a telefon. :)
Igen, nyilván mindenki privátban írja meg...  ::) Aztán majd azoknak is küldjék el mégegyszer, akiket szintén érdekel, biztos csak összesen 2-3 ember van ilyen. :)
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #143 Dátum: 2010, 06 26, 11:51:39 »
Igen, nyilván mindenki privátban írja meg...  ::) Aztán majd azoknak is küldjék el mégegyszer, akiket szintén érdekel, biztos csak összesen 2-3 ember van ilyen. :)
Jóvannaaaa. :)))

Nem elérhető kcst

« Reply #144 Dátum: 2010, 06 26, 21:26:28 »
Üdv, guruk!

Van arra valamilyen ötletetek, hogy hol lehet azt beállítani, hogy amikor elindítom a netet, akkor ne csökkentett fényerejű legyen a képernyő? Hiába veszem föl 10-esre, becsukom, újra megnyitom és megint 4-es  :'(

Hadd döntsem már el én, hogy szeretném-e kímélni az akkut vagy nem...!

Köszi

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
« Reply #145 Dátum: 2010, 06 26, 21:47:23 »
Üdv, guruk!

Van arra valamilyen ötletetek, hogy hol lehet azt beállítani, hogy amikor elindítom a netet, akkor ne csökkentett fényerejű legyen a képernyő? Hiába veszem föl 10-esre, becsukom, újra megnyitom és megint 4-es  :'(

Hadd döntsem már el én, hogy szeretném-e kímélni az akkut vagy nem...!

Köszi
Nincs ilyen telefonom, de nincs ebben is fényérzékelő? Ha az be van kapcsolva, tuti amiatt nem állíthatod át.

Nem elérhető kcst

« Reply #146 Dátum: 2010, 06 26, 21:54:15 »
Nincs ilyen telefonom, de nincs ebben is fényérzékelő? Ha az be van kapcsolva, tuti amiatt nem állíthatod át.

Kösz a tippet, de sehol máshol nem veszi le a fényerőt, csak a netnél. És kipróbáltam, belevilágítottam lámpával és akkor is sötét, meg sötétben is sötét...

Nem elérhető kcst

« Reply #147 Dátum: 2010, 06 26, 22:26:22 »
Azt tudtátok, hogy a menü gomb és a lezáró gomb (jobb oldalt felül) egyszerre történő megnyomásával egy tökéletes minőségű pillanatfelvételt tudtok készíteni a kijelző képéről?

A képet egyből elmenti a képek közé, rákérdezés nélkül.

Ez nagyon hasznos dolog!

:taps:

Nem elérhető kcst

Fájl- és könyvtárvédelem
« Reply #148 Dátum: 2010, 06 27, 09:54:28 »

Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogyan lehetne bizonyos fájlokat vagy könyvtárakat levédeni? Ciki, ha a nagy telefonmutogatás közben nem pont olyan videó nyílik meg, amire az ember büszke...  :oops:

Találtam is valamit: ha a saját fájlok között böngészek és az alsó felugró menüből kiválasztom a Védelem pontot, akkor listanézetben felsorolja az összes fájlt és mindegyik mellett megjelenik egy-egy nyitott lakat. Igen ám, de hiába kattintok rá, nem záródik be, nem tudok jelszót írni, semmi. Csak kijelöli az adott sort és úgy marad nyitottan a lakat...  :'(

Pedig nem lenne rossz...

Ötlet?

Köszi

Nem elérhető rondzsy89

• T-Partner
    • Twitter
Re: Fájl- és könyvtárvédelem
« Reply #149 Dátum: 2010, 06 27, 11:19:03 »
Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogyan lehetne bizonyos fájlokat vagy könyvtárakat levédeni? Ciki, ha a nagy telefonmutogatás közben nem pont olyan videó nyílik meg, amire az ember büszke...  :oops:

Találtam is valamit: ha a saját fájlok között böngészek és az alsó felugró menüből kiválasztom a Védelem pontot, akkor listanézetben felsorolja az összes fájlt és mindegyik mellett megjelenik egy-egy nyitott lakat. Igen ám, de hiába kattintok rá, nem záródik be, nem tudok jelszót írni, semmi. Csak kijelöli az adott sort és úgy marad nyitottan a lakat...  :'(

Pedig nem lenne rossz...

Ötlet?

Köszi
És ha esetleg átrakod egy másik mappába? És akkor tudod, hogy na azt a mappát nem mutogatjuk. :)