2024, 11 28, 16:09:51

Szerző Téma: Omnia Kijelző javítása cseréje.  (Megtekintve 127836 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
Re: Omnia Kijelző javítása cseréje.
« Reply #550 Dátum: 2010, 08 21, 16:19:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Közben megoldódott. A jobb oldali szalagkábelt nagynehezen sikerült vonalig tolni. És láss csodát, működött. Nagyon köszönöm a segítséget, ezer hála, már azt hittem, hogy dobhatom a kukába a kijelzőt

Szivesen!  :ok: :taps:
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #551 Dátum: 2010, 08 21, 19:25:14 »
Tegnap ugye sikerült működésre bírni a kijelzőt meg a digitalizálót. csak mivel siettem munkába reggel, nem volt időm még tesztelni a telót. Melóba vettem észre, hogy nem működik a hangerőgomb, se a kamera gomb, se a navigációs gomb, se a hívás lerakó gomb, se a jobb oldali soft gomb.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #552 Dátum: 2010, 08 21, 20:59:45 »
Tegnap ugye sikerült működésre bírni a kijelzőt meg a digitalizálót. csak mivel siettem munkába reggel, nem volt időm még tesztelni a [NEM TELÓ!]t. Melóba vettem észre, hogy nem működik a hangerőgomb, se a kamera gomb, se a navigációs gomb, se a hívás lerakó gomb, se a jobb oldali soft gomb.

Olvass vissza is kérlek... Most segítettem hasonló ügyben... rosszul raktál össze valamit... valamelyik gomb nyomódik valószínűleg... ez általában a kamera gomb...szét kell szedni és meg kell próbálni újra összerakni... (érdemes az eredeti gombokkal ha nem kopottak nagyon)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #553 Dátum: 2010, 08 22, 09:10:26 »
még mielőtt írtad volna, visszaolvastam és megcsináltam, csak közöltem a jelenséget :) az utángyártott kameragomb volt a ludas. visszaraktam a gyárit, ami ugyan picit kopottas, de legalább működik :)
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #554 Dátum: 2010, 08 22, 10:53:08 »
még mielőtt írtad volna, visszaolvastam és megcsináltam, csak közöltem a jelenséget :) az utángyártott kameragomb volt a ludas. visszaraktam a gyárit, ami ugyan picit kopottas, de legalább működik :)

Mindig azzal a nyüves kamera gombbal van a baj...  :( :(

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #555 Dátum: 2010, 08 22, 14:43:58 »
Mindig azzal a nyüves kamera gombbal van a baj...  :( :(

azért ne felejtd el hogy nem eredeti volt a gomb.  Meg egy ilyen művelet odafigyelést, türelmet, kitartást illete precizitást követel.
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #556 Dátum: 2010, 08 22, 17:45:19 »
azért ne felejtd el hogy nem eredeti volt a gomb.  Meg egy ilyen művelet odafigyelést, türelmet, kitartást illete precizitást követel.

akkor pontosítok... mindig azzal a nyüves utángyártott kameragombbal van a gond... én 3 házat is vettem és egyikbe se volt tökéletes a kameragomb... pedig odafigyeléssel és szakértéssel szereltem össze. Sőőt azt hittem láma vagyok és elvittem máshoz is... és közölték hogy nem vagyok láma... sz*r az utángyártott cucc :S Sajnos ezekre egyre többen panaszkodnak... sorjás vagy nem illeszkedik rendesen, esetleg nyomódik, sőőt nekem olyan is van ami nincs rendesen lefújva :S a fele zöld :S

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #557 Dátum: 2010, 08 23, 00:36:17 »
Hát, de általánosan mindig van probléma az utángyártott cuccokkal. Én például vettem a régi suzuki swiftemhez fehér utángyártott indexet. Az balos index tökéletesen felment, a jobbosnál meg kicsit máshol volt a csavarnak a járata, ezért lehetetlen volt becsavarni azt a tartócsavart. Csak úgy sikerült, hogy kitágítottam csavarhúzóval a járatot, hogy sréhen be lehessen csavarni a csavart. Szóvel ez minden utángyártott cuccra érvényes. Omniára visszatérve, sajnálom hogy nem jó az utángyártott kameragomb, mert a gyárija már nagyon kopott és jó lett volna ha nem lóg ki a sorból semmi se.
Pda kronológia:

Nem elérhető barta3

• PDA: HTC
  • PDA ROM: WILDFIRE S
Help!
« Reply #558 Dátum: 2010, 08 25, 09:30:19 »
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a kijelzőm néha lefagy,van úgy,hogy hetekig semmi gond, aztán meg egy nap 5x is lefagy.Hívni tudnak,fogadni is tudom és érintésre a képernyő is bekapcsol.Viszont semmit nem tudok csinálni rajta. Valakinek valami ötlete???Vagy irány a szerviz?

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
Re: Help!
« Reply #559 Dátum: 2010, 08 25, 09:34:19 »
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a kijelzőm néha lefagy,van úgy,hogy hetekig semmi gond, aztán meg egy nap 5x is lefagy.Hívni tudnak,fogadni is tudom és érintésre a képernyő is bekapcsol.Viszont semmit nem tudok csinálni rajta. Valakinek valami ötlete???Vagy irány a szerviz?
a készülék fagy le, nem a kijelző
lehet beragadt valami programod vagy registry.
tisztísd meg cleartemp-el először, ah nem segít, csinálj egy pim backupot, aztán mehet a hr
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető longhair

• PDA: Samsung S7
  • PDA ROM: Gyári 7.0
« Reply #560 Dátum: 2010, 08 26, 12:44:22 »
Ha van valakinek esetleg felesleges szerszámkészlete érintő cseréhez jelentkező lennék rá :D
1 nappal a gari lejárta előtt vittem vissza érintő cserére, ki is cserélték, de csak most vettem észre, hogy poros lett alatta, és takaríthatnékom lett  :taps:

Nem elérhető füli

• PDA: samsung galaxy s 2
  • PDA ROM: i9100XXLPQ
« Reply #561 Dátum: 2010, 08 26, 13:10:54 »
Ha van valakinek esetleg felesleges szerszámkészlete érintő cseréhez jelentkező lennék rá :D
1 nappal a gari lejárta előtt vittem vissza érintő cserére, ki is cserélték, de csak most vettem észre, hogy poros lett alatta, és takaríthatnékom lett  :taps:

azt megtudhatnánk hogy merre fele lax h esetleg ki van közelebb hozzád!

Nem elérhető longhair

• PDA: Samsung S7
  • PDA ROM: Gyári 7.0
« Reply #562 Dátum: 2010, 08 26, 13:13:14 »

azt megtudhatnánk hogy merre fele lax h esetleg ki van közelebb hozzád!
csepelen lekom, de a XV-ben dolgozom, szóval ezen a vonalon mozgom minden nap  :p

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
« Reply #563 Dátum: 2010, 08 30, 14:50:05 »
Sziasztok!
Nekiveselkedtem, és kicseréltem a digitizert, ami elsőre csont nélkül sikerült  :taps:
Viszont nagy izgalomban (még nem csináltam sose ilyet) véletlenül rosszul vettem le az antenna csatlakozóját, így a csati az alaplapon maradt, a kábel meg a kezemben  :'(
Összerakásnál sikerült valahogy visszadugdosni bele, de gyanítom, hogy nem lett tökéletes, mert a GPS nem fog egy árva holdat se. Minden más jól működik, telefon max térerőn, WIFI is megy, csak az a fránya GPS nem akar működni.
Az a bizonyos antennakábel pontosan minek a kábele, és lehet-e valahogy javítani, vagy cserélni?
Javításra nem mernék vállalkozni, mert annyira pici, hogy tuti csak tovább rontanám a helyzetet, cseréhez meg nem találtam alkatrészt sehol.
Valakinek volt már ilyen, esetleg tudtok helyet, ahol megcsinálják, és nem annyit kérnek, amennyiből új telefont veszek?
Előre is köszi

Nem elérhető LapiszI

• PDA: Galaxy S8
« Reply #564 Dátum: 2010, 09 01, 17:04:10 »
Üdv mindenkinek. Sajna halódik a digitalizáló az omniámon. Ha valakinek van elfekvőben, vevő vagyok rá.

Nem elérhető vector30

• Navigáció / Navigation: HTC Touch Diamond P3700
  • PDA: HTC Touch Diamond P3700
  • PDA ROM: 270809 V1
« Reply #565 Dátum: 2010, 09 02, 10:13:13 »
Sziasztok!
Bocs hogy ide is beírom, se sürgős lenne.
Sajnos az én kedvencemet is utolérte az érintőpanel csere.
Én olyan emberkét keresek Budapesten aki be tudna szerezni ilyen érintőpanelt, és kijelzőpanelt reális áron és ki is tudná cserélni, mivel én elég béna vagyok az ilyen műveletekben, és nem szeretnék kárt okozni az én kicsikémben.
Garanciám már nincs a készüléken, mert akkor biztos szakszerviz lenne a megoldás.
Ha valaki tudna ebben segíteni azt nagyon megköszönném.

Nem elérhető xcamper

• PDA: Omnia
  • PDA ROM: XDHI1
« Reply #566 Dátum: 2010, 09 03, 21:06:39 »
Hello mindenki!
A mai napon kaptam egy i900-ast a barátomtól. 2 problémám van vele. Minden megjelenő kép jól néz ki, de ha a fényképezőgéppel csinálok képet és azt visszanézem olyan, mintha 8bites lenne a kép színárnyalata. Viszont számítógépre ha felteszem teljesen jó minden. A másik problémám, hogy ha a képernyő jobb szélére kattintok akkor 1cm-rel beljebb érzékeli. A telefon digitizer cserén esett át. Szerintetek mi lehet a hiba? Esetleg utángyártott vagy csak simán rossz digitizert tettek bele (bár attól nem tudom a fénykép miért jelenik meg rosszul)?
Köszönöm az 5leteket meg minden egyebet előre is.

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #567 Dátum: 2010, 09 03, 21:23:42 »
Hello mindenki!

A másik problémám, hogy ha a képernyő jobb szélére kattintok akkor 1cm-rel beljebb érzékeli. A telefon digitizer cserén esett át. Szerintetek mi lehet a hiba? Esetleg utángyártott vagy csak simán rossz digitizert tettek bele (bár attól nem tudom a fénykép miért jelenik meg rosszul)?
Köszönöm az 5leteket meg minden egyebet előre is.

Kalibráld újra, hátha csak ez a baja.

Nem elérhető xcamper

« Reply #568 Dátum: 2010, 09 03, 21:42:36 »
Kalibráld újra, hátha csak ez a baja.
Elfelejtettem mondani...nem vagyok kezdő a win mobile terén....csak a hardver terén. Ez volt az első amit megtettem és csak nyomhattam, nyomhattam, nyomhattam a végtelenségig mert nem történt semmi. Más 5let?

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #569 Dátum: 2010, 09 03, 21:49:51 »
Elfelejtettem mondani...nem vagyok kezdő a win mobile terén....csak a hardver terén. Ez volt az első amit megtettem és csak nyomhattam, nyomhattam, nyomhattam a végtelenségig mert nem történt semmi. Más 5let?

A kalibrációnál nem lépett tovább ?? Ezt jelentené a nyomkodtam-nyomkodtam ??

Nem elérhető xcamper

« Reply #570 Dátum: 2010, 09 03, 21:53:58 »
A kalibrációnál nem lépett tovább ?? Ezt jelentené a nyomkodtam-nyomkodtam ??
Igen. 5* kezdtem neki de a "célkereszt" mindig körbefutott és sosem lépett ki a kalibrációból a program.

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #571 Dátum: 2010, 09 03, 21:59:36 »
Igen. 5* kezdtem neki de a "célkereszt" mindig körbefutott és sosem lépett ki a kalibrációból a program.

Akkor haldoklik.
Az ideiglenes megoldás : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető xcamper

« Reply #572 Dátum: 2010, 09 03, 22:02:19 »
Akkor haldoklik.
Az ideiglenes megoldás : You are not allowed to view links. Register or Login

Ahogy megkapom hozzá az adatkebelt is megcsinálom a ROM frissítést. Ha azzal sem változik gondolom a digitizerrel van a gond és akkor csere. Kösz mindent!

Nem elérhető xcamper

« Reply #573 Dátum: 2010, 09 06, 16:46:19 »
Hy!
Lenne még egy olyan problémám, hogy kamera üzemmódban a kijelzőn megjelenő kép olyan, mintha "8 bites" lenne. A készített kép is "8 bitesen" jelenik meg, viszont számítógépen tök normális. És sok minden más helyen is a nagyobb képek olyanok, mintha "8 bites"lenne. A kis ikonoknál nincs semmi gond. Szerintetek ez szoftver hiba, alapból ilyen lenne az omnia, vagy az lcd halt meg benne.You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető dooky

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Amestris V5.1_JVT_SEMA1.8
« Reply #574 Dátum: 2010, 09 07, 09:21:38 »
Sziasztok,

Lenne nekem egy dobozos 1.5 eves omniam, kijelzohibas. Ha kell valakinek eladom apropenzert, mar vettem egy sgs-t. PU-ben dobjatok ram egy ajanlatot es adok bovebb infot.