2024, 11 24, 21:43:12

Szerző Téma: Omnia Kijelző javítása cseréje.  (Megtekintve 127697 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sanzaa

• Navigáció / Navigation: Omnia
  • PDA: SE P900, Htc Tytn, Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900xdhk1/xdhk2
Re: Omnia Kijelző javítása cseréje.
« Reply #600 Dátum: 2010, 10 04, 20:07:06 »
Vettem digiter, ma kicseréltem(Videó nélkül) Hiper érzékeny lett. Azonban egy leírásban sem írták, hogy az Lcd-ről le kell szedni az előző ragasztó maradnyt, mivel az nyomot hagy. A kérdésem: leszedhető-e az új digitizer és felrakható-e újra? Összerakni sokkal nehezebb egyébként. A fémkeretet nem tudtam a helyére pattintani, most elég csálén áll.

Nem elérhető Green Berett

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Xiaomi Redmi Note
« Reply #601 Dátum: 2010, 10 04, 20:37:55 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Vettem digiter, ma kicseréltem(Videó nélkül) Hiper érzékeny lett. Azonban egy leírásban sem írták, hogy az Lcd-ről le kell szedni az előző ragasztó maradnyt, mivel az nyomot hagy. A kérdésem: leszedhető-e az új digitizer és felrakható-e újra? Összerakni sokkal nehezebb egyébként. A fémkeretet nem tudtam a helyére pattintani, most elég csálén áll.
Miért is kell leszedni a ragasztó maradványt ???, akkor hogy ragad az új panel a helyére ???. Ugyanis a ragacs a "porvédő". És hol hagy nyomot ???. Egyébként szerintem vissza lehet tenni, már nekem is volt olyan hogy a hangszóró rácsot meg kellett igazítani, de az egészet nem kellett visszabontani.

Nem elérhető Sanzaa

« Reply #602 Dátum: 2010, 10 04, 22:19:46 »
Miért is kell leszedni a ragasztó maradványt ???, akkor hogy ragad az új panel a helyére ???. Ugyanis a ragacs a "porvédő". És hol hagy nyomot ???. Egyébként szerintem vissza lehet tenni, már nekem is volt olyan hogy a hangszóró rácsot meg kellett igazítani, de az egészet nem kellett visszabontani.
Az egész kijelzőn hatalmas folt tanyázik. Mint egy beázott plafon.A digitizeren lévő ragacstól marad, nem az Lcd-n lévőtől. Akkor holnap nekiesek megint. Alkoholos arceszes fültisztítóval meg merjem tisztítani?

Nem elérhető bchristophe

• PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1 (sima vodás =()
« Reply #603 Dátum: 2010, 10 05, 18:51:06 »
Nekem félkör alakban világosabb foltok vannak a képernyőn, elég zavaró, főleg ha épp fekete az a rész (mondjuk filmnézés közben) :(. Emiatt kicserélnék az LCD-t garanciálisan? Vagy esetleg házilag ki lehet cserélni?

Amúgy ha csak a házat akarom cserélni, akkor azzal együtt cserélni kell az érintőpanelt is?

Köszi a segítséget! :)

Nem elérhető füli

• PDA: samsung galaxy s 2
  • PDA ROM: i9100XXLPQ
« Reply #604 Dátum: 2010, 10 05, 18:55:34 »
Az egész kijelzőn hatalmas folt tanyázik. Mint egy beázott plafon.A digitizeren lévő ragacstól marad, nem az Lcd-n lévőtől. Akkor holnap nekiesek megint. Alkoholos arceszes fültisztítóval meg merjem tisztítani?

háát én a helyedbe nem tenném azt mivel hogy az uj digitizer hátulján van a ragaszto és ha azt alkoholos cucal leszeded akkor nem hinném hogy rendesen fog passzolni.
de ha nagyon vészes a folt akkor leszedheted csak azért haggyál rajta ragasztot h valami fogja.

amugy a külsö fém keretet azt nem kell pattintani csak simán felteszed (a hangszoronál tedd oda elösször és simán felmegy) és 2 csavarral a tuloldalt megfogatod

majd ha megcsináltad irj hogy hogyan sikerült

Nem elérhető füli

• PDA: samsung galaxy s 2
  • PDA ROM: i9100XXLPQ
« Reply #605 Dátum: 2010, 10 05, 19:03:37 »
Nekem félkör alakban világosabb foltok vannak a képernyőn, elég zavaró, főleg ha épp fekete az a rész (mondjuk filmnézés közben) :(. Emiatt kicserélnék az LCD-t garanciálisan? Vagy esetleg házilag ki lehet cserélni?

Amúgy ha csak a házat akarom cserélni, akkor azzal együtt cserélni kell az érintőpanelt is?

Köszi a segítséget! :)

ha a házat ki akarod cserélni akkor nem muszáj az érintöt is cserélned
amugy sztem az lcd t azt kötve hinném hogy othon egy hétköznapi felhasználo ki tudná cserélni....az érintö az más...azt könnyü.

ha garanciális a pda akkor kötelesek megcsinálni hogy ne legyenek rajta foltok!

amugy ha már volt rajta érintörész cserélve elözöleg lehet h egy kis porszem v valami bekerült alá és amiatt csinálja amit csinál vagy a régi ragasztorol maradt ott egy kevés esetleg

Nem elérhető bchristophe

• PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1 (sima vodás =()
« Reply #606 Dátum: 2010, 10 06, 18:42:27 »
ha a házat ki akarod cserélni akkor nem muszáj az érintöt is cserélned
amugy sztem az lcd t azt kötve hinném hogy othon egy hétköznapi felhasználo ki tudná cserélni....az érintö az más...azt könnyü.

ha garanciális a pda akkor kötelesek megcsinálni hogy ne legyenek rajta foltok!

amugy ha már volt rajta érintörész cserélve elözöleg lehet h egy kis porszem v valami bekerült alá és amiatt csinálja amit csinál vagy a régi ragasztorol maradt ott egy kevés esetleg

Köszi a választ! Amúgy az biztos, hogy nem a kijelzőn van a gond, hanem benne, még nem volt rajta semmi cserélve.

Nem elérhető dantrew

• PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1
« Reply #607 Dátum: 2010, 10 08, 06:43:54 »
Sziasztok!
Új vagyok a topic-ban, de sok hasznos információhoz jutottam általatok, nem beszélve a videoról. Köszönöm!
Azért bátorkodom csatlakozni Hozzátok, hogy leírjam a jó tapasztalataimat. A napokban rendeltem a zsibvasar.hu-n egy komplett omnia házat. Nagyon komoly a csomag, minden volt benne amire szükség lehet. Természetesen digitalizáló és szerszámok is. A minőség abszolút a gyári, ha nem jobb. Az eladó hihetetlen korrekt. 2 napon blül utánvétellel kézhez vehettem a csomagot. Az átszerelés a video alapján kb. 1,5 órámba került, de megérte. Az eredmény pazar! A másfél éves leharcolt "vas" gyönyörű lett!

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #608 Dátum: 2010, 10 08, 06:48:02 »
Sziasztok!
Új vagyok a topic-ban, de sok hasznos információhoz jutottam általatok, nem beszélve a videoról. Köszönöm!
Azért bátorkodom csatlakozni Hozzátok, hogy leírjam a jó tapasztalataimat. A napokban rendeltem a zsibvasar.hu-n egy komplett omnia házat. Nagyon komoly a csomag, minden volt benne amire szükség lehet. Természetesen digitalizáló és szerszámok is. A minőség abszolút a gyári, ha nem jobb. Az eladó hihetetlen korrekt. 2 napon blül utánvétellel kézhez vehettem a csomagot. Az átszerelés a video alapján kb. 1,5 órámba került, de megérte. Az eredmény pazar! A másfél éves leharcolt "vas" gyönyörű lett!

:ok: :taps:  Gratulálok a sikeredhez!
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető zoolee10

• PDA: Huawei P8 LITE
« Reply #609 Dátum: 2010, 10 08, 12:34:46 »
Sziasztok!

Problémám a következő!
Az omniám kijelzőjét nem tudom bekalibrálni!  Az 5 pont megérintése után ujjra feldobja a kalibrálást és a végtelenségig tapogathatnám a kis kereszteket!
A kijelző ezáltal nem mindig ott müködik ahol megérintem!
Illetve a kijelző alsó részén látható egy világosabb folt! Főleg világos háttérnél látszódik!
Szerintetek?
Teljes kijelző csere, vagy csak a külső tapintó képernyő?

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #610 Dátum: 2010, 10 08, 14:03:17 »
Sziasztok!

Problémám a következő!
Az omniám kijelzőjét nem tudom bekalibrálni!  Az 5 pont megérintése után ujjra feldobja a kalibrálást és a végtelenségig tapogathatnám a kis kereszteket!
A kijelző ezáltal nem mindig ott müködik ahol megérintem!
Illetve a kijelző alsó részén látható egy világosabb folt! Főleg világos háttérnél látszódik!
Szerintetek?
Teljes kijelző csere, vagy csak a külső tapintó képernyő?

Digitalizáló csere

Nem elérhető zoolee10

« Reply #611 Dátum: 2010, 10 08, 20:25:29 »
Digitalizáló csere
Az a kijelző alatti folt kérdését is megoldja???

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #612 Dátum: 2010, 10 09, 05:50:52 »
Az a kijelző alatti folt kérdését is megoldja???

Remélhetőleg

Nem elérhető varnyas

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: samsung i900
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1
« Reply #613 Dátum: 2010, 10 09, 09:46:02 »
hali!
ha vkinek gondja lenne a digitizer cserével, szívesen elvállalom, Budapesten!

Nem elérhető zoolee10

« Reply #614 Dátum: 2010, 10 09, 19:23:49 »
hali!
ha vkinek gondja lenne a digitizer cserével, szívesen elvállalom, Budapesten!

Szerinted az előzőekben leirt hibát orvosolná egy digitizer csere?
Ha igen milyen árban vállalnád?

Nem elérhető Sanzaa

« Reply #615 Dátum: 2010, 10 09, 22:25:54 »
Nem nagy szám az érintő csere, ha az ember pontos infókat kap és nem olyan balszerencsés, balfax mint én. :) A story: Új digi meglett, omnia szétkap(videó nélkül, csak az itt található leírásra hagyatkozva) Régi digi le reszketve, új digi fel. Igen ám, csakhogy nem volt egy leírásban sem, hogy a régi digi ragacs maradványát szedjem le, mert igen ronda, ha arra tesszük az újat. De akkor nem mertem leszedni, gondoltam megkérdezlek titeket. Összeraktam, működött, de valamiért nagyon hézagos volt az előlap... Na másnap szétszedtem és rájöttem azért ilyen hézagos:
1. Beletört a Volume+ gomb feletti csavar a fém keretbe.
2. Letört a tetején lévő egyik kis műanyag fül, amely alá bemegy a fém csavarlyuk.
Utóbbit megragasztottam gond nélkül. A beletört csavart pedig megpróbáltam kifúrni, de eltört a  Vékony fúrószár.:/
Az új digit  elkezdtem leszedni. Leszedtem, letisztítottam arcesszel+ fogkefével és ekkor (most jön a poén) látom, hogy az ominózus folt még mindig ott van. Bizony az érintőt vettem ketté:) Hát ezzel már nem lehet mit kezdeni, eladót felhív, újat megrendel. Ezután leszedtem a maradék érintőt, az Lcd-ről viszont nem tudtam leszedni a ragacsot. Másnap vettem a patikában alkoholt(majdnem 600Ft!). Semmivel nem volt jobb, mint az arcesz. Fogkefével meg alkohollal és arcszesszel nagynehezen leszedtem, új digi fel. Eredmény: tiszta, érzékeny kijelző, az előlap viszont nem teljesen passzos a beletört csavar miatt:(
Ennyiért már új előlapot vehettem volna, de utólag okos az ember:/ Ha valaki, aki előlapot cserélt esetleg megszánhatna egy fém kerettel(nekem fekete van) emailem: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zoolee10

« Reply #616 Dátum: 2010, 10 09, 22:40:53 »
Nemtudom én még mindig attól tartok, hogy kijelzőt is cserélnem kell! A digitizer cseréjével csak az érzékenységét kapja vissza a pda kijelző!
Ezt most vettem az asszonynak, de igy már többe kerül a leves, mint a hús!
Enyém még garis! Ugyanez volt a szitu! Nekem mindkettőt cserélték! Most pöpec!
Mennyi egy LCD+ egy digitizer, ha a E bay ről van? ki tudna egy ilyet rendelni nekem? Mondjuk debreceni, vagy környéki , ha lenne az mégjobb volna!

Nem elérhető Sanzaa

« Reply #617 Dátum: 2010, 10 10, 12:17:08 »
Nemtudom én még mindig attól tartok, hogy kijelzőt is cserélnem kell! A digitizer cseréjével csak az érzékenységét kapja vissza a pda kijelző!
Ezt most vettem az asszonynak, de igy már többe kerül a leves, mint a hús!
Enyém még garis! Ugyanez volt a szitu! Nekem mindkettőt cserélték! Most pöpec!
Mennyi egy LCD+ egy digitizer, ha a E bay ről van? ki tudna egy ilyet rendelni nekem? Mondjuk debreceni, vagy környéki , ha lenne az mégjobb volna!
Nagyon valószínű, hogy nem kell cserélned az Lcd-t. Ha mindenhol normálisan látszik a kép, csak itt-ott homályos akkor csak a digi ramaty. Az Lcd-t ezen nehéz megsérteni. De azt szerintem forrasztani kell már. Te is tudsz rendelni, mert már van ebay.hu!

Nem elérhető zoolee10

« Reply #618 Dátum: 2010, 10 10, 15:10:44 »
Nagyon valószínű, hogy nem kell cserélned az Lcd-t. Ha mindenhol normálisan látszik a kép, csak itt-ott homályos akkor csak a digi ramaty. Az Lcd-t ezen nehéz megsérteni. De azt szerintem forrasztani kell már. Te is tudsz rendelni, mert már van ebay.hu!

Nekem igazából 1 fényesebb folt van az alsó fél középső részén a kijelzőnek!
És természetesen karcos a kijelző és kalibrálhatatlan, tehát a digit biztos cserélni kell!
Az még nem is volna gonnd!!

Nem elérhető zoolee10

« Reply #619 Dátum: 2010, 10 10, 15:15:24 »
Tudna nekem valaki rendelni egy digitizert csavarhúzóstól mindenestől?
Megnéztem et az ebay.hu.t. Ott is van vagy 175 fajta amit feldobott! Ki a csuda tudja melyik a jó!!

Nem elérhető Sanzaa

« Reply #620 Dátum: 2010, 10 10, 21:23:31 »
Szerintem megveheted(vetetheted) a legolcsóbbat. Kb 1500 péz.
Egyébként ti tapasztaltátok, hogy az új digi másfélszer vastagabb az eredetinél?

Nem elérhető zoolee10

« Reply #621 Dátum: 2010, 10 10, 22:21:25 »
Szerintem megveheted(vetetheted) a legolcsóbbat. Kb 1500 péz.
Egyébként ti tapasztaltátok, hogy az új digi másfélszer vastagabb az eredetinél?

Akkor akár ezt is megvehetném?

Nem elérhető Sanzaa

« Reply #622 Dátum: 2010, 10 11, 16:59:01 »
Basszus, de olcsó. :) Szerintem igen. Miért nem onnan vettem én is...

Nem elérhető Mobi

• Navigáció / Navigation: Igo 8.3.2.80621
  • PDA: Samsung Omnia I900 / SE Xperia X10
  • PDA ROM: DXID1
« Reply #623 Dátum: 2010, 10 12, 23:29:21 »
Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki hogy milyen rom van azon az Ominán ami a videóban látható? Nagyon tetszett a felület amikor tesztelte a videó végén.

Ericsson GH198 > Ericsson GA628 > Ericsson A1018 > Ericsson A2618 > Nokia 3210 > Siemens M35 > Ericsson T65 > SonyEricsson K750i > Samsung Omnia I900 > SonyEricsson Xperia X10

Nem elérhető Lütyő1

• Navigáció / Navigation: Samsung i900,Mio A701
  • PDA: Samsung i900
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #624 Dátum: 2010, 10 14, 12:18:03 »
Sziasztok!

Sajnos az a csati, amibe a digitalizáló kábele csúszik bele az alaplapon, egyenlő lett a nullával..Valakinek van tippje, hol lehetne szerezni?Vagy esetleg valaki, aki meg tudja csinálni?Azt se bánom, ha a kábel forrasztva lesz, de nekem ehez "nehéz"kezem van...Bp és környéke tökéletes lenne..