Helotok!
elöre le szeretném szögezni hogy ez az elsö postom ien témában ugyhogy van még mit tanulnom..elöre is bocsi a félreértésekért meg iesmi
jah és bocsi a képek minöségéért...nem valami jok
nos még régebben arra adtam a fejem hogy kicserélem az omniám teljes burkolatát ,kijelzöjét,gombokat,mindent.(karcos volt meg kopott sajna)
Ekkor fordultam Poc-Ok hoz hátha tud nekem segiteni valamiben de sajna kevesen jártasak a telefon szétszedésében.Igyhát magamtol kelet nekiálnom és megcsinálni amire válalkoztam.
Viszont a szenvedés meghozta gyümölcsét
most irnék egy kis segitséget azoknak akiknek omnia 1 esük van és esetleg kiváncsiak a belsöségeire a picurnak vagy ki szeretnék takaritani(megjegyzem enyémbe is volt mit takaritani)
Akkor kezdeném is:
elösször is nagyon fontos hogy higgadtan és tiszta környezetben tegyük amit teszünk mert a kijelzö és miegymás vonza a koszt (erröl késöbb bövebben irok)
Rendeltem egy oldalon a pda-hoz komplett házat amihez adtak szerszámokat is(képen látszik)
You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginUploaded with You are not allowed to view links.
Register or
LoginBalrol haladva:egy kis zacsi benne voltak a gombok,a kamerát fedö kis sapka(nem tom minek nevezzem),az érintö felület(nem a kijelzö),sajnos csavarokat nem adtak hozzá de a rigieket fel lehetett használni,az alsó hátlap fémkeret és a többit tudjátok.
Akkor itt bövebben kitérnék az érintö felületre:
ami érkezett sajnos nem fényképeztem le be volt csomagolva egy anti statikus csomagoloba és rá volt irva hogy pormentesen használando fel
nem tudom a képen menyire látszik de mindkét oldalán van egy folia abbol az also fele az ragasztós!
Mivel a kijelzöhöz nem csavar fogja hanem nagyon vékony áttlátszó ragasztó!
FONTOS hogy ezt a foliát csakis akkor vegyük le amikor teljessen szét van szedve a pda és már csak a helyére kell tenni az érintöt!!
hát akor kezdjük a szétszedést:
szedjük le a hátlapot,akkumulátort,SIM kártyát és memo karit vegyük ki.
Utána a kapott szerszámok közül használjuk a kereszt csavarhuzót és a négy sarkában lévö kicsi csavarokat szedjük ki(megjegyzem érdemes valami kis tárolo edény keriteni mert könnyen elvesznek az apro csavarok)
a csavarok be vannak ragasztozva ugyhogy ne lepödjetek meg ha kissé nehezen jönnek ki!!
Register or
Register or
Register or
Loginmiután sikerült kiszedni a 4 csavart használjuk azt a kis kék feszitö szerszámot és haladjunk körbe a pda szélén a krom keret alatt(érezni fogjuk h mocorog a hátulso lap)
itt ne féljünk töle hogy eltörjük mert elég hajlékony..jah és müanyag patentok fogják még a csavarokon kivül..hallani fogjuk amikor kipattan a helyéröl
itt szétszedésnél fokozottan ügyeljünk a kamera és a hangerö gombokra mert azok egy kis fémlapra vannak felültetve és könnyen eltörhetjük miközbe szedjük le a hátulját!!
ha sikerült leszedni a hátulját ezt fogjuk látni:
Register or
Register or
Register or
Loginitt már a gombok maguktol kipottyannak(kivéve a hivásfogado és lerako gomb) a helyükröl hiszen ez a hátoldal fogta a helyükre.
a kép baloldalán láthato a hátlap alján a pda antennája az a vékony lemez!
ezt egy éles szikével vagy késsel könnyen le tudjuk szedni hiszen csak müanyag sapkákra vannak rátéve és a vége le van olvasztva
utángyártott hátoldalba ezek nincsenek benne ..nekünk kell rátenni...szedjük le öket tegyük a helyére és forrasszuk el a végét...nem nehéz
azt hogy mi rejlik az a nagy fekete doboz alatt ami a kép jobb oldalán van ne kérdezzétek én is csak tippeltem h vagy a procija v iesmi...passz
nos folytatva a munkálatokat ki kell szedni még 2 db csavart és akkor lejön az elülsö krom keret:
Register or
Register or
Register or
Loginitt vigyázunk mert pont a csavar melett megy egy elég merev vezeték és könnyen megtörhet!!!de ki is lehet huzni hasonlo csatlakozoja van mint a számitogépbe az IDE csatlakozo.
ezek után ha kiszedtük a 2 csavart megforditva a pda-t a hanszoró felé tolva lejön a krom keret és kiesik a hivásfogadó gomb.
itt vigyázzunk nehogy az egeret kitörjük a helyéröl azt nem is piszkáltam maradt a helyén.
És akkor most jön a fekete leves!!!!...érintö felület csere!!
Ezt csak akor csináld meg ha mindenképp ki akarod cserélni az érintö felületet
pontosan kövessétek amit irok különben könnyen el lehet rontani az egész készüléket!
1.vissza kell forditani a pda-t.
az elözö képen ahol emlitettem hogy van az a kis fekete doboz...melette átloba 2 sarkán van 2 csavar...kicsavarni.
2.aztán 2 db szallagkábel megy bele abba a részlegbe oldalrol és felülröl...a csavarhuzoval a tövébe benyulva ovatosan huzzuk ki a helyéröl...
3.ha ez is megvan lassan emeljük fel és találunk még 2 szallag kábelt a vastagabb az egéré a keskeny az érintö felületé.
a keskenyet vegyük ki a helyéröl az elöbb leirtak alapján a vastagot nem szükséges hacsak nem akarunk uj egeret betenni.
4.most jön az a rész amit nem szivesen irok le....az érintö felület ugyebár ragasztva van...ha ujjat teszünk fel azt le kell szedni...vékony szikével a tetején kezdve lehetöleg ne a 3G-s kameránál ovatosan feszitsük fel majd kézzel szedjük le. a ragaszto annyira nem tart erösen nem kell félni
az érintö felület hajlani fog miközbe szeditek le...oan érzés mintha 2 vékony müanyag lap lenne egymáson!!
figyeljünk a szallagkábel merre megy és ugy füzzük vissza az ujjat is.
5.ha ez is megvan akkor meg pillanthatjuk az lcd kijelzöjét a pda-nknak
most fogjuk meg az uj érintö felületet és az alján lévö foliát szedjük le...látni és érezni is lehet h be van kenve ragasztoval.
tegyük a helyére.majd a szallag kábelét is tegyük a helyére.
valamint a másik 2 db szallagkábelt amit az oldalábol valamint a tetejéröl szedtünk ki tegyük vissza....jöhet a 2 db csavar...
6.ha megvan bizonyosodjunk meg hogy egyik szallagkábel sem lötyög a helyén mert akkor valami nem lesz jo!!
ha stimmel minden akor szedjük le az elsö foliát az érintö felület elejéröl majd tegyük a helyére a hivásfogado gombot és a krom keretet.
tuloldalt 2 csavarral megfogatjuk a krom keretet.és igy a pda eleje rendben is van.
7.most az uj hátoldalba tegyük bele az uj gombokat vagy a régiket a helyére
a nyakba akaszto fület 1 csavar fogja ..tegyük a helyére....valamint a kamera fedölapot pattintsuk a helyére de viszont a vakunak az a müanyag takaroját azt ragasztani kell sajnos.
8.ha ezek is megvannak vissza kell csak pattintani a hátoldalt ..vissza a 4 csavar sim kártya meg miegymás aproság és jöhet a probakör
ELLENÖRIZNI MINDEN FUNKCIOT (blutooth,wifi, MINDENT!!!!!!)
és a végére kapunk egy szinte vadonat uj készüléket
Register or
Register or
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Register or
Register or
Loginháát remélem segitettem valammiben.
azért ha még valakinek valami gondja baja van szoljon nyugodtan akár privátba is.....hátha tudok segiteni
és csak ovatosan!!!!!
köszönöm Poc-Ok nak az összes eddigi segitséget.....respekt
sziasztok