2024, 11 25, 01:38:07

Szerző Téma: Omnia Kijelző javítása cseréje.  (Megtekintve 127711 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető bladestudio

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
Re: Omnia Kijelző javítása cseréje.
« Reply #525 Dátum: 2010, 08 06, 19:32:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kedves Fórumozók! Egy kis segítségre lenne szükségem. A video alapján lépésről lépésre kicseréltem az ebay-ről rendelt digitalizert. Minden lépésre pontosan odafigyeltem, a cserét követően bekapcsolás után semmilyen érintésre nem reagál. Csináltam HR-t, akkor sem jó. visszaraktam a régit, hátha azzal megy, de most már azzal is ugyanez a gondom. Valaki tudja mit ronthattam el, vagy mi lehet a gond?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

Senki nem tud segíteni nekem?

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #526 Dátum: 2010, 08 06, 19:41:17 »
Senki nem tud segíteni nekem?

Nézd meg hogy az alaplapra mindent rendesen visszadugtál-e... lehet hogy valami nincs rendesen a helyén... érdemes lehúzni mindent és újra rádugni óvatosan... reméljük nem sérült semilyen kábeled...
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető bladestudio

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #527 Dátum: 2010, 08 06, 21:17:43 »
Nézd meg hogy az alaplapra mindent rendesen visszadugtál-e... lehet hogy valami nincs rendesen a helyén... érdemes lehúzni mindent és újra rádugni óvatosan... reméljük nem sérült semilyen kábeled...

A helyzet az, hogy ezeket már megpróbáltam, de nem vezetett eredményre!

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #528 Dátum: 2010, 08 06, 21:43:27 »
A helyzet az, hogy ezeket már megpróbáltam, de nem vezetett eredményre!

hmm... tehát a PDA megy... működik... viszont nem érzékel semmit... garis még?

Nem elérhető füli

• PDA: samsung galaxy s 2
  • PDA ROM: i9100XXLPQ
« Reply #529 Dátum: 2010, 08 07, 12:21:58 »
Egy olyan kérdésem lenne hogy az "alaplapot" lefogó két kis csavar ugyanakkora mint a házat rögzítő csavarok? csak azért mert hiányzik... és a másikból meg van több... próbáljam vele lefogatni vagy esélytelen és menjek boltba? :D

amikor leszedted a hátulját kiszedted a 4 db csavart a sarkaibol azok ugyan azok

valamint ami az elsö krom keretet fogja a helyére és ami az alaplapot fogja a helyére az a 2-2 csavar szintén ugyan az

Nem elérhető füli

• PDA: samsung galaxy s 2
  • PDA ROM: i9100XXLPQ
« Reply #530 Dátum: 2010, 08 07, 12:27:12 »

nem tom h után gyártott cuccokat vettél e vagy sem...de megnézted amikor leszedted a hátulját és látszodott az alaplap

a hátulja tuloldalán kell lennie 2 db vékony kis lemezkének ami a pda alján 4 db érintkezöre csatlakozik (visszább csináltam, is rola képet) .......azokat visza raktad rendesen??
vagy még esetleg ami a pda oldalán megy egy cékony kábel azt is vissza dugtad rendesen??(szintén van rola kép)

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #531 Dátum: 2010, 08 07, 12:38:07 »

amikor leszedted a hátulját kiszedted a 4 db csavart a sarkaibol azok ugyan azok

valamint ami az elsö krom keretet fogja a helyére és ami az alaplapot fogja a helyére az a 2-2 csavar szintén ugyan az

Nem ez vót' a kérdés de azért köszi!  :ok: Már régen megoldottam! ;) Jah és az alaplapot lefogó két csavar és a középházat rögzítő 4 csavar mérete egyértelműen eltér!  :D

Nem elérhető Tomy91

• PDA: i900 omnia
  • PDA ROM: i900XXHH9/CJHH9
« Reply #532 Dátum: 2010, 08 11, 18:09:10 »
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Hard reset után vagyok és a kalibrálásnál nem enged tovább. Tudom hogy a kijelzőm már nem jó és meg is rendeltem az újat, de nem lehetne valahogy megoldani hogy addig működjön a telóm??Nem lehet valahogy kihagyni a kalibrálást??

A segitséget előre is kösz!!!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #533 Dátum: 2010, 08 11, 18:23:10 »
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Hard reset után vagyok és a kalibrálásnál nem enged tovább. Tudom hogy a kijelzőm már nem jó és meg is rendeltem az újat, de nem lehetne valahogy megoldani hogy addig működjön a [NEM TELÓ!]m??Nem lehet valahogy kihagyni a kalibrálást??

A segitséget előre is kösz!!!
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető exciter

• PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: DTHJ5
« Reply #534 Dátum: 2010, 08 12, 18:52:55 »
Én is cseréltem egy digitalizálót! WOW... perfekt lett a kis aranyos.... :ok:
Hasznos volt a fórumot olvasni előtte! Köszi mindenkinek!

Nem elérhető peet2

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: i900
  • PDA ROM: i900XDHK1/XDHK2
« Reply #535 Dátum: 2010, 08 18, 22:31:08 »
Sziasztok!

Ma megvolt a komplett ház csere! Egyetlen egy problémám lenne csak! :( Nem működik néhány gom! :(
Egészen pontosan a mozgásérzékelős előlapi gomb ( a mozgást érzékeli), hiába nyomom be, hallom hogy kattan, de semmi interakció! A kamera gombja se működik és a hangerő lefele gomb sem, akár csak a menü gomb oldalt! :( Mindegyiket be tudom nyomni és kattan is a kontakt kapcsoló!
Továbbá, a kamera gomb nem olyan mint régen! Most már csak 1x "kattan", régen 2x (hisz fókuszálás majd képkészítés)!

Egyébként a digitizer nagyon tuti, piszok jó! De így nincs értelme élvezni! :( Ha nem tudok vele képet készíteni... :(

Valakinek valami ötlete? Holnap még szétszedem 1x, mert a bekapcsoló gomb nem az igazi, kicsit csálén áll! Még megpróbálom ismét összepattintani a házat, hátha működőképesek lesznek a gombok... :( De így nagyon szar a teló!
Én vótam...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #536 Dátum: 2010, 08 18, 22:37:44 »
Sziasztok!

Ma megvolt a komplett ház csere...

Megválaszoltad a saját kérdésedet... szedd szét mégegyszer mert valamelyik gomb valószínűleg nyomódik vagy érintkezik ezért nem érzékeli a többit... óvatosan pakold össze és figyelj oda hogy ne érjen semmi semmihez hozzá! A megfelelő összepakolásban a videók segíthetnek... nézz szét youtube-on  :ok:

Nem elérhető peet2

« Reply #537 Dátum: 2010, 08 18, 22:48:55 »
Megválaszoltad a saját kérdésedet... szedd szét mégegyszer mert valamelyik gomb valószínűleg nyomódik vagy érintkezik ezért nem érzékeli a többit... óvatosan pakold össze és figyelj oda hogy ne érjen semmi semmihez hozzá! A megfelelő összepakolásban a videók segíthetnek... nézz szét youtube-on  :ok:

3x kaptam szét és raktam össze már... És 2x le is teszteltem, hogy működik-e! De nem! :-[ Arra mit mondasz, hogy a hangerőt tudom növelni, ha nyomkodom, de csökkenteni nem! Ha folyamatosan érintkezik az egyik, akkor a másik miért tudom működésre bírni? ???

De most a hívás gombot se tudom működésre bírni... :-[ ???
Én vótam...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #538 Dátum: 2010, 08 18, 22:50:56 »
3x kaptam szét és raktam össze már... És 2x le is teszteltem, hogy működik-e! De nem! Grr... Arra mit mondasz, hogy a hangerőt tudom növelni, ha nyomkodom, de csökkenteni nem! Ha folyamatosan érintkezik az egyik, akkor a másik miért tudom működésre bírni???

Nekem is volt ilyen... a kameragomb nyomódott... szétszedtem összeraktam és működött! Hozzáteszem, hogy akárhogy akartam belerakni az utángyártott kameragombot nem sikerült... mindig ugyanazt értem el vele, tedd vissza a gyári kameragombot hátha azzal megy!  ;)

nyugi nyugi nyugi! Türelem... ha most nem megy, ne mérgelődj... holnap nyugodtan ülj le a fénynél és nézd meg...

Nem elérhető peet2

« Reply #539 Dátum: 2010, 08 18, 23:11:56 »
...nyugi nyugi nyugi! Türelem... ha most nem megy, ne mérgelődj... holnap nyugodtan ülj le a fénynél és nézd meg...

Nem mérgelődöm, csak nem tudtam leírni másképp! :D Néha működik a hívás gomb, néha meg nem! :( És, ha csak azt a kis tartó gumit teszem vissza a kamera és a hangerő gomboknál? :) Letesztelem majd rendesen... Az tuti hogy szét kapom, bár lehet hogy nem holnap... Festjük a szobámat...  ::)
Én vótam...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #540 Dátum: 2010, 08 18, 23:16:24 »
Nem mérgelődöm, csak nem tudtam leírni másképp! :D Néha működik a hívás gomb, néha meg nem! :( És, ha csak azt a kis tartó gumit teszem vissza a kamera és a hangerő gomboknál? :) Letesztelem majd rendesen... Az tuti hogy szét kapom, bár lehet hogy nem holnap... Festjük a szobámat...  ::)

Figy az hogy hol a gond könnyen ki lehet deríteni... megvan a középház, rajta a kijelző, azon a digitizer... másikoldalon az alaplap, arra dobd fel a 4 csavarral a takarót, majd aksi be... az elejével ne foglalkozz, nem kell rá a króm rész se... kapcsold be a készüléket óvatosan valami pöcökkel! Így kiderül hogy hol a hiba... mert ha valami nincs rendesen rádugva akkor azt most is észreveszed... ha meg így megy rendesen akkor tudni fogod hogy a gombokat nem tetted jól vissza! Ezt találtam még most ki neked :D

Szerk: a csavarokat csak picit csavard be!

Nem elérhető peet2

« Reply #541 Dátum: 2010, 08 19, 09:02:26 »
Figy az hogy hol a gond könnyen ki lehet deríteni...

Siker... Bár nem örülök neki!  :( A kopott, gyári gombokat kellett visszatenni! Működik! Köszönöm!

Egyébként Db-be bementem 2 mobiloshoz fólia ügyben! Mind a kettőnél 1500 ft felett van valami noname kínai! :D Inkább vaterázok kicsit!
Én vótam...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #542 Dátum: 2010, 08 19, 09:08:16 »
Siker... Bár nem örülök neki!  :( A kopott, gyári gombokat kellett visszatenni! Működik! Köszönöm!

Egyébként Db-be bementem 2 mobiloshoz fólia ügyben! Mind a kettőnél 1500 ft felett van valami noname kínai! :D Inkább vaterázok kicsit!

Nah örülök hogy sikerült, mondom ilyen van... azok az utángyártott gombok nem az igazik :S

fólia ügyben meg ha rám hallgatsz akkor ilyesmit veszel mert a legjobbak:

itt a plus változata is:

Szerk: itt egyébként jó sokat olvashatsz a témában: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető peet2

« Reply #543 Dátum: 2010, 08 19, 16:07:07 »
Nah örülök hogy sikerült, mondom ilyen van...

Előre is bocs az offért! :) Én Brando-ra vagy 3M-re gondoltam! A 3M pár száz Ft-tal olcsóbb és bár a fólia minőségét nem tudom, de azt igen, hogy a 3M nem egy rossz minőség! :)

És még egyszer köszönöm válaszod és segítséged! :)
Én vótam...

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #544 Dátum: 2010, 08 19, 16:12:22 »
Előre is bocs az offért! :) Én Brando-ra vagy 3M-re gondoltam! A 3M pár száz Ft-tal olcsóbb és bár a fólia minőségét nem tudom, de azt igen, hogy a 3M nem egy rossz minőség! :)

És még egyszer köszönöm válaszod és segítséged! :)

nm, sok sikert!  :ok:

Nem elérhető gvoczelka

• PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #545 Dátum: 2010, 08 20, 03:27:23 »
Sziasztok! a Segítségeteket szeretném kérni. Vettem vaterán komplett házat amibe a digitizer is benne van. Mindent óvatosan, odafigyeléssel szedtem szét, és raktam össze. Az új digitizer felkerült. Mindent gyengén, nem eröltetve dugtam vissza óvatosan. összeraktam a telefont, simkártya kksi berak, hátlap felpattint. bekapcs. Bekapcsol, hallom is a boot hangokat, viszont a képernyő meg se nyekken, se háttérvilágítás, de semmi. Mi lehet a probléma? Előre is köszi a választ
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #546 Dátum: 2010, 08 20, 06:15:13 »
Sziasztok! a Segítségeteket szeretném kérni. Vettem vaterán komplett házat amibe a digitizer is benne van. Mindent óvatosan, odafigyeléssel szedtem szét, és raktam össze. Az új digitizer felkerült. Mindent gyengén, nem eröltetve dugtam vissza óvatosan. összeraktam a telefont, simkártya kksi berak, hátlap felpattint. bekapcs. Bekapcsol, hallom is a boot hangokat, viszont a képernyő meg se nyekken, se háttérvilágítás, de semmi. Mi lehet a probléma? Előre is köszi a választ

Nincs rendesen csatlakoztatva a kijelző kábele vagy elmozdult stb... Igazítsd meg a You are not allowed to view links. Register or Login

(Szerk.: Ha mindent megigazítottál és úgy gondolod hogy nah most már jó, akkor teljes összeszerelés előtt próbáld ki! Ezt a műveletet úgy csináld ahogy pár hsz-szel fejjebb leirtam. a 4 csavaros takaróig kell összerakni.)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #547 Dátum: 2010, 08 20, 08:46:01 »
az oldalsó szalagkábel akar lenni a kijelző kábele a videó alapján gondolom. elméletileg benne van rendesen. Látok a csatlakozó mellett egy kis fehér vonalat, azzal kell egyvonalba lennie a szalagkábel fehér vonalának is gondolom. De teljesen 1vonalba nem tudom rakni a 2-t.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #548 Dátum: 2010, 08 20, 09:07:49 »
Közben megoldódott. A jobb oldali szalagkábelt nagynehezen sikerült vonalig tolni. És láss csodát, működött. Nagyon köszönöm a segítséget, ezer hála, már azt hittem, hogy dobhatom a kukába a kijelzőt
Pda kronológia:

Nem elérhető peet2

« Reply #549 Dátum: 2010, 08 21, 08:35:59 »
Közben megoldódott. A jobb oldali szalagkábelt nagynehezen sikerült vonalig tolni. És láss csodát, működött. Nagyon köszönöm a segítséget, ezer hála, már azt hittem, hogy dobhatom a kukába a kijelzőt
Ha van eBay-ről rendelni tudó ismerősöd, akkor az sem olyan drága... ;)
Én vótam...