Sziasztok!
Gondolkodom 1 iPhone 3 GS megvételén és szeretnék segítséget kérni.Semmit nem tudok az iphone kezelésről.Lenne 1 pár kérdésem.Lehet csak simán usb módban összekötni a pc-vel?A windows 7 tudja kezelni?Pontosan mi az itunes?Nehéz megcsinálni a jailbreaket?Egyáltalán mi az a JB?A szoftverfrissítés mennyire nehéz?A JB-t minden iPhone-nál meg lehet csinálni?Tudja kezelni az office dokumentumokat és a pdf fájlokat?Jó a böngészője?Van benne magyar billentyűzet?Az igo megy rajta rendesen?Milyen a kamerája?
Bocsi a sok kérdésért,de lécci válaszoljatok.
Köszi!
Huhh... Hahhh... Ennyi kérdést...
Nos ha már olvastál volna egy kicsit, akkor szinte minden kérdésre tudnád a választ, de akkor íme:
El lehet érni a készüléket csak símán usb-n keresztül is, viszont ennek több módja van, több szoftver van erre (pl. a Total Commanderből is elérheted Tpot-tal), de ha van otthon wifi-s routered, akkor azon keresztül még könnyebb, bár ehhez viszont már kell a JB. Egyébként van hivatalosan megvásárolható szoftver is, aminek segítségével ugyan kicsit lassabban, de szinténn tudod az egész készüléket böngészni (csak óvatosan!!!). Egyébként erre nem nagyon lesz szükséged, bár jó lenne tudni, hogy mire is fogod használni az iPhone-t.
Én Windows 7-et használok már jó ideje, minden probléma nélkül működik.
Az iTunes egy médiacenter, összeköttetés a PC és az iPhone között, illetve egy webáruház is egyben. Töltsd le az apple.com-ról és telepítsd fel, ezt már most is megteheted. Nyilván mivel még nincs készüléked, azt a részt nem fogod látni, de egyébként mindent. Csinálhatsz is egy US Store-t, ahol nem kell megadni bankkártyát (később megteheted ha fizetős programokat töltenél le), de ott akkor nyilván csak az ingyenes programokat töltheted le.
A JB segítségével a készüléket teljesen el tudod érni, minden részét, illetve lehetőséged nyílik jobban kiaknázni a hardver tudását, amiket még nem engedélyeztek vagy ha úgy jobban tetszik még tiltanak az alap rendszerben.
A JB-t könnyű megcsinálni, feltéve hogy ha meg tudod csinálni. Ugyanis már vannak olyan készülékek, amelynél változott a boot rész, így azokat egyelőre egyáltalán nem lehet JB-zni, a többinél lehetséges. Nem biztos, hogy szükséged lesz rá, mint már írtam jó lenne tudni, hogy mire is használnád, mik az igényeid.
Az office doksikat tudja kezelni, ha vásárolsz hozzá ingyenes vagy fizetős programokat, van belőlük egy adaggal, ugyanez a helyzet a pdf-vel. Alap esetben ha csak az e-mail-ben levő mellékletek megtekintésére van szükséged, akkor nem kell külön program, mert a levelezőből egy rakás típusú fájl-t meg tudsz nézni.
A böngészője nagyon jó. Használhatósága erősen közelít egy laptop-éhoz a képernyő nagyságát kivéve, de ez függ az internet kapcsolat sebességétől is. Persze azért a sebessége valamelyest lassabb, mint egy laptopon, de sokkal gyorsabb, mint egy Winmo-s készüléken. A Flash tartalmak nem jelennek meg, ez az Adobe bénaságának köszönhető...
Az igo megy rajta a szokásos betegségével, de ezen nem ugyanaz az igo van, mint Winmo-n. Ezen az igo amigo átirata van, de annak is egy erősen butított változata (amerikaiaknak írták...).
A kamerája tűrhető, mivel nincs rajta vaku, ezért sötétben nem használható, egyébként szerintem kategóriájához mérten egész normális képeket lehet vele készíteni. Arra jó, hogy mindig ott van nálam ha hirtelen kell... A videó felvétel korrekt, nem akad, a hang is rendben van. Sárkányölő kollega rakott is fel ide párat, keresd meg.
Én eddig nem bántam meg, hogy váltottam, azóta sokkal jobban haladok az ügyfeleknél is, a netezés meg élvezet a winmo-hoz képest.