2024, 11 24, 07:19:28

Szerző Téma: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag  (Megtekintve 31101 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zoltantorok90

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy s Advance i9070
  • PDA ROM: I9070XXLQL
Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #325 Dátum: 2014, 11 02, 16:54:27 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia!

A root jogról bővebben a FAQ-ban olvashatsz.

Rendszer alkalmazás eltávolításra végtelen számú, formátumú alkalmazás, módszer van. Ha az ember valamiben nem biztos érdemes előbb fagyasztani az appot, majd ha ebből idővel semmilyen látható gond nincs, utána takarítani. Erre talán a legjobb a Titanium Backup progi, mindkét funkciót tudja. Plusz el is tudod menteni a törölni kívánt appot, későbbi felhasználásra.

Vagy ha tudod mit csinálsz, és nem létfontosságú az app: (én is ezt használom, max újrahúzom a romot, ha elrontok vmit)

Telepíted, root jog, sutty a levesbe. :)
Köszönöm a gyors segítséget ;)

Nem elérhető zoltantorok90

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy s Advance i9070
  • PDA ROM: I9070XXLQL
« Reply #326 Dátum: 2014, 11 04, 17:52:10 »
Sziasztok. Egy dolgot vettem még észre ami nem működik nálam, mégpedig a tárcsázóba írt kódok nem hoznak fel semmit (*#1234# stb) ez esetleg amiatt van, hogy vissza kell állítani a kimentett efs mappát? Vagy csak a rom miatt nem működik?

Nem elérhető cremona

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: Samsung
« Reply #327 Dátum: 2015, 06 22, 11:09:58 »
Sziasztok!

A segítségetek kérném. Fel akarom telepíteni ezt a ROM-ot, de a hosszas kutakodás ellenére inkább megkérdezlek titeket biztos, ami biztos alapon.
A telómon most egy CM11 4.4.4 van, melyet a következő okok miatt akarok lecserélni:
- sokszor belassul elég durván, pedig agyonreseteltem már mindent
- 3-4 hete az egyik play services frissítés óta a GPS használhatatlan. A netes leírások egyike se használ, 2-3 másodpercenként összeomlik, ha be van nyomva a GPS (energiatakarékos módban is).

Tehát feltenném ezt a lájtos JB verziót, a lépésekben viszont nem vagyok biztos.
Ha jól értelmeztem, akkor
- először fel kell tennem egy gyári JB-et Odinnal (csomó helyen utánaolvastam, de ha jól tudom, akkor csak a PDA szekciót kell kijelölni, semmi mást - holott van, ahol a többit is bejelölik)
- Aztán fel kell tennem egy CoCore kernelt
- Majd ezt az 1.2-es ROM-ot.

Jól írtam? Esetleg mire kell még figyelnem? Nagyon mérges vagyok már erre a telóra, szóval jó lenne végre egy stabil rendszer. Köszi a segítséget előre is

Nem elérhető kilroy69

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQL 4.4.x random
Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #328 Dátum: 2015, 06 22, 12:34:17 »
Sziasztok!

A segítségetek kérném. Fel akarom telepíteni ezt a ROM-ot, de a hosszas kutakodás ellenére inkább megkérdezlek titeket biztos, ami biztos alapon.
A telómon most egy CM11 4.4.4 van, melyet a következő okok miatt akarok lecserélni:
- sokszor belassul elég durván, pedig agyonreseteltem már mindent
- 3-4 hete az egyik play services frissítés óta a GPS használhatatlan. A netes leírások egyike se használ, 2-3 másodpercenként összeomlik, ha be van nyomva a GPS (energiatakarékos módban is).

Tehát feltenném ezt a lájtos JB verziót, a lépésekben viszont nem vagyok biztos.
Ha jól értelmeztem, akkor
- először fel kell tennem egy gyári JB-et Odinnal (csomó helyen utánaolvastam, de ha jól tudom, akkor csak a PDA szekciót kell kijelölni, semmi mást - holott van, ahol a többit is bejelölik)
- Aztán fel kell tennem egy CoCore kernelt
- Majd ezt az 1.2-es ROM-ot.

Jól írtam? Esetleg mire kell még figyelnem? Nagyon mérges vagyok már erre a telóra, szóval jó lenne végre egy stabil rendszer. Köszi a segítséget előre is
Szia!
Ha vasig akarod gyalulni, akkor a 3 fájlos függetlent rakod fel. Ha csak simán, akkor 1 fájlost alkalmazod odinnál (ez a "csak pda"). Első mindent töröl a telóról (belső sd -t is).
Másodikként rootolod és cocore kernelt raksz fel.
Ezután jöhetnek a wipe dolgok, meg a format system és a rom. Majd ismét wipe, ahogy azt a témanyitóban leírta attika79.

Szerk.: vagy megpróbálod recoveryben full wipe után felrakni (format system, data, cache; wipe data, cache, dalvik). Odinnal viszont biztos jobb lesz. Vagy-vagy.
„Minél többet tudok, annál kevesebbet tudok”

Nem elérhető cremona

• PFC Fan
Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #329 Dátum: 2015, 06 22, 13:36:40 »
Szia!
Ha vasig akarod gyalulni, akkor a 3 fájlos függetlent rakod fel. Ha csak simán, akkor 1 fájlost alkalmazod odinnál (ez a "csak pda"). Első mindent töröl a telóról (belső sd -t is).
Másodikként rootolod és cocore kernelt raksz fel.
Ezután jöhetnek a wipe dolgok, meg a format system és a rom. Majd ismét wipe, ahogy azt a témanyitóban leírta attika79.

Szerk.: vagy megpróbálod recoveryben full wipe után felrakni (format system, data, cache; wipe data, cache, dalvik). Odinnal viszont biztos jobb lesz. Vagy-vagy.

Hali! Köszi szépen! 1 kérdés: mindenképpen a függetlent kell feltenni? Trémobilos a telóm.

Nem elérhető kilroy69

Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #330 Dátum: 2015, 06 22, 15:15:18 »
Hali! Köszi szépen! 1 kérdés: mindenképpen a függetlent kell feltenni? Trémobilos a telóm.
Nekem is tré, ha a függetlent rakod fel, eltűnnek a trésallangok :)

Nem elérhető cremona

• PFC Fan
Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #331 Dátum: 2015, 06 22, 20:45:48 »
Nekem is tré, ha a függetlent rakod fel, eltűnnek a trésallangok :)

No feltettem, meglátjuk. Sajna a teljes gyalulás elmaradt, mert sehol sincs többfájlos ROM. Anno lementettem még a GB trémobilos verzióját, de jelszóval van védve a tömörített fáj, a jelszó meg az android forumon volt felírva --> sztornó :( A fájljaim megmaradtak, ami nem tudom, mennyire jó dolog, legszívesebben legyalultam volna a fenébe.

Nem elérhető kilroy69

Re: Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #332 Dátum: 2015, 06 22, 21:36:56 »
No feltettem, meglátjuk. Sajna a teljes gyalulás elmaradt, mert sehol sincs többfájlos ROM. Anno lementettem még a GB trémobilos verzióját, de jelszóval van védve a tömörített fáj, a jelszó meg az android forumon volt felírva --> sztornó :( A fájljaim megmaradtak, ami nem tudom, mennyire jó dolog, legszívesebben legyalultam volna a fenébe.
Szerintem jó lesz (format system általában jót szokott tenni neki) :) . Ha nem, akkor ha lesz időm, felrakhatom a vasig gyalulós 3 fájlos független JB -t.

Nem elérhető cremona

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #333 Dátum: 2015, 06 22, 22:39:33 »
Szerintem jó lesz (format system általában jót szokott tenni neki) :) . Ha nem, akkor ha lesz időm, felrakhatom a vasig gyalulós 3 fájlos független JB -t.

Hát sajna ez se tökéletes:
- play storeben a frissítések megállnak a letöltésnél csomó ideig
- a laptop nem ismeri fel a telót USB-n keresztül :(
(na jó, az utóbbit orvosoltam egy kis machinálással, de az MTP mód nem akaródzik menni)

Nem elérhető kilroy69

Re: Re: Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #334 Dátum: 2015, 06 22, 23:27:17 »
Hát sajna ez se tökéletes:
- play storeben a frissítések megállnak a letöltésnél csomó ideig
- a laptop nem ismeri fel a telót USB-n keresztül :(
(na jó, az utóbbit orvosoltam egy kis machinálással, de az MTP mód nem akaródzik menni)
Az MTP -re az lehet a megoldás, hogy a "Számítógépes USB kapcsolatok" pontnál, amit valahol a tárhely menüpontnál találsz, végig zongorázod, kipipálod egymás után a PTP, UMS, majd MTP -t (gépen meg a sajátgépen látod a telót). Nekem ez jó szokott lenni (igaz kitkat van rajta most, de valami ilyesmi). No persze csak, ha fent van az usb kábel driver.

Nem elérhető cremona

• PFC Fan
« Reply #335 Dátum: 2015, 06 23, 00:18:05 »
Az MTP -re az lehet a megoldás, hogy a "Számítógépes USB kapcsolatok" pontnál, amit valahol a tárhely menüpontnál találsz, végig zongorázod, kipipálod egymás után a PTP, UMS, majd MTP -t (gépen meg a sajátgépen látod a telót). Nekem ez jó szokott lenni (igaz kitkat van rajta most, de valami ilyesmi). No persze csak, ha fent van az usb kábel driver.

Eddig ment, sajnos felejtős. Felraktam a 8.2-es kernelt, azon legalább a sima másolás megy, ha az USB beállításokban mókolok, de bosszantó, hogy az MTP nem megy. Pedig újraraktam a drivereket is :(
No sebaj. Azt meg megint nem értem, hogy a play store miért nem update-el. LEtölt egy fájlt mondjuk 93%-ig, aztán ott áll egy csomó ideig. Aztán ha szerencsém van, úgy 20 perc múlva telepíti.
Mindenféle reset megvolt már, a play store-t is újratettem, stb. Ötlet?
Mondjuk ennek is örülök, hogy ennyi van! Csak legyen stabil és ne omoljon össze a play services a GPS-től.

Nem elérhető cremona

• PFC Fan
« Reply #336 Dátum: 2015, 06 23, 09:08:24 »
Eddig ment, sajnos felejtős. Felraktam a 8.2-es kernelt, azon legalább a sima másolás megy, ha az USB beállításokban mókolok, de bosszantó, hogy az MTP nem megy. Pedig újraraktam a drivereket is :(
No sebaj. Azt meg megint nem értem, hogy a play store miért nem update-el. LEtölt egy fájlt mondjuk 93%-ig, aztán ott áll egy csomó ideig. Aztán ha szerencsém van, úgy 20 perc múlva telepíti.
Mindenféle reset megvolt már, a play store-t is újratettem, stb. Ötlet?
Mondjuk ennek is örülök, hogy ennyi van! Csak legyen stabil és ne omoljon össze a play services a GPS-től.

Oké, céges gépen működik gond nélkül. Nem tudom, mi lehet az otthonin a gond. :( No sebaj, majd megoldom. Talán a play store-os problémára is lesz orvosság idővel.