Azért meg kell védjem a Nexust!
Nem akarok flamet generálni, csak elfogulatlan véleményt írok így pár nap tapasztalata alapján. Az aksi üzemidőben remélem, igazad van, most nem tudok mit mondani, mert egyfolytában nyomkodom
Én a Nexus aksijával nagyon elégedett vagyok, az én használatom mellett (mindenféle sync megy, 3g net, telefon, sms, bluetooth zene, villogó trackball) elmegy 24 órát. Ha az iPhone is kibír majd ennyit push notifications-szel együtt (sajna megszoktam az Androidon, hogy rögtön jön minden, ráadásul itt semmi nem jelez csak csipog, meg a lockscreenen látom, ha felélesztem
), akkor elégedett leszek.
Először meg kell valljam, kicsit idegen volt az Android után. Persze a kijelzője érzékenységétől dobtam egy hátast, meg a szövegbeviteltől is, ezek tényleg az iPhone-ban a legjobbak. Az egész használata kifinomult érzést kelt, sima, gördülékeny. Nem akarok vitát kelteni, de ki kell mondanom, nincs kuka a népligeti metróban...... na jó, nem ezt...
hanem hogy ha letöltök háttereket és berakja a többi közé őket, ott mikor választani akarok, akadozik az egész lista görgetése, kb. mint az LG Arenámban anno a galéria.
Máshol eddig minden röccenésmentes, ez biztos vmi extrém eset, nem dől össze tőle a világ.
Őszintén szólva pár óra alma-használat után a Nexuson tényleg darabosnak tűnik pl a képernyők közti lépkedés, vagy a böngészés (pedig amúgy nem láttam annak).
Ami még tetszik: hangos! Végre nem az alján van a hangszóró, lehet hallani rendesen, ha cseng, meg zenét is lehet rajta hallgatni
Apropó, bt fülessel próbáltam (SE HBH DS980), hát igen, az ipod az ipod, nagyon klassz! Egy gondom van, nem kezeli a számléptetőt a fülesen, csak a hangerőt lehet állítani vele.
Első nap szerencsétlenkedtem az iTunes-szal, le is fagyasztottam, miután rá akarta syncelni a 11 giga zenémet a PDA-ra (tudom, én voltam nyomi, de nem tudtam még, hogy kell
). Másnap rájöttem, mi a módja és szépen rátettem mindent, ami kellett. Az albumborítókeresője nem egy király, a 3 nevű Androidos zenelejátszó szinte minden albumomnak talált borítót, az iTunes nem remekelt annyira.
Örömömre szolgált, hogy tud syncelni a Google Címtárammal, a kontaktokat onnan nyertem ki, meg megcsináltam a Microsoft Exchanges syncet a gmailes fiókommal, és így minden naprakész.
Jailbreak-elt szerencsére. Már elmélyültem a Cydia rejtelmeiben kicsit. Van backgrounderem, amit a Messengerhez, a Safarihoz meg az Appstore-hoz használok, nem szeretem kivárni, amíg mindent betölt újra. Rátaláltam az SBSettingsre, ami szintén hasznos, témák is vannak hozzá, meg minden
A Winterboard menüpontot is átböngésztem, így saját hátterem van, meg nézegetem a témákat, most így néz ki (ja, hogy kell screenshotot csinálni?
)
Na majd folyt köv, ha érdekel vkit, gondolom, nem sok újdonságot mondtam
Egyébként amit szerenék vele elérni, mert az Androidban nagyon szeretek az az, hogy borzasztóan interaktív! A Google szolgáltatások minden szegmenst lefednek szintem, amire az embernek szüksége van, és ezeket gyárilag el lehet érni bárminemű program feltelepítése nélkül. A fent említett notificationöket is szokni kell, mert az Androidban csak lehúzom a statusbart, és ott van minden, itt meg azért más.
Ja, és az appok elindulási sebességében nincs különbség a Nexus és a 3GS között.
You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Login