2025, 01 07, 05:41:08

Szerző Téma: iPhone általános beszélgetés  (Megtekintve 146140 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető grind

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • PDA: iPhone 4S
  • PDA ROM: 6.1.3
Re: iPhone általános beszélgetés
« Reply #800 Dátum: 2010, 06 18, 05:42:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Vista alatt...

Tegnap már volt 9.2 , mikor én kerestem akkor még nem volt windows alá..

Nem elérhető grind

• Support-ER
« Reply #801 Dátum: 2010, 06 19, 09:09:39 »
Amit feltetté az a 4.0 Béta nem? A hivatalos Gold Master csak 21.-től lesz elérhető.
Amúgy sehogy, csak ha JB-zed, ahhoz meg, kéne tudni, hogy 3G v. 3GS ről van szó stb... De nem értem, hogy nincs hozzá semmi? Felfelé nem compatibilisek az appok, nem lefelé. Az "iPhone 4" lesz válogatós a felbontása miatt.

Hát akkor ez a nem hivatalos GM szerintem, és hogy lehet a 4.0 JB-zni? semmit nem találtam hozzá googleban csak macre van Redsnow 9.5 :S, tudnál segíteni?

Nem elérhető nrg86

• PDA: Sony Xerpia S
« Reply #802 Dátum: 2010, 06 19, 19:38:13 »
engem az érdekelne ha rendelek kintröl a hivatalos honlaprol!egy ujj iphon 4et vagy egy 3GSt akkor azt tudom tré karival használni?mert kint böven olcsobb még akkor is ha vagy 20ezer a posta költség!

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #803 Dátum: 2010, 06 19, 21:11:42 »
Hát akkor ez a nem hivatalos GM szerintem, és hogy lehet a 4.0 JB-zni? semmit nem találtam hozzá googleban csak macre van Redsnow 9.5 :S, tudnál segíteni?

Úgy tudom, egyelőre csak függgetlenítés van iOS4.0ra az is csak 3GS-en. Türelem. Már dolgoznak rajta.

Nem elérhető grind

• Support-ER
« Reply #804 Dátum: 2010, 06 20, 07:28:13 »
Úgy tudom, egyelőre csak függgetlenítés van iOS4.0ra az is csak 3GS-en. Türelem. Már dolgoznak rajta.

Már ezt sikerült megoldanom :) már Jailbreakelve van , de lenne egy új kérdésem , nekem annyira nem jön be ez a 4.0 olyan mintha akadozna :S , hogy lehetne vissza rakni a 3.1.3 at vagy a 3.1.2 -t?? valaki el tudná ezt magyarázni jó szájbarágósan? Nagyon hálás lennék :D

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #805 Dátum: 2010, 06 20, 10:04:57 »
engem az érdekelne ha rendelek kintröl a hivatalos honlaprol!egy ujj iphon 4et vagy egy 3GSt akkor azt tudom tré karival használni?mert kint böven olcsobb még akkor is ha vagy 20ezer a posta költség!
Nem hiszem, hogy tudnál rendelni. 

Please note we can only deliver within the same country that you are ordering from.

Csak abba az országba tudunk szállítani, ahonnan rendelsz... A magyar shop-ban meg még nyoma sincs.
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető nrg86

« Reply #806 Dátum: 2010, 06 20, 10:08:14 »
3gsre van már müködö jali?3.1.3 alá?vagy még mindig ujra kell csinálni ha véletlen kikapcsol a kicsike!?

Nem elérhető grind

• Support-ER
« Reply #807 Dátum: 2010, 06 20, 10:35:35 »
3gsre van már müködö jali?3.1.3 alá?vagy még mindig ujra kell csinálni ha véletlen kikapcsol a kicsike!?

Nekem 3G-m van de mikor 3.1.3 volt rajta simán lehetett JB-zni, ahogy olvasgattam szerintem 3G S en is menni-e kell és ott a spirit JB próbáld ki vele :)

Remélem valaki az én problémámra is tudna megoldást

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #808 Dátum: 2010, 06 20, 11:53:17 »
Nekem 3G-m van de mikor 3.1.3 volt rajta simán lehetett JB-zni, ahogy olvasgattam szerintem 3G S en is menni-e kell és ott a spirit JB próbáld ki vele :)

Remélem valaki az én problémámra is tudna megoldást

A Spirit JB-vel nem fog menni az iTunes 9.2
Ami neked van 4.0 az a fejlesztöi változat tele van buggal. Próbáld meg frissíteni hétfőn a hivatalossal. Azért szaggat mert kicsi a RAM od. Nem véletlen, hogy a 4.0 csak korlátozva fog működni 3G-n.

Nem elérhető grind

• Support-ER
« Reply #809 Dátum: 2010, 06 20, 13:01:24 »
A Spirit JB-vel nem fog menni az iTunes 9.2
Ami neked van 4.0 az a fejlesztöi változat tele van buggal. Próbáld meg frissíteni hétfőn a hivatalossal. Azért szaggat mert kicsi a RAM od. Nem véletlen, hogy a 4.0 csak korlátozva fog működni 3G-n.

Hála Mordonnak már sikerült vissza raknom a 3.1.3  :D :D
Még egyszer ezer köszönet Mordonnak

Nem elérhető phobos

• Navigáció / Navigation: Bluepanther Jade/Galaxy S3 IGO Primo2/Primo
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: 4.1.2 gyári
« Reply #810 Dátum: 2010, 06 20, 13:16:05 »
Szaisztok!
Nekem sajnos eddig nem volt alkalmam közelebbről megismerkedni az iphone-nal, most HD2-őm van, amivel többé-kevésbé mag vagyok elégedve.
Itt az iphone4 megjelenésének küszöbén elgondolkodtam, hogy beszereznék én is egy ilyen kütyüt, mert nekem a winmonál hiányoznak pl a szép játékok. Eddig azok a bosszantó részletek tartottak vissza,m int pl:
kis felbontású kamera, kis felbontású képernyő, bt korlátozása, copy+paste.
Ez pl a 4-ben már megoldódni látszik, de ahogy olvasgattam itt a fórumot megint kezdek kiábrándulni ebből a telefonból:
- milyen már, hogy hivatalosan nem lehet függetlenül kapni?
- ez a JB, meg fügetlenítés nagyobb szívás mint egy komplet ROM csere teljes restore-al a wm-nél...
- miért nem lehet a sokak számára alapvető funkciókat alapból az OS-be építeni (multitsk, copy+paste, konvertálgatás nélküli videó lejátszás, itunes kell mindenhez-nincs USB mass storage)
- GPS ennyire rakás kaka (HD2 max 15mp alatt műholdat fog, és végig stabilan tartja!)
- hálózatot is dobálja a készülék?!
- az új képernyő felbontás miatt nem fognak a régebbi programok futni?
- idehaza nincs szervizhálózata az iphone-nak a 21. században, mint valami noname kínai terméknek???

ne flame-et akarok indítani, csak kíváncsi vagyok, hogy a tapasztalt iphone tulajok meg tudnának-e győzni a fent leírtak ellenkezőjéről!

Nem elérhető nrg86

« Reply #811 Dátum: 2010, 06 20, 14:17:32 »
Az érdekelne hogy az ujj ipod touch 3g mennyire alkalmas arra hogy kiváltsa a 3gst!tudom no kamera no telozás de arra megvan a megfelö készülék!nekem filmezésre zenére és játékra kellene!
Láttam videokon hogy a 3gs csunyán elveri a 3gt mármint iphonrol van szó!szoval akkor a ipod touch 3gt is igy alázzá 3Dés téren!?

Nem elérhető phobos

« Reply #812 Dátum: 2010, 06 20, 18:18:02 »
még egy kérdés ami felvetődött:
az új iphone-on futni fognak majd a "régi" alakalmazások? KÉrdezem mindezt azért, mert ugye más a felbontása...

Nem elérhető The Real Napster

• Navigáció / Navigation: Omnia
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1 6.5 Romovics Edition :)
« Reply #813 Dátum: 2010, 06 21, 12:37:33 »
még egy kérdés ami felvetődött:
az új iphone-on futni fognak majd a "régi" alakalmazások? KÉrdezem mindezt azért, mert ugye más a felbontása...
Már dolgoznak a fejlesztők, az app store os programokon, és a cydiából telepíthetőkön, hogy működjenek az új felbontással.  ;) 
ÜDv, TRN

Nem elérhető ManX

• Support-ER
  • Az igazság szabaddá tesz!
    • SONE XDA
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: iPhone X
« Reply #814 Dátum: 2010, 06 27, 01:07:46 »
Szaisztok!
Nekem sajnos eddig nem volt alkalmam közelebbről megismerkedni az iphone-nal, most HD2-őm van, amivel többé-kevésbé mag vagyok elégedve.
Itt az iphone4 megjelenésének küszöbén elgondolkodtam, hogy beszereznék én is egy ilyen kütyüt, mert nekem a winmonál hiányoznak pl a szép játékok. Eddig azok a bosszantó részletek tartottak vissza,m int pl:
kis felbontású kamera, kis felbontású képernyő, bt korlátozása, copy+paste.
Ez pl a 4-ben már megoldódni látszik, de ahogy olvasgattam itt a fórumot megint kezdek kiábrándulni ebből a telefonból:
- milyen már, hogy hivatalosan nem lehet függetlenül kapni?
- ez a JB, meg fügetlenítés nagyobb szívás mint egy komplet ROM csere teljes restore-al a wm-nél...
- miért nem lehet a sokak számára alapvető funkciókat alapból az OS-be építeni (multitsk, copy+paste, konvertálgatás nélküli videó lejátszás, itunes kell mindenhez-nincs USB mass storage)
- GPS ennyire rakás kaka (HD2 max 15mp alatt műholdat fog, és végig stabilan tartja!)
- hálózatot is dobálja a készülék?!
- az új képernyő felbontás miatt nem fognak a régebbi programok futni?
- idehaza nincs szervizhálózata az iphone-nak a 21. században, mint valami noname kínai terméknek???

ne flame-et akarok indítani, csak kíváncsi vagyok, hogy a tapasztalt iphone tulajok meg tudnának-e győzni a fent leírtak ellenkezőjéről!

3GS-ről beszélek, a 4-et nem próbáltam:
-JB után megoldódik a bt és a copy-paste gondok (többek között)
-a JB nagyon könnyű, sima ügy: egy program (spirit) a pc-n, rákatt és két mp alatt jb-ve van a szifon :) SŐŐŐT, az unlock is ugyanolyan könnyü és akkor már nem szolgáltató függő...
- JB után mindez megvan (multitsk, copy+paste, konvertálgatás nélküli videó lejátszás, USB mass storage, stb.)
- gps kb. mint a leo-é.
-nem dobálja a hálózatot
-szervizről nem tudok nyilatkozni

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #815 Dátum: 2010, 06 27, 14:16:08 »
Sehol a világon nincs szervize az iPhonnak. Ha rossz, gari időn belül cserélik. Egész pontosan vannak nem hivatalos szervizek, mint az i-doki.com vagy a szifon.com stb.

A kivág/beilleszt másol funkciókat már a 3.0-ba beépítették. Egy éve gyárilag.

Nem elérhető phobos

« Reply #816 Dátum: 2010, 06 28, 20:40:33 »
3GS-ről beszélek, a 4-et nem próbáltam:
-JB után megoldódik a bt és a copy-paste gondok (többek között)
-a JB nagyon könnyű, sima ügy: egy program (spirit) a pc-n, rákatt és két mp alatt jb-ve van a szifon :) SŐŐŐT, az unlock is ugyanolyan könnyü és akkor már nem szolgáltató függő...
- JB után mindez megvan (multitsk, copy+paste, konvertálgatás nélküli videó lejátszás, USB mass storage, stb.)
- gps kb. mint a leo-é.
-nem dobálja a hálózatot
-szervizről nem tudok nyilatkozni
én az itteni fórumon is olvastam, hogy sokaknak gondja volt a GPS-el, pontatlan volt, sokszor elvesztette a műholdakat, sőt másik faluba mutatta az embert (talán SHARPnál, de ez nem biztos). Akkor ezek szerint ez megoldódott.
JB-nél én csak azt olvastam, -ami visszatántorító kicsit- hogy nem mindegy az iboot verziód, meg az aktuális fw, illetve a telefonod típusa (2G, 3G, 3GS), plusz az itunes verzió száma. Lehet, hogy első olvasatra csak nekem sok a változó benne  :D

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #817 Dátum: 2010, 06 28, 20:45:06 »
én az itteni fórumon is olvastam, hogy sokaknak gondja volt a GPS-el, pontatlan volt, sokszor elvesztette a műholdakat, sőt másik faluba mutatta az embert (talán SHARPnál, de ez nem biztos). Akkor ezek szerint ez megoldódott.
JB-nél én csak azt olvastam, -ami visszatántorító kicsit- hogy nem mindegy az iboot verziód, meg az aktuális fw, illetve a telefonod típusa (2G, 3G, 3GS), plusz az itunes verzió száma. Lehet, hogy első olvasatra csak nekem sok a változó benne  :D
Nekem 3g-m volt. Az eleinte pontatlan volt (kb 20 m-t késett), majd egyáltalán nem akart műholdat találni kb 1 hónapig. Utána valami bekattant nála és tökéletes lett. De tény, hogy minimálisan mindig pontatlan volt. Nem tudom mi okozhatta a jelenségeket.

Egyik ismerősömnek 3gs-e van. Újonnan vette és nála is 1-1,5 hónapig nem talált jelet, majd megjavult. Azóta tökéletes

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #818 Dátum: 2010, 06 28, 22:49:37 »
Nekem 3g-m volt. Az eleinte pontatlan volt (kb 20 m-t késett), majd egyáltalán nem akart műholdat találni kb 1 hónapig. Utána valami bekattant nála és tökéletes lett. De tény, hogy minimálisan mindig pontatlan volt. Nem tudom mi okozhatta a jelenségeket.

Egyik ismerősömnek 3gs-e van. Újonnan vette és nála is 1-1,5 hónapig nem talált jelet, majd megjavult. Azóta tökéletes

Igy már értem miért váltottál. Ha 3GS-t vettél volna, még most is azt használnád. A 3g és a 3GS nagyobb ugrás, mint a 3GS után a iP4. ;)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #819 Dátum: 2010, 06 29, 06:29:59 »

Igy már értem miért váltottál. Ha 3GS-t vettél volna, még most is azt használnád. A 3g és a 3GS nagyobb ugrás, mint a 3GS után a iP4. ;)
Igen tudom. A 3gs sokkal jobban tuningolható JB-vel, a több memoria miatt. De nem volt kedvem 3g-ről 3gs-re váltani.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #820 Dátum: 2010, 07 05, 18:02:31 »
Sziasztok!
Haverom 3gs-re feltette az új OS-t (nincs JB-zve, nem is volt)
Mondja meg nekem valaki -legyen kedves-, hogy miért nem enged 5 fotónál többet csatolni (sem 3g sem wi-fi kapcsolatnál)?
Köszönöm

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #821 Dátum: 2010, 07 10, 17:09:51 »
"- milyen már, hogy hivatalosan nem lehet függetlenül kapni?"

Lehet kapni hivatalosan független készüléket és azokra világgarancia érvényes.
(Jelenleg ilyet Angliában, Franciaországban és Olaszországban vehetsz az Apple Store-okban.)

"- ez a JB, meg fügetlenítés nagyobb szívás mint egy komplet ROM csere teljes restore-al a wm-nél…"

Nem igazán.
A jailbreak általában egy gombnyomás egy PC-s, vagy Mac-es alkalmazásban, a függetlenítés meg egy program telepítése a Cydia Store-ból.
Még a komolyabb custom firmware készítés is pofon egyszerű feladat egy romfőzéshez képest.

"- miért nem lehet a sokak számára alapvető funkciókat alapból az OS-be építeni (multitsk, copy+paste, konvertálgatás nélküli videó lejátszás, itunes kell mindenhez-nincs USB mass storage)"

Multitask 4.0-tól, copy-paste 3.0-tól alapból a rendszer része.
A konvertálás nélküli videólejátszás is működik (yxflash player).
Igen iTunes kell a szinkronizáláshoz, de így egy alkalmazáson belül mindent elérsz, WinMo esetén is ott az ActiveSync, csak ez kevésbé bugos és bosszantó megoldás :)
USB mass storage valóban nincs, de wifi-n és usb-n keresztül is eléred a készülék háttértárát, bár az utóbbihoz szükséges egy alkalmazás, vagy plugin a desktop gépre.

"- GPS ennyire rakás kaka (HD2 max 15mp alatt műholdat fog, és végig stabilan tartja!)"

iPhone4-ről nem tudok pontos adatokat, de a 3GS-emen 2-3 másodpercen belül van stabil pozíció, igaz én elsősorban geocachingre és trackingre használom a GPS-ét.

"- hálózatot is dobálja a készülék?!"

Egy ismerősöm révén volt szerencsém jó fél órát tapogatni az iPhone 4-et, de a videókon látható térerőeldobást nem tudtuk reprodukálni, valószínű a honos hálózatok jobb minősége miatt ez még a szoftveres javítás nélkül sem lesz különösebb probléma itthon.

"- az új képernyő felbontás miatt nem fognak a régebbi programok futni?"

De gond nélkül fognak futni.
Az Apple nem öncélúan a nagy számok bűvöletében élők kedvéért növelte ekkorára az új készülék felbontását (mind pixelek számában, mind fizikailag), hanem azért, hogy a kompatibilitás megmaradjon. Az új készüléken 4 pixel pont akkora, mint a régin 1, így a régebbi alkalmazások ugyanúgy néznek ki rajta, mint a régebbi készülékeken (plusz a rendszer által kezelt UI elemeket alapból lecseréli a nagyobb felbontásúakra).

"- idehaza nincs szervizhálózata az iphone-nak a 21. században, mint valami noname kínai terméknek???"

A T-Mobile szerintem eléggé elfogadott brand itthon, hogy kínai terméknek mondjuk :D

Mivel itthon ők az iPhone hivatalos forgalmazói, így a szervizellátást is ők kezelik.

A külföldről behozott világgaris iPhone-okat, mint minden ilyen Apple terméket viheted az itthoni hivatalos Apple szervizekbe is (pl. iStyle).

Nem elérhető Mordon

« Reply #822 Dátum: 2010, 07 10, 17:19:12 »
Sziasztok!
Haverom 3gs-re feltette az új OS-t (nincs JB-zve, nem is volt)
Mondja meg nekem valaki -legyen kedves-, hogy miért nem enged 5 fotónál többet csatolni (sem 3g sem wi-fi kapcsolatnál)?
Köszönöm

Mármint levélhez?
Nem tudom, én megnéztem és 22-nél meguntam a bemásolgatást, nem tudok róla, hogy lenne bármi korlátozás ezen a téren.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #823 Dátum: 2010, 07 10, 18:22:25 »
Mármint levélhez?
Nem tudom, én megnéztem és 22-nél meguntam a bemásolgatást, nem tudok róla, hogy lenne bármi korlátozás ezen a téren.
Igen a levélhez. Kollégám tényleg előttem csinálta. Elkezdte a képeket bepipálni és 5-nél többet nem engedett. Akkor furcsa. 3gs-e van 4.0-ra frissítve

Nem elérhető Mordon

« Reply #824 Dátum: 2010, 07 10, 18:34:49 »
Igen a levélhez. Kollégám tényleg előttem csinálta. Elkezdte a képeket bepipálni és 5-nél többet nem engedett. Akkor furcsa. 3gs-e van 4.0-ra frissítve

No így már értem.
A Photos alkalmazásban van limitálva a dolog, ha nem onnan akarja közvetlenül küldeni, hanem csak copyzza a képeket egy megnyitott mailbe, akkor nincs limit, bármennyit tud küldeni.