2024, 11 24, 12:52:40

Szerző Téma: Galaxy S8 - általános beszélgetés  (Megtekintve 73406 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető vassjana

Re: Galaxy S8 - általános beszélgetés
« Reply #75 Dátum: 2017, 07 23, 21:40:07 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hali
Nálam ha átállítom a mobilhálózatban 3G/2G (automatikus kapcsolódásról) LTE/3G/2G (automatikus kapcsolódásra)
egy idő után hívni nem tudok senkit és nem tudnak elérni. (Telekom)
Nálam tökéletessel működik, azért kapcsold ki be. De lehet kártya gond is.

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #76 Dátum: 2017, 07 23, 21:46:19 »
Ja, és nem tudom ki melyik szolgáltatónál van, ezt se felejtsük el. Felteszem fejlesztés alatt van a dolog.

Telenor

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #77 Dátum: 2017, 07 24, 18:25:08 »
Telenor
Nincs is ilyen opciód a beállításokban?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #78 Dátum: 2017, 07 24, 21:40:53 »
Nincs is ilyen opciód a beállításokban?

Eddig nem is néztem ezt. Nincs volte.

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
« Reply #79 Dátum: 2017, 07 25, 10:37:20 »
Használja valaki az AOD-t? Az Ok, hogy több vele a fogyasztás, de ha  nem sokkal (nekem ált. nem merül le a nap végéig), akkor érdemes ?

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #80 Dátum: 2017, 07 25, 12:23:00 »
Használja valaki az AOD-t? Az Ok, hogy több vele a fogyasztás, de ha  nem sokkal (nekem ált. nem merül le a nap végéig), akkor érdemes ?
Az S7 edgen használtam. Nem vettem észre különbséget. Nagyon jó funkciónak tartom.

Tapatalkkal küldve, CAT S60 telómról.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #81 Dátum: 2017, 07 25, 16:52:02 »
Amoleden van olyan aki nem használja? :)
Mióta kivettem a dobozból, be van kapcsolva. 5-6 óra sot zokszó nélkül megvan, így ha plusz egy órát venne el se érdekelne.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #82 Dátum: 2017, 07 25, 22:50:03 »
Amoleden van olyan aki nem használja? :)
Mióta kivettem a dobozból, be van kapcsolva. 5-6 óra sot zokszó nélkül megvan, így ha plusz egy órát venne el se érdekelne.

Én nem használom. Semmi értelmét nem látom, hogy állandóan működjön a képernyő, amikor nem nézek rá. A Gravity Screen segítségével elég egy legyintés a képernyő előtt és bekapcsol.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #83 Dátum: 2017, 07 26, 11:53:13 »
Én nem használom. Semmi értelmét nem látom, hogy állandóan működjön a képernyő, amikor nem nézek rá. A Gravity Screen segítségével elég egy legyintés a képernyő előtt és bekapcsol.
Ha be van kapcsolva a "képernyő maradjon kikapcsolva zsebben, vagy sötét helyen" akkor nem működik feleslegesen.

Tapatalkkal küldve, CAT S60 telómról.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #84 Dátum: 2017, 07 26, 17:14:07 »
Persze Te tudod, én máshonnan nézem. Van, jól működik (amoleden kifejezetten energiatakarékos), kell, hozzá szoktam, használom.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #85 Dátum: 2017, 08 10, 12:56:44 »
Ez pontosan így van.
Azonban amikor olyan összehasonlító teszteket csinálnak Samsung és más telefonokon, hogy elindítanak egymás után egy csomó alkalmazást, majd újra indítgatják, akkor a Samsungon másodjára jóval később indul el. Olyan, mintha nem a memóriából kellene ismét elővenni az appot, hanem jórészt újra betölteni. Más készülékek villámgyorsan indítanak másodjára és egymás után.
Ez talán Samsung "specialitás".

Nekem azzal nincs bajom, ha a memória tele van. Ha kell a hely másnak, a rendszer majd kilapozza a korábbi felesleget.
Az nem tetszik, hogy egy csomó olyan alkalmazás is elindul automatikusan, amit az életben nem használnék, vagy ha nagyritkán mégis, ráérne akkor betöltődni a nulláról. Természetesen nem a rendszeralkalmazásokra gondolok itt. Ez minden androidosnál így van persze.
Az indítás letiltásához root jog kell, de rootolatlan telefonnál is lehet sikert elérni a Greenify appal. Root nélkül sikerült többszörösére növelnem egy Lenovo készenléti idejét.
Az lehet, hogy csak néhány energiazabáló app van, a többi alig fogyaszt valamit. És nem is az a baj, hogy a memóriában vannak, hanem némelyik ha már ott van, a folyamat nyüstöli a procit, rendszeresen ébresztget.
Ezeket csak azért írtam, mert szerintem egy kicsit így ezzel árnyaltabb a kép.
És gondolom ezek a tesztek teljesen életszerűek... egyszerre használsz 30 programot és böngészel 30 oldalt... ugyan már... legyen boldog az apple azzal 15mpvel amiben egy ilyen tesztel ráver a samsungra:). És ez még mindig nem csak samsung probléma ha nem az android memória kezelése alapból szar.

Tapatalkkal küldve az én SM-G950F eszközömről

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #86 Dátum: 2017, 08 10, 19:10:51 »
legyen boldog az apple azzal 15mpvel amiben egy ilyen tesztel ráver a samsungra:).

Nem került szóba sem az Apple. Android volt összehasonlítva Androiddal. Vagy lett volna, mert ezek szerint nem jött át teljesen.  ;)

Idézet
És ez még mindig nem csak samsung probléma ha nem az android memória kezelése alapból szar.

Az lehet, de itt a Samsung szokott összehasonlítva lenni más androidos telefonokkal. És részemről tényleg nem az a lényeg, hogy releváns-e a teszt, és van köze a gyakorlati élethez, hanem hogy a Samsung másképp viselkedik. Ebből a szempontból rosszabbul, ha ez rossz.
Arra lett volna utalás, oldalvágás még, hogy majd az Android memóriakezelés elintézi. Hát nem. Vagy nem egyformán.

Nem elérhető vassjana

« Reply #87 Dátum: 2017, 08 10, 21:41:59 »
Nem került szóba sem az Apple. Android volt összehasonlítva Androiddal. Vagy lett volna, mert ezek szerint nem jött át teljesen.  ;)

Az lehet, de itt a Samsung szokott összehasonlítva lenni más androidos telefonokkal. És részemről tényleg nem az a lényeg, hogy releváns-e a teszt, és van köze a gyakorlati élethez, hanem hogy a Samsung másképp viselkedik. Ebből a szempontból rosszabbul, ha ez rossz.
Arra lett volna utalás, oldalvágás még, hogy majd az Android memóriakezelés elintézi. Hát nem. Vagy nem egyformán.
Az a baj hogy ez nem az android hibája, sajnos a samu megeszi a ramot, sokkal jobban mint más telefonok, pl: htc, az sokkal jobban bánik a rammal. Igaz a samun több állítás és több progi van alapból. A véleményem szerint ehhez a telefonhoz bizony kellett volna a 6 Gb. Láttam videót két s8 -ról az egyik 4Gb a másik 6 Gb, természetessel a 6 Gb os elverte a kiesebbet. Ha a nagyobb rammal adták volna ki elverné az összeset! Csak akkor mit villantanának a not 8 nál.  :D  :D  :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #88 Dátum: 2017, 08 11, 15:30:42 »
Samsung userek szidják a samsungot. Érdekes. :)

Greenify? Root? 6 GB? Most őszintén, mit csináltok azzal a telefonnal?
Én a közel 40 playről telepített appomal együtt teljesen elégedett vagyok. Egyetlen egy alkalmazás nincs se letiltva, se korlátozva, se semmi. Mégis minden jó. Ilyen videókat meg meg se nézek. Minek?

Azt meg csak halkan mondom, az LMK ugyanannyira van állítva a 6 gigásban mint a négyesben...
És nem az android memória kezelése xar, hanem általában a felhasználás...

Nem elérhető vassjana

« Reply #89 Dátum: 2017, 08 11, 17:29:00 »
Samsung userek szidják a samsungot. Érdekes. :)

Greenify? Root? 6 GB? Most őszintén, mit csináltok azzal a telefonnal?
Én a közel 40 playről telepített appomal együtt teljesen elégedett vagyok. Egyetlen egy alkalmazás nincs se letiltva, se korlátozva, se semmi. Mégis minden jó. Ilyen videókat meg meg se nézek. Minek?

Azt meg csak halkan mondom, az LMK ugyanannyira van állítva a 6 gigásban mint a négyesben...
És nem az android memória kezelése xar, hanem általában a felhasználás...

Nem szidom, de elmondom a véleményem! És azt nem mondtam hogy rossz lenne a teló, sőtt nagyon jó. Nekem sincs vele semmi gondom, de mint írtam nekem a 6 Gb os lenne a tökéletes és egyből nem lennének ilyen videók se. Mert ami igaz az igaz, a memóriakezelés lehetne jobb. Más fórumokban ha az ember rosszat merne mondani a telóról, egyből mindenki nekiesne. Itt szerencsére meg tudjuk beszélni. Nyilván azért a rosszat mondom mert én csak ezt találtam benne!  :D  :D Szerencsére!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #90 Dátum: 2017, 08 11, 17:49:22 »
Nem szidom, de elmondom a véleményem! És azt nem mondtam hogy rossz lenne a teló, sőtt nagyon jó. Nekem sincs vele semmi gondom, de mint írtam nekem a 6 Gb os lenne a tökéletes és egyből nem lennének ilyen videók se. Mert ami igaz az igaz, a memóriakezelés lehetne jobb. Más fórumokban ha az ember rosszat merne mondani a telóról, egyből mindenki nekiesne. Itt szerencsére meg tudjuk beszélni. Nyilván azért a rosszat mondom mert én csak ezt találtam benne!  :D  :D Szerencsére!

Nem kritika, félre ne tessék érteni. ;) Mindenki maga tudja/érzi mi a jó, a vélemény nyilvánítás meg kötelező, azért vagyunk itt. ;D

Mint mondtam korábban a hat gigát aláírom, de kizárólag dex mellé. Az hogy ma általános telefon felhasználásra kevés négy giga, az nem igaz.
Az meg hogy a samsung hül.... lüke a memória kezelés terén, az megint nem. Régen a Note 2, 3 és S3, S4 idejében igaz volt, most nem. Vannak itt régi motorosok, tudják ezt pontosan. 
Más gyártó se különb, ne azt higgyük. A videó egy dolog, kézben van az igazi teszt.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #91 Dátum: 2017, 08 11, 18:06:53 »
13 felhasználó alkalmazás fut. Bármelyikre térek vissza a recentből, egyik se tölt újra, hanem ott van.
Ez rossz? Szerintem nem.

Nem elérhető vassjana

« Reply #92 Dátum: 2017, 08 11, 21:49:09 »
Nem kritika, félre ne tessék érteni. ;) Mindenki maga tudja/érzi mi a jó, a vélemény nyilvánítás meg kötelező, azért vagyunk itt. ;D

Mint mondtam korábban a hat gigát aláírom, de kizárólag dex mellé. Az hogy ma általános telefon felhasználásra kevés négy giga, az nem igaz.
Az meg hogy a samsung hül.... lüke a memória kezelés terén, az megint nem. Régen a Note 2, 3 és S3, S4 idejében igaz volt, most nem. Vannak itt régi motorosok, tudják ezt pontosan. 
Más gyártó se különb, ne azt higgyük. A videó egy dolog, kézben van az igazi teszt.
Dehogy vettem kritikának. Csak nekem is ironikus hogy kritizáljon saját szeretett telómat. Arról mondunk kritikát amit szeretünk és érdekel.
Azonkívül hogy nekem a samsung eddig a leghasználhatóbb, legjobb teló, sok másikat is kipróbáltam. A memóriakezelésbe nekem a samu volt a leggyengébb. Nekem is volt már sok samum not 3, not 4 stb. Persze bőven elég a 4 Gb . De plussz lett volna ha nagyobb, a teszteken is jobban szerepelt volna. És mint írtad ott a dex. Ázsiai országok megkepták a nagyobb 6 Gb ot. A kérdés ha elég a 4 ott minek a 6. Persze azért hogy kitűnjön a konkurenciából és ne lehessen támadni ez miatt.

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #93 Dátum: 2017, 08 11, 23:00:52 »
A kínaiak nyomják ezt a 6 GB, vagy lassan mégtöbb vonalat. Ha indokolt, ha nem. A Samsungnak is kell, ha Kínában labdába akar rugni.
A sok mobiltelefon a telepakolt memóriával meg felszívta a piacról a RAM-okat, gyártókapacitást, és persze megdrágult.
A Note 8 már 6 GB-tal jön.

Nekem sokkal nagyobb szívfájdalmam, hogy felső kategóriás Samsung telefonokat nemigen lehet dual SIM-es kivitelben kapni. Gyártják ugyan, de távolkeleti piacra. Naná, nincs olyan kínai telefon, ami ne dual SIM-es lenne.
A Samsung Európára nem ad ki ilyet, valószínű, sőt tuti, hogy a Note 8 dettó így lesz.

Nem elérhető vassjana

« Reply #94 Dátum: 2017, 08 11, 23:25:46 »
A kínaiak nyomják ezt a 6 GB, vagy lassan mégtöbb vonalat. Ha indokolt, ha nem. A Samsungnak is kell, ha Kínában labdába akar rugni.
A sok mobiltelefon a telepakolt memóriával meg felszívta a piacról a RAM-okat, gyártókapacitást, és persze megdrágult.
A Note 8 már 6 GB-tal jön.

Nekem sokkal nagyobb szívfájdalmam, hogy felső kategóriás Samsung telefonokat nemigen lehet dual SIM-es kivitelben kapni. Gyártják ugyan, de távolkeleti piacra. Naná, nincs olyan kínai telefon, ami ne dual SIM-es lenne.
A Samsung Európára nem ad ki ilyet, valószínű, sőt tuti, hogy a Note 8 dettó így lesz.
Írtam hogy a not 8 nál kell valami amivel villanthat, a 6 Gb Ram.  :D  :D
Az tényleg rossz hogy nincs dual sím es. Úgylátszik európába semmi jó nem jön!  :D  :D  :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #95 Dátum: 2017, 08 17, 13:13:02 »
Úgy tűnik megállt az élet a Telekomnál. Az összes régióban el vannak maradva, még otthon Németországban is.  :hmm:

Nem elérhető vassjana

« Reply #96 Dátum: 2017, 08 17, 16:01:21 »
Úgy tűnik megállt az élet a Telekomnál. Az összes régióban el vannak maradva, még otthon Németországban is.  :hmm:
Mármint mivel vannak elmaradva?

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
« Reply #97 Dátum: 2017, 08 17, 20:28:12 »
Mármint mivel vannak elmaradva?

Frissítéssel. Már kijött az augusztusi sec patch-es verzió is , de telekom még mindig juniusnál jár. De állítólag nem is mindehol jött ki a júliusi, sok panasz volt vele a kamerára , rossz fényviszonyok között főleg.. Nem tom..
De azért nagyon gondolkodok egy független rom  feltételén, ami biztos hogy hamar kapja a frissítéseket.

Nem elérhető vassjana

« Reply #98 Dátum: 2017, 08 17, 21:55:09 »
Frissítéssel. Már kijött az augusztusi sec patch-es verzió is , de telekom még mindig juniusnál jár. De állítólag nem is mindehol jött ki a júliusi, sok panasz volt vele a kamerára , rossz fényviszonyok között főleg.. Nem tom..
De azért nagyon gondolkodok egy független rom  feltételén, ami biztos hogy hamar kapja a frissítéseket.
Nem akarlak elkeseríteni, nekem független van és nekem se jött frissítés!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #99 Dátum: 2017, 08 17, 22:09:13 »
Nem akarlak elkeseríteni, nekem független van és nekem se jött frissítés!

Magyar független? Csak mert akkor kellett jelezzen már múlt hónapban.

Ha nem jelez told fel odinnal.

Nem akartam, de ha sokat szüttyögnek még a végén nekiállok én is. :hmm:
Még kicsit várok, addig körülnézek flash ügyben. Régen volt már a kezemben Samsung.