Ti még mindig itt tartotok?
Azért van a RAM, hogy használva legyen, ne pedig üresen álljon.
Ez pontosan így van.
Azonban amikor olyan összehasonlító teszteket csinálnak Samsung és más telefonokon, hogy elindítanak egymás után egy csomó alkalmazást, majd újra indítgatják, akkor a Samsungon másodjára jóval később indul el. Olyan, mintha nem a memóriából kellene ismét elővenni az appot, hanem jórészt újra betölteni. Más készülékek villámgyorsan indítanak másodjára és egymás után.
Ez talán Samsung "specialitás".
Nekem azzal nincs bajom, ha a memória tele van. Ha kell a hely másnak, a rendszer majd kilapozza a korábbi felesleget.
Az nem tetszik, hogy egy csomó olyan alkalmazás is elindul automatikusan, amit az életben nem használnék, vagy ha nagyritkán mégis, ráérne akkor betöltődni a nulláról. Természetesen nem a rendszeralkalmazásokra gondolok itt. Ez minden androidosnál így van persze.
Az indítás letiltásához root jog kell, de rootolatlan telefonnál is lehet sikert elérni a Greenify appal. Root nélkül sikerült többszörösére növelnem egy Lenovo készenléti idejét.
Az lehet, hogy csak néhány energiazabáló app van, a többi alig fogyaszt valamit. És nem is az a baj, hogy a memóriában vannak, hanem némelyik ha már ott van, a folyamat nyüstöli a procit, rendszeresen ébresztget.
Ezeket csak azért írtam, mert szerintem egy kicsit így ezzel árnyaltabb a kép.