2024, 12 19, 07:12:51

Szerző Téma: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok  (Megtekintve 128646 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető danielvonjeee

• PDA: Samsung Galaxy SIII
  • PDA ROM: Kernel 3.0.31 ROM gyári XXELLA, Android 4.1.2
Re: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok
« Reply #125 Dátum: 2009, 05 18, 21:15:22 »
Idézet
Kb 40 usd :(
Huhh!nem 2 fillér,de legalább van!
 Marha jól bírja a Diamond2 ,2 nap normál használat mellett,kikapcs nélkul ,akku 40%-on!PDA-tól nem rossz!

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
« Reply #126 Dátum: 2009, 05 18, 23:24:12 »
Helló Mindenki!
Már lassan 1 hónapja nyúzom...
Mielőtt bármit leírnék annyit hogy fél evente cserélgettem a telefonjaimat, volt mindenféle, régebben volt PDA-m is aztán az utolsó telefonom az egy Nokia e51. Ez a telefon volt az egyetlen amit másfél évig használtam. Ami hiányzott belőle azt a PDA pótolta, ezért döntöttem a diamond2 mellett.
Nehezen szántam rá magam mert nálam a telefon lélektani határa 100 ezer forint. Nem hiszem hogy bármelyik is ennél többet érne, de mindegy rászántam magam. Azt gondoltam komprumisszumok nélkül végre sikerült egy telefont gyártani de mégsem.
A telefonró annyit, hogy szép igényes kidolgozás, jó kézben tartani. Miután elég sok minden után utánanéztem vásárlás előtt kijelenthetem a legtöbbet nyúltó készülék a piacon.
Aztán jöttek a kicsi bosszantó dolgok amiket nem értek, lehet hogy azért mert nem tudom hol kell beállítani de semmi ráutalót nem találtam, itt ragadnám meg a pillanatot arra hogyha valaki tud kérem segítsen nekem! Előre is köszi.
Szóval nem értem miért van az ha az időjárást lefrissítem akkor fellép a hálózatra adatkapcsolat, lefrissít és rajta marad. Minden egyes frissítés után baállítások kapcsolatok és ott kikapcs. Nagyon bosszantó mert folyton figyelni kell rá. Megkérdezhetné frissítés után hogy bontás e vagy sem.
Az esemesek kezelésénél minden levelet kimenő bejövő az inbox mappába teszi. Miért nem válogatja a kimenőket a kimenőbe a bejövőt a bejövőbe?
Az E-mail lekérdezésnél letölti a levelet látom megvan az inbox mappába de ha lekközelebb ismét csatlakozom és lekérdezem a leveleimet kitörli és eltünteti az előzőleg letöltött levelet. Ha van új levél az látható ha nincs akkor a régit se látni, ha nem teszi át az ember egy másik mappába akkor elveszik.
Nem találtam rajta emelkedő csengőhangot.
Ébresztésnél hiába teszem be a saját megszokott zenémet átkonvertálva abba a formátumba amibe az ébresztési dallamok vannak, és belemásolva abba a könyvtárba mégsem szólal meg, pedik látja és be is lehet állítani ébresztési dallamnak. Hogy miért is fontos részemre? Mert ha abból választo ami van kicsit durva lesz az ébresztés kisebb szívmegállással kel az ember a nagy riadfalomra
Játszok a solitar játékkal sikerül végég vinni jön a puttyogás amikor a kártyák pattognak (gondolom mindenki tudja miről beszélek) bezárom a progit kilép csak a puttyogás megy még tovább
Bejövő sms esetén van amikor nem jelzi hanggal csak pislogással. Mikor észreveszem bekapcsolom a készüléket na abban a pillanatban hangal is jelez.
A bejövő smsnél nem jó ha be van állítva a vibra mert addig vibrál amíg be nem kapcsolod. Ha az asztalon felejted és csak 10 perc múlva mész a készülékért szerencsés esetben még az asztalom megtalálod de lehet hogy addigra már elmászott valahova.
A fényképezője olyan amilyen de a qtek s200-asomé sokkal jobb volt de ez annyira nem zavar ezt be lehet tudni a kompromisszumoknak.
Vannak dolgok amik tetszenek benne de azokról mos tem írok az legyen minden új felhasználónak kellemes meglepetés.
Nem értem hogy akkora háttérrel mint ami a HTC nek van miért van az hogy ilyen hibákat benne hagynak. Igen hibákat mert szerintem ezeket nyugodtan lehet hibáknak mondani egy ilyen értékű készülék esetén.
Van még egy dolog amit nagyon szerettem a Nokia e51 ben, hogy kimondta a hívó nevét. Erre jó lenne valami progit találni, ill jó lenne ha fel tudná venni a beszélgetéseket nagyon sok esetben jól jön amikor az ember nem tud jegyzetelni és ha később nem emlékszik már rá mit kellene megcsinálnia. Hasznos volt vezetés közben, egyéb helyen nem kellett feltartani a hívó felet hogy pillanat keresek valamit amire felirhatom ismételje stb. Most sokan arra gondolnak hogy visszaélésre ad okot ha felveszik a beszélgetést. Ez egy idiótaság. Sokat használtam egyszer se volt olyan beszélgetésem amikor erre lett volna szükség. Egyébként mindenki saját maga dönti el kinek mit mond, és azért vállalja a felelősséget. De ezt lehetne ragozni....
Visszatérve a d2 re, ha a fent leírt problémákra lenne megoldás kijelenthetnénk ennél jobb készülék nem kell és végre a XXI. században sikerült felismerni a telefon gyártóknak mire is van szüksége egy felhasználónak.
Ellenben felmerül a kérdés bennem mi lesz a fogyasztói társadalommal ha olyan készüléket gyártanak amit az ember soha nem akar lecserélni...

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #127 Dátum: 2009, 05 19, 07:39:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Helló Mindenki!
Már lassan 1 hónapja nyúzom...

Visszatérve a d2 re, ha a fent leírt problémákra lenne megoldás kijelenthetnénk ennél jobb készülék nem kell és végre a XXI. században sikerült felismerni a telefon gyártóknak mire is van szüksége egy felhasználónak.
Ellenben felmerül a kérdés bennem mi lesz a fogyasztói társadalommal ha olyan készüléket gyártanak amit az ember soha nem akar lecserélni...

Melyik rom van rajta? Szerintem tedd fel a legfrissebb elérhető gyári romot. Nekem ilyen hibák nincsenek, igaz én már magyarított rommal vettem.

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #128 Dátum: 2009, 05 19, 08:33:10 »

Melyik rom van rajta? Szerintem tedd fel a legfrissebb elérhető gyári romot. Nekem ilyen hibák nincsenek, igaz én már magyarított rommal vettem.

Szia!
Nekem ez van PDA ROM: 1.39.479.1 (47382)WWE
Nem találok a HTC oldalán friss ROM-ot egyelőre ez van, de félek hogy ha magyarítom akkor meglassul...

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #129 Dátum: 2009, 05 19, 08:39:39 »
Szia!
Nekem ez van PDA ROM: 1.39.479.1 (47382)WWE
Nem találok a HTC oldalán friss ROM-ot egyelőre ez van, de félek hogy ha magyarítom akkor meglassul...

Ok, ok. Ez a rom van fent nekem is. Nem a magyarítás a lényeg :) 

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #130 Dátum: 2009, 05 19, 09:26:50 »
Ok, ok. Ez a rom van fent nekem is. Nem a magyarítás a lényeg :)

Nézd csak végig alaposan a fent leírt problémákat, és láthatodod hogy nálad is így működik, mert lehet simán átsiklasz felette.
Mondjuk lehet hogy ezek neked nem is jelentenek gondot, csak Én vagyok ennyire kekeckedő...  ;)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #131 Dátum: 2009, 05 19, 09:40:02 »

Szóval nem értem miért van az ha az időjárást lefrissítem akkor fellép a hálózatra adatkapcsolat, lefrissít és rajta marad. Minden egyes frissítés után baállítások kapcsolatok és ott kikapcs. Nagyon bosszantó mert folyton figyelni kell rá. Megkérdezhetné frissítés után hogy bontás e vagy sem.
Az esemesek kezelésénél minden levelet kimenő bejövő az inbox mappába teszi. Miért nem válogatja a kimenőket a kimenőbe a bejövőt a bejövőbe?

Bocsi, hogy belepofázok, de a Dia2-n ez nem műxik?

Tedd fel az Advanced Config Tools programot (remélem megy WVGA-ban)
Ezzel be tudod állítani, hogy automatikusan bontsa a GPRS kapcsolatot, ha nem használod.
A NET.CF3.5 kell hozzá

A bejövő és kimenő SMS-ek nem a threaded sms mód miatt kerülnek 1 mappába?  Ezt is tudod állítani az Advanced config programmal. (Threaded sms disable)

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #132 Dátum: 2009, 05 19, 09:50:44 »

Van még egy dolog amit nagyon szerettem a Nokia e51 ben, hogy kimondta a hívó nevét. Erre jó lenne valami progit találni, ill jó lenne ha fel tudná venni a beszélgetéseket nagyon sok esetben jól jön amikor az ember nem tud jegyzetelni és ha később nem emlékszik már rá mit kellene megcsinálnia. Hasznos volt vezetés közben, egyéb helyen nem kellett feltartani a hívó felet hogy pillanat keresek valamit amire felirhatom ismételje stb. Most sokan arra gondolnak hogy visszaélésre ad okot ha felveszik a beszélgetést. Ez egy censored ság. Sokat használtam egyszer se volt olyan beszélgetésem amikor erre lett volna szükség. Egyébként mindenki saját maga dönti el kinek mit mond, és azért vállalja a felelősséget. De ezt lehetne ragozni....

Félmegoldás a hívó nevének kimondására, hogy egyenként rámondod a neveket, majd a hívóhoz rendeled csengőhangként. Na jó, közeli családtagoknál még kivitelezhető, de mindnél nyilván nem.

Próbáld ki, Notes, alul Menu, View recording Toolbar-hoz pipát teszel, majd beszélgetés közben ezt elindítva fel tudod venni. Vagy másik megoldás a Vito Audionotes touch, amelyik automatikusan felvesz minden beszélgetést. (remélem már hallható a HTC-ken is a másik fél hangja a felvételen) You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #133 Dátum: 2009, 05 19, 10:33:33 »
Félmegoldás a hívó nevének kimondására, hogy egyenként rámondod a neveket, majd a hívóhoz rendeled csengőhangként. Na jó, közeli családtagoknál még kivitelezhető, de mindnél nyilván nem.

Próbáld ki, Notes, alul Menu, View recording Toolbar-hoz pipát teszel, majd beszélgetés közben ezt elindítva fel tudod venni. Vagy másik megoldás a Vito Audionotes touch, amelyik automatikusan felvesz minden beszélgetést. (remélem már hallható a HTC-ken is a másik fél hangja a felvételen) You are not allowed to view links. Register or Login

Hát igen az első verzió működik csak tudod kb 1000 kontakt van a telefonomban  :-X

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #134 Dátum: 2009, 05 19, 10:34:57 »

A hangfelvételre már egy rakás progit kipróbáltam de sajna nem hallani a másik fél hangját csak a sajátom  :'(

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #135 Dátum: 2009, 05 19, 10:36:24 »
Bocsi, hogy belepofázok, de a Dia2-n ez nem műxik?

Tedd fel az Advanced Config Tools programot (remélem megy WVGA-ban)
Ezzel be tudod állítani, hogy automatikusan bontsa a GPRS kapcsolatot, ha nem használod.
A NET.CF3.5 kell hozzá

A bejövő és kimenő SMS-ek nem a threaded sms mód miatt kerülnek 1 mappába?  Ezt is tudod állítani az Advanced config programmal. (Threaded sms disable)
Nem gond hogy beleszóltál, előre is köszönöm a segítséget. Utána mentem a linkeknek de nem találtam a filét...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #136 Dátum: 2009, 05 19, 10:48:02 »

Igazad van, eltűnt mindenhonnan  :shock: You are not allowed to view links. Register or Login

A NETCF 3.5 alapértelmezetté tételéről itt olvashatsz: You are not allowed to view links. Register or Login (Gondolom ez minden pda-nál uolyan)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #137 Dátum: 2009, 05 19, 10:52:41 »
A hangfelvételre már egy rakás progit kipróbáltam de sajna nem hallani a másik fél hangját csak a sajátom  :'(
Akkor ezt nem képes a HTC megoldani még mindig. Sajnálom.

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #138 Dátum: 2009, 05 19, 11:03:37 »
Igazad van, eltűnt mindenhonnan  :shock: You are not allowed to view links. Register or Login

A NETCF 3.5 alapértelmezetté tételéről itt olvashatsz: You are not allowed to view links. Register or Login (Gondolom ez minden pda-nál uolyan)

Közben megtaláltam feltettem és megoldódott 2 gondom.
Az SMS már nincs ott ahol nem kéne lennie
Igen lebontja a kapcsolatot is
 :shock:
Nem látszik de örülök
Köszönöm
Akkor most a többi...

« Reply #139 Dátum: 2009, 05 19, 11:15:29 »
 Na talán most sikerul ,uzletben készítettem mérsékelt fényviszonyok mellett,de lehet valakinek érdekes lehet milyen a fotó gyári beállításokkal!

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #140 Dátum: 2009, 05 19, 12:00:13 »

Én ezt (NETCF 3.5)nem tettem alapértelmezettnek, az baj?
Feltelepítettem aztán a másikat, és átállítottam a mit írtál (SMS) aztán újraindult mikor leokéztam, és így megváltozott

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #141 Dátum: 2009, 05 19, 12:21:53 »

Én ezt (NETCF 3.5)nem tettem alapértelmezettnek, az baj?
Feltelepítettem aztán a másikat, és átállítottam a mit írtál (SMS) aztán újraindult mikor leokéztam, és így megváltozott
Akkor minden bizonnyal a NETCF 3.5 van benne alapból, merthogy el sem indult volna az Adv. Config tools anélkül. 
Ha kapnék 1 Dia 2-t egy hétre, sokkal de sokkal okosabb lennék  ;)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #142 Dátum: 2009, 05 19, 13:10:48 »
Akkor minden bizonnyal a NETCF 3.5 van benne alapból, merthogy el sem indult volna az Adv. Config tools anélkül. 
Ha kapnék 1 Dia 2-t egy hétre, sokkal de sokkal okosabb lennék  ;)

Esetleg LiFi-t környékezd meg!!!

« Reply #143 Dátum: 2009, 05 19, 15:00:44 »
 Thebiker esetébol okulva gyorsan be is szerváltam egy tokot!

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #144 Dátum: 2009, 05 20, 13:14:00 »
Lenne egy kérdésem:
Hogyan tudnám a TF3D szinét megváltoztatni hogy ne az a fekete legyen?
Van erre megoldás?

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #145 Dátum: 2009, 05 20, 19:01:48 »
Még egy  :)
A D2-n most fent van egy csomó progi meg a WM6.1.
ROM cserénél ez gondolom elveszik minden. Vissza lehet állítani az eredeti ROM-ot, úgy hogy minden a régi legyen az összes feltelepített cucc megmaradjon?
Le lehet menteni az eredeti ROM-ot a programokkal együtt vagy csak nélküle vagy sehogy?
Arra gondolok hogy most ami fent van az jó szeretem, de az új WM6.5 érdekelne és felteszem, később rájövök hogy mégse jó mert a régi jobban bejön. Vissza tudom állítani az eredeti állapotot.

Bocs de nekem nagyon új még a WM

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #146 Dátum: 2009, 05 20, 19:13:31 »
Még egy  :)
A D2-n most fent van egy csomó progi meg a WM6.1.
ROM cserénél ez gondolom elveszik minden. Vissza lehet állítani az eredeti ROM-ot, úgy hogy minden a régi legyen az összes feltelepített cucc megmaradjon?
Le lehet menteni az eredeti ROM-ot a programokkal együtt vagy csak nélküle vagy sehogy?
Arra gondolok hogy most ami fent van az jó szeretem, de az új WM6.5 érdekelne és felteszem, később rájövök hogy mégse jó mert a régi jobban bejön. Vissza tudom állítani az eredeti állapotot.

Bocs de nekem nagyon új még a WM
Gondolom a hivatalos gyári wm 6.1 van most fent Neked. Töltsd le és tedd el valahová:)
Csinálj egy mentést a mostani állapotodról az SPB Backup, vagy a Sprite Backup programokkal. Az elkészült file-t is tedd biztonságos helyre.
Majd ha lesz rá lehetőség és kipróbálgattad a 6.5-öket, és mégis vissza akarsz térni a mostani romodhoz, akkor a most elkészült mentésedet vissza tudod tölteni. Minden mostani beállításod, kinézet, adatok stb. megmarad.
De! CSAK arra a romra ajánlott a full mentéseket visszatenni, amelyikről készült!

A PIM (névjegy, naptár stb. ) adatokat mentheted a PPCPimbackup programmal, az ezzel készült mentés más romverzióra (sőt akár más pda-ra) is visszatehető.

A fentebb említett programokat megtalálod a Fizetős és Ingyenes programok ajánlójaiban. 

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #147 Dátum: 2009, 05 20, 19:22:26 »
Gondolom a hivatalos gyári wm 6.1 van most fent Neked. Töltsd le és tedd el valahová:)
Csinálj egy mentést a mostani állapotodról az SPB Backup, vagy a Sprite Backup programokkal. Az elkészült file-t is tedd biztonságos helyre.
Majd ha lesz rá lehetőség és kipróbálgattad a 6.5-öket, és mégis vissza akarsz térni a mostani romodhoz, akkor a most elkészült mentésedet vissza tudod tölteni. Minden mostani beállításod, kinézet, adatok stb. megmarad.
De! CSAK arra a romra ajánlott a full mentéseket visszatenni, amelyikről készült!

A PIM (névjegy, naptár stb. ) adatokat mentheted a PPCPimbackup programmal, az ezzel készült mentés más romverzióra (sőt akár más pda-ra) is visszatehető.

A fentebb említett programokat megtalálod a Fizetős és Ingyenes programok ajánlójaiban.

Köszi valami ilyesmire számítottam. Az SPB Backup megvan. De mivel lehet lementeni a ROM-ot?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #148 Dátum: 2009, 05 20, 19:26:36 »
Köszi valami ilyesmire számítottam. Az SPB Backup megvan. De mivel lehet lementeni a ROM-ot?
Az nem olyan egyszerű. Ha ennél is úgy van mint a korábbi HTC-knél, akkor azzal a mentéssel nem érsz semmit. Kell egy romfőző mester aki flashelhető állapotba hozza a lementett file-okat.

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #149 Dátum: 2009, 05 20, 19:42:32 »
Az nem olyan egyszerű. Ha ennél is úgy van mint a korábbi HTC-knél, akkor azzal a mentéssel nem érsz semmit. Kell egy romfőző mester aki flashelhető állapotba hozza a lementett file-okat.

Akkor lehet hogy marad az a verzió hogy megnézem majd valakinél az új WM6.5-öt és ha tetszik felteszem. Utána már lehet mindenféle főzött cuccost kipróbálni mert a WM6.5 már meg lesz a HTC oldalán és azt vissza tudom rakni. Legfeljebb újra telepítem a progikat.
De ez ami most van nem lesz :(

Köszi