Helló Mindenki!
Már lassan 1 hónapja nyúzom...
Mielőtt bármit leírnék annyit hogy fél evente cserélgettem a telefonjaimat, volt mindenféle, régebben volt PDA-m is aztán az utolsó telefonom az egy Nokia e51. Ez a telefon volt az egyetlen amit másfél évig használtam. Ami hiányzott belőle azt a PDA pótolta, ezért döntöttem a diamond2 mellett.
Nehezen szántam rá magam mert nálam a telefon lélektani határa 100 ezer forint. Nem hiszem hogy bármelyik is ennél többet érne, de mindegy rászántam magam. Azt gondoltam komprumisszumok nélkül végre sikerült egy telefont gyártani de mégsem.
A telefonró annyit, hogy szép igényes kidolgozás, jó kézben tartani. Miután elég sok minden után utánanéztem vásárlás előtt kijelenthetem a legtöbbet nyúltó készülék a piacon.
Aztán jöttek a kicsi bosszantó dolgok amiket nem értek, lehet hogy azért mert nem tudom hol kell beállítani de semmi ráutalót nem találtam, itt ragadnám meg a pillanatot arra hogyha valaki tud kérem segítsen nekem! Előre is köszi.
Szóval nem értem miért van az ha az időjárást lefrissítem akkor fellép a hálózatra adatkapcsolat, lefrissít és rajta marad. Minden egyes frissítés után baállítások kapcsolatok és ott kikapcs. Nagyon bosszantó mert folyton figyelni kell rá. Megkérdezhetné frissítés után hogy bontás e vagy sem.
Az esemesek kezelésénél minden levelet kimenő bejövő az inbox mappába teszi. Miért nem válogatja a kimenőket a kimenőbe a bejövőt a bejövőbe?
Az E-mail lekérdezésnél letölti a levelet látom megvan az inbox mappába de ha lekközelebb ismét csatlakozom és lekérdezem a leveleimet kitörli és eltünteti az előzőleg letöltött levelet. Ha van új levél az látható ha nincs akkor a régit se látni, ha nem teszi át az ember egy másik mappába akkor elveszik.
Nem találtam rajta emelkedő csengőhangot.
Ébresztésnél hiába teszem be a saját megszokott zenémet átkonvertálva abba a formátumba amibe az ébresztési dallamok vannak, és belemásolva abba a könyvtárba mégsem szólal meg, pedik látja és be is lehet állítani ébresztési dallamnak. Hogy miért is fontos részemre? Mert ha abból választo ami van kicsit durva lesz az ébresztés kisebb szívmegállással kel az ember a nagy riadfalomra
Játszok a solitar játékkal sikerül végég vinni jön a puttyogás amikor a kártyák pattognak (gondolom mindenki tudja miről beszélek) bezárom a progit kilép csak a puttyogás megy még tovább
Bejövő sms esetén van amikor nem jelzi hanggal csak pislogással. Mikor észreveszem bekapcsolom a készüléket na abban a pillanatban hangal is jelez.
A bejövő smsnél nem jó ha be van állítva a vibra mert addig vibrál amíg be nem kapcsolod. Ha az asztalon felejted és csak 10 perc múlva mész a készülékért szerencsés esetben még az asztalom megtalálod de lehet hogy addigra már elmászott valahova.
A fényképezője olyan amilyen de a qtek s200-asomé sokkal jobb volt de ez annyira nem zavar ezt be lehet tudni a kompromisszumoknak.
Vannak dolgok amik tetszenek benne de azokról mos tem írok az legyen minden új felhasználónak kellemes meglepetés.
Nem értem hogy akkora háttérrel mint ami a HTC nek van miért van az hogy ilyen hibákat benne hagynak. Igen hibákat mert szerintem ezeket nyugodtan lehet hibáknak mondani egy ilyen értékű készülék esetén.
Van még egy dolog amit nagyon szerettem a Nokia e51 ben, hogy kimondta a hívó nevét. Erre jó lenne valami progit találni, ill jó lenne ha fel tudná venni a beszélgetéseket nagyon sok esetben jól jön amikor az ember nem tud jegyzetelni és ha később nem emlékszik már rá mit kellene megcsinálnia. Hasznos volt vezetés közben, egyéb helyen nem kellett feltartani a hívó felet hogy pillanat keresek valamit amire felirhatom ismételje stb. Most sokan arra gondolnak hogy visszaélésre ad okot ha felveszik a beszélgetést. Ez egy idiótaság. Sokat használtam egyszer se volt olyan beszélgetésem amikor erre lett volna szükség. Egyébként mindenki saját maga dönti el kinek mit mond, és azért vállalja a felelősséget. De ezt lehetne ragozni....
Visszatérve a d2 re, ha a fent leírt problémákra lenne megoldás kijelenthetnénk ennél jobb készülék nem kell és végre a XXI. században sikerült felismerni a telefon gyártóknak mire is van szüksége egy felhasználónak.
Ellenben felmerül a kérdés bennem mi lesz a fogyasztói társadalommal ha olyan készüléket gyártanak amit az ember soha nem akar lecserélni...