2024, 12 19, 09:53:35

Szerző Téma: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok  (Megtekintve 128653 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető danielvonjeee

• PDA: Samsung Galaxy SIII
  • PDA ROM: Kernel 3.0.31 ROM gyári XXELLA, Android 4.1.2
Re: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok
« Reply #175 Dátum: 2009, 05 26, 12:16:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Azt azért tudni kell, hogy az órajel vezérléssel nem lehet áthágni a futtató hardveres és szoftveres környezet korlátait, de szvsz szabad szemmel is érzékelhető bizonyos változás, gyorsulás és lassulás, a beállítások függvényében...
Na akkor nekem ez ennyit számít videolejátszásnál?Lesz változás ,akár kevés is?

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #176 Dátum: 2009, 05 26, 12:22:10 »
Na akkor nekem ez emnnyit számít videolejátszásnál?Lesz változás ,akár kevés is?

Jóslással Delphoiban foglalkoztak...
Próbáld ki és megtapasztalod azonnal  ;)
lassabb biztosan nem lesz töle!

Ha nem tetszik az eredmény, legföljebb letörlöd és myoma sem marad a Performance-nak.
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető danielvonjeee

• PDA: Samsung Galaxy SIII
  • PDA ROM: Kernel 3.0.31 ROM gyári XXELLA, Android 4.1.2
« Reply #177 Dátum: 2009, 05 26, 13:07:27 »

Ha nem tetszik az eredmény, legföljebb letörlöd és myoma sem marad a Performance-nak.
Akkor feldobtam,videolejátszásnál nem vettem észre változást,talán menu meg a képek nézegetése gyorsabb lett,de lehet csak úgy tunik!majd a tartósteszt megmondja!(no meg a tobbiek is :-))))
 Az elozo PDA-mon,érdekes lett volna ez a szoft,ott biztos meglátszott volna a kulonbség!

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #178 Dátum: 2009, 05 26, 14:39:59 »
A videolejátszásnál szerintem nincs jelentősége. Teszteltem ugyan úgy 70% lett az eredmény.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #179 Dátum: 2009, 05 26, 15:42:52 »
A videolejátszásnál szerintem nincs jelentősége. Teszteltem ugyan úgy 70% lett az eredmény.

A készülék teljesítményén nem változtat egy aprócska program, csak néhány feladatot gyorsabban old meg...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
« Reply #180 Dátum: 2009, 05 26, 20:00:44 »

Én feltettem igaz a kártyára elindítottam de nem telepítette sehova csak elindult amit kell átállítottam ikont is csináltam a start menübe de nem vettem észre semmi különbséget. Van egy másik D2 a haveromnak egymás mellé tettük a kettőt megpróbáltam egyszerre indítani 1-2 alkalmazást de semmi különbség.
Nem tudom átállított e valamit egyáltalán vagy sem. Hogyan működik ha nem települ fel, ill ha felment hogyan szedem le?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #181 Dátum: 2009, 05 26, 20:14:54 »
Én feltettem igaz a kártyára elindítottam de nem telepítette sehova csak elindult amit kell átállítottam ikont is csináltam a start menübe de nem vettem észre semmi különbséget. Van egy másik D2 a haveromnak egymás mellé tettük a kettőt megpróbáltam egyszerre indítani 1-2 alkalmazást de semmi különbség.
Nem tudom átállított e valamit egyáltalán vagy sem. Hogyan működik ha nem települ fel, ill ha felment hogyan szedem le?

Ha megnézed a pocket pc-n Total Commander-rel, ez egy kicsi .exe fájl. Ez nem települ, hanem ha elindítod, akkor be tudod állítani és fut a háttérben. Ha nem kívánod használni, akkor simán letörlöd (szintén TC-vel) és nyomsz egy SR-t...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #182 Dátum: 2009, 05 26, 20:34:21 »
Ha megnézed a pocket pc-n Total Commander-rel, ez egy kicsi .exe fájl. Ez nem települ, hanem ha elindítod, akkor be tudod állítani és fut a háttérben. Ha nem kívánod használni, akkor simán letörlöd (szintén TC-vel) és nyomsz egy SR-t...  ;)

értem
köszi

Gunar

• Vendég
« Reply #183 Dátum: 2009, 05 26, 22:46:36 »
Akkor viszont minden sr után újra kell indítani, vagy beállítani, hogy iduláskor ez is menjen! NEM?

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #184 Dátum: 2009, 05 26, 23:02:48 »
Akkor viszont minden sr után újra kell indítani, vagy beállítani, hogy iduláskor ez is menjen! NEM?

Nem, amíg nem törlöd, addig a Performance-t elég elíndítás után egyszer beállítani és SR után sincs vele semmi gond, mert folymatosan működik...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #185 Dátum: 2009, 05 26, 23:15:11 »

Annyi mint az omnia!!!!!!  :D :D :D :D :D :D

Mik a tapasztalatok azoknál, akik omniáról váltottak? (nem a béna htc today item erdekel, hanem teljesítmény!)

T-Mobile-nál lesz Hu-n a HTC Touch Pro 2 amúgy nemsokára...  ;)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #186 Dátum: 2009, 05 26, 23:32:17 »

Annyi mint az omnia!!!!!!  :D :D :D :D :D :D

Mik a tapasztalatok azoknál, akik omniáról váltottak? (nem a béna htc today item erdekel, hanem teljesítmény!)

T-Mobile-nál lesz Hu-n a HTC Touch Pro 2 amúgy nemsokára...  ;)

Egy hét intenzív használat után majd részletesebb következtetést lehet majd levonni a tapasztalatokból. Azt viszont már most kijelenthetem, hogy az Omniát a D pad 8én az egérmutatót sohasem használtam) és a navigációs képességeket kivéve, minden téren felűlmúlja...

Ezen is ugyanolyan jól futtatható a Mobile Shell 8bár én ezt sem favorizálom), mint az Omnián. Sőt, valamennyivel több free RAM marad, mint a TouchFLO 3D használatalor. Bár ennek különösebben nincs jelentősége, mivel van szabad memóriakapacitás van bőven,

A memory leak nem igazán jellemző a Diamond 2-re szerencsére. 60 MB alá nem igazán esik a programfuttató memória.

Ezen meg segít a HD-n már jól bevált clenRAm, a memórifelszabadító programocska időnkénti futtatása.

A Diamond 2-n különben a Touch HD registry trükjeinek jó része használható, mig az első Diamond-é nem...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #187 Dátum: 2009, 05 26, 23:50:35 »
Egy hét intenzív használat után majd részletesebb következtetést lehet majd levonni a tapasztalatokból. Azt viszont már most kijelenthetem, hogy az Omniát a D pad 8én az egérmutatót sohasem használtam) és a navigációs képességeket kivéve, minden téren felűlmúlja...

Ezen is ugyanolyan jól futtatható a Mobile Shell 8bár én ezt sem favorizálom), mint az Omnián. Sőt, valamennyivel több free RAM marad, mint a TouchFLO 3D használatalor. Bár ennek különösebben nincs jelentősége, mivel van szabad memóriakapacitás van bőven,

A memory leak nem igazán jellemző a Diamond 2-re szerencsére. 60 MB alá nem igazán esik a programfuttató memória.

Ezen meg segít a HD-n már jól bevált clenRAm, a memórifelszabadító programocska időnkénti futtatása.

A Diamond 2-n különben a Touch HD registry trükjeinek jó része használható, mig az első Diamond-é nem...

Hardveres audio hangszínszabályzás, bluetooth telefon/audió működés, kompatibilitás (headset, autóhifi, számítógép stb...) HDMI/Divx videó lejátszás szaggatás nélkül, videótelefonálás, wifi internetezés, energiatakaroékosság.
Kifejthetnéd bővebben a minden téren felülmújját!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #188 Dátum: 2009, 05 27, 00:06:47 »

Hardveres audio hangszínszabályzás, bluetooth telefon/audió működés, kompatibilitás (headset, autóhifi, számítógép stb...) HDMI/Divx videó lejátszás szaggatás nélkül, videótelefonálás, wifi internetezés, energiatakaroékosság.
Kifejthetnéd bővebben a minden téren felülmújját!

Ahogy jeleztem, egzakt válaszokat minimum egy hét használat után lehet és illik adni, megállapításom az első 1-2 nap tapasztalataira vonatkozik csak.

A WiFi meglehetősen stabil, nem dobálja el a kapcsolatot, sem erre, sem a 3G/HSDPA sebességére nem lehet panasz.

Netbokkal és BT fülesekkel a kompatibilitás jónak mondható, a hangátvitel minősége jöbb az Omniáénál (én főként ezért váltottam).

Az üzemidő hosszabb valamivel, de nem éri el a Touch HD-ét.

A többit eddig még nem próbáltam...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #189 Dátum: 2009, 05 27, 08:31:05 »
Romovics:

Húúú hát lesz is csitt-csatt! A wifi és a GSM képességekkel egyet értek mrmarkus -al. A Bt hangátvitel is jó, bár nekem nincs zenei hallásom csak zenét hallgatok egy nokia bt fülesen. A GPS -t még belvárosban nem teszteltem. De mivel van a családban Omnia így egyszer biztos ki fogom próbálni! A divx és egyéb filmlejátszási képességeit pedig Te is tudod jó! Ez a proci nem valami fényes ezen a téren!
Az akku idő momax aksival szerintem ugyan az (Omiában is az volt). Nap végére 60-70 % marad. Kb ennyi volt az Omnia is.

Amiben jobb az a kijelző minősége de ugye ez adódik a felbontásból is. Mindennapi használat közben, magyarítva sem lassul be. De ugyan ez csalóka mert Omnia gyári romja, mondjuk a HK2 is lassan volt mint a Te utolsó romod.
Majd ha kijönnek a főzött romok akkor érdemesebb összahasonlítani!

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #190 Dátum: 2009, 05 27, 09:22:09 »
Húúúúúú! Nem akarok háborút melyik jobb vagy sem, erre figyeljünk. Viszont véleményeket szívesen olvasgatnék mindkét oldalról. De szerintem nem lehet összehasonlítani a két telefont. Egy biztosan nagyon el van rontva az Omnia-n: a kijelző. Az finoman szólva pocsék. A többi ezek után számít még valamit? Egyébként ha jobb kijelző lett volna benne nekem már az lenne nem vártam volna a D2-re.

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #191 Dátum: 2009, 05 27, 09:31:43 »
Húúúúúú! Nem akarok háborút melyik jobb vagy sem, erre figyeljünk. Viszont véleményeket szívesen olvasgatnék mindkét oldalról. De szerintem nem lehet összehasonlítani a két telefont. Egy biztosan nagyon el van rontva az Omnia-n: a kijelző. Az finoman szólva pocsék. A többi ezek után számít még valamit? Egyébként ha jobb kijelző lett volna benne nekem már az lenne nem vártam volna a D2-re.

No majd az Omnia Pro :) You are not allowed to view links. Register or Login

Ha egyszer megjelenik :)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #192 Dátum: 2009, 05 27, 10:01:34 »

Miért lenne ebből háború? :shock:
A vélemények és tapasztalatok megosztása nem kell, hogy haraggal/indulatokkal járjon!
Mindenki véleményében (tisztelet a kivételnek) akad jókora szubjektum is, te3hát igenis, ezt is számításba kell venni. De lehet szervezni egy Omniás Diamond2-s mini talit is és ott mégjobban össze lehet hasonlítgatni a két masinát...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #193 Dátum: 2009, 05 27, 12:28:03 »
Miért lenne ebből háború? :shock:
A vélemények és tapasztalatok megosztása nem kell, hogy haraggal/indulatokkal járjon!
Mindenki véleményében (tisztelet a kivételnek) akad jókora szubjektum is, te3hát igenis, ezt is számításba kell venni. De lehet szervezni egy Omniás Diamond2-s mini talit is és ott mégjobban össze lehet hasonlítgatni a két masinát...  ;)

Elég sok fórumon láttam már ezt-azt de remélem ide csak kultúrált emberek írnak. Nem gondolom hogy itt háború lesz de....

Eddig szeretek ide járkálni mert segítőkészek az emberek, remélem ezután is így lesz!

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #194 Dátum: 2009, 05 27, 12:30:51 »
No majd az Omnia Pro :) You are not allowed to view links. Register or Login

Ha egyszer megjelenik :)
Biztos jó lesz de ez nem a D2 hanem a Touch pro2 ellenfele lesz, és úgy látom le is veri a htc-t :)

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #195 Dátum: 2009, 05 27, 12:57:17 »
Szóval teszteltem, és egy kapal kaki a dia2, kinézet gyönyörű, hardver = 0, elavult. Már 1 éve 2magos procik vannak a samsungnál, intelnél, acernél. Kár hogy így elcseszték. Most várhat mindenki jópár hónapot az htc üdvöskéjére, én nem ajánlom hogy az omniát egy ilyenre, vagy touch pro 2-re cserélje valaki.

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #196 Dátum: 2009, 05 27, 13:05:09 »
Szóval teszteltem, és egy kapal kaki a dia2, kinézet gyönyörű, hardver = 0, elavult. Már 1 éve 2magos procik vannak a samsungnál, intelnél, acernél. Kár hogy így elcseszték. Most várhat mindenki jópár hónapot az htc üdvöskéjére, én nem ajánlom hogy az omniát egy ilyenre, vagy touch pro 2-re cserélje valaki.

Ezalatt a "teszteltem" alatt mit értesz? Több napig nyúztad vagy elmetél egy boltba és ott megnyomkodtad?  ;)

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #197 Dátum: 2009, 05 27, 13:21:19 »
Ezalatt a "teszteltem" alatt mit értesz? Több napig nyúztad vagy elmetél egy boltba és ott megnyomkodtad?  ;)

már 1 hónappal ezelőtt volt nálam, gyoesan túl is adtam rajta

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #198 Dátum: 2009, 05 27, 13:42:31 »
Valamit nem értek. Aznap mikor megjelent megvettem azóta használom. Az ég világon semmi baja. Szép, gyors, nem fagyott le, megy rendesen raja minden. Volt 1-2 dolog ami nem tetszett hibának véltem, de mindenre találtam megoldást kivéve arra hogy a beszélgetéseket felvegyem.
Milyen hibálya lehet ami több mint 1 hónap használat után nem jött elő.
Ami kellhet progi egy PDA-ra az minden megvan.
Amit külön feltettem és mind tökéletesen megy:
Fénymérő
Total Commander
Spd Wallet
Egy konvertáló
No Call
Fake Call
GPS Tuner
Spb Backup
AdvancedConfig
ageye G-Alarm (ez nagyon jó)
Personalizer
Igo
Feltettem az SPB Mobil Shell programot és 1 nap után rájöttem hogy csak parasztvakítás mert a mindennepi gyors használatra nálam alkalmatlan. A TF3D egy jól átgondolt felület a mindennepi munkához.
Egy dologgal nem foglalkoztam az a film nézés de mi a .....-nak kellene a filmet egy ilyen kis képernyőn nézni.
Ezek után mi a ....met lehetne még feltenni amit használna is az ember, mer érdekelne  ;D
És ezek után miért is nem jó ez a telefon?

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
« Reply #199 Dátum: 2009, 05 27, 13:49:52 »
Nézegettem azt a rohadt kukacos almás telefont is de micsoda egy ... Az mellett hogy hamar lemerül sok minden korlátozva van rajta. Szerintem csak elvakultak :ok: vásárolják no meg a divatmajmok akik csak a telefont használják rajta a többi már bonyolult nekik.

Ha valaki megsértődik döntse el melyik kategóriába esik mert ha az elsőbe akkor az nem is baj, de ha az utóbbiba...