Köszönöm.
Tetszenek az áraik és hogy Magyar kereskedő és nem egy külföldi Webshop, hanem Budapesti üzlet!
Mi a különbség a gyári és kereskedői garancia között és miben különböznek ezek az új készülékek egy márkakereskedésben vásárolható új készüléktől, hogy ennyivel olcsóbbak?
Bocs a bugyuta kérdésekért, de sajnos már egyszer befürödtem egy "Clone" készülékkel, bár azt kéz alól vettem, de azóta nagyon bizalmatlan vagyok...!
Szia,
Ezek a gsm boltok általában Ázsiából szerzik be a készülékeket, és nincs rajta 27%-os áfa. Mindenképpen kérdezz rá vásárlás előtt, hogy EU-ba szánt telefon-e, amit értékesíteni akar. Mivel, ha nem, akkor szoftver frissítésnél eltűnhet a magyar nyelv és egyéb nyalánkságok. A bolti garancia másik hátránya a garanciális ügyintézés. Mivel kiküldik a készülékedet jobb esetben, ami sok idő is lehet. Rosszabb esetben a gsm boltot már meg sem találod. Így nem tudod a garanciát érvényesíteni. A partnerogsm már régóta a piacon van, bár maga a bolt nem bizalom gerjesztő belülről, de az eladó srác segítőkész, és előtted bontja ki a dobozt. Plusz ki is próbálja neked a készüléket, hogy ne látatlanba vidd el. Bármelyik bolt mellett is döntesz, előtte írd be a google-ba a nevét, és ha több pozitívat írnak, mint rosszat, akkor szerintem nem lesz gond. Persze kivételek mindenhol lehetnek. És a gsm boltot csak akkor ajánlom, ha talpra esett vagy és nem teheted meg, hogy szolgáltatótól vagy egyéb helyen gyári garanciával vásárolj.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni a döntésedben.
Üdv: Katsu