Samsung Galaxy S Advance GT-I9070(P) CyanogenMod 11
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz össze vissza hsz-ek elkerülése végett, és fórumtársaink javaslatára ez lesz a CyanogenMod 11 topikja, amiben megkérek mindenkit, csak a CM 11-el kapcsolódó anyagokat, hsz-eket hozza.
Aki először találja meg a CyanogenModot SGSA-ra: mi az a CM?
CM - CyanogenMod, szintén egy fejlesztői csapat, amely az AOSP-ből csak merít, azonban jellemzően "reverse engineering" (azaz visszafejtéses) módszerrel készít egyedi custom romokat a készülékekre. Verziói alapján a CM7 Gingerbread, a CM9 Ice Cream Sandwich, a CM10 Jelly Bean rom.
Ezek al verziói ugye a 10.1- es ami 4.2.2-es, a 10.2-es 4.3.x-ás, a 11 a 4.4.x android megfelelői.
CyanogenMod romok telepítése, visszatérés:
Nem kell rám megharagudni a következőért, de:
Nem fogom senkinek leírni lépésről lépésre mit tegyen mire kattintson, mégpedig azért mert aki a következő sorokból nem tudja kiolvasni mit kell tennie, annak a legnagyobb jóindulattal a saját érdekében mondom, egyáltalán nem ajánlottak a CM romok. Mint olvasható feljebb is, és a hsz-ek közt is, van az a helyzet amikor akaratlanul tudunk magunknak kárt csinálni. Felhívom mégegyszer mindenki figyelmét, egy nem officional fejlesztés alatt álló nightly telepítésének az álljon neki, aki tudja (és nem olvassa!) hogy mit kell csinálni, akár egy hard resetnél vagy egy nem sikerült telepítésnél! Egy CyanogenMod rom használata haladó szintű felhasználást igényel! Ezt ne feledjük!
So, telepítés:Ezeknek a romoknak a telepítése megegyezik a szinte összes más custom-al, amit természetesen a recoveryből teszünk. A különbség talán annyi, hogy minden romhoz - mikor először tesszük - telepíteni kell egy ún. GAPPS azaz Google Apps csomagot. Különösebb elemezésre nem szorul a téma szerintem. Ha nem érted kérdezd a fórumban. Mint írtam ezt 1X és először tesszük (Gapps-ot). Tehát először felrakunk egy általunk kiválasztott romot + egy ahhoz való gapps csomagot, és belakjuk értelem szerűen. Backup legyen mindenkinél, lehetőleg ne gyári romos (ez ismét csak javaslat, mint a custom FAQ-ban). Egyre érdemes itt is figyelni, ha a recoveryben vagy nézz körül, mert újabbat kaptál. Sem a backup elérése, sem pl.: wipe dalvik nem a megszokott helyeken vannak (csak majdnem). Első telepítés előtt bármilyen romunk van érdemes egy
wipe data / factory reset, wipe cache, wipe dalvik, majd a telepítés. Utána azért én csináltam még egy ugyanilyen
factoryt, biztos ami biztos. Sokak szerint hülyeség, nekem nincs gondom...
Namost, ha holnapután látunk egy frissítést, akkor már elég csak a romot
wipe data nélkül feltennünk, hiszen az appok ugyebár ott vannak. Verzió frissítéshez tartozik még: Általában (sőt mindig) egy megjelenő verzióval amit letöltünk és felteszünk, települ egy módosított kernel is, hiszen azt a Cyanogen csapat biztosítja a romhoz. Én speciel szoktam egy
wipe cache + wipe dalvik-ot is csinálni mikor frissítek egy adott nightly-ra, pont ezért. A rom frissítés előtt + után.
Mint írtam ezek fejlesztés alatt vannak tehát előfordulnak bugok. Hol több, hol kevesebb. Azért nem írok ide sem konkrétumot, mert ez folyamatosan változik. Kérdezd a fórumtársakat, olvass utána lejjebb.
GT-I9070P-re való telepítés Leslie leírása alapján, amit idővel majd Ő fog alátámasztani és szép formába önteni. Én egyelőre idézem, a beszélgetést (még) You are not allowed to view links.
Register or
Login találjátok. Olvass előbb és utána állj neki!!!
Nekem is ez volt az alap, amire feltettem a Maclaw féle CM11 - 4.4.2 is felmegy!!! Ha így csinálod:
Bármilyen rom-ról elmondható, hogy ami jó a simára, az jó a P-sekre is!!! Leszámítva, hogy az NFC nem működik!!!
Nagyon fontos azonban, hogy a letöltött rom-ban a "/system/lib/tee" könyvtárat ki kell cserélni a telefonon találhatóével!!! Ha ezt nem teszed meg jó esélyel nem fog működni mint mobil (Nekem pl nem látta a SIM kártyát). A másik probléma jónéhány ROM rendelkezik az update-scriptben ellenőrző sorral!!! Ami azért felel, hogy ne téglázák az amatőrök a telefonjukat! Annyit csinál, hogy telepítés előtt össze hasonlítja a benne definiált (támogatott) verziókkal a telefon verzióját. Ha nem stimmel, nem hagyja telepíteni!!! És leáll még a legelején!A CyanogenMod is (és általában az AOKP/vagy azokből főzött romok) tartalmazzák. Nem kell azonban megijedni!!! A feladat nem bonyolult!
1., A már rootolt/cwm-et telepített(kernel cserélt) telefonodról, egy jó file-managerrel, megkeresed és lemented a "system/lib/tee" könyvtárat az sd kártyádra, majd átmásolod gépre. Ott kicsomagolod a ROM-ot amit a telódra szánsz egy másik mappába. Felülírod a mappát.
2., A kicsomagolt könyvtárban a "META-INF/com/google/android/updater-script" -et meg kell nyitni egy normális szövegszerkesztővel! (natúr notepad-ot felejtsd el!!! Mert elfogja cseszni a file kódolását!!!) Én a "Notepad++" -t javaslom, ha jól tudom freeware, bárhonnan leölthető!!!
majd ebben a fájlban a következő sorokat kitörlöd:
"
assert(getprop("ro.product.device") == "janice" || getprop("ro.build.product") == "janice" ||
getprop("ro.product.device") == "i9070" || getprop("ro.build.product") == "i9070" ||
getprop("ro.product.device") == "GT-I9070" || getprop("ro.build.product") == "GT-I9070" || abort("This package is for \"janice,i9070,GT-I9070\" devices; this is a \"" + getprop("ro.product.device") + "\"."); );
"
Majd mented!
3., Ha ki van cserélve a tee mappa, és a fent leírt updater-script is módosítva van. Akkor lehet vissza zipelni a rom-t. ügyelve arra, hogy ugyabban a formában legyen, ahogy volt! tehát kilépsz a "gyökér" szintig, kijelölöd a Meta-inf, a system könyvtárakat és a boot.img és file_context file-okat és úgy csomagolod vissza zip-re! Majd mehet fel az sd kártyára. És a továbbiakban mindent, ugyanúgy csinálsz, mint ahogy azt attika79 már a topic nyitó hozzászólásokban leírta:
-reboot recovery
-wipe data/factory
-wipe cache
-wipe dalvik cache
-install zip from sd card (rom telepítés)
-install zip from sd card (gapps vagy slim gapps)
"mégegyszer lehet wipe-olni, biztos ami fix"
-reboot
Ez elvileg mind cyannal, mind egyéb más i9070-re portolt rom esetében be kell hogy váljon!
Örülés!
Sok sikert hozzá! És várjuk a visszjelzéseket!!! Visszatérés, pá Cyanogen:Eltérő lehet, ugye nem mindenkinek van tele backuppal az SD-je. Azt mondom biztos ami biztos, ha végleg lemondunk a Cyanogenról, ilyenkor jó Odinnal rátenni az officional romot, majd belakni újra, vagy ezután vissza tenni a backup-unkat. Természetesen full factoryval Odin előtt után!
Az itt megjelölt download linkeken általában lesz egy ú.n. MD5 Sum számsor is. Ez a letöltött fájl helyességégét hivatott ellenőrizni.
MD5 Sum-ot tessék ellenőrizni, mert volt olyan fórumtársunk aki éjjel fél 2-kor azért nem tudta bekapcsolni a telefonját mert istentudjahogyan rágyűrt egy hibásan letöltött romot.
Mi az az MD5 Sum? Egy letöltés ellenörző cókmók. A letöltendő fájl tartalmaz egy md5 számsort, amit ha letöltöttél ezzel a programmal tudsz PC-n ellenőrizni:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginHasználata értelemszerű.
Ezzel a sorral kell egyezzen. Ha a fájl hibásan jött le, NEM fog stimmelni.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginHa mobilon töltöd, tessék egy app amivel szintúgy ellenőrizendő:
Katt a képre:
Register or
Register or
LoginA méltán népszerű maclaw féle CyanogenMod 11 a legfrissebb Build-el elérhető a saját honlapjukon:
Register or
LoginÉn a ma aktuális Build-et osztom meg, ha újabb van a honlapon nézd meg, nem fogok minden Build-et publikálni. MD5 Sun a letöltő oldalon elérhető.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginAz XDA - Developers Team Canjica CyanogenMod 11-ét itt tudjátok elérni, ha valaki használ mindennapi használatra ajánlatos verziót, írja be a fórumba és linkelni fogom itt is.
Register or
LoginHa van egyéb CM11 verziód oszd meg, írjuk ide is.
Kiemelném itt is!
Kezdő és friss felhasználóknak egyáltalán nem javasoltak a CM romok!!! Csak akkor kezdj hozzá, ha tudod mit csinálsz!!! Egy rom felrakása pofon egyszerű, de a működtetése haladó szintű dolog, a telepítés után is lehet téglázni!!! Mint ahogy lejjebb olvasni lehet, nem mindennapi használatra vannak és nagyon könnyű kárt okozni magunknak!!!
FIGYELEM! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!