Nekem nem kell, hogy külön mezőben legyen rögzítve a vezetéknév és utónév, ezért az utónévbe van minden beírva. Pont hasonló ok miatt, meg hogy ne rakjon vesszőt. Noha Note 3-nál be lehet állítani mi szerint rendezzen és mi legyen elől.
A beíráshoz annyit trükközni kell, avagy macerásabb, hogy le kell nyitni a nyíllal a mezőt és abba beírni, mert ha szóközt érzékel átpakolja egy másikba attól kezdve.
Van S2 is Omega ROM-mal, most nem tudom megnézni, de lehet ennek az "öröksége" is ez a módszerem.
Na most egyelőre egy béna megoldást találtam. A nevek nálam vezetéknév, kereszetnév, minden a maga helyére van írva. Ahogy kell. Van egy olyan mező a mezőhozzáadásoknál, hogy fonetikus név. Ha abba beleírom a neveket, akkor az úgy jelenik meg, ahogy kell és normálisan vezetéknévre lerendezi az egész névjegy listát. A vesszők nem érdekelnek, legyenek ott (pl. Piszkos tizenkettőben névsorolvasás -> Posey, S., nem zavar).
A dolog attól béna, hogy
a) a fonetikus név az a normálisan beírt névvel EGYÜTT látszik oly módon, hogy a beírt név nagybetűkkel a telefon saját sorrendje szerint, a fonetikusan beírt név (amire rendez) alatta kisbetűkkel jelenik meg. Elég szarul néz ki.
b) ha a fonetikus névbe beírom a kontaktot és aztán kiveszem az eredetileg beírt nevet (amit a megfelelő mezőkbe véstem eredetileg), akkor a fonetikus nevet a névjegylistában a telefon NEM JELENÍTI MEG !!! A kontakt személy neve helyett csak a telefonszáma jelenik meg ! Ez meg ultraidióta dolog !
Úgyhogy a probléma továbbra is fent áll. Ha valamelyikőtöknek van Omega v24-es Galaxy 2-je, akkor segíthetne, hogy egyszer és mindenkorra mit állítsak be ahhoz, hogy a névjegyzékemben a rendes vezetéknév mező szerint legyen minden kontaktom lerendezve.
Azzal szívok, hogy az Omega v24 KERESZTNÉVRE rendez ! Még az angolszászoknál sem divat ez (vagy bármelyik nemzetnél, amely a keresztnevet és vezetéknevet felcserélt sorrendben használja) !
Köszönöm.