4.1.2 MIUI ROM v4
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Login Telepíthetõ:Szinte az összes 4.1.2-es JB OS-re GT-I9070-en, de remélem már mindenki rendelkezik egy min. XXLQE-vel…
Az alapokat itt is leírom:
Custom rom = nem gyári, azaz ebben az állapotban garancia vesztés, ha így viszed be azonnali megvonás! Helyreállítás, garancia visszaállítása: FAQ topik vagy kérj személyre szabott segítséget!
Alap a nem gyári recovery és a nem gyári kernel, ha netán bármelyik is van, véletlen sem állj neki!!!
Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintû dolog, nem kezdõknek való!!!
Nem hiszem hogy valaki figyelmét is elkerülte volna, ha mégis van két FAQ topikunk, amibõl elég sok infót tudunk nyerni. Ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan, mielõtt bajt csinálnál.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginHa netán ez az elsõ customod,
EFS mappa mentése - Általános FAQ! Ki nem hagyható!!!
Mindenkinek javasolt, most frissült a mentési folyamat! Ha úgy gondolod tudod, akkor is nézzél rá!
Nem biztos hogy mindenkinek ismeretlen a MIUI név, szerintem akinek nem az elsõ olyan androidos kütyüje amiben nyúlkál, az egész biztosan ismeri már. A MIUI mint az általános FAQ-ban is írtam:
MIUI - A kínai Xiaomi cég romja, amely egyrészt CM alapokon nyugszik, másrészt a többi Androidtól gyökeresen eltérõ kinézetû rom, leginkább az iPhone-hoz hasonló küllemû, persze ugyanazok a progik mennek rajta szépen.
Aki gyakorlottabb és jobban is érdekli a MIUI, az további letöltésekért és témákért látogassa You are not allowed to view links.
Register or
Login az oldalt is.
Igen az iPhone-hoz hasonlít az UI, nem is kicsit. Egy teljesen új köntöst ad a telefonunknak. Maga a launcher 1 db felület, amiben a kezdõképernyõk számát és elrendezését variálhatjuk kedvünkre, de a klasszikus app drawer nincs, és idõvel rájövünk valójában nem is kell.... Persze meg lehet fejelni egy pl. Nova Launcherrel, de hogy idézzem egy barátom: "A launcher a sava borsa". Így is van, remek, teszi a dolgát rendesen, szó mi szó TW jelenthet...
A rom CyanogenMod alapokra épül, amibõl az égvilágon semmit nem érzékelünk, kivéve a viselkedést. Rettenetesen gyors, határozott és finoman fogalmazva teljesen akadásmentes. Nincs gondolkodás, nincs röccenés, amire bökünk nyílik. Üzemidõ átlagos vagy kicsit jobb, bár bevallom én "gyári" mivoltában gyilkoltam. Ami szembetûnõ volt, mindenféle állítgatás nélkül a deep sleep bitang jó és nem a system UI frissítés hiánya miatt. Az iPhone szerû szögletes alkalmazás ikonok is mint maga az egész UI, megszokás kérdése. Szerintem egy igen kompakt - "minden ami kell egy helyen van" felületet kapunk, amit ha valaki megszeret akkor biza úgy marad...
Másik kernel telepítését is felejtsük el, mivel CM alapú - a megfelelő, hozzávaló kernel is települni fog.
Ami plusz és egyedi:
A rom és a felhasználói felület rendkívüli módon testre szabható, még ha nem is tûnik annak elsõre. Kapunk az alkalmazások között egy Témák nevû appot, amiben szinte az összes létezõ apróságot cserélhetjük. Pl.: boot animáció, boot hang, tárcsázó stílus, zár stílus, etc., etc., szóval a lehetõség nem kevés.
Ami negatívum: mivel CM alapokkal rendelkezik a rom, így némi CM bug azért elõbukkan, de meg kell jegyeznem messze nem számottevõ. A kapott OS és UI bõven kárpótol érte.
1. Nincs haptic feedback (back és opciók billentyûknél rezgõs visszajelzés - más egyéb helyeken perfekt!)
2. Lehet én vagyok a béna, de nem tudtam a fényerõt automatára állítani, hiába bökdöstem a nav.bar-on
3. Egy minimális UI glitch van. De ezt orvosolhatjuk így:
Beállítások / Fejlesztõi lehetõségek / Rajzolás / HW fedvények letiltása és a
GPU megjelenítés -ekhez pipát teszünk, majd reboot.
4. Ha találsz egyebet írd meg.
Telepítéskor egy Xiaomi fiókot is létre kell hoznunk. Itt a belépõ jelszót írd fel, jegyezd meg, mert ha pl. ez netán nem tetszik és holnap kijön egy másik build, akkor anélkül elég nehezen rakod fel...
A Témázáshoz egy kis segítség: Ha magán az alkalmazáson belül töltünk le témát (rengeteg van...) akkor különösebb dolgunk nincs, eléggé egyértelmû lesz minden. Letöltöd, majd alkalmaz, kész.
Ha esetleg a gugli vagy más módszerrel töltünk akkor:
A rom telepítésével a belsõ SD-n lesz egy MIUI mappánk, amiben találunk értelemszerû elnevezésekkel almappákat. Mikor letöltünk egy nekünk tetszõ valamit, ugye a download mappába jön. Ezt áthelyezzük a kívánt részben a MIUI mappán belül, majd a Témák app-ot megnyitva nyomunk egy opciók billentyût, és kiválasztjuk az Importálás-t. Itt arra az egyre figyeljünk, hogy a Téma app ezt a kihelyezett letöltést felemészti, tehát ha kellene a késõbbiekben, mentsük elõtte.
A forrás linken sok mindent nem találunk, remélem leírtam minden lényeges dolgot. You are not allowed to view links.
Register or
LoginItt talán annyit jegyzek meg, hogy találunk a forráson egy ún. GPS-re vonatkozó Faster GPS részt is, de én teljesen feleslegesnek találom... A lenti screenshot az utcán készült: kb. 5mp alatt 12 mûholdat talált és fixen tartotta. Szerintem több mint tökéletes.
Telepítés és vissza térés:Remélem feleslegesen írom le: custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha esetleg valami nem sikerül!
Egy kicsit eltérünk a megszokottól, amitõl csak és kizárólag saját felelõsségre térj el!!!
A telepítés:
Mentés után a recoverybe lépünk:
mounts and storageformat /system /cache /data /preloadinstall zip from sd card/choose zip from sd cardkiválasztjuk a romot telepítjük, majd
install zip from sd card/choose zip from sd cardkiválasztjuk a Gapps csomagot telepítjük,
majd mindenféle wipe nélkül
reboot system now A boot nem 2 perc, nyugi.
Visszatérés: Fontos kiemelnem, hogy a MIUI nem az átlagot képviseli ebbõl sem, így a visszatérés elsõ mozzanata egy Odinnal való gyári rom felrakása legyen! Mivel telepítéskor a
system és
preload mappák is érintettek, így ez több mint ajánlott!
Letöltési linkek:
MIUI v4 B5/B:
Register or
LoginMIUI Android Gapps (mással ne próbáld, nem véletlen!!!):
Register or
Login2013.11.13.Többeknek akadozott a letöltés, volt akinek hibásan jött le. Tessék egy PC-re való program. Használata értelemszerű.
Register or
LoginHa valaki nem tudná, ebben a sorban lévő számmal kell stimmelnie:
Register or
Register or
LoginFigyelem! Semmilyen felelõsséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelõsség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!
Ha valamelyik link nem mûködik vagy valamit kihagytam volna, szólj és javítjuk azonnal!
Kattints a képre az eredeti méretért:
Register or
Register or
Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Register or
Login