Egy hét távlatából visszatekintve leszögezhetem, hogy nem bántam meg a
MIUI-ra váltást.
Ami a legszembetűnőbb az aksi élettartama. Plusz egy nappal megnőtt az akkumulátor élettartama és
az akku kímélés lehetőséget be sem kapcsoltam. Igaz ez szubjektív vélemény de, számomra a launcher kinézete első rangú. Könnyen áttekinthető, nagyon letisztult. Nincs semmilyen "sallang" benne és a beépített programok design-ja magasan átlagon felüli. Program leállásal, összeomlással nem találkoztam az egy hét alatt.
A rendszer nagyon gyors, de van egy-két pont ahol belassulást éreztem.
Az egyik, hogy a beépített időjárás Widget használatánál csak sokadik érintésre sikerült belépnem a részletes időjárás menübe. Mondjuk ezt orvosoltam magyar fejlesztésű apk-val. A másik részemről zavaró lassulás, hogy az "asztal", ikon, widget és kapcsolók stb... rendezésénél komoly akadásokat vettem észre. Nem volt folytonos az asztal léptetése és az ikonok elhelyezése míg, benne voltam ebben a menüben. Hozzáteszem, miután kilépsz ebből lehetőségből utána megint villám gyors a rendszer.
Ami nekem nagyon frusztráló volt, hogy a Google áruházból nem tudtam semmilyen programot letölteni mert mindig wifi hálózati csatlakozást kért, holott 4Gb netem van. Csak néhány programnál engedte a rendszer, hogy letöltsem mobil hálózaton keresztül. (Spórol a MIUI-m az adat forgalmon
) Mondjuk ez a fricska, nem tudom minek tudható be. Ha bármi infóval tudtok ez ügyben szolgálni azt nagyon megköszönném!
Bár az is lehet, hogy elsiklottam valami beállítás felett pedig 100x átnéztem a beállítási lehetőségeket.
Igazából ennyi ami nekem nagyon-nagyon kicsi de, fájó pont a rendszerben. Lehet, hogy a leírtak után ez másokat eltántorít a telepítéstől de, én úgy érzem már
réges-régen átkellet volna állnom erre a romra.
A telepítésről csak annyit írnék, hogy:
Kingo Android Root programmal rootoltam a telefont. (Jó 20 percig bűvészkedett a program a telefonommal és felrakta CWM recoveryt is.)
A magyar MIUI oldalról töltöttem le többnyelvű romot. (Verzió 4.7.4 V5)
A Gapps ot pedig, e topik első oldalán wolfpapa által belinkeltet használtam.
Bármi kérdésetek van, ha tudok válaszolok.
Üdv: Pazsa