Szerző Téma: Pure Vanilla - AOSP ROM - Frissitve - 2013.09.05.  (Megtekintve 31932 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Pure Vanilla - AOSP ROM - Frissitve - 2013.09.05.
« Dátum: 2013, 05 19, 18:20:33 »
Pure Vanilla AOSP ROM

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!

Én személy szerint a Jelly Bean alapú Pure Vanilla AOSP ROM-ot használom mindennapi nyúzásra, CoCore kenellel, egyelőre zökkenőmentesen. Jelenleg ez a ROM az XDA jóvoltából az V5-ös verzió fejlesztésénél tart. Ez egy AOSP ROM, amihez egy kis segítség, hátha nem mindenki tudja:
AOSP - Android Open Source Project, amely a Google által kiadott nyílt forráskódú Android alapokra épül (NEXUS készülékek romjain alapul)
Magyarul inkább hordozza a Google elemeit, mint a Samsung házi elemeit, mint például launcher, naptár, üzenet, stb.

Bővebben róla:  You are not allowed to view links. Register or Login

Telepítés:

Alap a JB, de az XDA deves oldalon fel van tüntetve, melyik JB alatt jó, ha más van ne próbáljuk, mert sanszos a téglázás...
Feltételezhetően van már nem gyári kerneled és nem gyári recoveryd is, ha erre szánod magad.
Ha nem, még véletlenül se állj neki!

Fontos:
EFS mappa mentése ha nincs vagy most hallasz róla először, FAQ topik. Keresd meg csináld meg, ha nem megy kérj segítséget, de ne hagyd ki!!! You are not allowed to view links. Register or Login

Ha az első custom romod ezt is olvasd el, 5 perc de jobb tudni...:  You are not allowed to view links. Register or Login

Az ugye tiszta: custom = nem gyári, tehát a garancia pá. Ha így viszed be, szervizes elindítja mind a három módban és ott előtted csinál egy A4-es X-et a garancia papírodra egy finom vigyorral.... Helyreállítás bármelyik FAQ topikban, vagy kérj segítséget!

Mint ahogy a forrás is jelöli, a CoCore az ajánlott! Ahogy halad a ROM fejlesztés párhuzamosan a kernel is, mindig nézzünk át oda is mi a helyzet. Kisebb nagyobb variánsok lehetnek, de együtt halad a kettő.
Akksink 100% ugye? Letöltjük a nekünk tetsző ROM-ot ( linkek lent ) ami ugye zip-ként jön. Rátesszük a külső SD kártyára, nem bántjuk. Amit most használsz vagy eztán akarsz kernelt, annak a zipjét is érintetlenül odateszed mellé. ( hogy miért majd mindjárt...)
Mentsük amit kell: névjegyek, fotók, etc., etc.!
Mentés után telefon kikapcs, belépünk a recoverybe, ahol ezt tesszük:

wipe data/factory reset, wipe cache partition,
install zip from sdcard/choose zip from sdcard
kiválasztjuk a ROM-ot, telepítjük majd miután végigment, igaz nem kötelező, de szerintem kell
újra
wipe data/factory reset, wipe cache partition

és akkor most a kernel. eltérő nézetek és viták vannak erről, van aki szerint a Vanilla odapiszkál a kernelnek, így ajánlott újrarakni, ha már itt vagy, ne kísérletezz, 2 perc az egész... Kárt nem csinálsz, max frissitettél. Tehát a kernel rakás részéből a wipe cache ugye megvan az ROM uccsó műveletből, innen folytatva:

wipe dalvik cache (az advance menüben),
install zip from sdcard/choose zip from sdcard
kiválasztod a kerneled, telepíted, majd újra
wipe cache partition, wipe dalvik cache.
reboot system now-ra bökve újraindul, az új ROM-oddal egy frissitett kernellel.

Az első reboot ugye egy kicsit hosszabb, addig megcsodálhatjuk a Nexus X-et  :)
A telefont nem kell rootolni, fixrootot tartalmaz, tehát ez rootolt ROM  :)

Nagyon kezdőknek mondom, hogy a  V4 Build 3-at töltsék, mert a V5-ös verzióban a build.prop fájlt szerkeszteni kell!
Aki tudja mi az (aki nem annak is, de vigyázz...):
Az első amit letöltesz a play-ről:

You are not allowed to view links. Register or Login

Megnyitod, megkeresed ezt a sort:
ro.sf.lcd_density 233  és az itt lévő 233-at 240-re módosítod, reboot
vagy ha gyakorlottabb vagy:
Total Commanderrel megnyitod a  build.prop fájlt, szerkeszted a fenti módon még telepités előtt.
Mást itt nagyon ne buheráljunk főleg ha nem tudjuk mi az - ez fejlesztői vonal - itt tudsz kárt csinálni magadnak véletlenül is, so megcsinálod oszt felejtsd el hogy ott jártál!  :)
Mit is csináltál valójában?  Röviden:  You are not allowed to view links. Register or Login

Pure Vanilla V4 Build 3:

Pure Vanilla V5:

2013.05.30:

Pure Vanilla V5 Build 2:

Build.prop fájlban a dpi értéket itt is szerkeszteni kell a fenti módszerekkel, kerneles részt pedig nyugodtan ki lehet hagyni akinek már minimum a CoCore 6.2-ese van.

2013.07.02:

Az új olasz ROM - XXLQG - a forrás vagyis az XDA fejlesztői oldalról megerősítve benne van a támogatottsági listában. Nyugodtan fel lehet rá tenni. ( legalsó screenshot - az enyém.. )

2013.09.05.

Hogy egy gonddal kevesebb legyen. Aki használja azelőtt ismert probléma az MMS küldés fogadás probléma.
Megoldás:

Letöltöd ezt:   You are not allowed to view links. Register or Login
Fájlkezelőből telepíted. Ha nem tudnád telepíteni, akkor system app-ként tedd meg Root explorerrel. Ha nem tudnád hogy kell:  You are not allowed to view links. Register or Login a módszerrel telepíted, annyi különbséggel ugye, ez nem egy launcher és nincs mit felülírni mert nem tartalmaz ilyen apk-ot a rom.

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

A ROM alap launchere a Nova. Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy fényévekkel jobban kezeli system app-ként a Novát, mint a gyári ROM a gyári TW inditót. A frissités óta még nem fordult elő Nova újratöltés sem, nem hogy leállás. A legnagyobb izzasztásos RAM fogyasztás mellett is a Nova futva marad, így bármikor "Home"-al visszatérve, nem betölt, hanem ott van.  :shock:  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vazzz

• pdafan
  • PDA: Xperia Z3 Compact
  • PDA ROM: Stock 4.4.4
Re: Custom ROM-ok GT-I9070
« Reply #1 Dátum: 2013, 05 22, 21:09:28 »
Üdv!
Látom, te is Pure vanillát használsz. Nálam a v5-ben az opera mini felbontása megváltozott, felülre került a beállítások panel, így nekem ratyi az egész.. nálam ez az egyik legfontosabb app, de ez így számomra használhatatlan. (v4-ben még normális, azt használom most is) Nem találtam rá opciót, hogy miként lehetne visszaállítani az eredetire a dpi-t és a kinézetet... a build.prop-ban sem találtam erre utaló bejegyzést, és senki nem írt ilyen hibáról az xda-n sem. Nálad milyen a kinézete az opera mininek?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 05 22, 21:18:36 »
Szia!
Én opera minit nem használom, az ügyben nem tudok nyilatkozni. Nekem is gondom volt a dpi-vel, a rom 233 dpivel jött napvilágra, a helyes beállitás pedig 240. Nem véletlen a screen shot, azzal a build prop editorral a következöt keresd: ro.sf.lcd_density. 233 helyett 240, reboot. Nálam ez lett a megoldás.  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vazzz

• pdafan
« Reply #3 Dátum: 2013, 05 22, 21:44:53 »
Szia!
Én opera minit nem használom, az ügyben nem tudok nyilatkozni. Nekem is gondom volt a dpi-vel, a rom 233 dpivel jött napvilágra, a helyes beállitás pedig 240. Nem véletlen a screen shot, azzal a build prop editorral a következöt keresd: ro.sf.lcd_density. 233 helyett 240, reboot. Nálam ez lett a megoldás.  :ok:
B@sszus, pedig ezt láttam, de nem ugrott be, hogy 240 az alap... köszi, majd újból felrakom a helyes dpi-vel.  :ok:
Most ment fel próbára a chucky-féle stock umbrella rom... egész jónak néz ki, egy kis átalakítás azért ráfér... nem egy designer a srác, de jól tud optimalizálni. :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4 Dátum: 2013, 05 22, 21:51:47 »
Referálj!  :ok:

Nem elérhető vazzz

• pdafan
« Reply #5 Dátum: 2013, 05 22, 22:07:08 »
Referálj!  :ok:
Igyekszem. :)

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s3 LTE
  • PDA ROM: I9305XXBME1 + kernel 3.031-1153417 Build jz054k
« Reply #6 Dátum: 2013, 05 25, 17:49:12 »
Sziasztok, kicsit kérdeznék erről a Vanilla rom-ról,és a telepítésről. Megnéztem a linket, és látom folyamatosan fejlesztik. Most nekem az xxlqe van fenn cocore6.2-vel odinnal feltéve,+root.
A rendszeremre feltelepíthetem ezt a romot ? I9070 van,de látom a P verzióval is működik.
Másik kérdésem hogy nem csökkent le a készenléti ideje a telefonnak, van tapasztalat róla ?
Segítséget kérhetek a telepítéséhez ?
Nem kell kicsomagolni az sd kártyára,hanem .zip ben kell rámásolni,majd a recoverybe belépve hol tallózzam be a apply update from external storage-ba ?
Köszi előre is.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7 Dátum: 2013, 05 25, 18:00:08 »
Persze, hogy kérhetsz!
Odinnal? a ROM-ot raktad ugye odinnal, a kernelt hogyan tetted? CWM vagy TWRP recoveryd van?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 05 25, 19:19:36 »
Sziasztok, kicsit kérdeznék erről a Vanilla rom-ról,és a telepítésről. Megnéztem a linket, és látom folyamatosan fejlesztik. Most nekem az xxlqe van fenn cocore6.2-vel odinnal feltéve,+root.
A rendszeremre feltelepíthetem ezt a romot ? I9070 van,de látom a P verzióval is működik.
Másik kérdésem hogy nem csökkent le a készenléti ideje a telefonnak, van tapasztalat róla ?
Segítséget kérhetek a telepítéséhez ?
Nem kell kicsomagolni az sd kártyára,hanem .zip ben kell rámásolni,majd a recoverybe belépve hol tallózzam be a apply update from external storage-ba ?
Köszi előre is.

Szerkesztve az inditó hsz, hogy más is tudja és ne tévedjen!  :ok:

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
« Reply #9 Dátum: 2013, 05 26, 11:50:05 »
Igen a kernel CWM ről tettem fel.

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
« Reply #10 Dátum: 2013, 05 26, 11:58:14 »
Köszönöm a leírást, és a munkátokat is így már egyszerű a dolog.

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9105P
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.2.2
« Reply #11 Dátum: 2013, 05 26, 15:50:18 »
Sziasztok! :)

Felraktam a Jelly Bean T-Mobile Hungary szoftver és mellé még fel raktam a CoCore 5.6 CWM: kernelt és még fel raktam a Pure Vanilla V4 Build 3: szoftvert! :)

Tapasztalatim: van egy kettő widgets ami nem tölt be hibának ír ki ami gyárilag van rajta akkor mikor lehúzom fentröl a értesítési sávot akkor a lámpát ha be akarom kapcsolni hibát ír ki de amúgy nagyon pörög a teló eszméletlen :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #12 Dátum: 2013, 05 26, 15:54:48 »

Felraktam a Jelly Bean T-Mobile Hungary szoftver és mellé még fel raktam a CoCore 5.6 CWM: kernelt és még fel raktam a Pure Vanilla V4 Build 3: szoftvert! :)

Tapasztalatim: van egy kettő widgets ami nem tölt be hibának ír ki ami gyárilag van rajta akkor mikor lehúzom fentröl a értesítési sávot akkor a lámpát ha be akarom kapcsolni hibát ír ki de amúgy nagyon pörög a teló eszméletlen :D

Na örülök, hogy sikerült. Ha valami hiba van ne aggódj, ha mindent (telepítések+wipe-ok) jól csináltál akkor valószinűleg a rom apró hibái, fejlesztik folyamatosan. Szerintem egy pár hét max egy hónap oszt 100%-os lesz. De így is simán lepipálja a gyárit... :) Ugye figyeltél és az efs mentésed megvan?

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #13 Dátum: 2013, 05 27, 10:12:43 »
Szia!

Igen csináltam mentést azzal kezdtem :D

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #14 Dátum: 2013, 05 27, 10:56:34 »

Am nekem olyan gondom lenne még hogy a Y betű és a Z betű fel van cserélve mit tudnék kezdeni vele hogy normális legyen ? :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #15 Dátum: 2013, 05 27, 14:21:27 »

Am nekem olyan gondom lenne még hogy a Y betű és a Z betű fel van cserélve mit tudnék kezdeni vele hogy normális legyen ? :)

Letöltöd ezt, simán telepíted:
Beállítások/ Nyelv és bevitel/Alapértelmezett - kiválasztod. Ebben a helyén van minden. Ha nem tetszik, a Play-en rengeteget találsz. Ez a hiba egyébként nekem is meg van a lámpával együtt, de ezen kívűl mást nem vettem észre.  :)

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #16 Dátum: 2013, 05 27, 16:14:36 »
Szia!

Igen így már jó ezzel a billentyűzettel, köszönöm szépen! :)
Amúgy én még a widgets résznél vettem észre hogy rá mész hogy digitális órára és akkor mikor ki teszi azt irja hogy hiba betöltésnél vagy mi :/

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #17 Dátum: 2013, 05 27, 16:19:48 »
Szia!

Meg az a kérdésem lenne hogy ezzel hogy kell csinálni Print Screent le fotozni e menüt hogy kel ? :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #18 Dátum: 2013, 05 27, 16:27:30 »
Ugyanúgy mint a gyári JB-vel, Home+bekapcs egyszerre.

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #19 Dátum: 2013, 05 27, 18:11:33 »
Ez az hogy nem reagál rá :/

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #20 Dátum: 2013, 05 27, 18:16:18 »
Az kizárt, egyszerre nyomd őket és addig tartsd amig nem villanik, mert nem azonnal készíti a képet.

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #21 Dátum: 2013, 05 27, 19:43:49 »
sikerült  :D köszönöm :D

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Re: Custom ROM-ok GT-I9070 (Frissitve - 2013.05.30.)
« Reply #22 Dátum: 2013, 05 30, 11:14:58 »
Üdv, sikerült nekem is felraknom ezt a romot Pure Vanilla V5 - Build 2: You are not allowed to view links. Register or Login
Bár nekem volt egy kis megtorpanás telepítés után..., de aksi ki és vissza és felállt a rendszer  :taps:
Teccik nincs túlságosan bele nyúlva, szóval majdnem gyári   ;)

Előtte persze kipróbáltam más rom-okat is:
De ezek még erősen béta változatban vannak, de szerintem nagyon ígéretesek.
Nincs mit tenni próbálgatni kell őket is, s talán hamarabb elkészülnek egy stabil verzióval.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #23 Dátum: 2013, 05 30, 13:15:46 »
Üdv!
Én is reggel óta nyúzom, nálam is volt egy kis megtorpanás appok vissza telepítése közben, de recoveryből wipe cache+wipe dalvik cache úgy néz ki megoldotta. Nekem az AOSP része tetszik a legjobban jobb mint a samsung,  browserről nem is beszélve. Kis apró hibák még vannak, de a V5-höz képest érezni a különbséget. Nálam jobb lett a RAM fogyasztás azonnal ugrik mindenre, meg mintha nem kéne neki annyi energia. Állja a sarat egyelőre, de majd hosszas préselés alatt kiderül...  :D  :ok:

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
« Reply #24 Dátum: 2013, 05 30, 13:35:57 »

Arra lennék kíváncsi hogy ezt a Pure Vanilla V4 Build 3: szoftvert hogy tudom törölni a telómrol ?
De úgy hogy meg maradjon a Jelly Bean és a CoCore 5.6 CWM: kernel

Előre is köszönöm! :)