Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 74244 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
CoCore kernel csere CWM recoveryvel.

Ez a kernel CSAK 4.1.2 Jelly Bean-en alkalmazható, 2.3.6 GB-n nem, különben tégla!!!

GT-I9070P-s azaz NFC-s verziós telefonoknak külön lista van alul, jelölve is van, el ne tévessze senki!!!
CoCore-E = GT-I9070 , CoCore-EP = GT-I9070P

Egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy kernel csere haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!

Csak az álljon neki aki tudja mit csinál, kernellel nem illik "megpróbálom"-ot játszani, hiszen ez az op.rendszer alapja, magja. Egy rom-ot valaki elszúr az jó esetben Odinnal helyrehozható, ez korántsem biztos.

Pár alapvető dolog:
Az ugye tiszta: custom = nem gyári, magyarul garancia pápá... Garancia feltétele szolgáltató függő telefonoknál az android rendszer érintetlenül hagyása. Ha így viszed be a szervizbe, mint írtam kapsz egy A4-es hatalmas X-et a garancia papírodra egy sajnálom vigyorral...
Helyreállítás az Általános FAQ és az Odinos rom csere topikokban.

Ha valamit nem értesz, nem tudod mi az a kernel, csak azt mondták cserélj, akkor olvasd el előbb az Általános FAQ-ot, az EFS mentés mellett elég sok lényeges információhoz juthatsz. Link az EFS résznél.

Egy idő után, sok gyári kernellel hajtott JB-t futtatónál jelentkezett videó lejátszási hiba, akadás, néha erős döcögés. Részben, sőt talán teljes egészében köszönhetjük ezt a Samsungnak, hiszen az officional kiadott romhoz való kernel finoman szólva sem elég neki, hacsak nem pusztán telefonnak akarjuk használni. Sokan ilyenkor húzzák fel magukat és akarják a GB-t vissza, mivel az "jobb" volt. Mindenki belátására van bízva....én annyit jegyzek itt meg, az nem jobb volt, hanem az a rendszer a hozzá való kernelt kapta, ez  NEM!

Fontos:
EFS mappa mentése ha nincs vagy most hallasz róla először, Általános FAQ topik. Keresd meg, ha nem megy kérj segítséget, de ne hagyd ki!

Általános FAQ - You are not allowed to view links. Register or Login

Kiválasztásról:

Nekem a sima XXLQ4-en a legstabilabb az 5.6 volt, a 6.0 kicsit erős volt, nem ecsetelem, aki cserélt már tudja miről beszélek, aki nem az ne kísérletezzen...
XXLQE -német+magyar - az írják a 6.0 és az 5.6.2 hajtja a legjobban és stabil.
A mostanában kiadott szolgáltatós XXLQE romokhoz a 6.2 -es tökéletes.  :ok:
Bármilyen más custom (főzött) rom: Általában van hozzá ajánlott, nézzünk körül rendesen ahonnan töltjük, kérdezzük az ottani fórumtársakat...

A gyári 3e recovery nem alkalmas arra hogy másik kernelt rakjunk fel vele, ezért először egy olyan recoveryt kell felrakni ami ezt támogatja. Tehát először a CWM-t kell felrakni, majd ezt használva már fel lehet rakni a másik kernelt.

Szóval a lépések:

Alap ugye hogy bármilyen rendszer módosítást végzünk, az akksi 100%
-Töltsd le ezt a fájlt és másold fel az SD kártya gyökerébe, nem kell kicsomagolni.  Letöltés után, nevezd át még a gépen cwm recovery-re, hogy könnyebben megtaláld amikor a recoveryben kattogsz. Vagy nem nevezed, de ne tévedj! Ez a CWM (de csak ideiglenes, bővebben mindjárt ) :

You are not allowed to view links. Register or Login

-Tölts le egy kiválasztott kernelt, azt is zip-ként rakd az SD gyökérre
-lépj be a gyári recoverybe: hangerő fel+home+power
-válaszd ki az apply update from external storage menüpontot, keresd meg a cwm recovery. zipet amit letöltöttél (update.zip ha nem nevezted át), és telepítsd.
Miután ez megvan, a CWM recovery fogad, de fontos hogy maradj itt, ne indítsd újra a telefont, hanem egyből rakd fel az új kernelt az alábbi módon: (azért nem szabad újra indítani a telefont, mert ez a CWM recovery egy ideiglenes verzió, és ha kilépsz akkor törlődik, ha pedig újra el akarod indítani akkor megint installálni kell. Nyugi a CoCore kernel már tartalmazza a teljes CWM recoveryt, amit már nem kell újra installálni)

Szóval ott tartunk hogy a CWM-ben vagy, és most ezt használva fel tudod rakni az új kernelt az alábbi módon:
(mivel ez egy fejlettebb recovery mint a gyári, ezért itt több menüpont is van, ne ijedj meg tőle. A főmenü legalsó sorában van egy advanced menü, ott további opciók vannak!)
-először is én csináltam egy wipe cache partition -t és egy wipe dalvik cache-t is (ezt az advanced menüben lehet elérni, utána a go back menüvel lehet visszatérni a főmenübe). Van aki azt mondja ez felesleges, én csináltam.
-ezután az install zip from sd card/choose zip from sd card menüvel keresd meg a cocore kernel zip-et az sd kártyán, majd telepítsd (sok no opció között lesz egy yes, install... opció, rámész, okézod)
-a telepítési folyamat végigfut
-ezután én csináltam még egy wipe cache partition-t és egy wipe dalvik cache-t is (advanced menü)
-ha ez kész a reboot system now opciót választva indítsd újra a telefont. Ezzel feltelepült az új kernel.
A telefon névjegyében is látható lesz az új kernel.
A korábban tapasztalt akadások, fagyások ezzel a kernellel nálam megszűntek. Kicsivel, de jobb lett a RAM kezelés, akkufogyasztás.
Ha esetleg a kernel felrakása után nem bootol be a telefon, csak a recovery jön be:
-rakd fel ezt a fájlt a sd-kártyára és cwm alól telepítsd:

Ezt én előre a többi zippel együtt ráraktam az SD-re, ne akkor kelljen ijedten kapkodni, pánnikeresni, fájlt másolni, mikor csak recovery van. Nem a recoveryből történő rebootnál, hanem az első ki-bekapcsnál biza kellett, jó, hogy ott volt.

Szerk.:

2013.06.13.

2013.07.26.

Hák istennek fejlődünk minden téren, így a fejlesztő már a legújabb CWM recoveryt is bele tette a kernel.zip-be, így választhatunk a 6.0.28-as és a 6.0.34-es és egy Touch közül! :taps:

2013.08.23.

Még egyelőre nem kapunk új verziót amit én személy szerint nem is nagyon hiányolok, hiszen teljesen tökéletesek ezek is. Rengeteg, CM romokat kivéve szinte az összes gyárihoz és customhoz is kiválóak.
De azért egy talán jó hír: fejlesztés alatt álló app-ra hívnám fel a figyelmet, amivel a beharangozó szerint elég jól bele tudunk nyúlni a kernelünk működésébe, szabályozhatjuk és személyre szabottan állíthatjuk be a viselkedését. Erre készül egy aplikáció az XDA műhelyében Kernel User Interface azaz KUI néven. Mint ahogy a forrás is írja, ahogy kiadják azonnal rajta lesz a Google Play-en és elérhető lesz mindenkinek. Várjuk... :taps:
Akik ezt a kernelt használják, néha kukkantsanak be a Play-re és írják a keresőbe az app nevét, hátha megelőznek akár engem is. Természetesen itt a fórumon is közzé fogjuk tenni az appot, mihelyst hivatalosan elérhető lesz!

XDA Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Természetesen a Cocafe kernel megalkotó mesternek is van egy FAQ-ja, amit az kövessen aki tudja mit csinál!!!

FAQ: You are not allowed to view links. Register or Login

2013.09.02.

Mint ahogy ígértem a postot, a KUI alkalmazás elérhető a Google Playen, katt a képre:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Ajánlom mindenki figyelmébe:  PlayStore leírás szerint az app a 7.0+ és afelettieket tudja megfelelően kezelni!!!

+ az új verziók:

Fontos megjegyeznem, az új kernel mellé letölthető egy reboot-system-cwm.zip is. Nagyon nem volt időm kutakodni, boncolgatni, töltsd le és ezt tedd oda mellé, vszínüleg újabb. Funkciója és fontossága ismert, szerintem ha idáig jutsz nem kell ecsetelgetnem mi ez és miért kell.

2013.09.04.

2013.09.26.

2013.11.03.

2014.01.05.

2014.02.02.

Aki szemfüles észre vette, és ki is próbálta már az új verziót. Sorry, de én egy kicsit idő hiányban el vagyok maradva  :oops: 
Köszi borgmedve! :ok:  :)

CoCafe mester megalkotta a CoCore kernel és az SGSA telefon első Overlock-al (azaz a CPU frekvencia növeléssel) rendelkező kernelét. Ez a funkció, ha nem tudtad volna eddig = kernelfüggő azaz kernel támogatott / vagy nem.
Ezúton is köszönjük neki!  :taps: :ok:

És itt egy pár mondat, mert fontosnak tartom még mielőtt sokan nekiállnak tolni a Mhz-eket...
A CPU-d nem véletlenül van gyári mivoltában 1 Ghz-re belőve. Ez a freki amit mind a telefon, mind maga a kis processzor lapka kb. a vaku alatt nyugodtan mindenfajta user nyúzással:
- elbír,
- nem fog károsodni,
- kiolvadni a helyéről,
- nem merül le fele idő alatt, sorolhatnám...
Az hogy beállítod a lehető (jelenlegi) legnagyobbra 1.228 Mhz-re erős figyelemmel párosuljon, magyarul tudd hogy mit csinálsz, mert kárt tehetsz a telefonodban. Lehet nem most, hanem idővel, de lassan kapálod...
Mire is gondolok?
- Konkrétan arra,hogy mindenki gondolja át kell e neki az a +228 Mhz (vagy a beállított érték) - magonként. Ha sokat játszol, sokat nyomod, napi 2x töltés, Dead Trigger, Asphalt (más erős HW igényű játékok), sok Fészbuk, böngésző, G+, állandó auto.sync, akkor én NEM javaslom az overlockot, mert bárhogy fogod állítani az ütemezésed, idővel elérsz arra pontra mikor nem fogod bekapcsolni sem. Egy CPU lapka  NEM  fog félig tönkre menni, szimplán kampec...

Ezt persze messze nem ijesztgetésnek szánom csak tudd, az overlock hosszú távon való "jó ez pörög, majd lesz valami, kit érdekel" felhasználása egyáltalán nem játék! (és nem kötelező...)

2014.02.19.

GT-I9070P - NFC-s telefonokra:

2014.01.05.

2014.02.02.

2014.02.06.

Nem kernelt adok hozzá, inkább egy kis segítséget a kernel személyre szabásához. Sokan úgy gondolják valamit feltelepítünk és használjuk ahogy van, ha nem jó gyári mivoltában, azonnal kapja a sz.r minősítést... Ez persze nagyon messze van a valóságtól. Olvasd el, értsd is meg, és tudd hogy mit és miért állítasz. Nem nagy kunszt kiválasztani a nekünk megfelelőt, ehhez különösebb IT tudás egyáltalán nem szükségeltetik. Letöltesz egy vezérlő programot by gugli play - és személyre szabod magadnak, ahogy szeretnéd, ez alapján:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frissítés menete: 

Remélem feleslegesen írom le, de azért: a frissítés menete ha már korábbi verziónk és nem gyári recoverynk van! Csak akkor!:
Zip SD gyökéren, akksi full, belépünk a recoverybe ahol:
wipe cache patrition, wipe dalvik cache,
install zip from sd card/choose zip from sd card

megkeressük- telepítjük majd újra:
wipe cache patrition, wipe dalvik cache,
reboot system now

Javaslatom +: az eddig használt kernel zip-et és a reboot-system cwm-et hagyd az SD-n, vagy ha nincs rajta tedd oda, mert hiba esetén pánik nélkül így tudsz vissza térni a korábbira. :)

Mivel készülékek romtól, hálózattól függően eltérhetnek, ezért ezt mindenki saját felelősségre próbálja ki!!! Ez nem hivatalos leírás, ez személyes tapasztalat!!!  Semmilyen formában nem vagyok felelős az általad okozott kárért!

Az alap leírásért köszönet sheepnek a logout.hu-ról, természetesen az Ő tudtával tettem közzé + bele van gyúrva a saját tapasztalatom is.
Nekem személy szerint a profilom alatti összeállítás fut, zökkenőmentesen, stabilan.
Ha valaki kernel csere témában nem biztos, inkább kérjen tanácsot, mint "kipróbál"-jon.

Várjuk az ezzel kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat, észrevételeket, véleményeket, mint ahogy már az általános részben repicki megtette. Köszönjük neki!
Kernelt cserélni természetesen lehet telepített alkalmazással, Odinnal. Az ezekkel kapcsolatos kommenteket is egész nyugodtan.  :ok:
Szintúgy egész nyugodtan, ha valakinek van más custom kernele, módszere, ötlete!!
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Re: Gyári kernel csere, Custom kernelek (GT-I9070)
« Reply #1 Dátum: 2013, 05 19, 21:43:51 »
Üdv,

szeretnék pár hasznos linkel hozzá járulni a zökkenőmentesebb kernel cseréhez!
Program amivel egyszerűbb a kernel csere (root szükséges hozzá): You are not allowed to view links. Register or Login
Itt egy leírás a programró: You are not allowed to view links. Register or Login

Egy helyre gyűjtöttem az idáig kiadott kerneleket.

Fel hívnám a figyelmet hogy az itt található kernelek csak JB 4.1.2-re van!
CoCore-E, Siri, TZ kernel CWM és TWRP verziókban vannak: You are not allowed to view links. Register or Login

Még szerintem ezt a programot érdemes használni: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezzel a programmal lehet a cpu frekiét állítani (root szükséges hozzá)!

Remélem, hasznos infókat tudtam adni  ;)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 05 19, 21:55:34 »
Nanáhogy!  :ok:

Viszont nekem nem módositja a No Frills a CoCore-on az értékeket, nem tudom feljebb húzni. Igy nem vagyok benne biztos, hogy a viselkedést és az I/O ütemezést is valóban átállitja. Elméletileg a CoCore 5.6 felett már tudja ezt a viselkedést maga a kernel. Neked átállitotta?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
« Reply #3 Dátum: 2013, 05 19, 22:49:41 »
Nanáhogy!  :ok:

Viszont nekem nem módositja a No Frills a CoCore-on az értékeket, nem tudom feljebb húzni. Igy nem vagyok benne biztos, hogy a viselkedést és az I/O ütemezést is valóban átállitja. Elméletileg a CoCore 5.6 felett már tudja ezt a viselkedést maga a kernel. Neked átállitotta?

Igazából én az órajelekkel nem szoktam szórakozni, amúgy nálam csak 1GHz a max.
Én csak a Governor és az I/O ütemezőt szoktam állítani.
Jelenleg ondemand, cfg van állítva ez a alap beállítás a kernelnek.
Tudtommal nincs még olyan kernel amivel lehet pluszba húzni a procit.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4 Dátum: 2013, 05 19, 23:23:48 »
Igazából én az órajelekkel nem szoktam szórakozni, amúgy nálam csak 1GHz a max.
Én csak a Governor és az I/O ütemezőt szoktam állítani.
Jelenleg ondemand, cfg van állítva ez a alap beállítás a kernelnek.
Tudtommal nincs még olyan kernel amivel lehet pluszba húzni a procit.

Igen nálam is 1Ghz, no nem mintha JB alatt szerintem szükség lenne a húzásra. Szerintem ha valaki egy jó összeállitást (ROM+kernel) rak a telefonjára, nem hiszem, hogy piszkálni kéne. Én sem az órajelet hanem irányelvet és ütemezést állitottam az alábbiak szerint:
Viselkedés: smartassv2 - Ez reagál a leggyorsabban a processzor frekvencia kérelmére.
Ütemező: noop - van ugye rengeteg kis I/O váltás a háttérben amit ez végez el a leggyorsabban, igy több idő marad a nagyobbak elvégzésére, igy igazán "smút"-osabb lesz a rendszer és nem utolsó sorban gyorsabb.
Na most, mivel a max órajelet nem tudod húzni, -számomra legalább is- nagy kérdés marad, hogy ezeket a feladatokat elvégzi e egyáltalán. Egyébként azt irják CoCore 6-ról alap a smartassv2/deadline beállitás.
Ezt letöltöttem érdekesség képen, kitettem a főképernyőre, és két nap után nem vettem észre különbséget NoFrills-el és nélküle...

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance | Lenovo P780
  • PDA ROM: I9070XXLQL + CM11 Maclaw | SLX v.25c
Re: Re: Gyári kernel csere, Custom kernelek (GT-I9070)
« Reply #5 Dátum: 2013, 05 20, 19:43:02 »
Igen nálam is 1Ghz, no nem mintha JB alatt szerintem szükség lenne a húzásra. Szerintem ha valaki egy jó összeállitást (ROM+kernel) rak a telefonjára, nem hiszem, hogy piszkálni kéne. Én sem az órajelet hanem irányelvet és ütemezést állitottam az alábbiak szerint:
Viselkedés: smartassv2 - Ez reagál a leggyorsabban a processzor frekvencia kérelmére.
Ütemező: noop - van ugye rengeteg kis I/O váltás a háttérben amit ez végez el a leggyorsabban, igy több idő marad a nagyobbak elvégzésére, igy igazán "smút"-osabb lesz a rendszer és nem utolsó sorban gyorsabb.
Na most, mivel a max órajelet nem tudod húzni, -számomra legalább is- nagy kérdés marad, hogy ezeket a feladatokat elvégzi e egyáltalán. Egyébként azt irják CoCore 6-ról alap a smartassv2/deadline beállitás.
Ezt letöltöttem érdekesség képen, kitettem a főképernyőre, és két nap után nem vettem észre különbséget NoFrills-el és nélküle...

Én CPU SPY segítségével szoktam ellenőrizni a beállított értékeket és rendben van, ha a No-frills-szel belövöm ;)

Küldve Galaxy S Advance-ről
/LQ4 + CoCore 4.4 +JellyMod 3.0/

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6 Dátum: 2013, 05 20, 20:06:32 »
Jó, ha az ember néha figyelgeti és tisztában van vele.   :ok:

Viszont én utána néztem a ROM-odnak. Még a JellyMod4 -hez is a 4.4-et ajánlják, véleményezik a legstabilabb, legoptimálisabb kernelnek. Nem nőtt az akku fogyasztásod? Minden rendben eddig?

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #7 Dátum: 2013, 05 20, 20:28:48 »
A SetCPU is jó megoldás az állítgatásra.

Köszönöm, hogy utánanéztél.

Most feldobtam a 6.2-es CoCore-t, eddig nagyon pattogós a rendszer. Stabilitásról hosszabb használat után tudok nyilatkozni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 05 20, 20:32:51 »
 :ok:

Úgy legyen, remélem jó lesz! De ha rám hallgatsz, az új kernelt -egy pár napig legalább- ne pofozgasd semmilyen app-al. Hagyjd, hogy tegye a dolgát a gyári beállításaival. Azok sem gyengék, hidd el!  ;)

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #9 Dátum: 2013, 05 21, 21:33:18 »
:ok:

Úgy legyen, remélem jó lesz! De ha rám hallgatsz, az új kernelt -egy pár napig legalább- ne pofozgasd semmilyen app-al. Hagyjd, hogy tegye a dolgát a gyári beállításaival. Azok sem gyengék, hidd el!  ;)

Azóta sincs probléma :)

Az ondemand / cfq az alap beállítása?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #10 Dátum: 2013, 05 22, 07:44:09 »
Azóta sincs probléma :)

Az ondemand / cfq az alap beállítása?

Azt mondtam, én nagyon nem hiszek a NoFrills-nek, szerintem "placebo"...nálunk legalább is.  Ezt a ROM Toolbox Pro- alatt készítettem, úgy hogy nem piszkáltam az ég világon semmit! CoCore 6.0   :ok:

Nem elérhető vazzz

• pdafan
  • PDA: Xperia Z3 Compact
  • PDA ROM: Stock 4.4.4
« Reply #11 Dátum: 2013, 05 22, 20:55:53 »
Nálam pegasusQ/sio 1000/200mhz beállítással megy a telefon hónapok óta, átlag 4 órás kijelzőhasználatot bír az akksi. Nálam ezzel a beállítással megy deep sleep-be rendesen a cocore, a többinél néha elfelejti és 200mhz-en ketyeg üresjáratban is. Tapasztalataim szerint inkább az üzemidőre van hatással a governor/ütemező állítgatása, mint a sebességre.

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9105P
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.2.2
« Reply #12 Dátum: 2013, 05 25, 18:22:13 »
Sziasztok!

Ha fel rakom a Jelly bean mellé a CoCore 6.0 akkor az úgy jó lesz ? gyorsabb a teló a gyári kernelnél ? vagy mi változik benne ? :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #13 Dátum: 2013, 05 25, 18:32:01 »
Sziasztok!

Ha fel rakom a Jelly bean mellé a CoCore 6.0 akkor az úgy jó lesz ? gyorsabb a teló a gyári kernelnél ? vagy mi változik benne ? :D

Szia!
Igen az úgy jó lesz, de! Maga a kernel:
"az operációs rendszer alapja (magja), amely felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért" - magyarul ez ütemezi mozgatja az egész operációs rendszert és hardvereket a telefonodban. Ez változik, amit attól függően fogsz észre venni, mennyit használod a telefonodat. Ha néha volt eddig videó gondod, néha fagyásod, döcögésed akkor az meg fog vele szünni, persze ha mindent a leírtak szerint csinálsz! Milyen JB-ed van?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #14 Dátum: 2013, 05 26, 13:06:31 »
Szia!
Ahova most irtál topicnak az első,  inditó hozzászólását követed szó szerint. Olvasd el többször, ha valamelyik részét nem érted, vagy nem vagy benne biztos ne állj neki, csak ha tudod mit csinálsz!

Szerk.: látom rájöttél...figyelj oda! :)

Nem elérhető MrAbraham

• Navigáció / Navigation: Galaxy S3 iGO8
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #15 Dátum: 2013, 05 26, 15:15:57 »
Hali mindenkinek!
A 3. téma csoportot néztem át! Némi támogatást szeretnék kapni :-) Ha jól értelmeztemm és szeretném össze rakni. :-)
Van egy T-s S Advancedem. Rootolom. Efs mappa mentése. Recovery ből felrakni a JB és utána pedig kernel csere?
 XXLQE hez (samfriwer.com-rol leszedett) az 5.6 jó vagy tehetem a 6-s ból valamelyiket?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #16 Dátum: 2013, 05 26, 15:29:15 »
Hali mindenkinek!
A 3. téma csoportot néztem át! Némi támogatást szeretnék kapni :-) Ha jól értelmeztemm és szeretném össze rakni. :-)
Van egy T-s S Advancedem. Rootolom. Efs mappa mentése. Recovery ből felrakni a JB és utána pedig kernel csere?
 XXLQE hez (samfriwer.com-rol leszedett) az 5.6 jó vagy tehetem a 6-s ból valamelyiket?

Nemigazán. Recoveryből nem rakunk gyári rom-ot, le lett írva. Most mi van rajta? GB?

Nem elérhető MrAbraham

« Reply #17 Dátum: 2013, 05 26, 15:31:48 »
Sejtettem hogy valamit össze kavartam.  Elméletben. Szerintem Odint akartam írni :-) Sima 2.3.6

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #18 Dátum: 2013, 05 26, 15:41:49 »
Sejtettem hogy valamit össze kavartam.  Elméletben. Sima 2.3.6

Tehát akkor most minden gyári a telefonodon, semmi piszka, igaz? Ha igen akkor, frissits a gyári rommal vagy Kiessel vagy Odinnal JB-re, ezzel megőrizve az előírtakat és a garanciát. Miután ez megvan,
1. root a leírtak szerint,
2. efs mentése a leírtak szerint,
3. kernel csere a leírtak szerint + amit szeretnél, de szerintem itt egyelőre meg is lehet állni, XXLQE+ 6.0 CWM úgy tudom jó páros.  :)
Ha valahol elakadsz, valami nem stimm, állj meg inkább kérdezz, de szerintem elsőre mennie kell...
Megjegyz.:az odin jobb, de ez csak én véleményem... figyelj mindenre!

Nem elérhető MrAbraham

« Reply #19 Dátum: 2013, 05 26, 15:53:37 »
Kösz attika79!
Igen szűz terület!
Ez kellett nekem! A sorrendbe gabalyodtam bele!

Nem elérhető bulldog01

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: CM 10.2
« Reply #20 Dátum: 2013, 06 06, 03:56:21 »
Szia.
Segítségedet szeretném kérni. Pár hónapja felraktam az orosz JB-t, klasszul is működött egy ideig. Pár hete viszont teljesen megkergült, állandó fagyások (videót már nem is tudok nézni),és kilépések, és leállások.
Abban szeretnék segítséget kérni, h hogyan lehetne ezt a problémát megszüntetni. Szeretném ha 4.1.2  droid maradna. Rootolt a telkó LQ4 van rajta. Valamint érdekelne, hogy fel lehetne-e erre így rakni valami kernelt.
Ha igen akkor "szájba rágósan " meg tudnád velem osztani?
Köszönöm előre is a segítséget.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #21 Dátum: 2013, 06 06, 04:33:05 »
Szia.
Segítségedet szeretném kérni. Pár hónapja felraktam az orosz JB-t, klasszul is működött egy ideig. Pár hete viszont teljesen megkergült, állandó fagyások (videót már nem is tudok nézni),és kilépések, és leállások.
Abban szeretnék segítséget kérni, h hogyan lehetne ezt a problémát megszüntetni. Szeretném ha 4.1.2  droid maradna. Rootolt a telkó LQ4 van rajta. Valamint érdekelne, hogy fel lehetne-e erre így rakni valami kernelt.
Ha igen akkor "szájba rágósan " meg tudnád velem osztani?
Köszönöm előre is a segítséget.

Szia! Üdv a fórumban!
Látom nehezen de megvan a megfelelő topik. Igen ezt kell végigcsinálnod szóról szóra, ki ne hagyj semmit. Ha elakadsz vagy nem vagy biztos szólj, segitünk.  :)

Nem elérhető bulldog01

• PFC Fan
« Reply #22 Dátum: 2013, 06 07, 03:51:25 »
Szia!
Ha valami gebasz lesz kérdezek.
Köszönöm.

Nem elérhető bulldog01

• PFC Fan
« Reply #23 Dátum: 2013, 06 08, 03:38:00 »
Hali!
Telepítettem a cocore 5.6.2. jól muzsikál, a videók végre nem akadoznak  :D.
Örök hálám érte!
De viszont van egy hiba jelenségem ami nem szünt meg, az pedig valami ilyesmi
  "com.google.process leáll" és egy pár másodperc múlva a play store is leáll és nem is tudok belépni.
Esteleg ez valami beállitási probléma vagy más lehet a gebasz.
Ebben szeretnék segitséget kérni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #24 Dátum: 2013, 06 08, 11:02:40 »
Hali!
Telepítettem a cocore 5.6.2. jól muzsikál, a videók végre nem akadoznak  :D.
Örök hálám érte!
De viszont van egy hiba jelenségem ami nem szünt meg, az pedig valami ilyesmi
  "com.google.process leáll" és egy pár másodperc múlva a play store is leáll és nem is tudok belépni.
Esteleg ez valami beállitási probléma vagy más lehet a gebasz.
Ebben szeretnék segitséget kérni.

Örülök hogy sikerült :ok:
Viszont arra szeretnélek kérni EGY KÉRDÉST EGY TOPIKBAN TEGYÉL FEL légyszives! Azt Te döntöd el szerinted mihez áll közelebb a kérdésed, ott is el fogjuk olvasni. A következő duplát figyelmeztetés nélkül törlöm! Köszönöm előre is!  :)