2024, 11 27, 23:01:03

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71566 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha kernel csere után szeretnék vissszatérni a hivatalos gyári kernelre, annak mi a menete? Visszatérés után látszik-e, kimutatható-e a változtatás garancia tekintetében?

Az odinnal való frissités amit a múltnap összehoztál az ráteszi a gyári szoftvert + recoveryt + kernelt. So, ha mindent jól csinálsz (már pedig jól fogod, mert ennél részletesebben aligha bárhol megtalálod..) akkor egy odinos gyalulás a helyére rak mindent.  ;)

Szerk.: Ugye van egy bináris számláló is a telefonban ami hivatott "számlálni a nem hivatalos beavatkozásokat" de ezeknél a műveletknél nem fog számolni, ha mégis szólsz és segítünk de mqmeszi már linkelte az általánosban az xda-s topikját ennek a típusnak.
Köszi! :ok:
Ezt a számlálót Te már ellenőrizted.Custom binary download
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
  • PDA: Samsung galaxy s advence
  • PDA ROM: 4.1.2 Jelly XXLQE
Szaisztok!

Nekem egy T-mobile függő Advancem van hivatlaos T-s Jelly-vel!Kérdésem az lenne hogy ezt a leírást követve kicserélhetem root nélkül a kernelt?És hogy mennyire szükséges ez az EFS mappa készítése mert olvastam,mondták is hogy ebben az esetben nem annyira fontos.Ez igaz?

Üdv.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Szaisztok!

Nekem egy T-mobile függő Advancem van hivatlaos T-s Jelly-vel!Kérdésem az lenne hogy ezt a leírást követve kicserélhetem root nélkül a kernelt?És hogy mennyire szükséges ez az EFS mappa készítése mert olvastam,mondták is hogy ebben az esetben nem annyira fontos.Ez igaz?

Üdv.

Szia Gedzsy! Üdv a fórumban!
Természetesen ki, de én nem ajánlom hogy root nélkül neki állj bárminek is. A folyamat nem hosszú, pofon egyszerű, hátránya nincs. Az efs mappa mentése egyelőre fontos, ne hagyd ki! Inkább ne kelljen de legyen. Plusz ha van root jogod Titanium Backup app-al ki tudod szedni azokat az appokat amik nem kellenek. A javaslatom fent áll:
1. Root
2. Efs mentés
3. Belátásod szerinti módosítás.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
Szia Gedzsy! Üdv a fórumban!
Természetesen ki, de én nem ajánlom hogy root nélkül neki állj bárminek is. A folyamat nem hosszú, pofon egyszerű, hátránya nincs. Az efs mappa mentése egyelőre fontos, ne hagyd ki! Inkább ne kelljen de legyen. Plusz ha van root jogod Titanium Backup app-al ki tudod szedni azokat az appokat amik nem kellenek. A javaslatom fent áll:
1. Root
2. Efs mentés
3. Belátásod szerinti módosítás.

Értem!Akkor megcsinálom!Te mit javasolsz melyik cocore-t tegyem fel az XXLQE Jellyre?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Értem!Akkor megcsinálom!Te mit javasolsz melyik cocore-t tegyem fel az XXLQE Jellyre?

6.0 CWM Tökéletes lesz. :ok: ügyes légy. ;)

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Szerintem a CC 6.2 CWM is penge :))

Nem elérhető Joey81

• PDA: S Advance
  • PDA ROM: xxlqe
Sziasztok!

Elég sokat nyüstölöm a telót, és már nagyon kíváncsi voltam milyen lesz JB-vel. Kivártam a hivatalos frissítést, és amit kaptam az egy nagy kalap Kula-bá volt estélyibe bújtatva. Felháborítónak találom, hogy a Samsung ilyen munkát kiad a kezéből. Úgy gondolták az emberek úgysem néznek videókat a telefonjukon? Mi van? De, nézek! Csak már nem élvezem. Ezen a hétvégén ingyen lehetett letölteni a klasszikus Carmageddon-t androidra a Play-ről. Zsír! Leszedtem. A telón úgy akadozott, hogy majd felrobbantam. Ok. Cash ürítés, futó appok kilövése, attól majd jobb lesz. NEM LETT!

Úgy felhúztam magam, hogy... szúúsza.

Itt az ideje a tettek mezejére lépni. A leírás alapján megcsináltam a kernel frissítést. Pofon egyszerű volt, sikerült is minden elsőre.

Srácok! Big UP.  :taps: az eddig tapasztaltak nagyon pozitívak voltak. Csak gratulálni tudok.

Ezer köszi.

Nem elérhető Marci34

• Navigáció / Navigation: Wayteq x820 Igo8
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: I9070 XXLQL 4.4.2 Kit Kat Maclaw
fuuu, Nagyon köszi hogy megcsináltad ezt a leírást!! Az eredeti XXLQE (T-Mobilos) Rom úgy fagyott mint állat, viszont most hogy felraktam a 6.8-as CoCore-t, úgy megy mint az álom. Az aksit még nem néztem hogy tovább bírja-e,de Antutu-ban 500 ponttal többet kapok + eltűntek a fagyások ,lassulások. Szóval kösz :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
fuuu, Nagyon köszi hogy megcsináltad ezt a leírást!! Az eredeti XXLQE (T-Mobilos) Rom úgy fagyott mint állat, viszont most hogy felraktam a 6.8-as CoCore-t, úgy megy mint az álom. Az aksit még nem néztem hogy tovább bírja-e,de Antutu-ban 500 ponttal többet kapok + eltűntek a fagyások ,lassulások. Szóval kösz :)

Szivesen Marci!  ;)
Örülök hogy jó lett, viszont lehet, hogy a 6.8-as egy kicsit erős lesz a gyári XXLQE alá. Ha esetleg előfordulnak ilyenek: Hard reset - hirtelen mindentől független kikapcs, túl nagy akku fogyasztás - amik lehet (sőt...) hogy lesznek, akkor szépen lépegessél vissza a verzió számmal, amíg nem lesz stabil a rendszer.
A 6.2-est szerintem már most rakd az SD-re, így ha gond van: kikapcs, recovery, csere. Cserénél nem kell ugye az egész folyamatot végigcsinálni, elég a végén leírt frissités menetét követned!  ;)
A 6.2-es (vagy a 6.0 - majd meglátod) teljesen jó a gyári romhoz, de várjuk a tapasztalataidat!  :ok:

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
Nagyon nagy köszönet a leírásért és segítségért :ok: :taps: a 6.2 kiválóan megoldotta az akadást és a fagyást és minden egyéb mást amitől szinte használhatatlan volt  készülék :)

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne hogy mennyire érdemes mi szerepe van annak ha felrakok egy CPU vezérlőt és beállítom a Mhz--eket?A kernel csere után a CPU jobban pörög?

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s3 LTE
  • PDA ROM: I9305XXBME1 + kernel 3.031-1153417 Build jz054k
Én a no frillist használom, a minimumot 200 mhz ra a maxot 400 ra tettem, és a powersave módot is bekapcsoltam rajta, tovább bírja az aksi ettől,és hogy nem felhúzom a procit hanem alacsonyra teszem, ettől a teló is hosszabb élettartalmú lehet egyes szakértők szerint.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne hogy mennyire érdemes mi szerepe van annak ha felrakok egy CPU vezérlőt és beállítom a Mhz--eket?A kernel csere után a CPU jobban pörög?

Ezen topik 1. - 2. oldalán elemezgettük ezt már, olvasd vissza ha másért nem a tapasztalatok miatt. A CoCore kernel nem támogatja a Mhz felfelé húzását, magyarul "elméletileg" csak lefele tudsz menni. Valahol a 6.0-ás kernel körül állították át a viselkedést, onnantól fogva (6.0 - és felette) szerintem teljesen fölösleges gyári romhoz állítani is bármit, mert a kernel "gyári" custom értékei is nagyon jók. Ami így megakad, az már nem a kernel hibája. Sokan a telefonjukat (romot vagy kernelt) szidják ha valami akad, pedig több függvénye is van: Belső memória leterheltsége, az adott app lehet rosszul van megírva, GB idejében frissült utoljára, vagy éppen android 4.2.2-re optimalizálták csak elérhető nekünk is. Összeségében szerintem nem nagyon éri meg piszkálni, jók az előre beállított értékek, de ez az én magánvéleményem és tapasztalatom, ami persze nem szentírás...  ;)

Nem elérhető atiati75

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: CoCore 6.8b+I9070XXLQ4E
Ezen topik 1. - 2. oldalán elemezgettük ezt már, olvasd vissza ha másért nem a tapasztalatok miatt. A CoCore kernel nem támogatja a Mhz felfelé húzását, magyarul "elméletileg" csak lefele tudsz menni. Valahol a 6.0-ás kernel körül állították át a viselkedést, onnantól fogva (6.0 - és felette) szerintem teljesen fölösleges gyári romhoz állítani is bármit, mert a kernel "gyári" custom értékei is nagyon jók. Ami így megakad, az már nem a kernel hibája. Sokan a telefonjukat (romot vagy kernelt) szidják ha valami akad, pedig több függvénye is van: Belső memória leterheltsége, az adott app lehet rosszul van megírva, GB idejében frissült utoljára, vagy éppen android 4.2.2-re optimalizálták csak elérhető nekünk is. Összeségében szerintem nem nagyon éri meg piszkálni, jók az előre beállított értékek, de ez az én magánvéleményem és tapasztalatom, ami persze nem szentírás...  ;)

Üdv. Én is próbálgattam a a no frills cpu controll-t. A advance-on és egy Concorde tab one-on is. Amin jobban kellene érezni mert gyenge. De semmi érdemleges változást nem tapasztaltam. 1000/1000-es beállításnál sem, pedig a vezérlési értékeket is állítgattam. Arra jutottam hogy nagyrészt PLACEBO-a dolog. Persze ha lesz kernel ami támogatja az órajelemelést, mindenképpen kipróbálom, a Mali400MP tuninggal együtt ! :ok:

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: XXLQE+CoCore6.0
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.06.13)
« Reply #64 Dátum: 2013, 07 19, 16:37:01 »
valamiért nem engedi letölteni a fileokat

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #65 Dátum: 2013, 07 19, 16:44:08 »
valamiért nem engedi letölteni a fileokat
már megoldottam  :oops: :oops:

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #66 Dátum: 2013, 07 19, 17:34:44 »
na sikerült ráraknom. egyből nyomtam is egy antutut 6904pont 200al többet kapott,mint a gyári kernelel

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #67 Dátum: 2013, 07 23, 10:47:07 »
Hello!

Van valaki aki feltette az XXLQE Rom-ra 6.8-as kernelt?Mi a tapasztalat róla?Érdemes feltenni? :)

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Re: Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.06.13)
« Reply #68 Dátum: 2013, 07 23, 11:06:06 »
Hello!

Van valaki aki feltette az XXLQE Rom-ra 6.8-as kernelt?Mi a tapasztalat róla?Érdemes feltenni? :)

Hát nem nagyon!
Nálam voltak fura dolgok vele.
Pl kaptam egy bejövő hívást és nem tudtam felvenni és totál lefagyot, csak aksi ki megoldással tudtam helyre hozni a hibát. Szval nem penge a CC 6.8-as kernel.
Inkább a 6.2-est ted fel hozzá.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
Re: Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.06.13)
« Reply #69 Dátum: 2013, 07 23, 11:22:38 »
Hát nem nagyon!
Nálam voltak fura dolgok vele.
Pl kaptam egy bejövő hívást és nem tudtam felvenni és totál lefagyot, csak aksi ki megoldással tudtam helyre hozni a hibát. Szval nem penge a CC 6.8-as kernel.
Inkább a 6.2-est ted fel hozzá.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Rendben  az is van fenn csak érdeklődtem hogy van e értelme újítani :) Köszi az infot ;)

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
  • PDA: 1
  • PDA ROM: 1
« Reply #70 Dátum: 2013, 07 25, 14:31:51 »
Sziasztok!

Van egy Galaxy S Advance, amin a fent említett problémák jelentkeztek (video felvétel szaggat, youtube videók nézhetetlenek).
Írtátok, hogy kernel cserével megoldódik a probléma.
A telóról az adatok:

Modell: GT-I9070
Android: 4.1.2
Kernel: 3.0.31-660490
se.infra@SEP-125 # 2
SMP PREEMPT Mon Jan 21
18:32:12  KST2013

Ehhez melyik kernel passzol a Ti tapasztaltaitok alapján?
Este meg szeretném csinálni.
Annyit még tudni kell, hogy ez T-mobilos volt, nem tudom hogy Rootolták e.

Előre is köszi a válaszokat!!!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #71 Dátum: 2013, 07 25, 14:36:35 »
Sziasztok!

Van egy Galaxy S Advance, amin a fent említett problémák jelentkeztek (video felvétel szaggat, youtube videók nézhetetlenek).
Írtátok, hogy kernel cserével megoldódik a probléma.
A telóról az adatok:

Modell: GT-I9070
Android: 4.1.2
Kernel: 3.0.31-660490
se.infra@SEP-125 # 2
SMP PREEMPT Mon Jan 21
18:32:12  KST2013

Ehhez melyik kernel passzol a Ti tapasztaltaitok alapján?
Este meg szeretném csinálni.
Annyit még tudni kell, hogy ez T-mobilos volt, nem tudom hogy Rootolták e.

Előre is köszi a válaszokat!!!

Szia Diablo!

Üdv a fórumban!
Azt az egyet azért jó lenne esetleg tudni,hogy melyik 4.1.2-es rom van fent?
Root elenőrzése: letöltöd You are not allowed to view links. Register or Login futtatod, a válasz elég egyértelmű lesz.  ;)

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #72 Dátum: 2013, 07 25, 14:44:31 »

Szia Diablo!

Üdv a fórumban!
Azt az egyet azért jó lenne esetleg tudni,hogy melyik 4.1.2-es rom van fent?
Root elenőrzése: letöltöd You are not allowed to view links. Register or Login futtatod, a válasz elég egyértelmű lesz.  ;)

Bocsi, a lényeget kihagytam:
Alapsáv:
I9070XXLQ4

Köszi!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #73 Dátum: 2013, 07 25, 14:53:49 »
Bocsi, a lényeget kihagytam:
Alapsáv:
I9070XXLQ4

Köszi!

Mint ahogy írtam az indító hsz.-ben az XXLQ4-nél nálam az 5.6.2 CWM volt a legstabilabb, de megpróbálkozhatsz a 6.0-val is, úgy hogy az 5.6.2 is az SD-n van. Így ha hirtelen cserélned kell furcsa fagyások, indokolatlan kikapcs miatt, akkor simán belépsz a recoverybe és az indió hsz "frissítés menete" szerint kicseréled.
Remélem észrevetted mit töröltem az első hozzá szólásodból, a téma teljes egészében tiltott a fórumon!  ;)

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #74 Dátum: 2013, 07 25, 16:13:53 »
Mint ahogy írtam az indító hsz.-ben az XXLQ4-nél nálam az 5.6.2 CWM volt a legstabilabb, de megpróbálkozhatsz a 6.0-val is, úgy hogy az 5.6.2 is az SD-n van. Így ha hirtelen cserélned kell furcsa fagyások, indokolatlan kikapcs miatt, akkor simán belépsz a recoverybe és az indió hsz "frissítés menete" szerint kicseréled.
Remélem észrevetted mit töröltem az első hozzá szólásodból, a téma teljes egészében tiltott a fórumon!  ;)

Köszi az infot. Most csinálom majd először, ha elakadok akkor kérdezek.
Láttam és gondoltam is hogy mellőzni kell, de azért írtam úgy ahogy, hátha lényeges :)
Elvileg akkor nem muszáj rootolni a telót ugye. Bár ha jól emlékszem valaki írta, lehet Te, hogy mindenképp ajánlott.
Így hogy már volt buherva, ettől függetlenül mentsem a jelenlegi EFS mappát?

Üdv!