2024, 11 28, 02:14:15

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71575 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.06.13)
« Reply #75 Dátum: 2013, 07 25, 16:21:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi az infot. Most csinálom majd először, ha elakadok akkor kérdezek.
Láttam és gondoltam is hogy mellőzni kell, de azért írtam úgy ahogy, hátha lényeges :)
Elvileg akkor nem muszáj rootolni a telót ugye. Bár ha jól emlékszem valaki írta, lehet Te, hogy mindenképp ajánlott.
Így hogy már volt buherva, ettől függetlenül mentsem a jelenlegi EFS mappát?

Üdv!

Igen én írtam, az EFS-t mentsd azért. Roothoz nagy hókuszpók úgy sem kell, nagyon egyszerű és nem utolsó sorban tudsz olyan appokat törölni,Titanum Backup-al fagyasztani amik feleslegesek. Biztos vannak... ;) Google appokkal óvatosan.  ;) :D
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #76 Dátum: 2013, 07 25, 17:31:16 »
Csak, hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Mind az IGO-ról, mind a készülék függetlenítéséről szóló témák teljes egészében TILTOTTAK A FÓRUMON!!!

Részletesebben:
1. Az IGO-nak elérhető egy izraeli változata a Play Store-on, de csak izraeli térképpel és mivel nem gondolom, hogy van olyan fórumtársunk aki izrelből kérdez, így minden ehhez kapcsolódó kérdést, kommentet figyelmeztetés nélkül törölni fogok!
2. A függetlenítést törvény tiltja, így nem kérdés!

Kérek mindenkit ezek betartására!

Mivel több új tagunk is van, akik nem feltétlen egyből a szabályokkal kezdenek, egy kis olvasni való:
Ismo részletesen leírja az alapokat, ha valami nem tiszta kérdezz akár engem, kapni fogsz választ.
Köszönöm előre is mindenkinek!
:D :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
  • PDA: 1
  • PDA ROM: 1
« Reply #77 Dátum: 2013, 07 26, 01:44:33 »
Igen én írtam, az EFS-t mentsd azért. Roothoz nagy hókuszpók úgy sem kell, nagyon egyszerű és nem utolsó sorban tudsz olyan appokat törölni,Titanum Backup-al fagyasztani amik feleslegesek. Biztos vannak... ;) Google appokkal óvatosan.  ;) :D

Helló!

Olyan problémám van, hogy nem tudom betallózni a kernelt, mert ezt írja:
E:Can't mount /sdcard/

Rákerestem neten, azt írták hogy fat32-nek kell lennie a fájlrendszernek, de az volt.
Írták, hogy valószínű régi a recovery.zip rakjak fel újabbat. Van belőle ezer verzió.
Melyik kell nekem? Vagy mi lehet a probléma?
A gyári recoveryben láttam a fájlokat, hiszen a recovery.zip-et is fel tudtam tenni.

Köszi!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #78 Dátum: 2013, 07 26, 06:48:34 »
Helló!

Olyan problémám van, hogy nem tudom betallózni a kernelt, mert ezt írja:
E:Can't mount /sdcard/

Rákerestem neten, azt írták hogy fat32-nek kell lennie a fájlrendszernek, de az volt.
Írták, hogy valószínű régi a recovery.zip rakjak fel újabbat. Van belőle ezer verzió.
Melyik kell nekem? Vagy mi lehet a probléma?
A gyári recoveryben láttam a fájlokat, hiszen a recovery.zip-et is fel tudtam tenni.

Köszi!

A recovery.zip-et mikor felraktad utána az install zip from sd card azon belül a choose zip from sd card opcióval látnod kell a kernel zipjét a többivel együtt ha jó helyre tetted őket. PC-n a belső tárhely csatlakoztatása után ellenőrizd hogy jó helyen vannak e. Egyébként mit tallózol hova? Csak mert semmit nem kell, csak telepíteni kell a recoveryben.

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #79 Dátum: 2013, 07 26, 09:44:49 »
A recovery.zip-et mikor felraktad utána az install zip from sd card azon belül a choose zip from sd card opcióval látnod kell a kernel zipjét a többivel együtt ha jó helyre tetted őket. PC-n a belső tárhely csatlakoztatása után ellenőrizd hogy jó helyen vannak e. Egyébként mit tallózol hova? Csak mert semmit nem kell, csak telepíteni kell a recoveryben.

Szia!

Itt is hasonló problémával küzdenek: You are not allowed to view links. Register or Login
Igen, az SD kártya gyökerébe tettem a fájlokat, úgy mint a ideiglenes cwm recovery-t. Azt fel is tettem és onnantól nem megy. Install zip from sd card még megvan, Choose zip from sd card-nál van a gebasz. Nem lát semmit csak bedobja a hibaüzenetet. Magyarán a 5.6.2 CWM-et nem látom. A belső tárhelyet igen.
Mi lehet a bibi?

Köszi!

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #80 Dátum: 2013, 07 26, 10:35:47 »
Másik fórumon találtam ilyet, igaz ezt ROM cserénél írta:

Miután a recovery menü betöltődött, válaszd a choose zip from sdcard menüpontot, ha nem tudsz belépni mert a következő hibaüzenetet kapod: E: Can' t mount /sdcard/ akkor TÖRÖLJ minden partíciót az SD-ről, majd hozz létre 1db partíciót, és formázd meg, ehhez szükség esetén vedd ki a készülékből a kártyát és használj kártyaolvasót.
FONTOS! A FORMÁZÁS NEM EGYENLŐ A PARTÍCIONÁLÁSSAL MÉG VÉLETLENÜL SEM!
Ha nincs ilyen hibaüzenet akkor egy Go back-el térj vissza főmenübe és kézzel el kell elvégezni a szükséges formázásokat:

- wipe data/factory reset
- mounts and storage --> format system

Ezután az install zip from sdcard - choose zip from sdcard menüponton belül ki kell tallózni a NextGen_WorldEndBefore.zip fájlt majd egy megerősítés és sikeres telepítés után újra kell indítani a készüléket reboot system now menüpont segítségével. (amit a CWM főmenüjében találsz, szükség esetén a Go back menüpont használatával tudsz visszamenni!)

Teszek bele másik SD-t. Azt leformázom FAT32-nek. Remélem úgy jó lesz, de ha van ötleted, akkor mindent meghallgatok :)

Üdv!

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #81 Dátum: 2013, 07 26, 12:54:38 »
SD kártya formázása után sikerült pikk-pakk!

Köszi a segítséget!
Remélem így már jó lesz a videó lejátszás/felvétel.

Üdv!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #82 Dátum: 2013, 07 26, 14:45:53 »
Szia!

Itt is hasonló problémával küzdenek: You are not allowed to view links. Register or Login
Igen, az SD kártya gyökerébe tettem a fájlokat, úgy mint a ideiglenes cwm recovery-t. Azt fel is tettem és onnantól nem megy. Install zip from sd card még megvan, Choose zip from sd card-nál van a gebasz. Nem lát semmit csak bedobja a hibaüzenetet. Magyarán a 5.6.2 CWM-et nem látom. A belső tárhelyet igen.
Mi lehet a bibi?

Köszi!

Örülök, hogy sikerült viszont nem az ideiglenes recoveryvel volt a gond, hanem az SD-del volt a gond. Az update.zip-et a készítő februárban töltötte fel, azóta nem lett módosítva, így ez nem kérdés.
Esetleg elkerülhető lett volna a formázás, ha szimplán a belső SD-ről csinálod meg a kernel telepítést:
miután felteszed a recovery.zip (update.zip) -et, ugye CWM 6.0.28 fogad, következő lépés
install zip from SD card / és itt kell a belsőt kiválasztani: choose zip from internal SD - vel. Ha a belső tárhelyet nem birizgáljuk formátum tekintetében, akkor itt kell legyen (ha előtte ide tettük ugye...) Ezért mondtam, nyisd meg PC-vel a fájlrendszert és nézd meg.
Végeredmény a lényeg, videó és akadás gondjaid megszűntek!  ;) :ok:

Nem elérhető DJDiablo

• PFC Fan
« Reply #83 Dátum: 2013, 07 26, 16:28:43 »
Örülök, hogy sikerült viszont nem az ideiglenes recoveryvel volt a gond, hanem az SD-del volt a gond. Az update.zip-et a készítő februárban töltötte fel, azóta nem lett módosítva, így ez nem kérdés.
Esetleg elkerülhető lett volna a formázás, ha szimplán a belső SD-ről csinálod meg a kernel telepítést:
miután felteszed a recovery.zip (update.zip) -et, ugye CWM 6.0.28 fogad, következő lépés
install zip from SD card / és itt kell a belsőt kiválasztani: choose zip from internal SD - vel. Ha a belső tárhelyet nem birizgáljuk formátum tekintetében, akkor itt kell legyen (ha előtte ide tettük ugye...) Ezért mondtam, nyisd meg PC-vel a fájlrendszert és nézd meg.
Végeredmény a lényeg, videó és akadás gondjaid megszűntek!  ;) :ok:

Mint írtam az működött, csak próbáltam a leírást követni, ott SD kártya volt írva, nem akartam eltérni tőle, mert az asszonyt beparáztattam, hogy lehet papírnehezék lesz a telójából. :)
Mindegy mondtam neki hogy nyomkodja, tesztelje. Remélem tényleg jó lett.
Az a nevetséges, hogy akinek ez a dolga kiad egy hivatalos cuccost ami szar és a pórnépnek kell kijavítani.

További szép napot és még egyszer köszi!

Üdv!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #84 Dátum: 2013, 07 26, 16:38:07 »
Mint írtam az működött, csak próbáltam a leírást követni, ott SD kártya volt írva, nem akartam eltérni tőle, mert az asszonyt beparáztattam, hogy lehet papírnehezék lesz a telójából. :)
Mindegy mondtam neki hogy nyomkodja, tesztelje. Remélem tényleg jó lett.
Az a nevetséges, hogy akinek ez a dolga kiad egy hivatalos cuccost ami szar és a pórnépnek kell kijavítani.

További szép napot és még egyszer köszi!

Üdv!

Jól tetted, hogy nem tértél el. Semmi nem véletlen. A következő javaslatom ez lett volna. De mindegy, a lényeg hogy sikerült!  :ok: :D
Jó lesz az ne félj, innentől kezdve ha akad azt már csak 2 dolog okozhatja:
1. android (képes meg akadni bármilyen kütyüd van, ezt mindenki tudja...)
2. felhasználás (nem ecsetelem, ahány ember annyi szokás ;) )
 :D

Nem elérhető jocc85

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: XXLQE
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.07.26)
« Reply #85 Dátum: 2013, 07 30, 17:09:53 »
sziasztok!

Lehet, hogy már volt a téma, elnézést de már nem látok az idegtől.
Adott egy Galaxy S Advanced KIES-sel felrakott JB vel, de iszonyat lassú volt.
Olvastam rootoltam, kernelt frissítettem (2x is)6.8 Cocore van fenn.

Lefagy a kamera, már az előző kernelnél is lefagyott a kamera. Jelenség mindig ugyanaz:
Kép van, UI nincs, kilépni nem lehet, csak aksi ki-be.
Most felraktam a 6.8-t kamera megy, öröm van, végre csináltam pár képet, majd egyszer csak lefagyott.
szokásos restart (aksi ki-be) kamera újra elindít, jelenség ugyanaz. Kép van UI nincs, aksi ki-be van.

Segítségeteket kérném, mert lassan szétkenem ezt a  censored t a betonon....
Lehet vissza kellene rakni a GB-t?! Ez aztán az update, pedig hogy vártam..

Előre is köszönöm.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #86 Dátum: 2013, 07 30, 17:30:50 »
sziasztok!

Lehet, hogy már volt a téma, elnézést de már nem látok az idegtől.
Adott egy Galaxy S Advanced KIES-sel felrakott JB vel, de iszonyat lassú volt.
Olvastam rootoltam, kernelt frissítettem (2x is)6.8 Cocore van fenn.

Lefagy a kamera, már az előző kernelnél is lefagyott a kamera. Jelenség mindig ugyanaz:
Kép van, UI nincs, kilépni nem lehet, csak aksi ki-be.
Most felraktam a 6.8-t kamera megy, öröm van, végre csináltam pár képet, majd egyszer csak lefagyott.
szokásos restart (aksi ki-be) kamera újra elindít, jelenség ugyanaz. Kép van UI nincs, aksi ki-be van.

Segítségeteket kérném, mert lassan szétkenem ezt a  censored t a betonon....
Lehet vissza kellene rakni a GB-t?! Ez aztán az update, pedig hogy vártam..

Előre is köszönöm.

Szia jocc85!

Üdv a fórumon!  :D
Először is nyugi, idegesen nem szabad dönteni mint ahogy vidáman sem szabad ígérni.  :D :D
A hiba valószínüleg a KIES-es update környékén volt, van. Ha KIES-el frissitettél, akkor gondolom az XXLQE rom van a telefonodon. (Ha lesz időd majd írd a profilod PDA ROM szekciójába - hogy tudjuk mire kell a segítség) Ehhez egy kicsit erős lesz a 6.8-as kernel. Amit most tegyél először, ha nem fog javítani majd tovább lépünk:
1. Felteszed a 6.2-es CWM kernelt, majd
(akksi 100%ugye?)
2. Mentesz minden adatot a telefonról ami kellhet (névjegyek, képek, fotók - belső tárhelyről!), elbúcsúzol az appoktól.
3. Beállítások / biztonsági mentés és visszaállítás / gyári adatok törlése a belső tárhely formázásával együtt. Miután végzett a telefon újraindul magától, ezt megvárod de nem állítasz be semmit, kikapcsolod, recoverybe lépsz, ahol:

wipe data / factory reset
wipe cache partition
reboot system now

Így már jónak kell lennie, de szépen belakod: visszatelepíted a playről az appokat, stb., stb., miután megvagy mindennel, kikapcs majd a recoveryben szépen nyomsz egy:

wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now
- t

Ha ezután netán akadna amit kétlek, akkor Odinnal kell rá gyűrni a romot, de előbb próbáld meg ezt, elméletileg ennek segítenie kell.  ;)

Szerk.:
Az ilyen KIES-es gond amiatt szokott lenni, hogy hiányoznak lépések amik nem kötelezőek, csak ajánlottak:
Szoftverfrissités előtt - után factory reset, plusz Android OS verzó felfelé frissitésekor illik a belső tárhelyet is pucolni a maradvány fájlok miatt + sajna a 3e recoveryben nincs wipe dalvik cache, ami több mint szükséges... Sokan nem így gondolják, de az tény aki így tesz annak kevesebb a gondja...

Nem elérhető stapi

• PC Fan
  • PDA: samsung galaxy s 4 i 9506
  • PDA ROM: i9506XXUDOD3 5.0.1
« Reply #87 Dátum: 2013, 07 30, 20:45:26 »
Sziasztok.

CoCore 7.0 cwm próbált már valaki?

Nem elérhető jocc85

• PFC Fan
« Reply #88 Dátum: 2013, 07 30, 21:38:55 »
Köszönöm! Éppen mentek, aztán próba.  :ima:
Jelentkezek, hogy mi lett az eredmény..

Nem elérhető Legenden

• PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
« Reply #89 Dátum: 2013, 07 30, 22:59:02 »
Teljesen jol mukodik, gyors, nincs vele gond

GT-I9070 / CM10.1 / Tapatalk

Nem elérhető jocc85

• PFC Fan
« Reply #90 Dátum: 2013, 07 30, 23:21:51 »
Megvagyok!  :ok:
egyelőre öröm van.

Köszönöm a segítséget.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #91 Dátum: 2013, 07 30, 23:29:02 »
Megvagyok!  :ok:
egyelőre öröm van.

Köszönöm a segítséget.

Szivesen!  :D
Reméljük így is marad! :taps: Ha gond van jelezz nyugodtan! :ok:

Nem csak Neked jocc85! :

A fórum társakat szeretném megkérni, legyenek szívesek az idézet funkciót használni, főleg ha több beszélgetés folyik egyszerre. A korábban linkelt szabályzatban részletesen le van írva!
Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek!
  :D :ok:

Nem elérhető pisti313

• PFC Fan
  • PDA: I9070XXLQE
  • PDA ROM: I9070XXLQE
« Reply #92 Dátum: 2013, 07 31, 10:59:55 »
Sziasztok!

Kernel cserével kapcsolatba szeretnék segítséget kérni!
A gyári T-mobilos advance video lejátszója akadt, ezért lecseréltem a kernelt CoCore 5.6 CWM-re:
A probléma megszűnt viszont a telefon még mindíg elég lassú.
A kérdésem az lenne ,hogy segítene e a problémán a CoCore 7.0 CWM 6.0.34-os kernel.
Az alapsáv verziója: I9070 XXLQE
Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, hogy nála milyen változások történtek a kernel felrakása után?

Előre is köszönöm

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Re: Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.07.26)
« Reply #93 Dátum: 2013, 07 31, 12:18:47 »
Sziasztok!

Kernel cserével kapcsolatba szeretnék segítséget kérni!
A gyári T-mobilos advance video lejátszója akadt, ezért lecseréltem a kernelt CoCore 5.6 CWM-re:
A probléma megszűnt viszont a telefon még mindíg elég lassú.
A kérdésem az lenne ,hogy segítene e a problémán a CoCore 7.0 CWM 6.0.34-os kernel.
Az alapsáv verziója: I9070 XXLQE
Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, hogy nála milyen változások történtek a kernel felrakása után?

Előre is köszönöm

Először is felhìvnám a figyelmed az első hozzászólásra, érdemes végig olvasni!
 A kernel felrakàsát követően érdemes tolni egy wipe cache partition-t és egy wipe dalvik cache-t is recoveriben ;)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
« Reply #94 Dátum: 2013, 08 01, 12:31:53 »
Sziasztok!
Ezzel az új CC 7.0 CWM kernel-el másnak is van gondja?

Nálam olyan hibát csinál, mikor leveszem töltőről, hogy totál megbolondul a készülékem.
Automatikus életet él, el kezd pörögni a launcher és csak az újraindítás segít.utána már jó.
De ha megint feldobom tölteni és ha lehúzom akkor kezdődik minden előről. Szóval visszatettem a 6.2-s CC-t.Ezzel szépen működik.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #95 Dátum: 2013, 08 01, 15:17:33 »
Sziasztok!
Ezzel az új CC 7.0 CWM kernel-el másnak is van gondja?

Nálam olyan hibát csinál, mikor leveszem töltőről, hogy totál megbolondul a készülékem.
Automatikus életet él, el kezd pörögni a launcher és csak az újraindítás segít.utána már jó.
De ha megint feldobom tölteni és ha lehúzom akkor kezdődik minden előről. Szóval visszatettem a 6.2-s CC-t.Ezzel szépen működik.

Szia!

Én is kipróbáltam természetesen mielőtt ki tettem, nálam ilyen nem volt viszont:
Nagyon smooth lett a rendszer, szépen kérdés nélkül vitt mindent, azonnal ugrott - záródott minden, viszont az enerdzsi - na azt azért ette rendesen... Mikor sleepben volt a kütyü alig - alig esett, viszont használat közben elkérte a magának valót de keményen.... Én ennyit vettem észre a felhasználáson, ilyen ugrálás gond nem volt. Aki nem akad fent a töltésen vagy nem nehézkes nappal is rádugni, annak :  :ok:
Esetleg próbálhatnál egy wipe cache, dalvik - ot az első reboot után. Tudom a frissités is így végződik, de hátha...veszteni nem vesztesz. Nekem kamera gondom volt korábban azt a 2. ilyen wipe-olás oldotta meg, még most se tudom miért...   ;)

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
Re: Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel (Frissitve - 2013.07.26)
« Reply #96 Dátum: 2013, 08 01, 15:58:29 »
Szia!

Én is kipróbáltam természetesen mielőtt ki tettem, nálam ilyen nem volt viszont:
Nagyon smooth lett a rendszer, szépen kérdés nélkül vitt mindent, azonnal ugrott - záródott minden, viszont az enerdzsi - na azt azért ette rendesen... Mikor sleepben volt a kütyü alig - alig esett, viszont használat közben elkérte a magának valót de keményen.... Én ennyit vettem észre a felhasználáson, ilyen ugrálás gond nem volt. Aki nem akad fent a töltésen vagy nem nehézkes nappal is rádugni, annak :  :ok:
Esetleg próbálhatnál egy wipe cache, dalvik - ot az első reboot után. Tudom a frissités is így végződik, de hátha...veszteni nem vesztesz. Nekem kamera gondom volt korábban azt a 2. ilyen wipe-olás oldotta meg, még most se tudom miért...   ;)

Az igazság az h csak 1x wipeoltam :- dobok neki még egy eselyt.

Nem elérhető pisti313

• PFC Fan
  • PDA: I9070XXLQE
  • PDA ROM: I9070XXLQE
« Reply #97 Dátum: 2013, 08 01, 19:45:12 »
A wipe cache partition és a wipe dalvik cache után gyorsabb lett :-))

Köszi a segítséget!

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
  • PDA: Samsung galaxy s advence
  • PDA ROM: 4.1.2 Jelly XXLQE
« Reply #98 Dátum: 2013, 08 08, 11:34:15 »
Szisztok!

Mi a különbség a CC 7.0 CWM 3 változata között?Melyiket érdemes feltenni LQE-re?

Nem elérhető gyorkigyorgy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Dakota 10
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE + PureVanilla v5/2 + Cocore 6.2
« Reply #99 Dátum: 2013, 08 08, 14:38:42 »
Sziasztok! Mi a különbség a CoCore 6.8 illetve a 6.2 között? most 6.8 van fent, érdemesebb lenne akár akksikímélés miatt visszatenni a 6.2-t? Mit javasoltok? Ha vissza kéne tenni a 6.2-t akkor azt hogyan?