sziasztok!
Lehet, hogy már volt a téma, elnézést de már nem látok az idegtől.
Adott egy Galaxy S Advanced KIES-sel felrakott JB vel, de iszonyat lassú volt.
Olvastam rootoltam, kernelt frissítettem (2x is)6.8 Cocore van fenn.
Lefagy a kamera, már az előző kernelnél is lefagyott a kamera. Jelenség mindig ugyanaz:
Kép van, UI nincs, kilépni nem lehet, csak aksi ki-be.
Most felraktam a 6.8-t kamera megy, öröm van, végre csináltam pár képet, majd egyszer csak lefagyott.
szokásos restart (aksi ki-be) kamera újra elindít, jelenség ugyanaz. Kép van UI nincs, aksi ki-be van.
Segítségeteket kérném, mert lassan szétkenem ezt a t a betonon....
Lehet vissza kellene rakni a GB-t?! Ez aztán az update, pedig hogy vártam..
Előre is köszönöm.
Szia
jocc85!
Üdv a fórumon!
Először is nyugi, idegesen nem szabad dönteni mint ahogy vidáman sem szabad ígérni.
A hiba valószínüleg a KIES-es update környékén volt, van. Ha KIES-el frissitettél, akkor gondolom az XXLQE rom van a telefonodon. (Ha lesz időd majd írd a profilod PDA ROM szekciójába - hogy tudjuk mire kell a segítség) Ehhez egy kicsit erős lesz a 6.8-as kernel. Amit most tegyél először, ha nem fog javítani majd tovább lépünk:
1. Felteszed a 6.2-es CWM kernelt, majd
(akksi 100%ugye?)
2. Mentesz minden adatot a telefonról ami kellhet (névjegyek, képek, fotók - belső tárhelyről!), elbúcsúzol az appoktól.
3. Beállítások / biztonsági mentés és visszaállítás / gyári adatok törlése a
belső tárhely formázásával együtt. Miután végzett a telefon újraindul magától, ezt megvárod de nem állítasz be semmit, kikapcsolod, recoverybe lépsz, ahol:
wipe data / factory reset
wipe cache partition
reboot system now
Így már jónak kell lennie, de szépen belakod: visszatelepíted a playről az appokat, stb., stb., miután megvagy mindennel, kikapcs majd a recoveryben szépen nyomsz egy:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now - t
Ha ezután netán akadna amit kétlek, akkor Odinnal kell rá gyűrni a romot, de előbb próbáld meg ezt, elméletileg ennek segítenie kell.
Szerk.:
Az ilyen KIES-es gond amiatt szokott lenni, hogy hiányoznak lépések amik nem kötelezőek, csak ajánlottak:
Szoftverfrissités előtt - után factory reset, plusz Android OS verzó felfelé frissitésekor illik a belső tárhelyet is pucolni a maradvány fájlok miatt + sajna a 3e recoveryben nincs wipe dalvik cache, ami több mint szükséges... Sokan nem így gondolják, de az tény aki így tesz annak kevesebb a gondja...