2024, 11 30, 01:42:35

Szerző Téma: Galaxy S4 Általános Beszélgetés  (Megtekintve 395758 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető FIREBLADE

• Nem: Férfi
  • Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
Re: Galaxy S4 Általános Beszélgetés
« Reply #1150 Dátum: 2013, 06 29, 13:17:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Barátnőmnek vettünk egy i9505-t ami gyárilag vodás volt de akitől vettük függetlenítette. A tegnapi nap folyamán a task manager-ben elindult egy popupui receiver program amit ha leállítunk egyből újra indul és ami a nagyobb gond, hogy zabálja az akksit. Letiltani próbáltam de nem engedi. A neten nem sok mindent találtam róla. Tudnátok segíteni, hogy mi ez a program vagy minek az alprogramja és hogyan tudnám kiiktatni?
Előre is köszi
rootold, aztán töröljétek root explorerben

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9505-ről

Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #1151 Dátum: 2013, 06 29, 17:31:49 »
Google Play edition Galaxy S4 and HTC One

Nem elérhető csuri04

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Galaxy S7
  • PDA: Samsung
« Reply #1152 Dátum: 2013, 06 29, 19:36:05 »
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem jozzátok, hogy lehetséges e xbox controllerel összekapcsolni az s4-et usb otg kábel segítségével?

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #1153 Dátum: 2013, 06 29, 19:41:22 »

Jó nagy gyökérség, hogy nem lehet mindenkinek feltenni a google saját tiszta romját automatikusan. Ez olyan mintha vennél egy PC-t és nem tehetnél rá más OP rendszert. Unalmas ez a kocka világ, amit az Apple talált ki és szépen másolnak a versenytársak.
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #1154 Dátum: 2013, 06 29, 19:45:20 »

én is kipróbáltam a nexus romot. de ezen a filmen még a 4.2.2-es androiddal van, a mostani már 4.3-as.
A 4.2.2-vel bő 12gb volt a szabad hely. nekem most a 4.3-as csak 8.7gb volt a kezdeti szabad hely.
Van egy ilyesmi tokom: You are not allowed to view links. Register or Login
olcsobb tokom, csak nekem mágneses zárja van, de a 4.3 asban is jól működik a kis ablak kijelzője, meg a szenzorok is dolgoznak, igaz a "legyező" mozgást még nem tudtam alkalmazni. Viszont tényleg jóóóóó gyors. lehet a gyári rom sok sok plussz alkalmazás hiánya miatt. :D

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #1155 Dátum: 2013, 06 29, 20:04:44 »
én is kipróbáltam a nexus romot. de ezen a filmen még a 4.2.2-es androiddal van, a mostani már 4.3-as.
A 4.2.2-vel bő 12gb volt a szabad hely. nekem most a 4.3-as csak 8.7gb volt a kezdeti szabad hely.
Az nem a ROM hibája, hanem particionálás kérdése. Az I9505 úgy van particionálva, hogy csak max 9GB elérhető minden ROM-on még a GE-n is, míg az I9505G-n ez 12 GB. Emiatt szerintem az I9505-ös, vagyis a TW-s ROM-ok a G-re nem fognak fel menni, mert kicsi a system partíciója.
Talán pit fájlal meg lehet majd oldani a G partíciótábláját a simán, de nem biztos.

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető lpmarci

• PDA: GT-I9100
  • PDA ROM: XWLPG
« Reply #1156 Dátum: 2013, 06 29, 20:08:42 »
rootold, aztán töröljétek root explorerben

Köszi a választ, de nem szeretnék hozzá nyúlni csak ha tényleg nincs más lehetőség. Nem tudom, milyen módon függetlenítették és nem szeretném elrontani egy esetleges rootolással. A samsungos garanciát befolyásolná, ha rootolnám?

Nem elérhető lipee83

« Reply #1157 Dátum: 2013, 06 29, 20:21:46 »
Az nem a ROM hibája, hanem particionálás kérdése. Az I9505 úgy van particionálva, hogy csak max 9GB elérhető minden ROM-on még a GE-n is, míg az I9505G-n ez 12 GB. Emiatt szerintem az I9505-ös, vagyis a TW-s ROM-ok a G-re nem fognak fel menni, mert kicsi a system partíciója.
Talán pit fájlal meg lehet majd oldani a G partíciótábláját a simán, de nem biztos.

Ennél még sajnos nem tud hogy múkodik. HD2-ről "költöztem S4-re. ott romtelepítés előtt majdnem mindig a romnak megfelelően kellett partícionálni a memóriát. Csak itt a videón fura volt, hogy 12 gb a szabad helye. Odinban van egy "Re-Partition" opció. talán az segíthet módosítani ezt.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #1158 Dátum: 2013, 06 29, 20:24:51 »
Jó nagy gyökérség, hogy nem lehet mindenkinek feltenni a google saját tiszta romját automatikusan. Ez olyan mintha vennél egy PC-t és nem tehetnél rá más OP rendszert. Unalmas ez a kocka világ, amit az Apple talált ki és szépen másolnak a versenytársak.

Igazad is van, meg nem is.

Egy gyártó hardware elemének drivere nem feltétlenül lesz elérhető egy Google kiadáson, sőt, nem is lesz, hiszen az S4 Google Edition ROM-ját is a Samu adja.

PC-n más a helyzet, letöltheted a nem felismert eszköz meghajtóját a gyártótól. (legtöbbször...)

Tehát, itt erre még várni kell, de talán soha nem lesz úgy, ahogy szeretnéd, hiszen PC-n is szívhat a dolgozó, ha Linux-ot rak és arra nincsen driver valamihez.
Google kiadja az oprendszert, de a gyártók illesztik azt a saját eszközeikhez.

Tehát, rakhatsz "google saját tiszta romját", csak egy pár dolog nem fog működni driver híján.

Ha az ember picit ért hozzá, akkor rakhat a Samu telefonjára olyan ROM-ot, amilyet csak talál, ha nem akarja, tudja túrni, akkor meg marad a gyári ROM, ami a saját fejlesztésű elemek driverét tuti tartalmazza, no meg a sok gyári egyebet.

Mára annyira nem rosszak ezek a gyári ROM-ok, így sokaknak teljesen megfelelnek. Örüljünk, hogy egyelőre Samu nem teszi lehetetlenné a geek-eskedést...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető billyboy

• Navigáció / Navigation: iGO8, Navigon
  • PDA: Samsung Galaxy SII, S4
« Reply #1159 Dátum: 2013, 06 29, 20:28:03 »
Sziasztok.
Most lettem én is S4 tulajdonos.
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudja valaki hogyan lehet mp3-as zenét beállítani SMS hangnak .
Köszi

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
« Reply #1160 Dátum: 2013, 06 29, 20:58:10 »
Ennél még sajnos nem tud hogy múkodik. HD2-ről "költöztem S4-re. ott romtelepítés előtt majdnem mindig a romnak megfelelően kellett partícionálni a memóriát. Csak itt a videón fura volt, hogy 12 gb a szabad helye. Odinban van egy "Re-Partition" opció. talán az segíthet módosítani ezt.
Valóban van Re-Partition, de pit fájl hiányában nem érsz vele semmit tudtommal. Pit-et meg nem csak úgy csinálják, hanem általában a SamMobile szerzi meg..

Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető lipee83

« Reply #1161 Dátum: 2013, 06 29, 21:05:39 »
Valóban van Re-Partition, de pit fájl hiányában nem érsz vele semmit tudtommal. Pit-et meg nem csak úgy csinálják, hanem általában a SamMobile szerzi meg..

A gyári pit fájlt megtaláltam. A videón látott 12gb miatt még keresgélek, hátha. :D

A gyári romban volt egy oldalsó gyorsikon sor,  amit a vissza gomb nyomvatartásával  ki-be tudtam kapcsolgatni, amúgy meg egy kis nyillal tudtam kinyitni/becsukni. most feraktam ezt a romot I9505XXUBMEA_I9505OXXBMF1, és ezt a progit nem találom. Tudja valaki hogy hol találhatom meg?

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
« Reply #1162 Dátum: 2013, 06 29, 21:08:26 »
A gyári pit fájlt megtaláltam. A videón látott 12gb miatt még keresgélek, hátha. :D

A gyári romban volt egy oldalsó gyorsikon sor,  amit a vissza gomb nyomvatartásával  ki-be tudtam kapcsolgatni, amúgy meg egy kis nyillal tudtam kinyitni/becsukni. most feraktam ezt a romot I9505XXUBMEA_I9505OXXBMF1, és ezt a progit nem találom. Tudja valaki hogy hol találhatom meg?
Igen, az I9505-höz már lehet pit, de különböző kell a 16 és a 32 GB-oshoz, megint másik az I9505G-hez.
A gyorsindító (MultiWindows) sorhoz a Beállítások > Saját eszköz > Kijelző > Több ablak menüpontot pipáld ki.

Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető lipee83

« Reply #1163 Dátum: 2013, 06 29, 21:11:52 »
Igen, az I9505-höz már lehet pit, de különböző kell a 16 és a 32 GB-oshoz, megint másik az I9505G-hez.
A gyorsindító (MultiWindows) sorhoz a Beállítások > Saját eszköz > Kijelző > Több ablak menüpontot pipáld ki.

köszi, igen, ezt kerestem.
bár itt nem írják a méretet...

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #1164 Dátum: 2013, 06 30, 00:45:21 »
Sziasztok.
Most lettem én is S4 tulajdonos.
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudja valaki hogyan lehet mp3-as zenét beállítani SMS hangnak .
Köszi

;)
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető gold

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
« Reply #1165 Dátum: 2013, 06 30, 14:11:11 »
Akinek volt köze mind három telefonhoz, az össze tudná foglalni pro-kontra?

S3 - Note2
S4 - Note2

Nem elérhető billyboy

• Navigáció / Navigation: iGO8, Navigon
  • PDA: Samsung Galaxy SII, S4
« Reply #1166 Dátum: 2013, 06 30, 14:41:04 »
Sziasztok.
Valaki találkozott már ilyen hibával?
Amikor telefonálni akarok akkor írja ki.
"A hálózaton nincs regisztrálva. "
Egy ujrainditás és működik a telo.

Köszi

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #1167 Dátum: 2013, 06 30, 19:45:18 »
Akinek volt köze mind három telefonhoz, az össze tudná foglalni pro-kontra?

S3 - Note2
S4 - Note2
Nehéz összefoglalni, volt mind három: S3 A "kevés memória zárjon be néhány programot.." 1GB ram.. felejtős... Note2 a "tökéletes" készülék minden szempontból. (Egy kicsit kényelmetlen zsebben) S4 nem egy nagy durranás, a kicsit gyorsabb proci, egy kicsit jobb kijelző.. kb: naponta 10x fordul meg a fejemben a "Note2-őt vissza azonnal" gondolat..

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #1168 Dátum: 2013, 06 30, 21:21:22 »
Nehéz összefoglalni, volt mind három: S3 A "kevés memória zárjon be néhány programot.." 1GB ram.. felejtős... Note2 a "tökéletes" készülék minden szempontból. (Egy kicsit kényelmetlen zsebben) S4 nem egy nagy durranás, a kicsit gyorsabb proci, egy kicsit jobb kijelző.. kb: naponta 10x fordul meg a fejemben a "Note2-őt vissza azonnal" gondolat..
kinek mi... note 2 tényleg tuti de pl nekem már nagy telefonnak... inkább vettem is egy wifis tabot telorol net megoszt és kész nagyobb is és amikor kell akkor kényelmesebb is emiatt. S4 van most ugye szerintem pöpec s3hoz képest biztos jobb s3 váltásnál s2 nél nekem is kismilioszor fordult meg hogy azonnal vissza az s2-t, nem is bírtam sose veszek meg valamit amikor éppen kijött kiszoktam várni hogy az induló bakik már javítva legyenek ez így volt s3mal is ezért csupán 5 hónapos volt amikor kijött az s4 és kész nem bírtam vennem kellett...:). Szerintem ha ő szereti még a note méretét is akkor viszont már várja meg a note 2-t. Amúgy ez érdekes számomra mind a ketten vissza vágyódunk vágyódtam a mult telefonra (s3ról s2re) mégse tesszük pedig eladva az árából simán kijönne...:D de mindenesetre én most nagyon elégedett vagyok az s4el;) note mindig izgatja a fantáziám de aztán kézbe fogásnál rájövök nekem nagy pedig tényleg frankó telefon:) De biztos nem véletlen kérdezte a note 2-t így valszeg neki belefér a mérete de akkor inkább várja ki a note 3-t;) pár hónap úgyis:) Note 2t venni ha vehetne s4et is szerintem felesleges "visszalépés lenne". Inkább várnék hogy mit hoz a note 3 és az alapján döntenék:)

Nem elérhető putyipub

• PDA: samsung omnia 2
  • PDA ROM: i8000nxxja5
« Reply #1169 Dátum: 2013, 06 30, 21:29:59 »
sziasztok ! S4 8 magos vagy S4 4 magos ? melyik mellett döntsek ? legyszi segitsetek !!!! köszi

Nem elérhető atomprof

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy note 10.1, Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: Omega v7
« Reply #1170 Dátum: 2013, 06 30, 21:39:30 »
Sziasztok,
bocs a nem ide való kérdésért, de tudtok valamit Artu-ról? Nagyon eltűnt...
Köszi,
   Atomprof

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #1171 Dátum: 2013, 06 30, 21:57:28 »
kinek mi... note 2 tényleg tuti de pl nekem már nagy telefonnak... inkább vettem is egy wifis tabot telorol net megoszt és kész nagyobb is és amikor kell akkor kényelmesebb is emiatt. S4 van most ugye szerintem pöpec s3hoz képest biztos jobb s3 váltásnál s2 nél nekem is kismilioszor fordult meg hogy azonnal vissza az s2-t, nem is bírtam sose veszek meg valamit amikor éppen kijött kiszoktam várni hogy az induló bakik már javítva legyenek ez így volt s3mal is ezért csupán 5 hónapos volt amikor kijött az s4 és kész nem bírtam vennem kellett...:). Szerintem ha ő szereti még a note méretét is akkor viszont már várja meg a note 2-t. Amúgy ez érdekes számomra mind a ketten vissza vágyódunk vágyódtam a mult telefonra (s3ról s2re) mégse tesszük pedig eladva az árából simán kijönne...:D de mindenesetre én most nagyon elégedett vagyok az s4el;) note mindig izgatja a fantáziám de aztán kézbe fogásnál rájövök nekem nagy pedig tényleg frankó telefon:) De biztos nem véletlen kérdezte a note 2-t így valszeg neki belefér a mérete de akkor inkább várja ki a note 3-t;) pár hónap úgyis:) Note 2t venni ha vehetne s4et is szerintem felesleges "visszalépés lenne". Inkább várnék hogy mit hoz a note 3 és az alapján döntenék:)
Ez így igaz Note 3  :ok: :) Az még pár hónap.. :( Azért nagyon hiányzik a Note 2..  :'(

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1172 Dátum: 2013, 06 30, 22:21:59 »
sziasztok ! S4 8 magos vagy S4 4 magos ? melyik mellett döntsek ? legyszi segitsetek !!!! köszi
Ha betudod szerezni akkor a 8magos... bár nem sok Különbség van se erőben se semmi másban. Ha itthon veszed és nem rendeled netről készülj fel hogy csak egy év bolti garit kapsz rá és nem két év samut:) a 9505nek enyni az előnye itthon;) van rendes garancia:)

Nem elérhető Dönci

• Navigáció / Navigation: Huawei Ideos S7 Slim IGO Primo
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: I9505-XXUBMEA
« Reply #1173 Dátum: 2013, 07 01, 07:14:24 »
Már átolvastam az egész fórumot szinte de nem lelem a megoldást a kínomra,ilyet hogy senkinek ilyen problémája...
A kérdésem az lenne,hogy miként lehet közvetlenül csatlakoztatni a belső tárat és az sd kártyát a windows-hoz mint egy sima meghajtó?Az SGS2-nél volt egy ilyen belső tár csatlakoztatása lehetőség de ebben nem lelem.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1174 Dátum: 2013, 07 01, 07:29:59 »
Már átolvastam az egész fórumot szinte de nem lelem a megoldást a kínomra,ilyet hogy senkinek ilyen problémája...
A kérdésem az lenne,hogy miként lehet közvetlenül csatlakoztatni a belső tárat és az sd kártyát a windows-hoz mint egy sima meghajtó?Az SGS2-nél volt egy ilyen belső tár csatlakoztatása lehetőség de ebben nem lelem.
Mar valaszoltunk ra ebben a forumban is ne mond higy nem... sgs2 meg mukodott sima pendrivkent is s3 tol mar nem. A gondodra megoldad lehet sg usb mass storage enabler program playrol.... es meg linkeltek is sztem nem kell 3 nal tobbet visszalapoznod ehez...;)