Sziasztok, a pdamániás fórumban már panaszkodtam: a romfrissítésem óta nem tudok összefűzött (160 karakternél hosszabb) sms-t küldeni. Sajnos ott nem kaptam tanácsot, mit tegyek. Talán itt..
A teljes sztori:
Amikor megvettem a gépet, a "PDA: i900DTHJ5/DTHJ5, TEL: i900XXHJ1" verzió volt rajta. Azzal még tudtam hosszú sms-t küldeni. Az első frissítésem a Secany féle DXIA1 szerviz rom volt, majd egy-két nap múlva kijött a "PDA: i900DXIA2/DZIA2, TEL: i900DXIA2" szerviz rom - szintén Secanytól. Akkor rögtön feltettem azt, s onnan már fennáll a hiba. Azóta megpróbáltam Romovics IA2-es romját, tegnap pedig visszatettem a i900DXIA2/DZIA2 romot, ami minden egyéb tekintetben nekem jól működik, bevált. De valamennyi romnál ugyenez a hiba megvan.
Nem tudom, hogy már az első frissítéskor szúrtam el valamit (az IA1 olyan rövid ideig volt fenn, hogy nem is próbáltam vele azalatt hosszú sms-t küldeni), vagy a következőnél. Mindegyik frissítés símán zajlott!
A konkrét jelenség: ha túllépem a 160 karaktert (a box alul kis 2-es számmal rendesen jelzi, hogy már a 2. sms-nél tartok), akkor küldéskor pár másodperc múlva hibaüzenetet ad: "message was not sent" és feljánlja, hogy "retry" (persze ez is sikertelen) vagy "cancel", ekkor a draft mappába menti a szöveget.
Ami külön furcsa: miközben közli velem, hogy nem küldte el az üzit, MÉGIS MEGTESZI, legalábbis az első 153 karakter megjelenik a címzett mobilján! A feleségem Nokia 6300-as telójára küldtem a próbálkozásokat, s ott úgy jelent meg, hogy a szöveg végén hozzáfűzte: "*szövegrész hiányzik*".
Nekem fontos lenne a hosszú sms küldés, mert külföldön vagy vidéken tárgyaló kollégáknak gyakran kell gyors infót küldeni, amire nem mindíg elég 160 betű.
Nagyon kérlek benneteket, akinek van ötlete, vagy bármi módon tud segíteni, tegye meg! Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy miközben sikerült hozzájutnom az egyik legjobb, mindentudó pda-hoz, és amúgy sok örömet is szerez, ezzel a viszonylag egyszerű szolgáltatással nem boldogul...
Előre is köszi!
Tibor