2024, 11 28, 17:57:27

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187246 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #150 Dátum: 2009, 02 03, 16:50:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!!

Romom olvasható az oldalon. Ha rakok fel ujjat a programokat amik most fent vannak újra kell majd telepíteni?
Egy részét. Ami már alapban benn volt azt nem. Mire gondolsz?

Nem elérhető Dawe24

• PDA: HTC U11
  • PDA ROM: Alap gyári
« Reply #151 Dátum: 2009, 02 03, 21:10:04 »
Értem mindegy lényegtelen.
HI1-ről HI3-ra érdemes frissíteni?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #152 Dátum: 2009, 02 03, 21:11:43 »
Értem mindegy lényegtelen.
HI1-ről HI3-ra érdemes frissíteni?
Nem. HL3-ra vagy IA2-re már igen.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Dawe24

• PDA: HTC U11
  • PDA ROM: Alap gyári
« Reply #153 Dátum: 2009, 02 03, 21:23:12 »
köszi. :)

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #154 Dátum: 2009, 02 03, 21:29:57 »
köszi. :)
Viszont direktben a javasolt ugrást csak gyári frissítővel! Ha főzött (buherált) ROM-ot választasz, akkor ajánlatos a gyári HK3-ast feltenni először. Találsz leírást az i900.eoldal.hu-n.

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #155 Dátum: 2009, 02 03, 21:47:38 »
Tanmese mára:

Egy ősrégi Omniásnak kellett ma online supportot adni romfrissítésből. Adott volt egy gyári vodás Omnia a gyári rommal. Csak ugye a gyári vodás romon nem akart menni az unlock. Romcsere. HK3-ra. Xp, modem driver, reboot pc, AS összekapcsol, kikapcs, flash. Ebbot ok, de a phone rész nem. Takyt leverte a víz :) Széthúz, reboot pc, sárga telefon, összedug kikapcs, reflash. Minden ok, unlock is!  Örül!  :taps:

Nem elérhető wt4rq2

• PDA: SAMSUNG OMNIA i900 8GB
  • PDA ROM: i900BSHI1
« Reply #156 Dátum: 2009, 02 07, 00:11:57 »
Üdvözlet Mindenkinek, Sziasztok! :ok:

Egyéb problémáim miatt matattam az Omniám windows könyvtárában és a ráakadtam egy DataConnection.exe programra. Elindítva, lehet az USB kapcsolatnál a Telefon és a PDA között váltogatni.
Telefon beállításnál a életre kel a SAMSUNG CDMA modem (és leáll az AS) mely a ROM frissítéskor a telefon résznél kapcsolódik be. Lehet a modemet diagnosztizálni is az XP Vezérlőpult-telefon modemnél (ha telepítve van).
Így a ROM frissítés előtt (ha legelőször frissítünk) települnek a driverek, mert a modem telepítős setup.exe-je ugyan lefut, de a driverek nem települnek igazából, Aztán a ROM frissítés közben az XP észbekap, hogy néé itt egy új hardver, és telepíteni akarja. És ez a frissítés eme stádiumában kockázatos lehet. Többször már nem kérdez az XP, amikor felismeri a modemet, magától települnek a driverek.

Szívroham mentesebb frissítést minden újonc frissítőnek! :)

Nem elérhető ZΛGΣ

• ALAPÍTÓ TAG
    • Elitnet
  • PDA: Galaxy S III
  • PDA ROM: crDroid
« Reply #157 Dátum: 2009, 02 07, 00:22:48 »
Köszi, ez NAGYON HASZNOS INFÓ! :ok:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #158 Dátum: 2009, 02 07, 00:23:49 »

Egyéb problémáim miatt matattam az Omniám windows könyvtárában és a ráakadtam egy DataConnection.exe programra. Elindítva, lehet az USB kapcsolatnál a Telefon és a PDA között váltogatni.
Telefon beállításnál a életre kel a SAMSUNG CDMA modem (és leáll az AS) mely a ROM frissítéskor a telefon résznél kapcsolódik be. Lehet a modemet diagnosztizálni is az XP Vezérlőpult-telefon modemnél (ha telepítve van).
Így a ROM frissítés előtt (ha legelőször frissítünk) települnek a driverek, mert a modem telepítős setup.exe-je ugyan lefut, de a driverek nem települnek igazából, Aztán a ROM frissítés közben az XP észbekap, hogy néé itt egy új hardver, és telepíteni akarja. És ez a frissítés eme stádiumában kockázatos lehet. Többször már nem kérdez az XP, amikor felismeri a modemet, magától települnek a driverek.

Erre vártam már hónapok óta! Köszönjük!  :taps:
Már írom is bele a romfrissítési leírásokba!
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: iPhone 3GS, i900, Palm T5, Asus n639
  • PDA ROM: DXID1, 6.5
« Reply #159 Dátum: 2009, 02 07, 01:14:11 »

Ez tényleg szép megoldás! Meg is éljeneznélek, ha ki tudnám mondani a nickedet :)

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #160 Dátum: 2009, 02 07, 01:17:45 »
Ez tényleg szép megoldás! Meg is éljeneznélek, ha ki tudnám mondani a nickedet :)
Semmiség: duplavéténégyerkúkettő. ;) Az ártudítunál kissé fejlettebb típus. :D

Nem elérhető ctibor

• PDA: i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1/DXID1 (phone: DXID1)
« Reply #161 Dátum: 2009, 02 08, 01:40:46 »
Sziasztok, a pdamániás fórumban már panaszkodtam: a romfrissítésem óta nem tudok összefűzött (160 karakternél hosszabb) sms-t küldeni. Sajnos ott nem kaptam tanácsot, mit tegyek. Talán itt..

A teljes sztori:

Amikor megvettem a gépet, a "PDA: i900DTHJ5/DTHJ5, TEL: i900XXHJ1" verzió volt rajta. Azzal még tudtam hosszú sms-t küldeni. Az első frissítésem a Secany féle DXIA1 szerviz rom volt, majd egy-két nap múlva kijött a "PDA: i900DXIA2/DZIA2, TEL: i900DXIA2" szerviz rom - szintén Secanytól. Akkor rögtön feltettem azt, s onnan már fennáll a hiba. Azóta megpróbáltam Romovics IA2-es romját, tegnap pedig visszatettem a i900DXIA2/DZIA2 romot, ami minden egyéb tekintetben nekem jól működik, bevált. De valamennyi romnál ugyenez a hiba megvan.

Nem tudom, hogy már az első frissítéskor szúrtam el valamit (az IA1 olyan rövid ideig volt fenn, hogy nem is próbáltam vele azalatt hosszú sms-t küldeni), vagy a következőnél. Mindegyik frissítés símán zajlott!

A konkrét jelenség: ha túllépem a 160 karaktert (a box alul kis 2-es számmal rendesen jelzi, hogy már a 2. sms-nél tartok), akkor küldéskor pár másodperc múlva hibaüzenetet ad: "message was not sent" és feljánlja, hogy "retry" (persze ez is sikertelen) vagy "cancel", ekkor a draft mappába menti a szöveget.

Ami külön furcsa: miközben közli velem, hogy nem küldte el az üzit, MÉGIS MEGTESZI, legalábbis az első 153 karakter megjelenik a címzett mobilján! A feleségem Nokia 6300-as telójára küldtem a próbálkozásokat, s ott úgy jelent meg, hogy a szöveg végén hozzáfűzte: "*szövegrész hiányzik*".

Nekem fontos lenne a hosszú sms küldés, mert külföldön vagy vidéken tárgyaló kollégáknak gyakran kell gyors infót küldeni, amire nem mindíg elég 160 betű.
Nagyon kérlek benneteket, akinek van ötlete, vagy bármi módon tud segíteni, tegye meg! Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy miközben sikerült hozzájutnom az egyik legjobb, mindentudó pda-hoz, és amúgy sok örömet is szerez, ezzel a viszonylag egyszerű szolgáltatással nem boldogul...

Előre is köszi!

Tibor

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
« Reply #162 Dátum: 2009, 02 08, 03:25:49 »
Sziasztok, a pdamániás fórumban már panaszkodtam: a romfrissítésem óta nem tudok összefűzött (160 karakternél hosszabb) sms-t küldeni. Sajnos ott nem kaptam tanácsot, mit tegyek. Talán itt..

A teljes sztori:

(...)

Előre is köszi!

Tibor

Próbáld a SIMkártyádat másik készülékbe tenni, úgy küldeni vele hosszú SMSt, illetve másik SIM kártyát az Omniádba, és úgy, hátha vmi szolgáltatói oldali gond ez. Az, hogy az első darab átmegy külön, az nem lehetetlen, kompatibilitási okokból mindig is így mentek a hosszú SMSek, az újabb készülékek összefűzik fogadáskor a darabokat. Nálad a második darab nem követi az elsőt, ezért kapsz sikertelen visszajelzést, de mire ez kiderül, addigra az eleje már elment.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #163 Dátum: 2009, 02 08, 10:11:51 »
a romfrissítésem óta nem tudok összefűzött (160 karakternél hosszabb) sms-t küldeni.
A SIM kártyádon vagy a hálózatodban lesz valami beállítási gond, mivel az említett ROM-okban ez a funkció tökéletesen működik.

Settings\Personal\Phone-nál léptess jobbra az utolsó fülre (More), majd válaszd ki a "Send text message option"-t. Alul kattints a "Get settings"-re, majd ellenőrizd, hogy a "Network selection" CS Preferred-re van állítva. A "Validity period" szvsz nem befolyásolja, de a biztonság kedvéért állítsd Max-ra.

Nem elérhető ctibor

« Reply #164 Dátum: 2009, 02 08, 10:24:07 »
Próbáld a SIMkártyádat másik készülékbe tenni, úgy küldeni vele hosszú SMSt, illetve másik SIM kártyát az Omniádba, és úgy, hátha vmi szolgáltatói oldali gond ez.

Ezen már túl vagyok! Én is gyanakodtam erre, hátha a sim kártyámmal van baj, de más készüléken működik vele a hosszú sms. Most, hogy olvastam a tanácsodat, azért újra visszatettem a régi pda-mba (HTC Artemis) és gond nélkül küldtem egy 200 karakter körüli szöveget vele...

Persze, ettől még lehet, hogy csak az Omniának nem tetszik a sim, ami valóban elég régen szolgál már (kb. 8 éve).

Azért köszi!

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
« Reply #165 Dátum: 2009, 02 08, 10:41:33 »
Ezen már túl vagyok! Én is gyanakodtam erre, hátha a sim kártyámmal van baj, de más készüléken működik vele a hosszú sms. Most, hogy olvastam a tanácsodat, azért újra visszatettem a régi pda-mba (HTC Artemis) és gond nélkül küldtem egy 200 karakter körüli szöveget vele...

Persze, ettől még lehet, hogy csak az Omniának nem tetszik a sim, ami valóban elég régen szolgál már (kb. 8 éve).

Azért köszi!
Értem. Azt elfelejtettem írni, hogy nekem is az IA2 szervizROM van fent, és mennie kell azzal, éjjel ki is próbáltam gyorsan, mielőtt válaszoltam. Mostanra eljutottam addig is, amit erdoke javasolt, mást viszont a neten sem találtam hirtelen, meg a beállítások közt sem. Ha ez sem segít, ne szenvedj tovább, ezzel a hibával vidd be a szervizbe, hogy más készülékkel megy, ezzel nem, meg kell oldják valahogy... nem tudom az Omniának kell-e elviekben az újabb fajta SIM kártya, nekem cserélték 2 éve ingyenesen, amikor bevittem az akkori Nokiámat, hogy vacakol vmi miatt, de ez akadémikus kérdés, lévén korábban tudtál (ugye ez tuti biztos?) 160+ karakteres SMSt küldeni.
Nem tudom hol vetted az Omniát, hogy a szervizben hogy fogadják, hogy frissítettél ROMot, ha gondolod, rakj vissza egy szolgáltatós ROMot - itt a ROMszobában meg is találod őket - , mielőtt szervizbe viszed, de magam még sosem downgradeltem, nem tudom, hogy ez simán megy-e, valaki biztos rendelkezik tapasztalatokkal ebben is itt!

Nem elérhető ctibor

« Reply #166 Dátum: 2009, 02 08, 13:24:02 »
(...)  korábban tudtál (ugye ez tuti biztos?) 160+ karakteres SMSt küldeni. (...)
Nem tudom hol vetted az Omniát, (...)

Presze! Nemcsak, hogy korábban, hanem
1. Most is tudok a SIM-mel más készülékről,
2. Az Omniával is tudtam, amíg a megvásárláskor kapott rom volt rajta!

(Ez a két tény bizonytalanít el egy kicsit, amikor - jobb híján - a SIM-ben keresem a hibát...)

A készüléket egyébként függetlenül, gsm boltból vettem (Mod:Kerüld a reklámozást!)

Még arra gondoltam, megpróbálok egy régebbi szeríz romot rátenni, pl. a DXHK3-at, vajon azzal megy-e. Gyári frissítés nem hajlandó települni, 'helytelen szoftver verzió' hibaüzit ad. De a DXHK3 szerviz rom gondolom ugyanaz, mint amit a Samsung legutóbb hivatalos frissítésként is kitett a honlapjára.

Mit gondoltok, van értelme még ezt megpróbálni, vagy egyenest vigyem a boltba? Egy év bolti gari van hozzá.

Atthead, erdoke: köszönöm az eddigieket!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #167 Dátum: 2009, 02 08, 14:15:03 »
Presze! Nemcsak, hogy korábban, hanem
1. Most is tudok a SIM-mel más készülékről,
2. Az Omniával is tudtam, amíg a megvásárláskor kapott rom volt rajta!

(Ez a két tény bizonytalanít el egy kicsit, amikor - jobb híján - a SIM-ben keresem a hibát...)

A készüléket egyébként függetlenül, gsm boltból vettem (Mod:Kerüld a reklámozást!)

Még arra gondoltam, megpróbálok egy régebbi szeríz romot rátenni, pl. a DXHK3-at, vajon azzal megy-e. Gyári frissítés nem hajlandó települni, 'helytelen szoftver verzió' hibaüzit ad. De a DXHK3 szerviz rom gondolom ugyanaz, mint amit a Samsung legutóbb hivatalos frissítésként is kitett a honlapjára.

Mit gondoltok, van értelme még ezt megpróbálni, vagy egyenest vigyem a boltba? Egy év bolti gari van hozzá.

Atthead, erdoke: köszönöm az eddigieket!
A régiókódod mire van állítva? Hungary + a szolgáltatód? Csak ötletelek, mert fogalmam sincs mi okozhatja ezt a hibát  :shock:

Nem elérhető ctibor

« Reply #168 Dátum: 2009, 02 08, 15:58:30 »
A régiókódod mire van állítva? Hungary + a szolgáltatód? Csak ötletelek, mert fogalmam sincs mi okozhatja ezt a hibát  :shock:

Igen, átállítottam Magyarirszágra és a szolgáltatómra (kerülni kell a reklámozást, tehát nem írom le melyik az - valaha westelnek hívták  ;) )

Más:
Sajnos kilőttem még egy lehetőséget: most járt nálam egy barátom, akinek vadonatúj SIM-je van, mert ellopták a régit, telefonostól együtt és kb. 1 hónapja kapta helyette  ezt -- nos, ezzel sem ment a hosszú sms. Tehát a sim-cserével vélhetőleg nem jutnék előbbre.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #169 Dátum: 2009, 02 08, 16:08:04 »
Igen, átállítottam Magyarirszágra és a szolgáltatómra (kerülni kell a reklámozást, tehát nem írom le melyik az - valaha westelnek hívták  ;) )

Más:
Sajnos kilőttem még egy lehetőséget: most járt nálam egy barátom, akinek vadonatúj SIM-je van, mert ellopták a régit, telefonostól együtt és kb. 1 hónapja kapta helyette  ezt -- nos, ezzel sem ment a hosszú sms. Tehát a sim-cserével vélhetőleg nem jutnék előbbre.

Threaded és normal sms módban is uaz a helyzet? Ékezetekkel írod?  Pipa ki/be az unicode-nál?

Nem elérhető ctibor

« Reply #170 Dátum: 2009, 02 08, 19:43:04 »
Threaded és normal sms módban is uaz a helyzet? Ékezetekkel írod?  Pipa ki/be az unicode-nál?

Igen. Próbáltam azt is (mármint a hagyományos inbox-nézetet és a NO unicodot). Semmi hatás...  :(

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #171 Dátum: 2009, 02 08, 20:06:55 »
Igen. Próbáltam azt is (mármint a hagyományos inbox-nézetet és a NO unicodot). Semmi hatás...  :(
Ez a hiba fent áll HR után is? Csak a gyári progikkal?

Nem elérhető ctibor

« Reply #172 Dátum: 2009, 02 08, 21:11:31 »
Ez a hiba fent áll HR után is? Csak a gyári progikkal?

Igen, ahogy korábban írtam, tegnap tettem fel Secany IA2-es szerviz romját (immár másodszor), és rögtön utána megpróbáltam a küldést. Így sem ment.

(Persze 1 db-ot, 160 karakterig ezzel és a többivel is simán tudtam-tudok küldeni.)

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
« Reply #173 Dátum: 2009, 02 08, 21:21:09 »
Igen, ahogy korábban írtam, tegnap tettem fel Secany IA2-es szerviz romját (immár másodszor), és rögtön utána megpróbáltam a küldést. Így sem ment.

(Persze 1 db-ot, 160 karakterig ezzel és a többivel is simán tudtam-tudok küldeni.)
Azt még megpróbálhatod, hogy az ügyfélszolgálatot felhívod, ott elvileg technikai emberek - ha jót fogsz ki - meg tudják nézni milyen SMSeket küldesz, esetleg van vmi log, hogy mi a fene miatt nem megy át a második. El nem tudom képzelni ugyan, de ha nem akarod elvinni a szervizbe, csak ha mindent kizártál végleg, próbáld meg ezt is...

Nem elérhető ctibor

« Reply #174 Dátum: 2009, 02 08, 21:56:48 »
Ezek szerint senki nem gondolja, hogy egy downgrade próbálkozás esetleg segíthetene? (DXHK3 szerviz)