2024, 11 28, 20:52:00

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187250 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #175 Dátum: 2009, 02 08, 22:00:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ezek szerint senki nem gondolja, hogy egy downgrade próbálkozás esetleg segíthetene? (DXHK3 szerviz)
Megpróbálhatod, de ne ijedj meg, ha a frissítés alatt egy sárga felkiáltójeles telefont látsz majd a korábbi Phone verzió miatt. Ez nem az a sárga felkiáltójeles jelenség !
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető ctibor

• PDA: i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1/DXID1 (phone: DXID1)
« Reply #176 Dátum: 2009, 02 09, 17:19:05 »
Megpróbálhatod, de ne ijedj meg, ha a frissítés alatt egy sárga felkiáltójeles telefont látsz majd a korábbi Phone verzió miatt. Ez nem az a sárga felkiáltójeles jelenség !

OK, lehet, hogy nekivágok, még kicsit gondolkozom rajta... (végül is MINDEN EGYÉB jól működik, lehet, hogy bele kellene nyugodnom - de az meg nem én lennék  :) )

És köszönöm Nektek az összes eddigit!

Tibor

Nem elérhető lfarkas

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps, Waze
  • PDA: LG G5
  • PDA ROM: 7.0
« Reply #177 Dátum: 2009, 02 12, 10:54:15 »
Szevasztok! A Duna parton kértem és kaptam a HK2 aROMát. Tegnapig zaccmentes volt a KÁVÉ. Ugyanis átállítottam a billentyűzetet kézírásfelismerésre, majd úgyis felejtettem. Indítottam egy kimenő hívást amit a vége gombbal be akartam zárni, de az istennek nem reagált, csak a tapira. Ezután az előlapi hardvergombok egyáltalán nem működtek. SR-,Ki-BE,-Restore, semmi változás, már a HR-en gondolkodtam mikor utolsó próbaként visszaállítottam a bill.-t Samu 1-re. Oszt azzal helyre állt a rend, de a kézírásfelismerővel azóta is ugyanaz a panasz. Elvagyok igy is vele, csak tapasztalatként írtam le Nektek. Üdv!
Üdv !

Nem elérhető drbuzasi

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: Android 2.1
« Reply #178 Dátum: 2009, 02 12, 21:16:52 »
ROM frissítésre készülök, de az egyetlen, amire eddig nem igazán találtam választ, hogy mit befolyásolnak egyáltalán a régió kódok, illetve a szolgáltatói kódok, ha bármlyikre bármelyiket fel lehet tenni (CJ-sre a DX-eset az én esetemben). Kell itt nekem régiókódot állítgatni egyáltalán? És mit jelent a verziónál a PDA sorban a "/"-jel előtti kód, mit az az utáni, és mit a Phone? Kaphatnék erről valami érthető információt?
Miben más egy szolgáltatói ROM? Csak annyiban, hogy a szolgáltató háttérképe van beállítva, meg a bejelentkező logó?
Ha egy ROM feltöltése teljesen felülírja a régit, miért nem mindegy, mi volt rajt előtte?
Köszönöm

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #179 Dátum: 2009, 02 12, 22:11:09 »
ROM frissítésre készülök, de az egyetlen, amire eddig nem igazán találtam választ, hogy mit befolyásolnak egyáltalán a régió kódok, illetve a szolgáltatói kódok, ha bármlyikre bármelyiket fel lehet tenni (CJ-sre a DX-eset az én esetemben).

"Ez a bármelyikre fel lehet tenni" csak a szerviz romokra igaz. Ha a hivatalos gyári Samsung romot akarod feltenni, akkor annak az updatere ellenőrzi a régiókódot, emiatt azt át kell állítanod. (De még így sem biztos, hogy felmegy rá, az újabb gyári updaterek már nem csak ezt ellenőrzik.)

Idézet
Kell itt nekem régiókódot állítgatni egyáltalán?

Szerviz romnál nem kell. Azért ajánljuk a régiókód átállítását Magyarországra, mert az a tapasztalat, hogy ebben az esetben az automatikusan települő szolgáltatói GPRS, MMS beállítások tökéletesebben működnek.

Idézet
És mit jelent a verziónál a PDA sorban a "/"-jel előtti kód, mit az az utáni, és mit a Phone? Kaphatnék erről valami érthető információt?

WINDOWS+OEM verzió/SZOLGÁLTATÓI PROGRAMOK jelölése/PHONE verzió

Idézet
Miben más egy szolgáltatói ROM? Csak annyiban, hogy a szolgáltató háttérképe van beállítva, meg a bejelentkező logó?

A szolgáltató kényére, kedvére van bízva milyen programokat, háttérképeket, csengőhangokat tesz bele, vagy éppenséggel távolít el belőle. (Pl. Névjegykártya olvasó, Google Maps hiánya a szolgáltatói romoknál)

Idézet
Ha egy ROM feltöltése teljesen felülírja a régit, miért nem mindegy, mi volt rajta előtte?

Mindegy. Szerviz rom felrakása esetén, és ha az eredeti romverzió G4-nél magasabb.  You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető drbuzasi

« Reply #180 Dátum: 2009, 02 12, 22:20:19 »
Köszönöm! Tehát akkor bepötyögöm a régiókód beállítást, aztán egy dx... es szervizrom, aztán jöhet a Romovics féle dxia2, ha jól értem. Akkor ezt hiszem nekiugrom... Tudom azt magyarítani, mintha Romovics steril környezetében ezt olvastam volna valahol...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #181 Dátum: 2009, 02 12, 22:48:39 »
Köszönöm! Tehát akkor bepötyögöm a régiókód beállítást, aztán egy dx... es szervizrom, aztán jöhet a Romovics féle dxia2, ha jól értem. Akkor ezt hiszem nekiugrom... Tudom azt magyarítani, mintha Romovics steril környezetében ezt olvastam volna valahol...
Tudod magyarítani, de én nem ajánlom. Pontosan kövesd a leírásokat, mindegyik romnál! Csak saját felelősségedre!

Nem elérhető drbuzasi

« Reply #182 Dátum: 2009, 02 13, 10:58:30 »
Tudod magyarítani, de én nem ajánlom.
Azért mert lassítja a gépet, vagy mert nem tökéletes, vagy mert hibákat okoz? Ha nem magyarítom, tudok rendesen magyar ékezetes betűkkel írni? Az eoldalon azt olvastam, hogy a Sunnysoft magyarítás billentyűzetét senki sem használja, felesleges felrakni, és hogy a Samsungé eleve jobb. Namost itt melyikre gondolhat a szerző, mert olyan Samsungos billentyűzetet nem találtam, ahol ott lennének az ékezetes betűk is egy lapon a többivel, mint a hagyományos kiosztásnál. Ti melyiket használjátok?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #183 Dátum: 2009, 02 13, 11:35:53 »
Azért mert lassítja a gépet, vagy mert nem tökéletes, vagy mert hibákat okoz? Ha nem magyarítom, tudok rendesen magyar ékezetes betűkkel írni? Az eoldalon azt olvastam, hogy a Sunnysoft magyarítás billentyűzetét senki sem használja, felesleges felrakni, és hogy a Samsungé eleve jobb. Namost itt melyikre gondolhat a szerző, mert olyan Samsungos billentyűzetet nem találtam, ahol ott lennének az ékezetes betűk is egy lapon a többivel, mint a hagyományos kiosztásnál. Ti melyiket használjátok?

Én ezt használom :
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

letöltés

Levi100 is készített egyet:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

A magyarítást nem szeretem, még soha senki nem tudott meggyőzni, hogy jobb lesz nekem ha nem angolul használom. Mindig kiderül, hogy valami nem stimmel vele, ez nem megy, az nem ott, nem úgy van, mégiscsak bekavar valamibe.
SMS-t ritkán írok, emailt szintén, ha igen, akkor ékezet nélkül, mert lusta vagyok keresgélni az ékezetes betűket. 

Nem elérhető drbuzasi

« Reply #184 Dátum: 2009, 02 13, 11:47:37 »
Az első link sajnos nem működik...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #185 Dátum: 2009, 02 13, 12:01:07 »
Az első link sajnos nem működik...

Oooops, bocsi, most hirtelen ezt találtam: You are not allowed to view links. Register or Login

Ki is cserélem az eoldalon is erre átmenetileg, aztán este felrakom máshova is.

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: iPhone 3GS, i900, Palm T5, Asus n639
  • PDA ROM: DXID1, 6.5
« Reply #186 Dátum: 2009, 02 13, 22:38:59 »

Egy nagy túrót jobb a Samsung billentyűzet, mint a Sunnysoft teljes képernyős...  Találd ki melyiket használom :)
Igaz, én a magyarítást nem, csak a Sunnysoft billentyűt rakom fel.

Nem elérhető By

• DOUBLE CLUB
  • PDA: S5 mini Duos
« Reply #187 Dátum: 2009, 02 13, 22:40:11 »
Üdv!

Néhány előző hozzászóláshoz fűzném:
én is ragaszkodom a magyarításhoz, de sajnos Romovics IA2.nél több hibát is okozott, mint hasznot.
Ezért vissztértem az eredetiben magyarított HK2-re, ami gond és sárga figyelmeztetés nélkűl ráment az újabb romra.
Most így jó
Ja és Sunnysoftot haszálok billentyűzetnek
Most aztán nyeregbe vagyok!! Kár hogy megdöglött a ló.

Nem elérhető sugsanyi

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: Samsung i9100 Galaxy SII
« Reply #188 Dátum: 2009, 02 14, 11:44:42 »
sziasztok! nem tudtok arra megoldást mért lép lassan bele a főmenűbe?? megnyomás után akár 2-3 mp mire belelép kicsit idegesítő! gyári t-mobilos rom van rajta!

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #189 Dátum: 2009, 02 14, 11:47:36 »
sziasztok! nem tudtok arra megoldást mért lép lassan bele a főmenűbe?? megnyomás után akár 2-3 mp mire belelép kicsit idegesítő! gyári t-mobilos rom van rajta!
A probléma szerintem romfüggő.
Épp a minap nyomogattam egy vodás Omniát,amin szintén ez volt a jelenség.
Nyomj egy SR-t,és próbáld meg utána.

DXIA2-vel a main menü megnyitása egy pillanat.

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #190 Dátum: 2009, 02 14, 11:56:17 »

Lehet, hogy nem is elég egy SR. Nézd meg mennyi szabad memória van az SR után.

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #191 Dátum: 2009, 02 14, 12:00:15 »
A probléma szerintem romfüggő.
Épp a minap nyomogattam egy vodás Omniát,amin szintén ez volt a jelenség.
Nyomj egy SR-t,és próbáld meg utána.

DXIA2-vel a main menü megynitása egy pillanat.

hiába csinálok SR vagy HR van amikor jó de általában lassú! volt már mikor 6 mp volt :S hát a romfrissítés lehet jót tenne neki mert a BT is megőrjít nagyon lassan találja meg a másik telot és akkor is 2 perc mire kiírja a nevét addig ismeretlen eszközt ír.. csak nem merem elkezdeni a rom frissítést félek,hogy behal :S am kösz a választ

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #192 Dátum: 2009, 02 14, 12:05:40 »
hiába csinálok SR vagy HR van amikor jó de általában lassú! volt már mikor 6 mp volt :S hát a romfrissítés lehet jót tenne neki mert a BT is megőrjít nagyon lassan találja meg a másik [NEM TELCSI!]t és akkor is 2 perc mire kiírja a nevét addig ismeretlen eszközt ír.. csak nem merem elkezdeni a rom frissítést félek,hogy behal :S am kösz a választ

Nem teszl fel valami progit ami fut a háttérben?

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #193 Dátum: 2009, 02 14, 12:09:33 »
Főmenü alatt a Start menü-t érted? Mert akkor ki kell kapcsolni a settingsben a large start menu részt...
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #194 Dátum: 2009, 02 14, 12:12:27 »
Nem teszl fel valami progit ami fut a háttérben?

Nem! úgy is próbáltam,hogy nem raktam rá semmi programot.. de mindig ugyan az a helyzet!nagyon gondolkozok a rom frissítésen! csak tartok tőle :S egyszer már megöltem egy mio a701 et ezt nem szeretném :S

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #195 Dátum: 2009, 02 14, 12:13:39 »
Főmenü alatt a Start menü-t érted? Mert akkor ki kell kapcsolni a settingsben a large start menu részt...

Az is lassú de azt nem használom. én a főmenüt azaz a main menüre értem

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #196 Dátum: 2009, 02 14, 15:38:21 »
Az is lassú de azt nem használom. én a főmenüt azaz a main menüre értem
Ja!!!! Az olyan, vacak. Használsz valamilyen programot az alkalmazások becsukására? X button, wktask?

Nem elérhető Poc

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: i900
  • PDA ROM: DXID1 WM6.1.4
« Reply #197 Dátum: 2009, 02 15, 11:21:12 »
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot egy ideje,és tegnap úgy döntöttem megpróbálkozok a frissítéssel.BUHH4 volt eredetileg a telefonon,erre tettem DXHK3-at majd DXHL3 van fönn most.Az eoldalon olvastam hogy van magyarítás a HL2höz való javítással,gondoltam felteszem,mi bajom lehet.Erre teljesen behülyült a rendszer.a startmenüre kattintva legalul a programok és a beállítások helyén csak az ikonok látszottak,a programok közé még beengedett,de a beállításokhoz nem tudtam sehogy belépni.a sunyisoft eltávolításával ez a hiba megszünt.most megint jó.ez egyedi hiba,vagy másnál is előfordult már?esetleg megoldás van-e ellene.Ja és a mobile shell is megbolondult,azt se tudtam indítani.

irmes

• Vendég
« Reply #198 Dátum: 2009, 02 15, 11:30:41 »
Sziasztok! Elkeztem frissíteni Omniámat BSHI1-ről DXHK3-ra és eljutott a Writing image-nél 26%-ig, de itt megállt. Mit csináljak????? :'( :ima:

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: iPhone 3GS, i900, Palm T5, Asus n639
  • PDA ROM: DXID1, 6.5
« Reply #199 Dátum: 2009, 02 15, 14:46:38 »
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot egy ideje,és tegnap úgy döntöttem megpróbálkozok a frissítéssel.BUHH4 volt eredetileg a telefonon,erre tettem DXHK3-at majd DXHL3 van fönn most.Az eoldalon olvastam hogy van magyarítás a HL2höz való javítással,gondoltam felteszem,mi bajom lehet.Erre teljesen behülyült a rendszer.a startmenüre kattintva legalul a programok és a beállítások helyén csak az ikonok látszottak,a programok közé még beengedett,de a beállításokhoz nem tudtam sehogy belépni.a sunyisoft eltávolításával ez a hiba megszünt.most megint jó.ez egyedi hiba,vagy másnál is előfordult már?esetleg megoldás van-e ellene.Ja és a mobile shell is megbolondult,azt se tudtam indítani.

Nézz körül itt a magyarítással kapcsolatban: