CoCore kernel csere.
Lehet megért volna egy topicot, mindegy...
Csak, hogy egy kicsit egyértelműsitsem, mert látom sokan gondolkodnak sokféle képpen, ami nem baj persze, de azért jó odafigyelni. Csak az álljon neki aki tudja mit csinál, kernellel nem illik "megpróbálom"-ot játszani, hiszen ez az op.rendszer alapja, magja. Egy rom-ot valaki elszúr az jó esetben Odinnal helyrehozható, ez korántsem biztos. Remélem nem fognak megdádázni érte, egy kis plágiummal fűszerezve (előre is elnézést...) meg szeretném osztani a saját tapasztaltom, nehogy más a saját kárán tanulja meg...
Pár alapvető dolog: Ez a kernel CSAK 4.1.2 Jelly Bean-en alkalmazható, 2.3.6 GB-n nem, különben tégla!!! CSAK a sima Advance-on, nem a P-s változaton, tehát GT-I9070, különben tégla!!!
Vannak akik nem várták meg a hivatalos frissitést, ők már korábban felrakták(köztük velem is) valamelyik JB-t. Ez inkább nekik szól. Én az orosz Q4-en próbáltam, hivatalalos frissitésesről nincs infóm. Ha nem passzolna, valószínűleg olyan hivatalos frissitést kaptak volna ami felülírja a gyári kernelt. Így közülük csak bátraknak...
A gyári 3e recovery nem alkalmasa arra hogy másik kernelt rakjunk fel vele, ezért először egy olyan recoveryt kell felrakni ami ezt támogatja. Tehát először a CWM-t kell felrakni, majd ezt használva már fel lehet rakni a másik kernelt.
Szóval a lépések:
Alap ugye hogy bármilyen rendszer módosítást végzünk, az akksi 100%
-Töltsd le ezt a fájlt és másold fel az SD kártya gyökerébe, nem kell kicsomagolni. Letöltés után, nevezd át még a gépen cwm recovery-re, hogy könnyebben megtaláld amikor a recoveryben kattogsz. Vagy nem nevezed, de ne tévedj! Ez a CWM(de csak ideiglenes!):
You are not allowed to view links.
Register or
Login-Tölts le egy kiválasztott kernel, azt is zip-ként rakd az SD gyökérre
Kiválasztásról: Nekem a sima XXLQ4-en a legstabilabb az 5.6.2 volt, a 6.0 kicsit erős volt, nem ecsetelem, aki cserélt már tudja miről beszélek, aki nem az ne kísérletezzen...
XXLQE- a német - az írják a 6.0 és az 5.6.2 hajtja a legjobban és stabil.
Bármilyen más custom (főzött) rom: Általában van hozzá ajánlott, nézzünk körül rendesen ahonnan töltjük, kérdezzük az ottani fórumtársakat...
-lépj be a gyári recoverybe: hangerő fel+home+power
-válaszd ki az "apply update from external storage" menüpontot, keresd meg a cwm recovery. zipet amit letöltöttél (update.zip ha nem nevezted át), és telepítsd.
Miután ez megvan, a CWM recovery fogad, de fontos hogy maradj itt, ne indítsd újra a telefont, hanem egyből rakd fel az új kernelt az alábbi módon: (azért nem szabad újra indítani a telefont, mert ez a CWM recovery egy ideiglenes verzió, és ha kilépsz akkor törlődik, ha pedig újra el akarod indítani akkor megint installálni kell. Viszont a CoCore kernel már tartalmazza a teljes CWM recoveryt, amit már nem kell újra installálni)
Szóval ott tartunk hogy a CWM-ben vagy, és most ezt használva fel tudod rakni az új kernelt az alábbi módon:
(mivel ez egy fejlettebb recovery mint a gyári, ezért itt több menüpont is van, ne ijedj meg tőle. A főmenü legalsó sorában van egy "advanced" menü, ott további opciók vannak!)
-először is én csináltam egy "wipe cache partition"-t és egy wipe dalvik cache-t is (ezt az advanced menüben lehet elérni, utána a "go back" menüvel lehet visszatérni a főmenübe). Van aki azt mondja ez felesleges, én csináltam.
-ezután az install zip from sd card/choose zip from sd card menüvel keresd meg a cocore kernel zip-et az sd kártyán, majd telepítsd (sok "no" opció között lesz egy "yes, install..." opció, rámész, okézod)
-a telepítési folyamat végigfut
-ezután én csináltam még egy wipe cache partitiont és egy wipe dalvik cache-t is (advanced menü)
-ha ez kész a reboot system now opciót választva indítsd újra a telefont. Ezzel feltelepült az új kernel, drakulálok
A telefon névjegyében is látható lesz az új kernel.
A korábban tapasztalt akadások, fagyások ezzel a kernellel nálam megszűntek. Kicsivel, de jobb lett a RAM kezelés, akkufogyasztás.
Ha esetleg a kernel felrakása után nem bootol be a telefon, csak a recovery jön be:
-rakd fel ezt a fájlt a sd-kártyára és cwm alól telepítsd:
Register or
LoginEzt én előre a többi zippel együtt ráraktam az SD-re, ne akkor kelljen ijedten kapkodni, pánnikeresni, fájlt másolni, mikor csak recovery van. Nem a recoveryből történő rebootnál, hanem az első ki-bekapcsnál biza kellett, jó, hogy ott volt.
CoCore 5.0 CWM:
Register or
LoginCoCore 5.6 CWM:
Register or
LoginCoCore 6.0 CWM:
Register or
LoginMivel készülékek romtól, hálózattól függően eltérhetnek, ezért ezt mindenki saját felelősségre próbálja ki!!! Ez nem hivatalos leírás, ez személyes tapasztalat!!! Semmilyen formában nem vagyok felelős az általad okozott kárért! Mégegyszer sorry a részleges plágiumért, -talán nem kell lemondanom
-de próbáltam egybegyúrni a leírást és a tapasztalatot...
A leírásért köszönet sheepnek a logout.hu-ról. Nekem személy szerint a profilom alatti összeállítás fut, zökkenőmentesen, stabilan.
Mégegy másik jótanács a siető Odinosoknak: Ha a kiadott T-mobile-os frissitést akarod a telefonodra a meglévő orosz vagy német helyett, előbb a repartos gyári GB romot (nem a sammobile-ról) kell felraknod, mivel az orosz felrakásakor megváltozott a régió kódod, így bármennyire is hiszed, nincs garanciád!
Ha valaki nem biztos, kérjen tanácsot mint "kipróbál"-jon.