flexible = rugalmas ..... ebbe aztan sokminden beletartozhat a hajithatotol a torhetetlenig, bar az inkabb unbreakable lehetne.
Ezen nem erdemes vitatkozni.
Csinaljak, probalkoznak, ha kesz lesz nekunk jo, ha nem lesz kesz ez van ... bar idovel biztos lesz mert nagyon ra vannak allva.
Szóval a Samsung fejlesztése, ami a flexibilis AMOLED kijelézőre irányul, az első sorban (a vékonyság mellett) a törhetetlenségre irányul. Mivel a kézzel hajlítgatható kijelzőnek (a - kétségtelen - gizdaságon kívül) pillanatnyilag nem túl sok értelme van (nem tévesztendő össze a nem sík felületű kijelzővel!), ezért a törhetetlenség sokkal fontosabb tulajdonság.
Elég csak belegondolni, mennyibe kerül ma valakinek (ha jól tudom, 60e Ft körül), ha véletlenül leejtette a sarkára a Note2-jét.
Nos, ha egyszer TÉNYLEG kijön valamelyik modelljében a a Samsung ilyen kijelzővel, az nagyon komoly lesz.
Csak hát nem vagyok meggyőződve róla, hogy a Samsung nagyon akarja ezt. Elhintették, hogy tudják csinálni (megvan már nekik amúgy 2011 óta), nem is nagyon írtak gyártási problémákról, sem más egyébről, ami akadályozná a sorozatgyártást, de mégsem hozzák ki.
Már a Note2-re is azt jósolták sokan, hogy abban aztán ilyen kijelző lesz, aztán az S4-re is, most a Note3-ra is ezt vizionálják és szerintem így lesz ez mindegyik új modellel...
Ennek ellenére a Samsung mégsem rukkol elő ezzel a technológiával.
Az okokról nem tudni semmit.
Minden esetre, amíg meg nem tudják oldani az ugyanilyen rugalmasságú, törhetetlen érintőpanelt is, addig nem túl sok gyakorlati értelme van magának a törhetetlen kijelzőnek (lévén AMOLED-nél össze van ragasztva a kijelző és a digitizer, ha törik az utóbbi, akkor cserélendő az előbbi is).