2024, 11 25, 19:00:19
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116390 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető egyedzs

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: passz
  • PDA: htc
  • PDA ROM: hd 6.1.1
Re: off
« Reply #100 Dátum: 2012, 12 30, 18:55:40 »
Na visszacserélődött a telefonom a telefont visszakaptam a pénzemet nem tudta mert elverte helyette adott egy dvd lejátszót-felvevőt amit passz mennyiért tudok majd eladni. Jó lecke volt egy életre.

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #101 Dátum: 2012, 12 30, 19:30:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Na visszacserélődött a telefonom a telefont visszakaptam a pénzemet nem tudta mert elverte helyette adott egy dvd lejátszót-felvevőt amit passz mennyiért tudok majd eladni. Jó lecke volt egy életre.
Igazi korrekt üzletember!  >:(

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #102 Dátum: 2012, 12 30, 19:49:06 »
Biztos,hogy nem jöttem volna el pénz nélkül,nagyon elnéző és megértő ember lehetsz...
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető mviktor

• Droidista :-)
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: S8 Plus
  • PDA ROM: Nougat U1AQF7
« Reply #103 Dátum: 2012, 12 30, 20:00:07 »

Azt hiszem egy pár dolgot még bepakoltam volna a zsákomba,ha nem fizeti vissza a lóvét.  >:(
Lehet hogy a gólya hozott......de az ördög visz el.....

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #104 Dátum: 2012, 12 30, 20:00:34 »
Remélem a Note 2-től nem ment el a kedved és látunk még itt!...  :)

Nem elérhető egyedzs

• PFC Fan
« Reply #105 Dátum: 2012, 12 30, 20:15:35 »
Remélem a Note 2-től nem ment el a kedved és látunk még itt!...  :)

Mivel egy ilyen kopasz figura volt a "saját hazajában" Tiszavasváriban én meg egydül voltam nem akartam balhét amugy a dvd nem működik még azért megdobom egy emailal a Note2 től nem ment el a kedvem sőt nagyon tetszett majd szerzek egyet

Nem elérhető mviktor

• Droidista :-)
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: S8 Plus
  • PDA ROM: Nougat U1AQF7
« Reply #106 Dátum: 2012, 12 30, 20:37:20 »
Mivel egy ilyen kopasz figura volt a "saját hazajában" Tiszavasváriban én meg egydül voltam nem akartam balhét amugy a dvd nem működik még azért megdobom egy emailal a Note2 től nem ment el a kedvem sőt nagyon tetszett majd szerzek egyet

Nem kellett volna balhé...tikk-takk és kész.Csak hogy tudja merről fúj.Megmondom őszintén,ha már erre asszociáltál kopasz vagyok és tetovált,de sose kötözködöm és keménykedem senkivel,de ha igazam van akkor bontom a házat....ha KELL!
Nem csináltál jó bizniszt sajna  :(
Lehet hogy a gólya hozott......de az ördög visz el.....

Nem elérhető egyedzs

• PFC Fan
« Reply #107 Dátum: 2012, 12 30, 21:28:59 »
Nem kellett volna balhé...tikk-takk és kész.Csak hogy tudja merről fúj.Megmondom őszintén,ha már erre asszociáltál kopasz vagyok és tetovált,de sose kötözködöm és keménykedem senkivel,de ha igazam van akkor bontom a házat....ha KELL!
Nem csináltál jó bizniszt sajna  :(

A kopaszságot nem degradálónak irtam bocsi. így jártam okuljatok egy 20-om bánta  tanulópénz ja itt a link amit nehogy megvegyetek:

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #108 Dátum: 2012, 12 30, 22:50:19 »
A kopaszságot nem degradálónak irtam bocsi. így jártam okuljatok egy 20-om bánta  tanulópénz ja itt a link amit nehogy megvegyetek:
Egy húsz ezrest "nem tudott" visszaadni??.... azt a pitiáner qrvanyját!! >:(

Nem elérhető egyedzs

• PFC Fan
« Reply #109 Dátum: 2012, 12 31, 00:46:00 »
hát nem mondjuk még az utazgatas egy 10-be volt de mindegy egy igazi pitianer csaló.

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
« Reply #110 Dátum: 2012, 12 31, 07:31:41 »

Ott követte el a hibát hogy jóhiszeműen egyedül ment. A mai világban rókának kell lenni, az ilyen ügyletek lebonyolításához, és aki nem mozog olyan körökben, csúnyán ráfaraghat.
Persze mindenki adhat jobbnál jobb tippeket, meg hogy "mit kellett volna csinálni", de aki átlátja ill. benne van az "éjszakában" az azért kicsit másképpen vélekedne erről a szituról.
Alapvetően jó emberismeret kell, ez mindennek az alapja, és persze a dolgok mögé látni. Nem ezt a szitut kellett volna jobban megoldani, hanem eleve nem szabadott volna idáig eljutni, és ilyen emberrel üzletelni, pláne ha nincs olyan "baráti kör" (nevezzük így), akik ha gond van segítenek, ill. lehet rájuk hivatkozni ami az esetek többségében elegendő lehet. A fizikai állapot is kevés, mert 20e forintért igen könnyen pórul járhatott volna, még ha meg is próbálja visszaszerezni erőszakkal. Az ilyen típusú alantas emberek mindenre felkészülnek, bár azt se tartom kizártnak, hogy ott volt nála a 20e forint, de mivel látta, hogy ide elég lesz annyi, hogy "már elköltöttem", így kockázatmentesen dönthetett a pénz sorsáról. Valószínűleg kés is volt nála, a váratlan szituk kivédéséhez, tehát ezt a 20e forintot nehéz lett volna visszaszerezni úgy, hogy nem volt ez irányú hajlandóság az emberben.  Ha többen mentek volna se hiszem hogy sikerült volna bármi is, mert ha le van ütve, meg van szúrva, és esetleg el van tőle véve a jogosan járó összeg, akkor meg a vahúrok felől meleg a pite, mert leütéses rablás, fegyveres rablás, súlyos testi sértés+garázdaság, és egyéb nyalánkságok szakadhatnak az ember nyakába 20e forintért...Azt meg ki és hogy bizonyítja a történések után, mi miért történt, tényleg volt e tartozás, vagy csak rablás volt e stb. Azonnal előzetes, és még a jó ügyvéd is kevés lett volna ide. Tehát itt már gondolkodni kell, mi mit ér meg. Ha üzletszerűen csinálja, egyszer úgyis meg fogja találni az emberét, és akkor utána majd ő fogja átgondolni, megérte e. Azért pár jó tanácsot megpróbálok összeszedni ezeken kívül:

Ha lehet, mindenről írjunk papírt, legalább 2 tanú jelenlétében.
Ha lehet legyen hangfelvétel is az üzletről, hallhatóan az eladó beleegyezésével, így akár már fel is lehet használni ellene, ha másképpen alakulnának a dolgok, mint ahogy elhangzottak.
Egy ilyen visszavételezős üzletnél is minimum legyen nálunk gáz spray, esetleg kés, vipera (feltéve ha merjük is használni értékeink és saját testi épségünk védelmében) nehogy további "lehúzás" áldozatai legyünk.Itt is legyen velünk minimum 2-3 ember, ha másért nem, hogy tanúskodjanak mellettünk ha nem úgy alakulnának a dolgok.
Találkozzunk minél zsúfoltabb helyen és lehetőleg utcán (csomópontokon) sötétedés előtt világosban. Ragyogó megoldás lehet továbbá beülni egy gyorsétterembe, vagy Plaza-ba. Ha mögöttes szándék vezérli, úgysem lesz jó neki, vagy bizonytalan lesz, és az már gyanúra adhat okot. Mielőtt az üzletre térnénk, beszélgessünk vele, figyeljük a reakcióit, mire és hogy válaszol, tiszta e tekintete, felveszi e a szemkontaktust stb. Ha zavartan viselkedik, és kerüli a szemkontaktust, ejtsük a portéka eladását/vételét, mert kockázatos.
Eleve kizáró ok lehet, ha sokadmagával érkezik.
Mindig a legrosszabbra készüljünk és nem fog akkora meglepetés érni minket. Próbáljuk a helyszínt úgy megválasztani, hogy lehetőség szerint be legyen kamerázva, és a menekülés ne legyen túl egyszerű.

Mondanám azt, hogy szívesen elmegyek Pesten belül segédkezni adás/vétel ügyben mint "jó barát" vagy mint "tesó", de erre nem lenne időm, illetve úgy fogalmazok inkább, hogy az idő és a kockázat az pénz.
Szóval mindenki próbálja ezeket rögzíteni magában, és ennek tükrében intézni az adás/vételt, hogy hasonló esetek ne történhessenek.   

Ez a szituáció eleve nyert helyzetből lett el censored va. Adott volt egy telefon, amiben átütötték az IMEI számot, tehát ez már eleve egy szigorúan kezelt bűncselekmény. Amikor megtagadta a jogos pénz visszaadását, csak annyit kellett volna mondani, "oké, akkor legyen 25k", vagy máskülönben felhívom a rendőrséget, és majd ők felelősségre vonják azt akit kell. Mivel ezzel az ember is tisztában lehetett, valószínű egyből villant volna a pénz, a rendőrségi ügyet elkerülve.
You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #111 Dátum: 2012, 12 31, 14:38:20 »
Ez a szituáció eleve nyert helyzetből lett el censored va. Adott volt egy telefon, amiben átütötték az IMEI számot, tehát ez már eleve egy szigorúan kezelt bűncselekmény. Amikor megtagadta a jogos pénz visszaadását, csak annyit kellett volna mondani, "oké, akkor legyen 25k", vagy máskülönben felhívom a rendőrséget, és majd ők felelősségre vonják azt akit kell. Mivel ezzel az ember is tisztában lehetett, valószínű egyből villant volna a pénz, a rendőrségi ügyet elkerülve.

Ezzel van több probléma is.
Előfordulhat, hogy nem az emberünk volt, a hunyó, hanem ő is áldozata lett egy lehúzlakGSM-es történetnek és megpróbálta menteni a menthetőt, miután visszapattant a bolti reklamációt követően.

A rendőrt nem érdekelte volna a történet, mert az eladó teljes nyugalommal megtagadhatta volna a visszavásárlást és a rendőrnek is elmondhatta volna, hogy Ő teljesen jó és legális készüléket adott el, amit a vásárló megtekintett, kipróbált és rendben talált. Pénztártól való távozás után meg....
Az, hogy egyáltalán hajlandó volt a vissza cserére is azt igazolja, hogy emberünk nem kifejezetten ilyen sötét üzletekben utazik, inkább csak bepróbálkozott némi saját kárenyhítésre, de mikor lebukott nem volt bőr a képén tagadni és elküldeni a sunyiba a vevőt, pedig megtehette volna és senki, még a kihívott rendőr sem tehetett volna semmit, sőt még a vásárló lett volna meggyanúsítva.

Ennek a történetnek egy tanulsága van, mégpedig az, hogy ilyen adásvételnél, még a pénz kifizetése előtt mindent át kell nézni és ki kell próbálni, esetleges garanciális kérdés felmerülése esetén meg eleve a márkaszervizhez kérni a talit és a szervizzel megnézetni a garancia papírokat.

Nem elérhető matis12

« Reply #112 Dátum: 2012, 12 31, 17:26:47 »
"A rendőrt nem érdekelte volna a történet, mert az eladó teljes nyugalommal megtagadhatta volna a visszavásárlást és a rendőrnek is elmondhatta volna, hogy Ő teljesen jó és legális készüléket adott el, amit a vásárló megtekintett, kipróbált és rendben talált. Pénztártól való távozás után meg....
Az, hogy egyáltalán hajlandó volt a vissza cserére is azt igazolja, hogy emberünk nem kifejezetten ilyen sötét üzletekben utazik, inkább csak bepróbálkozott némi saját kárenyhítésre, de mikor lebukott nem volt bőr a képén tagadni és elküldeni a sunyiba a vevőt, pedig megtehette volna és senki, még a kihívott rendőr sem tehetett volna semmit, sőt még a vásárló lett volna meggyanúsítva."

Ebben azért én nem vagyok ennyire biztos,kíváncsi lettem volna mit lép a kedves eladó ha rendőr hívása még ha csak elméleti szinten is de felmerül. Szerintem virította volna a lóvét mint egy kis angyal.
Bármilyen telefonomat adtam el idáig kereskedőnek az volt az első dolga,hogy egyeztette az imei számot, sokkal  censored abb készülékeknél is nem egy Note 2-nél. 1000%,hogy a tag tudott a dologról csak játszotta az ártatlant,meg kellett volna neki említeni,hogy létezik egy fogalom amit úgy hívnak orgazdaság és elég szép büntetési tétellel honorálják.

Nem elérhető Mordon

« Reply #113 Dátum: 2012, 12 31, 18:11:32 »
Bármilyen telefonomat adtam el idáig kereskedőnek az volt az első dolga,hogy egyeztette az imei számot, sokkal  censored abb készülékeknél is nem egy Note 2-nél. 1000%,hogy a tag tudott a dologról csak játszotta az ártatlant,meg kellett volna neki említeni,hogy létezik egy fogalom amit úgy hívnak orgazdaság és elég szép büntetési tétellel honorálják.

Biztos tudott róla, ez nem vita tárgya.

Ellenben ha te vagy a vevő, rendőrt említesz, mire fogja a mobilját és Ő hív rendőrt, közli vele, hogy te csaló vagy, nem ezt a készüléket adta el neked, mert amit eladott az teljesen legális volt és egyezett az IMEI szám, amit vásárláskor te magad is ellenőriztél és most egy valószínű lopott készülékkel akarod Őt átverni.

Nos van rá egy tippem, hogy nem neki kellett volna a rendőrnek magyarázkodni, hanem neked, hisz adott egy hivatalos garanciapapír, csomagolás, a bolt véleménye és egy esetleges aláírt adásvételi szerződés is. Innentől buktál mindent, a fickó megússza, te járhatsz a rendőrségre és még a Note 2-t is lefoglalják.

Hidd el, ha nagyon gazfickó lett volna, akkor szóba sem került volna a visszacserélés.

Nem elérhető matis12

« Reply #114 Dátum: 2012, 12 31, 18:33:36 »
Azért a mai világban nem olyan nagy kunszt utána nézni a készülék előéletének. Nyár elején adtam el a Galaxy S lll-at innét egy fórumtársnak augusztusban hívott,hogy ellopták a készülékét a Balatonon egy szórakozóhelyről,szerette volna pontosan tudni a telefon előéletét mivel a rendőrök is nagyon kíváncsiak voltak rá. A telefonnal természetesen minden rendben volt imei stb. ezt 100%-ra tudtam mivel én voltam az első tulajdonosa. Október körül ismét jelentkezett a srác,hogy most vett egy Note 2-őt  de közben a rendőrök is megtalálták az ellopott S lll-sát valahol Veszprémben.

De azt hiszem,hogy ez itt már nagyon Off.

Nem elérhető uby40

• Navigáció / Navigation: IGO/Sygic
  • PDA: N960F/DS+128GB SD CL10
  • PDA ROM: PIE
« Reply #115 Dátum: 2012, 12 31, 19:43:35 »
Azért a mai világban nem olyan nagy kunszt utána nézni a készülék előéletének. Nyár elején adtam el a Galaxy S lll-at innét egy fórumtársnak augusztusban hívott,hogy ellopták a készülékét a Balatonon egy szórakozóhelyről,szerette volna pontosan tudni a telefon előéletét mivel a rendőrök is nagyon kíváncsiak voltak rá. A telefonnal természetesen minden rendben volt imei stb. ezt 100%-ra tudtam mivel én voltam az első tulajdonosa. Október körül ismét jelentkezett a srác,hogy most vett egy Note 2-őt  de közben a rendőrök is megtalálták az ellopott S lll-sát valahol Veszprémben.

De azt hiszem,hogy ez itt már nagyon Off.

Ez miért is Off?  Mivel Veszprémben lakom én is, és a történet mást is érdekelhet... Hol volt az a " valahol Veszprémben" . Sőt, nem rég adtam el a Note-omat, és akadt azzal is egy kis probléma ami azóta megoldódott egy fórumtárs jóvoltából. Ezért jó ez a topic, mert valamilyen szinten ellenőrizhető a készülék előélete, még talán az eladóé is.
"Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!"

Nem elérhető KölyökGSi

• PDA: Galaxy Note 2 N7100
  • PDA ROM: Rooted DLL7
« Reply #116 Dátum: 2012, 12 31, 20:18:02 »
Adas-veteli szerzodesnel a ptk. nem koti ki az irasos format! Ebben az esetben szerzodes szeges tortent az elado reszerol, amiert jogi felelossegre vonhato. A bizonyitas az mar a BE. masik resze taglalja.

ui: av-i szerzodes irasos formajaban van egy olyan resz, hogy az elado nem tud rejtett hibakrol.....

Nem elérhető matis12

« Reply #117 Dátum: 2013, 01 01, 11:34:25 »
Ez miért is Off?  Mivel Veszprémben lakom én is, és a történet mást is érdekelhet... Hol volt az a " valahol Veszprémben" . Sőt, nem rég adtam el a Note-omat, és akadt azzal is egy kis probléma ami azóta megoldódott egy fórumtárs jóvoltából. Ezért jó ez a topic, mert valamilyen szinten ellenőrizhető a készülék előélete, még talán az eladóé is.

Sajnos én nem tudok többet erről a dologról,de a srác rendszeres látogatója az oldalnak szerintem ha olvassa ezeket a sorokat biztos,hogy részletesebben leírja a történteket majd.

Nem elérhető Mordon

« Reply #118 Dátum: 2013, 01 01, 16:10:46 »
Sajnos én nem tudok többet erről a dologról,de a srác rendszeres látogatója az oldalnak szerintem ha olvassa ezeket a sorokat biztos,hogy részletesebben leírja a történteket majd.

Remélem nyilatkozik, mert szintén veszprémiként engem is érdekel a dolog.

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #119 Dátum: 2013, 01 15, 00:48:06 »
Koszonom!
Zenelejatszast mivel szoktatok hangositani? Voodook nem jok sajnos. Beats nem jo, es az ugyan ezen elven mukodok nem jok! Rootolt DLL7! Power ampot hasznalokm ezert kulso EQ nem nagyon johet szoba mert otromba lesz a hang!
Szerintem ez nem rossz  :ok: Noozxoide EIZO-rewire PRO - v2.0.1.10.apk

Moderator Comment Ez a link jobban illik az oldal profiljához

rstwingo

• Vendég
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #120 Dátum: 2013, 01 15, 07:14:56 »
Szerintem ez nem rossz  :ok: Noozxoide EIZO-rewire PRO - v2.0.1.10.apk

Ez a link jobban illik az oldal profiljához

Csak ezzel a linkel az a baj, hogy innen nem lehet letölteni, mivel nem kompatibilis a telefonnal a play szerint,

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #121 Dátum: 2013, 01 15, 07:34:00 »
Csak ezzel a linkel az a baj, hogy innen nem lehet letölteni, mivel nem kompatibilis a telefonnal a play szerint,

Pont ez lenne a warez lényege, lehetővé tenni, amit nem lehet.
.....de ha már itt tartunk elküldhette volna privátban is a linket...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

rstwingo

• Vendég
« Reply #122 Dátum: 2013, 01 15, 08:03:12 »
Pont ez lenne a warez lényege, lehetővé tenni, amit nem lehet.
.....de ha már itt tartunk elküldhette volna privátban is a linket...

Tudtommal az ingyenes alkalmazások, nem minősülnek wareznek
ide csak egy mirror link lett betéve, amit jószándékkal törölt a moderátor  ;)

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
« Reply #123 Dátum: 2013, 01 15, 08:11:56 »

XDA-n fent van... Sokat segít az egyébként is jó hangminőségen. Annyi gondom van vele, hogy mostanság elég sokszor FC-zik Omega v10 alatt.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #124 Dátum: 2013, 01 15, 08:15:17 »
Tudtommal az ingyenes alkalmazások, nem minősülnek wareznek
ide csak egy mirror link lett betéve, amit jószándékkal törölt a moderátor  ;)

Akkor a Te gondolatodat tovább gondolva, a 3 betűs navigáció is berakható lenne egy "mirror" linkről, hiszen a gyártó sosem csinált androidra navigációt, így a valaki által létrehozott 3 betűs cucc nem minősűl wareznek....

Ha egy termék forgalmazását, jelen esetben egy szoftverét a gyártó megtiltja valamiért egyes országokban, akkor aki mégis elérhetővé teszi azt egy igen csak publikus fórumon, akkor az szerinted minek minősül?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login