2024, 11 24, 14:08:25
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Rom Topik  (Megtekintve 169748 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

wallachi

• Vendég
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Rom Topik
« Reply #1650 Dátum: 2013, 12 22, 19:53:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A KIES-en kivul ezt is feltetted? :SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe

Esetleg probald meg atdugni a kabelt egy masik usb csatlakozoba

Masold mar be ide legyszives a fajl nevet amit probalsz feltenni,es azt is amelyiket sikerult odinnal feltenni.

Eleg rejtelyes a dolog, mert ha megfelelo verzioju hex-et toltottel le, odinbol a 3.04-et hasznalod,es a pit fajlt is beteszed a pithez, akkor ennek mennie kellene. Ugye a telefonod N7100 ??

Nem elérhető Dettyka

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: i8000
  • PDA ROM: S3C6410
« Reply #1651 Dátum: 2013, 12 22, 20:38:50 »
N7100XXUEMK9_N7100OXXEMK4_N7100XXUEMJ9_HOME.tar.md5
samsung-update.com ról töltöttem. az volt kiírva h XEH és h hungary. Odinnal egyik sem sikerült, a kiessel sikerült, de erre magától frissített nem választhattam, annak az a neve hogy: PDA:MK3/PHONE: MK3 / CSC:MK3 (CHN) Ezt írja az aktuális szoftver verzióra

wallachi

• Vendég
« Reply #1652 Dátum: 2013, 12 22, 20:48:20 »
N7100XXUEMK9_N7100OXXEMK4_N7100XXUEMJ9_HOME.tar.md5
samsung-update.com ról töltöttem. az volt kiírva h XEH és h hungary. Odinnal egyik sem sikerült, a kiessel sikerült, de erre magától frissített nem választhattam, annak az a neve hogy: PDA:MK3/PHONE: MK3 / CSC:MK3 (CHN) Ezt írja az aktuális szoftver verzióra

Taiwani MK3 nem frissitheto kies-el, ezert szurke az ikonja a sammobile-on.
Tolts le egy MK9 - MK2 italy-t, aztan csinalj egy format,es full wipe-ot (Nem ugyan az!!!!!), aztan menj download modba, es a kicsomagolt zip fajl tartalmat (.tar) tallozd be az odin pda reszehez. Semmit ne valtoztass,pipakat hagyd ahol vannak. Odin 3.04-et hasznalj. Ha megvagy vele tajekoztass

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1653 Dátum: 2013, 12 22, 20:55:42 »
Masold mar be ide legyszives a fajl nevet amit probalsz feltenni,es azt is amelyiket sikerult odinnal feltenni.

Eleg rejtelyes a dolog, mert ha megfelelo verzioju hex-et toltottel le, odinbol a 3.04-et hasznalod,es a pit fajlt is beteszed a pithez, akkor ennek mennie kellene. Ugye a telefonod N7100 ??

Nekem 3.07-es odin van a laptopon, azzal is elsőre ment a flashelés.

wallachi

• Vendég
« Reply #1654 Dátum: 2013, 12 22, 20:57:54 »
Nekem 3.07-es odin van a laptopon, azzal is elsőre ment a flashelés.

Nekem nem ,ezert irtam a 3.04-et mert az eddig minden verzioval hiba nelkul mukodott. Az uj meg siman kifagyott, es nem azert mert a gepem keves hozza :D

Nem elérhető Lizzard

• PDA: GT-I9300
  • PDA ROM: I9300XXEMG4
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Rom Topik
« Reply #1655 Dátum: 2013, 12 22, 21:03:02 »
Nekem nem ,ezert irtam a 3.04-et mert az eddig minden verzioval hiba nelkul mukodott. Az uj meg siman kifagyott, es nem azert mert a gepem keves hozza :D
Esetleg lehet hogy másik USB kábelt kellene kipróbálni. Még s3-nál volt ilyen hogy a kábelcsere egyből megoldotta a problémát. Vagy nem használsz véletlenül USB hubot?

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7100-el

Nem elérhető Dettyka

• PFC Fan
« Reply #1656 Dátum: 2013, 12 22, 21:23:14 »
Töltöm az italy-t aztán írok + megpróbálom másik kábellel. Gondolom az nem baj hogy nem sammobile-ról töltöm le, ugyanis nem tudok valamiért regisztrálni.

wallachi

• Vendég
« Reply #1657 Dátum: 2013, 12 22, 21:27:16 »
Töltöm az italy-t aztán írok + megpróbálom másik kábellel. Gondolom az nem baj hogy nem sammobile-ról töltöm le, ugyanis nem tudok valamiért regisztrálni.

Miert nem tudsz regisztralni ?? Csak nem valami tuzfalbeallitasod van ami tilt? Mert az tilthatja az odint is!
Siman es egyszeruen lehet sammobilera regisztralni,jobb lenne onnan tolteni,mint valami ketes eredetu helyrol szarmazo ketes eredetu fajlt. Lehet az is problema,ha valahova serulten kerul feltoltesre, es nincs md5 ellenorzo

Nem elérhető Dettyka

• PFC Fan
« Reply #1658 Dátum: 2013, 12 22, 21:31:25 »
nem ír semmit ami a tűzfalra utalna. kitöltöm a regisztrációt és ott van hogy complete registration, rákattintok és nem történik semmi. :S

Nem elérhető Dettyka

• PFC Fan
« Reply #1659 Dátum: 2013, 12 23, 01:36:25 »
Ugyan az...odin fail...sammobile-ról töltött XEH

wallachi

• Vendég
« Reply #1660 Dátum: 2013, 12 23, 10:42:56 »
Akkor ne haragudj,de en igy latatlanban nem tudok tobbet segiteni. Otletem sincs mi lehet nalad,de ez szinte 100% hogy nem a telefon hibaja, hanem a gepede,illetve a beallitasaide.

Nem elérhető Insignia2010

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note II
  • PDA ROM: N7100XXDLK7
« Reply #1661 Dátum: 2013, 12 25, 08:56:03 »
Sziasztok! Nem tudo, hogy egyedi e a pproblémám. Arról van szó, hogy a note kettesemet bedrissítettem az új szoftverre, ami nagyon nem tetszik! Szép meg  minden, de az akku ideje drasztikusan lecsökkent. A telefonom gyári független, a frissítést a Kiessel tetttem rá. Ha nincs rá megoldás, vissza akarom tenni a régi szoftvert! Honnan tudom letölteni a három files telepítőt, kell e rootolnom a telefonom?Nem szeretném rootolni! Köszönöm!

Nem elérhető lasse001

• Navigáció / Navigation: Waze - Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S10+ Prism Black ; HUAWEI MediaPad M3 8.4
« Reply #1662 Dátum: 2013, 12 25, 09:58:40 »
Sziasztok! Nem tudo, hogy egyedi e a pproblémám. Arról van szó, hogy a note kettesemet bedrissítettem az új szoftverre, ami nagyon nem tetszik! Szép meg  minden, de az akku ideje drasztikusan lecsökkent. A telefonom gyári független, a frissítést a Kiessel tetttem rá. Ha nincs rá megoldás, vissza akarom tenni a régi szoftvert! Honnan tudom letölteni a három files telepítőt, kell e rootolnom a telefonom?Nem szeretném rootolni! Köszönöm!
Már nincsen visszatérés. Ne is próbálkozz mert tégla lesz a vége.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #1663 Dátum: 2013, 12 25, 10:48:51 »

Próbáltál gyári visszaállítást? Állítólag az a megoldás.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1664 Dátum: 2013, 12 25, 11:16:43 »

Csinálj egy gyári alaphelyzetbe állítást. Nálam sokkal jobb az üzemidő, mint az előző romokkal.

wallachi

• Vendég
« Reply #1665 Dátum: 2013, 12 25, 11:29:33 »
Csinálj egy gyári alaphelyzetbe állítást. Nálam sokkal jobb az üzemidő, mint az előző romokkal.

Igen ez a wipe hiany hibaja. Nincs custom recovery nem lehet torolni csak a gyari beallitas visszaallitas marad. Lehet hogy megoldja a problemat.
Mindenesetre ez a szamlalo rendesen kitolas az emberekkel, mar akiket erint hogy nezik a garancianal,meg erdekli is oket....

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1666 Dátum: 2013, 12 25, 13:33:12 »
Igen ez a wipe hiany hibaja. Nincs custom recovery nem lehet torolni csak a gyari beallitas visszaallitas marad. Lehet hogy megoldja a problemat.
Mindenesetre ez a szamlalo rendesen kitolas az emberekkel, mar akiket erint hogy nezik a garancianal,meg erdekli is oket....

A gyári recoveryben is van wipe data és wipe cache. :)

wallachi

• Vendég
« Reply #1667 Dátum: 2013, 12 25, 14:20:44 »
A gyári recoveryben is van wipe data és wipe cache. :)
Persze de itt van 2 dolog vele. Az egyik, hogy az nem a normalis teljes wipe-ot csinalja, a masik, hogy ha uj bootloader megy fel akkor nincs gyari recovery. Legalabbis nekem nem volt. Egyszeruen csak sotet kepernyovel ujraindul a rendszer a recoverybe lepes helyett.

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S7
« Reply #1668 Dátum: 2013, 12 25, 14:46:00 »
Persze de itt van 2 dolog vele. Az egyik, hogy az nem a normalis teljes wipe-ot csinalja, a masik, hogy ha uj bootloader megy fel akkor nincs gyari recovery. Legalabbis nekem nem volt. Egyszeruen csak sotet kepernyovel ujraindul a rendszer a recoverybe lepes helyett.
Nekem gyári 4.3 van rajta és van recovery. Benne pedig a wipe.

wallachi

• Vendég
« Reply #1669 Dátum: 2013, 12 25, 15:02:03 »
Nekem gyári 4.3 van rajta és van recovery. Benne pedig a wipe.

''Legalabbis nekem nem volt.''
'' az nem a normalis teljes wipe-ot csinalja'' tehat az nem full wipe,csupan olyan mint a gyari visszaallitas...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1670 Dátum: 2013, 12 25, 16:31:30 »

Hogyhogy nem normális, rendes wipe? Letörli a data és cache partíciót. Mi kell még ennél több? A system a rendszeré, ami flasheléskor felül lesz írva és ebben esetben úgy jó, ahogy van.
Nekem a gyári recovery van minden teljes gyári rom telepítés után benne a wipe data és wipe cache. Sötét képernyővel még nem találkoztam.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

wallachi

• Vendég
« Reply #1671 Dátum: 2013, 12 25, 16:41:49 »
Hogyhogy nem normális, rendes wipe? Letörli a data és cache partíciót. Mi kell még ennél több? A system a rendszeré, ami flasheléskor felül lesz írva és ebben esetben úgy jó, ahogy van.
Nekem a gyári recovery van minden teljes gyári rom telepítés után benne a wipe data és wipe cache. Sötét képernyővel még nem találkoztam.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Ha normalis es totalis torlest akarsz mindenfele visszamaradt szemettol mentesen akkor kezzel formatalni kell a system, data, sdcard, bootlop - ot is. Sima wipe nem torol mindet csak latszolag. De nagyonsok szemet visszamarad amit nem latsz, csak akkor derulhet ki ha fc hegyeket dobal az uj telepites.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1672 Dátum: 2013, 12 25, 17:19:08 »
Ha normalis es totalis torlest akarsz mindenfele visszamaradt szemettol mentesen akkor kezzel formatalni kell a system, data, sdcard, bootlop - ot is. Sima wipe nem torol mindet csak latszolag. De nagyonsok szemet visszamarad amit nem latsz, csak akkor derulhet ki ha fc hegyeket dobal az uj telepites.

Ezen párszor már gondolkoztam, hogy valóban így van-e ez. Mert az Odinból flahselés is formázással indít, persze nem a data és system partíciót formázza. A system partíció felül lesz írva a fájlok helyének bejegyzéseivel együtt. Így ami adat marad ott, de nincs rá hivatkozás, az lényegében a rendszer számára nem létezik, tehát nem jelenthet problémát. Ez persze nem lenne igaz akkor, ha csak normál másolás történne az adott partícióra, de flasheléskor nem ez történik. A data partíció és a belső tárhelyen (például android és data mappák) levők viszont már jelenthetnek problémát. Én korábban csak ez utolsó kettőt töröltem és sosem volt problémám.
Egyébként szerintem a partíciók formázásakor nem lesz a teljes terület formázva, hanem csak a fájlbejegyzések törlődnek (gyors formázás), de lehet, hogy rosszul gondolom.

wallachi

• Vendég
« Reply #1673 Dátum: 2013, 12 25, 18:22:42 »
Ezen párszor már gondolkoztam, hogy valóban így van-e ez. Mert az Odinból flahselés is formázással indít, persze nem a data és system partíciót formázza. A system partíció felül lesz írva a fájlok helyének bejegyzéseivel együtt. Így ami adat marad ott, de nincs rá hivatkozás, az lényegében a rendszer számára nem létezik, tehát nem jelenthet problémát. Ez persze nem lenne igaz akkor, ha csak normál másolás történne az adott partícióra, de flasheléskor nem ez történik. A data partíció és a belső tárhelyen (például android és data mappák) levők viszont már jelenthetnek problémát. Én korábban csak ez utolsó kettőt töröltem és sosem volt problémám.
Egyébként szerintem a partíciók formázásakor nem lesz a teljes terület formázva, hanem csak a fájlbejegyzések törlődnek (gyors formázás), de lehet, hogy rosszul gondolom.

A 4.3 uj parricios tablakat hoz letre igy a regi particiok es a rajtuk levo adat nagy resze megmarad hasznalaton kivul. Peesze ez nem jelenti azy hogy osszeakadni nem rudnak hasznalat kozben

Nem elérhető Insignia2010

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note II
  • PDA ROM: N7100XXDLK7
« Reply #1674 Dátum: 2013, 12 25, 21:32:51 »

Próbáltál gyári visszaállítást? Állítólag az a megoldás.