2024, 11 24, 15:41:21
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146271 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

movie

• Vendég
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #850 Dátum: 2013, 03 25, 10:22:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én kb egy hete használom a telefont. Amikor megkaptam, akkor minden elérhető frissítést telepítettem rá. T-s telefon révén volt néhány számomra felesleges alkalmazás, amit el is távolítottam. Fő kérdésem szintén az akkura vonatkozik. Jelenleg egy éjszaka alatt (23-tól 5:30ig) 16%-ot esett a töltöttség. Nem kapcsoltam ki semmit, csak a kijelző, ami nincs használatban. Gyári szoftver van rajta. Ez így teljesen jó? Sok helyen olvastam, hogy sokkal kevésbé merül, mint elődje, de jelenleg nem ezt a tendenciát látom. :(

Ha nem kapcsoltal ki semmit a kijelzon kivul akkor teljesen jo.
Probald meg egyszer ejszakara kikapcsolni a szinkronizalast,a mobil netet, a gps-t,...es a tobbi feleslegesen futo dolgot,es akkor a merules sem lesz 2-5% nal tobb.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #851 Dátum: 2013, 03 25, 12:11:34 »
Én kb egy hete használom a telefont. Amikor megkaptam, akkor minden elérhető frissítést telepítettem rá. T-s telefon révén volt néhány számomra felesleges alkalmazás, amit el is távolítottam. Fő kérdésem szintén az akkura vonatkozik. Jelenleg egy éjszaka alatt (23-tól 5:30ig) 16%-ot esett a töltöttség. Nem kapcsoltam ki semmit, csak a kijelző, ami nincs használatban. Gyári szoftver van rajta. Ez így teljesen jó? Sok helyen olvastam, hogy sokkal kevésbé merül, mint elődje, de jelenleg nem ezt a tendenciát látom. :(
Ha megy a WLAN folyamatosan (vagy a 3G), akkor óránként 2-3% merülés a minimum. Ez teljesen természetes SAJNOS, és teljesen független a készüléken lévő ROM-tól.
Ha kikapcsolod a WLAN/3G-t teljesen, akkor meg fogod látni, óránként max. 1 %-ot fog csökkenni a töltöttség.
Ezzel nem azt mondom, hogy így KELL használni, csak magyarázat volt...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Tupi69

• PDA: SAMSUNG GALAXY S 2 /SAMSUNG GALAXY NOTE 2
  • PDA ROM: I9100XWKE7 /Gyári
« Reply #852 Dátum: 2013, 03 25, 12:49:31 »
Idézet
Ha nem kapcsoltal ki semmit a kijelzon kivul akkor teljesen jo.
Probald meg egyszer ejszakara kikapcsolni a szinkronizalast,a mobil netet, a gps-t,...es a tobbi feleslegesen futo dolgot,es akkor a merules sem lesz 2-5% nal tobb.
Én nekem a frissítésig(meg most is) minden ment a telómon, wlan, 3g és nem merült így mint most.
Frissítés elött jobban bírta  :hmm:

Nem elérhető wopi

• PDA: Samsung Galaxy Note II LTE (N7105)
  • PDA ROM: Stock 4.1.2
« Reply #853 Dátum: 2013, 03 25, 13:14:50 »
Ha megy a WLAN folyamatosan (vagy a 3G), akkor óránként 2-3% merülés a minimum. Ez teljesen természetes SAJNOS, és teljesen független a készüléken lévő ROM-tól.
Ha kikapcsolod a WLAN/3G-t teljesen, akkor meg fogod látni, óránként max. 1 %-ot fog csökkenni a töltöttség.
Ezzel nem azt mondom, hogy így KELL használni, csak magyarázat volt...
Jól érzem, hogy szoftveres paráról lehet szó? Pl S3-nál ezt nem figyeltem meg. Bár lehet, hogy én voltam figyelmetlen. :) Ezen kívül kolléga is írja, hogy frissítés óta érezhető ennyire a dolog, mint most.

Nem elérhető Kamug

• Navigáció / Navigation: Note2
  • PDA: Palm LD/Note 2,4,8/HD2 /Acer A500/Samsung Galaxy Tab 7.7
  • PDA ROM: Aláírás
« Reply #854 Dátum: 2013, 03 25, 16:17:57 »
Kedves Fórumtársak!
Kérdezném, hogy valaki -rajtam kívül- használja-e a Google Naptár szolgáltatását úgy, hogy a WEB-es felületen is írogat bele. Azt vettem észre ugyanis, hogy nagyon sokáig tart a szinkronizációs folyamat a telefonon. És ezen a ponton kapcsolódnék az akku gyors lemerülése témához.
A múlt héten, naponta kellet töltenem a készüléket, amúgy ez nálam nem normális, mert az átlagom 2 nap feletti volt. Pénteken megnéztem az alkalmazások akku használatát, és azt látom, hogy a naptár 76%-ot pusztított. Kísérletképpen kikapcsoltam az autoszinkront csak a naptárnál, mert a többi alkalmazás rendesen és gyorsan szinkronizált, és most 2 nap 10 óra után 47%-on áll a töltöttségem. Egyetlen gondom van, hogy szeretném továbbra is használni a naptárt, de úgy ne kelljen naponta tölteni a készüléket. Régebben nem volt ezzel gondom. A teljes gyári visszaállításhoz valahogy nem fűlik a fogam.  Valakinek valami egyéb ötlete? (Gyári, utolsó francia rom, root nélkül) 
Acer Iconia Tab A500: Thor V14.1 (Android 3.2.1)
HTC HD2: Windows Mobile 6.5 Prof.
Samsung Note 2: 4.1.2
Samsung Galaxy Tab 7.7: P6800DXMD3_P6800OLBMD3_XME 
Palm Life Drive: Beégetett Bejewelwed 2 (Nem a memóriába! A kijelzőbe!) :) Original Palm ROM

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #855 Dátum: 2013, 03 25, 17:22:24 »
Kedves Fórumtársak!
Kérdezném, hogy valaki -rajtam kívül- használja-e a Google Naptár szolgáltatását úgy, hogy a WEB-es felületen is írogat bele. Azt vettem észre ugyanis, hogy nagyon sokáig tart a szinkronizációs folyamat a telefonon. És ezen a ponton kapcsolódnék az akku gyors lemerülése témához.
A múlt héten, naponta kellet töltenem a készüléket, amúgy ez nálam nem normális, mert az átlagom 2 nap feletti volt. Pénteken megnéztem az alkalmazások akku használatát, és azt látom, hogy a naptár 76%-ot pusztított. Kísérletképpen kikapcsoltam az autoszinkront csak a naptárnál, mert a többi alkalmazás rendesen és gyorsan szinkronizált, és most 2 nap 10 óra után 47%-on áll a töltöttségem. Egyetlen gondom van, hogy szeretném továbbra is használni a naptárt, de úgy ne kelljen naponta tölteni a készüléket. Régebben nem volt ezzel gondom. A teljes gyári visszaállításhoz valahogy nem fűlik a fogam.  Valakinek valami egyéb ötlete? (Gyári, utolsó francia rom, root nélkül)
Nálam a XEF DM6-tal 2 nap 10 órás ciklusok vannak, 5 percenként 15 mp-es szinkronizálással, éjfél és reggel 8 között kikapcsolt adatforgalommal.
És a kérdésedre, igen, a munkahelyem havi próbabeosztását a netről írom be (mobilról macerás is lenne), általában, mire befejezem, már rajta van a telefonomon is.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Kamug

« Reply #856 Dátum: 2013, 03 25, 18:20:42 »
Nálam a XEF DM6-tal 2 nap 10 órás ciklusok vannak, 5 percenként 15 mp-es szinkronizálással, éjfél és reggel 8 között kikapcsolt adatforgalommal.
És a kérdésedre, igen, a munkahelyem havi próbabeosztását a netről írom be (mobilról macerás is lenne), általában, mire befejezem, már rajta van a telefonomon is.
Köszönöm a választ!
Tettem egy próbát: kb. öt órája nem változtattam semmit a naptáron. Nyomtam egy kézi szinkronizálást.
Több mint 25 perce (!) kergetőznek a nyilak! És még nem végzett...  :shock:
Palm Life Drive: Beégetett Bejewelwed 2 (Nem a memóriába! A kijelzőbe!) :) Original Palm ROM

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #857 Dátum: 2013, 03 25, 18:46:31 »
Köszönöm a választ!
Tettem egy próbát: kb. öt órája nem változtattam semmit a naptáron. Nyomtam egy kézi szinkronizálást.
Több mint 25 perce (!) kergetőznek a nyilak! És még nem végzett...  :shock:
Csak hogy az 1000%, hogy nem a naptár miatt van.

Végig kell mazsolázni, mik vannak engedélyezve szinkronizálásra.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Kamug

« Reply #858 Dátum: 2013, 03 25, 19:16:31 »
Csak hogy az 1000%, hogy nem a naptár miatt van.

Végig kell mazsolázni, mik vannak engedélyezve szinkronizálásra.
Ezen már túl vagyok, de azért úgy néz ki sikerült megoldanom.
Utolsó esélyként a teljes törlés előtt, telepítettem egy másik, "ideiglenes" gmail fiókot. Az eredeti fiókomat töröltem. Kikapcs, majd recoveriből: chace törlése, reboot. Mikor elindult, az eredeti fiókot újratelepítettem, az "ideiglenest" töröltem. Ez úgy néz ki használt. Ha most nyomok egy kézi szinkront, pár másodperc alatt végez, ahogyan ez szerintem normális. Boldogság...
Mégegyszer köszi a segítséget! 

Nem elérhető Mcfly13

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Waze / GMaps
  • PDA: Note 2
  • PDA ROM: XXDME4
« Reply #859 Dátum: 2013, 03 26, 00:09:12 »
Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra, hogy ha felugrik egy egy reklám és nem az alkalmazáson belül.
Vajon hogyan lehet kiszúrni, hogyan lehetne eltávolítani.
Előre is köszönöm a segítséget.
Bitcasa Tárhely

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #860 Dátum: 2013, 03 26, 00:13:52 »
Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra, hogy ha felugrik egy egy reklám és nem az alkalmazáson belül.
Vajon hogyan lehet kiszúrni, hogyan lehetne eltávolítani.
Előre is köszönöm a segítséget.
Valami törött programmal kaphattad az "ajándékot"...
Erről beszélek folyamatosan... :(

Meg kéne nézni mondjuk a GSAM Battery Monitorral, milyen programok futnak a háttérben (de bármilyen hasonló program alkalmas rá, ami teljes részletességgel mutatja a futó processeket.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető nfeco22

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
  • PDA ROM: Ditto Note 3 V3.1
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #861 Dátum: 2013, 03 26, 00:20:17 »
Valami törött programmal kaphattad az "ajándékot"...
Erről beszélek folyamatosan... :(

Jon az playrol is. Noverem note2re letoltott egy elo hatterkepet, folyamatosan ebresztgette a kijelzot. Meg jott a reklam is. Letoroltettem vele, azota minden ok.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #862 Dátum: 2013, 03 26, 00:52:38 »
Jon az playrol is. Noverem note2re letoltott egy elo hatterkepet, folyamatosan ebresztgette a kijelzot. Meg jott a reklam is. Letoroltettem vele, azota minden ok.
Jó, én még nem láttam olyan - play-ről származó free programot - ami külön ablakban hozott volna fel reklámot (persze úgy, hogy ez nem volt előre megadva a leírásában)...

Ettől még lehet, hogy van, csak nehezen hihető...

Igen, tudom, hogy mit írogatnak egyes "újságírónak" csúfolt, hozzá egyáltalán nem, a pánikkeltéshez viszont kiválóan értő egyedek, én is olvasom ezeket a bef*satásokat... :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #863 Dátum: 2013, 03 26, 07:19:38 »
Megírhatnád, hogy, melyik volt, hogy mi ne töltsük le.

Nem elérhető nfeco22

Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #864 Dátum: 2013, 03 26, 10:54:58 »
Megírhatnád, hogy, melyik volt, hogy mi ne töltsük le.
talan Christmas countdown live wallpaper vagy ilyesmi neve volt.
De a reklammal lehet tevedek, a kepernyoebresztgetes az fix hogy ettol volt neki.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #865 Dátum: 2013, 03 26, 14:27:12 »
talan Christmas countdown live wallpaper vagy ilyesmi neve volt.
De a reklammal lehet tevedek, a kepernyoebresztgetes az fix hogy ettol volt neki.
Valóban, a képernyőébresztést több program is csinálja, ez viszont nem vírus/kórokozói tevékenység, egyszerűen rosszul van megírva a program vagy nem 100%-ig kompatibilis az adott modellel.
Nekem is volt ilyen program anno (a nevére már nem emlékszem, több éve volt), a ZTE Blade-men simán ment, a Galaxy S1-emen meg folyton, rendszertelenül felkapcsolta a képernyőt, felébresztve ezzel a processzort is alvásból.
De mire megtaláltam, hogy ő csinálja!!!!
Hiszen a Blade-n nem csinált ilyet, ebből logikusan következett (azt hittem), hogy utolsónak gyanakodtam rá...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető nfeco22

Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #866 Dátum: 2013, 03 26, 14:43:11 »
Valóban, a képernyőébresztést több program is csinálja, ez viszont nem vírus/kórokozói tevékenység, egyszerűen rosszul van megírva a program vagy nem 100%-ig kompatibilis az adott modellel.
Nekem is volt ilyen program anno (a nevére már nem emlékszem, több éve volt), a ZTE Blade-men simán ment, a Galaxy S1-emen meg folyton, rendszertelenül felkapcsolta a képernyőt, felébresztve ezzel a processzort is alvásból.
De mire megtaláltam, hogy ő csinálja!!!!
Hiszen a Blade-n nem csinált ilyet, ebből logikusan következett (azt hittem), hogy utolsónak gyanakodtam rá...
Hasonló a helyzet, anyum ZTE Skatején nem volt ilyen probléma a programmal.

Nem elérhető KölyökGSi

• PDA: Galaxy Note 2 N7100
  • PDA ROM: Rooted DLL7
« Reply #867 Dátum: 2013, 03 26, 17:21:07 »
Sziasztok! Tudtok arrol valamit, hogy az snote os jegyzeteket elerem e valahol szamitogeprol? Szinkronizalas az van, gondolom el lehet erni oket valahol!

ui: S4 feaute-jei jonnek majd note 2 re? ( csak a szoftveres ugye )

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #868 Dátum: 2013, 03 26, 17:40:18 »

A háttérképes, csengőhangos programokkal vigyázni kell még akkor is, ha a Playről való.

Nem elérhető KölyökGSi

« Reply #869 Dátum: 2013, 03 26, 18:28:29 »
Mostanaban egyre tobbet fizetek paypass hasznalataval! Magam is meglepodtem, de tesco onkiszolgaloba teljesen jo, gyors, tenyleg korszakalkoto! Az a kerdesem, hogy a telefon nfc chipje vajon tanithato lenne erre? Mastercard alkalmazas teljesen masra van sajnos!

Otp jump szamla , mastercard kartya.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #870 Dátum: 2013, 03 26, 18:32:37 »
Mostanaban egyre tobbet fizetek paypass hasznalataval! Magam is meglepodtem, de tesco onkiszolgaloba teljesen jo, gyors, tenyleg korszakalkoto! Az a kerdesem, hogy a telefon nfc chipje vajon tanithato lenne erre? Mastercard alkalmazas teljesen masra van sajnos!

Otp jump szamla , mastercard kartya.
Én is várom már, mikor lehet majd TÉNYLEG mobillal fizetni, most - jobb híján - felragasztottam a teló tokjára az OTP PayPass kártyát :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető KölyökGSi

« Reply #871 Dátum: 2013, 03 26, 19:20:36 »
Én is várom már, mikor lehet majd TÉNYLEG mobillal fizetni, most - jobb híján - felragasztottam a teló tokjára az OTP PayPass kártyát :)

Ez is egy megoldas :D Jobb sajnos tenyleg nincs :(

ui: You are not allowed to view links. Register or Login

Ez csak most jutott el hozzam. Fel akartam telepiteni egy alkalmazast de csak 4.2 +-ra engedi, ezert matattam kicsit.

rstwingo

• Vendég
« Reply #872 Dátum: 2013, 03 27, 08:48:28 »

Nem tudom már hol olvastam, de az S4-től van/lesz olyan NFC chip beépítve, ami hardveresen is támogatja a fizetést
A Note2-ben nem ez a tovább fejlesztet NFC chip van, így mi csak szoftveresen támogatott pénztárcával fogunk tudni fizetni

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #873 Dátum: 2013, 03 27, 09:19:31 »
Nem tudom már hol olvastam, de az S4-től van/lesz olyan NFC chip beépítve, ami hardveresen is támogatja a fizetést
A Note2-ben nem ez a tovább fejlesztet NFC chip van, így mi csak szoftveresen támogatott pénztárcával fogunk tudni fizetni
Itt :
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kamug

« Reply #874 Dátum: 2013, 03 27, 09:25:37 »
Sziasztok! Tudtok arrol valamit, hogy az snote os jegyzeteket elerem e valahol szamitogeprol? Szinkronizalas az van, gondolom el lehet erni oket valahol!

ui: S4 feaute-jei jonnek majd note 2 re? ( csak a szoftveres ugye )
A Note2-n az S Note könyvtárban laknak a jegyzetek. Ha számítógépre másolod, láthatod, hogy .snb kiterjesztésűek, ami tulajdonképpen egy tömörített állomány. Ha átnevezed .zip-re, láthatod a benne lévő könyvtárakat, illetve fájlokat.
Mivel több fájl alkot egy jegyzetet, ezért -szerintem- nem egyszerűen nyerhető ki belőle a kívánt információ. Ezért, ha más eszközön szeretnéd megnyitni, a jegyzetet, akkor a legegyszerűbb módszer:
Note2-n az S jegyzetben a kívánt jegyzetnél válaszd az exportálást (képfájl, vagy .pdf), ezután lesz egy eszközön, (pl. számítógépen) is megnyitható fájlod.