Sziasztok!
Van egy hosszabb történetem, meg 2 kérdésem a végén.
Sóval kb 3 hónapja elment az usb csati a note 2-mön. Elvittem egy sufni boltba ( tudom, nem kelett volna), h cseréljék ki a csatit. Srác mondja, kb 7000 forint meg 2-3 nap. 4 napig nem jelentkezett, gondoltam, benézek mégis mi ujság van. Kapaszkodjatok… bolt eltűnt telefonnal együtt. Apró nyomozgatás után meglett a srác száma. Előszedtem a telefont belőle, de hülye voltam, mert nem volt nálam a sim kártyám. kipróbáltuk, a telefon töltött. Hazavittem a vasat… sim kártya bele és láss csodát, nem tudott regisztrálni a hálózaton. imei szám 046…… (a szokásos).
Ezek után a gyereket már nem értem el, ezért elvittem egy másik boltba, h üsség vissza az imei-met. Srác mondja, h illegál. Mondom neki, h nekem nem másik imei kell, hanem az egyém. Vittem gyári papírokat… végülis 2 nap alatt megcsinálta. A baj az volt, h valami monyákolt droid 4.1.1-et tett rá csak angol nyelvvel, meg valami indiaival. Gondoltam felteszek valami frissebb történetet. (persze én hülye nem mentettem efs-t) Új szoftver felment imei visszaállt 046… ra. Megint elvittem, megint visszatette azt a szart. De legalább jó az imei. Azóta okosodtam, lementettem az efs-t mindenhova, még kőbe is véstem és elástam a kertben. Most tudom használni a gépet, de 4.1.1-el csak.
Kérdés… most h van efs mentésem, egy esetleges rom csere után, ha elmegy az imeim, mekkora az esélyem, h visszahozzam az efs mappa visszamásolásával. (illetve létezik-e olyan mentés, ami tökéletesen visszaállítható a mostani állapotra)
Kérdés 2… lehet-e az, h a most vásárolt dokkolóm az android4.1.1 miatt nem akar működni, vagy az amiatt lehet, h kaki usb portot kapott a telefon. (eléggé vágom a telefonnal kapcsolatos dolgokat, csal figyelmetlen voltam.)
köszi előre is.