2024, 11 24, 01:40:51

Szerző Téma: Sony Xperia sola  (Megtekintve 139366 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető taltos0711

• PFC Fan
  • PDA: sony
  • PDA ROM: stock
Re: Sony Xperia sola
« Reply #50 Dátum: 2013, 01 06, 22:39:22 »
Így csináltam mindent, ahogy leírtam abban nincs hiba elvileg... de mégsem működik.

Nem elérhető taltos0711

• PFC Fan
  • PDA: sony
  • PDA ROM: stock
« Reply #51 Dátum: 2013, 01 06, 22:41:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mielőtt csatlakosztatód a telot, vedd ki az akksi. Aztán akksi be, program elindít. Mikor a program kéri, hangerő gomb le nyomva tartása mellett kábel be.
nem értem ezt a "program kéri" dolgot :(

Nem elérhető laci643

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Nüvi 765T
  • PDA: Galaxy S2
  • PDA ROM: JB
« Reply #52 Dátum: 2013, 01 07, 05:35:46 »
Tessék, itt egy képes leírás. Csak neked nem a vissza gombot, ha nem a hangerő le gombot kel nyomva tartanod.

Nem elérhető cisco22

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia Sola
  • PDA ROM: 2.3.7 Gingerbread
« Reply #53 Dátum: 2013, 01 09, 11:45:03 »
ha rootolni szeretném a solámat amelyen most 2.3.7 van akkor felkell raknom az ICSt? Vagy lehet igyis?

Nem elérhető laci643

• TOPIKGAZDA
« Reply #54 Dátum: 2013, 01 09, 11:58:22 »
Csak az ICS-t lehet rootolni.

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
  • PDA: xperia sola
  • PDA ROM: 4.0.4. ICS
« Reply #55 Dátum: 2013, 01 10, 11:59:59 »
Sziasztok!

A legújabb verzió van a telómon (6.1.1.B.1.54)

Root-olva van a kicsike, és próbáltam az oldalon található sd kártya- belső memória felcserélése mókát véghezvinni, de van egy olyan érzésem, hogy nem jött össze. (pl. nem is indul 2x újra a telefon, ahogy a leírás végén van)

A kérdésem az lenne, hogy erre a legújabb verzióra is mindent ugyanúgy kell végrehajtani, esetleg valamit módosítani kell rajta ?! Illetve hogyan tudnám megnézni, hogy a sd- belső tárhely cseréje sikerült e ?!

Válaszotokat előre is köszi!

Nem elérhető laci643

• TOPIKGAZDA
« Reply #56 Dátum: 2013, 01 10, 12:12:55 »
Nekem is ez a rom van fent, és tökéletes. Beállítások, tároló, és ott találod a memória adatokat. A belső tárolót nézd meg, ha 4 GB-nél nagyobb kártya van benne, akkor ott találod a méretét.

Nem elérhető cisco22

• PFC Fan
« Reply #57 Dátum: 2013, 01 10, 12:22:46 »
Zolyka látom hogy neked ICS van a soládon! Mgy rajta minden?, jól futnak a dolgok? Wifi gps? Nem akad semmi?
mert nekem ezeket művelte miután frissitettem ICS re!

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
« Reply #58 Dátum: 2013, 01 10, 13:30:37 »
Köszönöm a gyors választ Laci!

16 gigás kártya van bent, de belső tárhely összes helyéhez 3,98 GB- ot ír a telefon. Ezek szerint nem sikerült a sd- belső memó csere ?

Cisco!

Miután felpakoltam ezt az utolsó rom-ot, megcsináltam a root-ot, még nyomtam rá egy factory reset-et, és viszonylag jól megy, csak néha reccsen meg kicsit, de egyáltalán nem zavaró.

azonban még sem wifi-t, sem gps-t nem próbáltam rajta. Épp a napokban gondolkodtam, el rajta, hogy jó lenne rá az IGO, de amíg nem megoldott az sd kártyám használata, addig nem akarok navit felpakolni rá.

Nem elérhető laci643

• TOPIKGAZDA
« Reply #59 Dátum: 2013, 01 10, 14:09:55 »
Akkor nem sikerült, próbáld meg újra. Az igo egyébkén külső SD-ről is működik, nem kel a belsőre tenni.

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
« Reply #60 Dátum: 2013, 01 10, 14:34:40 »
Tehát az sem baj, hogy a legújabb verzió van fent a telón, és az sem baj, hogy root- olt, ugye ?!

A .bat fájl futtatásakor pedig a telefonnak bekapcsolt állapotban kell lennie, ugye ?!

Gőzöm sincs, hogy miért nem megy ...

Estefelé majd megpróbálom újra, azért köszönöm a segítséget :oops:

Nem elérhető laci643

• TOPIKGAZDA
« Reply #61 Dátum: 2013, 01 10, 14:51:34 »
Még annyit próbálj meg mint a rootnál.
- hogy az usb hibakeresés, a telefonodon kapcsold be az USB hibakeresést és az állhelyek engedélyezését, a beállítások/fejlesztés menü alatt, továbbá az ismeretlen forrásokat is engedélyezd a biztonsági beállításokon belül
-a kijelző kikapcsolási idejét állítsd minimum 10 percre

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
« Reply #62 Dátum: 2013, 01 10, 15:44:28 »
Ezek amiket említettél, nálam mind alapból be vannak kapcsolva ;-)

Nem elérhető cisco22

• PFC Fan
« Reply #63 Dátum: 2013, 01 11, 06:37:11 »
Nem tudtok egy olyan progit, amely egy jobb hívásfelületet ad? Ahol jobban átlátom a hívásnaplókat meg mindem, mert a beépített egy kicsit kényelmetlen.

Nem elérhető cisco22

• PFC Fan
« Reply #64 Dátum: 2013, 01 14, 14:37:44 »
2.3.7 es androidban van Floating Touch, mert a böngészőben nem tudom alkalmazni :( maximum  a hátteren de sokat érek vele :d

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
« Reply #65 Dátum: 2013, 01 14, 19:24:47 »
Cisco!

Van, de csak annyira "használható" amit te is említettél, vagyis a hátteret lehet vele mahinálni. A szenyónál lehet már használni érintés nélkül az összes menüt  ;)

Nem elérhető zolyka2000

• PFC Fan
« Reply #66 Dátum: 2013, 01 15, 09:22:16 »
Esetleg tudja valaki, hogy várható e a Sola- ra a legújabb - Jelly Bean - frissítés ?! A neten írják azt is, hogy nem, de olyan helyet is találtam már, ahol azt írták, hogy várható.

Ilyenkor mi újság ?!

Nem elérhető mmx

• PFC Fan
  • PDA: Xperia Sola
  • PDA ROM: 2.3.7
GB kontra ICS
« Reply #67 Dátum: 2013, 01 16, 19:00:57 »
Sziasztok!

Nagyon tetszik a Sola, amit vásárlással is megpecsételtem  :ok:
Tök jó, h gyors, elsőre a programok tárolására való memória mérete is jónak tűnik, a CyanogenMod dolgait viszont hiányolom: záróképernyőre rajzolva fel tudok hivni valakit, max négy előre definiált programot indithatok, a lehúzható státuszrolón ki/be kapcsolgathatom a wifit, kék fogat, 2G/2G+3G/3G -t, a zseblámpát. Itt az (egyébként egész jó) gyári romon még fel sem húzódik a roló a kunkori visszagomb nyomásakor)

Ezzel kapcsolatos kérdések:
  • van 2.3.7-es (GB) CyanogenMod Solára? Ha igen, minden működik rajta? (NFC, FM rádió, kesztyűs érintés, stb)
  • Aki próbálta már mind2-t, mi a GYAKORLATI, tapasztalati érzet, lassitott annyit az ICS, hogy inkább a GB maradt volna helyette?

Köszi

Nem elérhető rhenrik

• PFC Fan
  • PDA: Sony MT27i
  • PDA ROM: 6.1.1B.1.54
« Reply #68 Dátum: 2013, 01 27, 21:37:58 »
Sziasztok!

Láttam a bejegyzést, mi szerint csak kártyafüggetlen solára tudok custom romot tenni !DE! eltelt pár hónap. Nem tudjátok, nincs változás? Vagy ez nem olyan, hogy majd megoldja valaki?
 Nem vagyok túl elégedett a telefon teljesítményével. Pl.: videót nézek, és a bejövő hívást hiába próbálom fogadni, még 3-4-et csörög és utána sem érthető amit mondanak ill. engem sem hallanak. Most leszedtem szinte minden programot amit nem használok rendszeresen és így kicsit javult a helyzet, de ahogy előttem írták, én sem értem mi a bánatnak fut állandóan egy csomó program ha nem indítom el. (térkép, facebook, nem hinném, hogy a rendszernek van szüksége rá). A facebookot pl azonnal kigyomlálom, ahogy sikerül rootolnom.

Ha már a rootolásnál tartunk, próbáltam visszatenni a leírás alapján a korábbi kernelt (6.1.1.B.1.10) de ha azzal indítom a rendszert használhatatlan a telefon. A kezdőképernyő betöltődik de semmilyen funkció nem működik. Így persze nem megy a root sem... Nincs valakinek ötlete mit rontottam el?

Köszi!

Nem elérhető rhenrik

• PFC Fan
« Reply #69 Dátum: 2013, 01 28, 12:48:27 »

Ha már a rootolásnál tartunk, próbáltam visszatenni a leírás alapján a korábbi kernelt (6.1.1.B.1.10) de ha azzal indítom a rendszert használhatatlan a telefon. A kezdőképernyő betöltődik de semmilyen funkció nem működik. Így persze nem megy a root sem... Nincs valakinek ötlete mit rontottam el?

Jelentem, ez a része megoldódott. Okulásként: segített a gyári beállítások visszaállítása. Utána követve a leírásokat szépen ment minden. Annyi furcsaság volt benne, hogy amikor visszatöltöttem a (6.1.1.B.1.10) verziót újraindítás után sem a telefon adatlapján sem a flashtoolban nem a (6.1.1.B.1.10) olvasható hanem a (6.1.1.B.1.54). Csak a pc companion hisztizik, hogy új verziót akar Neked telepíteni, a (6.1.1.B.1.54)-et. Ezen ne akadj fenn, jöhet a "RunMe". Figyelj, hogy a telefonod visszakérdez a biztonsági mentés visszaállítására! Engedd neki! Ha újraindulás után a programok között látod a SuperSu programot akkor csak az maradt hátra, hogy a flashtoollal töltsd vissza a (6.1.1.B.1.54) verziót. Nem próbáltam, de szerintem ha a pc companionnak engeded a frissítést az felülbírálja a friss rootjogodat is!

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #70 Dátum: 2013, 02 01, 12:04:59 »
Hali

Egy ismerősömnek van gyári solája, próbáltuk rootolni a leírás alapján, de a telefon nem indul újra. backupot megcsinálja, de egyszer sem indul újra. újraindítottuk manuálisan, ezután azt írta ki a program, hogy kész a rootolás, de titanium is kiírja, hogy nincsen rootolva, su sem jelent meg. Minden gyári rajta. ICS rom
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető rhenrik

• PFC Fan
« Reply #71 Dátum: 2013, 02 01, 18:00:45 »
Hali

Egy ismerősömnek van gyári solája, próbáltuk rootolni a leírás alapján, de a telefon nem indul újra. backupot megcsinálja, de egyszer sem indul újra. újraindítottuk manuálisan, ezután azt írta ki a program, hogy kész a rootolás, de titanium is kiírja, hogy nincsen rootolva, su sem jelent meg. Minden gyári rajta. ICS rom

Csak akkor tudod rootolni ha előtte visszatöltöd a 6.1.1.B.1.10 verziót. Lehet, hogy csak úgy tudod visszatölteni ha előtte a "gyári beállítások visszaállítása" opcióval "reseteled" a telefont. Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "minden gyári rajta", de ez nem árthat. Nálam innen ment simán. Előtte mentsd a fontos dolgokat mert mindent töröl a telefonról ami a felhasználó által került rá. A többi tudnivalót leírtam részletesen. Ha valami nem érthető pontosítok. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le, magát az eljárást én is a netről puskáztam.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #72 Dátum: 2013, 02 04, 08:25:26 »
Csak akkor tudod rootolni ha előtte visszatöltöd a 6.1.1.B.1.10 verziót. Lehet, hogy csak úgy tudod visszatölteni ha előtte a "gyári beállítások visszaállítása" opcióval "reseteled" a telefont. Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "minden gyári rajta", de ez nem árthat. Nálam innen ment simán. Előtte mentsd a fontos dolgokat mert mindent töröl a telefonról ami a felhasználó által került rá. A többi tudnivalót leírtam részletesen. Ha valami nem érthető pontosítok. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le, magát az eljárást én is a netről puskáztam.
azt értem alatta, hogy gyári rom, gyári kernel. szerintem még lockolva is van, mert a srác megvette a telenornál, és azóta úgy használja.

amiket írtál azokat hol találom meg? sosem volt sonym, nem tudom az elején hogy megy ez. XDA-n én is azt a leírást találtam meg, amit te is kitettél.

Szerk:

Látom ott a link az második hsz-ben. Hogyan töltöm vissza?
Flashtool-t hol találom?
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető netcore

• PDA: galaxy spica
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #73 Dátum: 2013, 02 07, 16:01:22 »
sziasztok!
kaptam a napokban egy sola-t , feltettem gépre be is frissült ics-re de azóta valami iszonyat tetű a telefon, hívnak és van hogy több másodperc mire észbekap..
hogyan lehet legegyszerűbben visszatennia gb-t vagy esetleg vmi főzött romot?

Nem elérhető samson22

• PDA: Sola MT27i
  • PDA ROM: 6.1.1.B.1.54
« Reply #74 Dátum: 2013, 02 15, 09:51:23 »
Sziasztok.
Egy kicsit össze vagyok zavarodva. Adott egy Sola, már a hivatalos Ice Chream Sandvich frissítéssel. De borzasztóan belassulva. Napok óta olvasgatok hogy mit lehetne vele kezdeni, de túl sok az infó. Egy helyen azt olvasom hogy Root-olni kell, és megoldódik a gond, máshol pedig azt hogy Flash-elni kell, mert a Root a 2011 es készülékekhez való és az az utániakat csak Flash-elni lehet. Oké, ezt megértem. De. Olvasom hogy akkor ilyen meg olyan kernelt kell feltenni, azt Root-olni, aztán vissza az eredeti kernel........  :shock:  :shock: Akkor most mi van? Azt szeretném elérni hogy a telefonom gyors legyen, plusz le tudjak szedni róla olyan dolgokat amelyek nekem nem kellenek. Mint pl. térkép, chrome, facebook, timespace.... Azt szeretném kérni, hogy valaki " szájbarágósan" írja le nekem hogy milyen a megfelelő megoldás erre mert nem igazodok ki a sok infó között. Nem igazán vagyok otthon a témában, de szeretném a telefonomat úgy használni, hogy ne kelljen pl. a telefonkönyvem megnyitására várnom 5-7 mp.-et, és úgy egyébként is legyen már gyors ha már egyszer megvettem. Azon kívül tud  e valaki olyan helyet, ahol össze vannak gyújtve azok az alkalmazások melyeket érdemes lehet a telefonra feltenni? Előre is köszönöm a válaszokat. Ui: igen, tudom hogy nincs átírva a telefonom típusa a profilomnál.  :D