Ezt egy hétköznapi mezei TP-Linkel is meg lehet csinálni? Ha igen akkor engem érdekelne az a beállítási útmutató. Mármint hogy távolról bekapcsoljam a gépet.
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről
Úgy látom elég sok errefele a mezei tp-linkes emberke (köztetek én is

) Nekem egy tl-wr740n-v4-em van. Két lehetőségetek van. Az egyik az, ha követitek You are not allowed to view links.
Register or
Login, kicsit bonya, de szerintem elég jól leírja és meg lehet érteni

(mondjuk rám valahogy ragadnak az ilyenek

). Ez egy módszer, ezzel csak a routerünket készítjük fel a csomag fogadására és továbbítására... Ilyenkor utána a telefonra kell helyezni egy programot, én You are not allowed to view links.
Register or
Login használom erre a célra. Ha megnyitjuk a programot, nincs is más dolgunk, mint beleírni az előbb kikeresett mac adress-t és az imént beállított portot. Namost innen kicsit trükkös a dolog, mert ugye a routernek változik az external ip-je, szal használni kell egy dinamic dns-t (én You are not allowed to view links.
Register or
Login használom, a tp-link routerek tudják, és teljesen ingyenes... ugyan úton útfélen kínál fizetős cuccokat, de nem kell vele foglalkozni...) itt megnézzük az éppen aktuális external ip-jét a routernek, és az ip cím helyére mindíg ezt kell beírni. Tudom bonyolultnak látszik de nem az (18 vagyok, és nekem is megy

). A másik lehetőség, ha felteszünk egy ddr-wrt-t a routerünkre.
Ez egy alternatív firmware, elvileg gari vesztős, de eltüntethető, mint a romolás

Én ezt használom, mert kb a 3adik hónapban ott tartottam a stock fw-vel a routeren h naponta 5x fagyott le...
Azóta valahogy megcsappant a fagyások száma

.
Ez a firmware támogatja a wake on lan-t, szal nincs más dolgunk, mint beállítai a routernek a távoli hozzáférés engedélyezését (természetesen egy jó bonyolult jelszóval, nehogy vicces emberek átállítsák a routert). Viszont a fentebb említett dinamic dns-re itt is szükségünk van a router megkeresésére

. Ha viszont megvan a router ip címe, akkor nem teszünk mást, mint fogjuk magunkat, meg egy böngészőt, beleírjuk a router ip-címét, és az előre beállított portot, amit azért állítottunk be, hogy megnehezítsük a vicces emberek dolgát (alapból a 80as port, de ezt érdemes megváltoztatni, h a jalszó törés esetén előbb még a portot is meg kelljen találni. Ez egy tetszőleges szám 1-9000ig vagy valami ilyesmi

) Utána belépünk a routerbe, elnavigálunk a wol ablakig, majd ott az előre bekonfigurált gép címünk mellett rábökünk a wake gombocskára. Innentől kezdve pedig átveszi a szerepet a teamviewer

UI: most olvastam, a web management port 1-65534 ig állítható